Lootin kohtalo

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Tästähän saisi hyvän näytelmän konventtiin, Lootin osaan olis varmaan paljon halukkaita! :lol:
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
Torninvartija
Viestit: 465
Liittynyt: 28.04.2007 15:36
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Torninvartija »

Tarinan opetus on tämä: niskoittelevat naiset tapetaan (Lootin vaimo). Miehet jätetään henkiin, vaikka vähän hairahtuisivatkin (Loot). Israelilaisten naapurit moabilaiset ja ammonilaiset ovat tosin sukua israelilaisille, mutta syntyneet sukurutsauksen tuloksena (Loot ja hänen tyttärensä). Siksi näiden kansojen jäseniä voidaan surutta tappaa Israelin ja moabilaisten/ammonilaisten välisissä rajasodissa. Moabilaiset ja ammonilaiset eivät ole tervetulleita israelilaisiksi, sillä vaikka sukulaisia ovatkin, he ovat vähän pimahtaneita sukurutsaisen alkuperänsä vuoksi.
"You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."
WestCoast
Viestit: 5
Liittynyt: 16.05.2007 22:12

Viesti Kirjoittaja WestCoast »

Mikäli olettaisimme raamatun kertomusten olevan totta->

Lisäys opettavaisiin yksityiskohtiin retoriikan kannalta: Loothan ei tietysti itse koskenut alkoholituotteisiin, vaan nämä läpimädät tyttäret kehtasivat JUOTTAA häntä. Millähän tytöt pakottivat Lootin juomaan? Kuinka paljon Loot vastusteli, juomista tai naimista? Täyttyikö raiskatun kirkumisvaatimus? Vielä epäilyttää, miten on mahtanut Loot tyttärensä kasvattaa, kun tällaisia menivät tekemään. Ei tulis nimittäin ihan joka tyttären mieleen...

Pöh. Ei sen väliä, vanhatestamentillisessa hengessä syy on kuitenkin niissä naispuolisissa. Oli sitten kyseessä alkoholismi, insesti, pedofilia, mikä vaan.
Kaikki, jotka uskovat telekinesiaan, nostakoot käteni ylös.
Berzerk
Viestit: 78
Liittynyt: 09.05.2007 18:35

Viesti Kirjoittaja Berzerk »

Jakke kirjoitti:Tästähän saisi hyvän näytelmän konventtiin, Lootin osaan olis varmaan paljon halukkaita! :lol:
Riippuu, ketä valitaan tyttärien rooliin?! :twisted:
3nity

Re: Lootin kohtalo

Viesti Kirjoittaja 3nity »

kirjallisuusveli kirjoitti:Sehän on tietenkin selvää, ettei Vt-kirjoitukset ole suuntaan eikä toiseen mikään tae paratiisiin pääsemisen suhteen. Jehova tekee päätökset asiasta täysin riippumatta niistä.
Tuolta osin päättely onkin oikein, koska kyllähän Raamattu sisältää paljon esimerkkejä ihmisistä, jotka eivät ole toimineet oikein. Suuri osa heistä on ollut nimekkäitäkin tapauksia, kuten juuri Loot.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Viesti Kirjoittaja Tony »

Huomioita:

Katuiko Loot tai tyttärensä 'hedelmöitysbileitään'? Jos eivät, ja silti pysyivät jumalan suosiossa, mitä se kertoo vartiotorniseurasta ja sen toimintamallista luovuttaessaan entisiä jehovantodistajia saatanalle - ihan vain siksi että nämä eivät ole kaikista vartiotorniseuran säätämistä säännöistä tai oppikoukeroista sen kanssa samaa mieltä?

Ja kuten edellä on mainittu, on vartiotorniseuran kannalta (vähintäänkin) arvelluttavaa hehkuttaa raamatun avoimuutta tällaisissakin asioissa, ja samaan hengenvetoon väittää järjestön lukuisia ongelmia luopiovalheiksi. Voiko monikaan järjestö enää tuosta paatuneempi olla?
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Raymond

Näin se kävi

Viesti Kirjoittaja Raymond »

asiaton viesti muokattu -Jaakob


Eikö asiasta sovi puhua?

asiasta sopii puhua mutta tämän viestin tapauksessa menee kyllä niin paljon asian vierestä pöpelikköön että sensuuri iskee välittömästi. -Jaakob
Quu

Re: Lootin kohtalo

Viesti Kirjoittaja Quu »

rippeli kirjoitti:Ainoa kerta jt-aikoinani kun avauduin epäilyksistäni toiselle jt:lle koski Lootin, Jumalan ystävän toimintaa.

