Itseään toteuttava profetia

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Aaac
Viestit: 1644
Liittynyt: 28.04.2007 15:11

Itseään toteuttava profetia

Viesti Kirjoittaja Aaac »

Mielestäni pääsivulle kaivattaisiin kirjoitus aiheesta itseään toteuttava profetia. Vartiotornihan julistaa, että erotetut ajautuvat katuojaan, juopotteluun ja muuhun "moraalittomuuteen". Monet lähtijät uskovat tämän ja toteuttavat tuon "profetian".

Lähtöä harkitsevalle olisi hyödyksi artikkeli, jossa esitettäisiin Vartiotornin viitteitä tuohon pelotteluun ja esimerkkejä ja pohdiskeluja esim. kokemuksista, miten monet eivät ole sortuneet siihen. Voi myös olla pohdintaa "menetetyn ajan takaisinottamisesta", "uudesta teini-iästä" jne.

Vartiotornilla ja jaehovantodistajilla ei siis ole ainoana oikeutta moraaliin. Ihminen voi olla myös moraalinen ilman Vartiotornia/uskontoa.

Kellään Vartiotorni-sitaatteja aiheesta? Esim. "riittääkö, että on hyvä ihminen", "varo luopioita, koska he palaavat oksennukselleen ja moraalittomuuteen" jne.
Witless
Viestit: 1477
Liittynyt: 04.05.2007 00:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Itseään toteuttava profetia

Viesti Kirjoittaja Witless »

Aaac kirjoitti:Vartiotornilla ja jaehovantodistajilla ei siis ole ainoana oikeutta moraaliin. Ihminen voi olla myös moraalinen ilman Vartiotornia/uskontoa.
Erittäin hyvä ajatus. Itselläni "moraalin" miettiminen alkoi kunnolla vasta eroamisen jälkeen. Olen sillä kannalla että muiden kirjaamien dogmien noudattaminen ei tarkoita samaa kuin että on "hyvä" tai "moraalinen" ihminen. Jiiteethän menevät tässä asiassa helpoimman kautta, "moraalia" ei tarvitse itse tosissaan edes miettiä kun Watchtowerin fariseukset ovat säätäneet jokaisesta elämän yksityiskohdasta pykälän.

En muista tarkkaa sitaattia, mutta Aki Kaurismäki sanoi moraalista jotain sentapaista että "Moraali on yksinkertainen asia. Jokainen ihminen määrittelee oman moraalinsa ja sen jälkeen noudattaa sitä." Jälkimmäinen on käytännössä se vaikea asia. Jehovan todistajilla rima on määritelty äärimmäisen korkealle, noudattamisesta vaan vähän väliä lipsutaan.
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory.
- Richard Feynman
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Itseään toteuttava profetia

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Aaac kirjoitti:"varo luopioita, koska he palaavat oksennukselleen ja moraalittomuuteen" jne.
Mainio ajatus Aaac! Tuli oitis mieleen, miten tämä pätee henkilöön, joka lapsesta asti on ollut Jehovan todistaja ja luopuu todistajuudestaan. Tuo siteeraamasi tuttu juttu luopioista saattaa kolahtaakin seuran omaan nilkkaan. :roll:

"Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää." Matt.23:23
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Tosiaan, jos on syntymästä asti JT-perheessä ollut, niin oksennukselle palaaminen tarkoittaisi palaamista järjestöön... ? :lol:
Vastaa Viestiin