Minun päähäni ei mitenkään mahdu miten mies voi nussia molempia tyttäriään peräkkäisinä päivinä.
Pahennusta herättävä ilmaisu!
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

Annas nyt reiska olla jo.
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
Raymond

asian vierestä?

Viesti Kirjoittaja Raymond »

Siinähän siitä asiasta juuri puhe oli. Ymmärrän kyllä, että kieli ei täällä saa olla poskella, muuten menee hernuli nenuun.
Huumori on kuollut. Voi sentään.

Juuri tuo, miten tuo juopuneen raiskaus on ylipäätään mahdollista, on painanut mieltäni vuosikymmeniä. VT-julkaisuissa ei siihen ole voitu vastata, koska seksiä kuvaavia tekstejä ei voi häveliäisyyssyistä julkaista. Mutta että sama sensuuri tällä jaakopilla.. huhhuh
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Re: asian vierestä?

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

Raymond kirjoitti:Mutta että sama sensuuri tällä jaakopilla.. huhhuh
Viestistä tuli valituksia muilta käyttäjiltä. Koska se oli lähinnä hc-pornoa tekstimuodossa, sensuuri iski. Et kai tosissasi odottanut sen jäävän sellaisenaan näkyviin?
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
Raymond

en odottanut

Viesti Kirjoittaja Raymond »

..koska olen havainnut, että täällä on VT-seuran normit käytössä. On todella harmi, jos H20 ajetaan alas ja ainoa... niin onhan noita muitakin.
Joku ehti jo esittää kirjallisen valituksen? Miksi pitää olla noin ryppyotsaista? Tässähän ei hyökätty ketään henkilöä vastaan ja puhe oli tiukasti asiassa, josta Rippeli laittoi avauksen (ja käytti muuten rumaa sanaa..)

No, jos jotakuta kiinnostaa, postaus on luettavissa
http://www.aimoo.com/forum/postview.cfm ... ID=2820044

heh, onko myös linkit luokiteltavissa likaisiksi?
Avatar
Alueveli
Eläkeläinen
Viestit: 1299
Liittynyt: 13.04.2007 01:51
Paikkakunta: Kuopio

Re: asian vierestä?

Viesti Kirjoittaja Alueveli »

Raymond kirjoitti:Mutta että sama sensuuri tällä jaakopilla.. huhhuh
Kyse ei ole mistään erityisestä Jaakobin linjasta, hän vain sattui olemaan paikalla. Sinun ja altterisi Quun kannattaisi siistiä omaa linjaansa, jos haluaa jatkaa kirjoittamista täällä.
"Uskonto on ansa ja kiristysryöstöä." - J. F. Rutherford, Vartiotorniseuran presidentti
"Religion is dangerous because it allows human beings who don't have all the answers to think that they do." - Bill Maher, Religulous
RaM

Re: asian vierestä?

Viesti Kirjoittaja RaM »

Raymond kirjoitti:Siinähän siitä asiasta juuri puhe oli. Ymmärrän kyllä, että kieli ei täällä saa olla poskella, muuten menee hernuli nenuun.
Huumori on kuollut. Voi sentään.

Juuri tuo, miten tuo juopuneen raiskaus on ylipäätään mahdollista, on painanut mieltäni vuosikymmeniä. VT-julkaisuissa ei siihen ole voitu vastata, koska seksiä kuvaavia tekstejä ei voi häveliäisyyssyistä julkaista. Mutta että sama sensuuri tällä jaakopilla.. huhhuh
Sinänsä olet asiallisesti oikeassa, melkein (kun taju sammuu sammuu kaikki muukin), mutta vaikka sinä ja minä osaisimme nauraa kerronnallesi ja seksismi ei meitä haittaa, niin palstalla käy henkilöitä joiden suhtautuminen ei ole yhtä avomieleistä ja siksi pidän Jaakobin toimintaa aivan oikeana. Johonkin on rajat vedettävä.
Raymond

siistiä linjaa?

Viesti Kirjoittaja Raymond »

>Kyse ei ole mistään erityisestä Jaakobin linjasta, hän vain sattui >olemaan paikalla. Sinun ja altterisi Quun kannattaisi siistiä omaa >linjaansa, jos haluaa jatkaa kirjoittamista täällä.

Ihanan yksimielinen veljesseura!
Miten Quun linjaa olisi siistittävä? Hän vain puuttui Rippelin karkeaan kielenkäyttöön, joka loukkaa varmasti helmahienoja. Vai onko hänellä jokin erikoikeus käyttää sanaa nussia?

Oliko jokin keino, millä estää kirjoittelu täällä, jos linjani ei miellytä?
Kannattaisi nyt vaan sallia vapaa kirjoittelu, jos kerran tämä palsta korvaa vesipostin.
Vastaa Viestiin