Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

madgyver
Viestit: 289
Liittynyt: 30.04.2007 13:35

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja madgyver »

Tuomas kirjoitti:
Oot aika paska trolli :) Suosittelen sen kunnollista opettelemista, se on todella kivaa kun sen osaa.
"Viime vuosina on miljoonista ihmisistä eri puolilla maailmaa tullut Jehovan todistajia. Kaikkien heidän pitäisi olla hyvin selvillä sen järjestön historiasta, jonka yhteydessä he ovat.” (Vartiotorni 1. toukokuuta 1994 sivu 16)
Vieras

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ruåttiksi asiasta kirjoittaa Hufvudstadsbladet 1.5, lopussa on vielä että uskontojen uhrien kotisivu kirjoittaa lahkon hoitelevan pedofiliajutut lahkon kesken ja jättävän ilmoittamatta polliisille. Myös uppdrag granskning -juttu Ruåttista on mainittu.

Ja mainittu on että tekijämies on potkittu lahkosta. Niinhän se on, että ei ole lahkolle mannekiinikelpoinen enää kiinnijäämisensä jälkeen.

On korostettava, että lahkon esiintuominen on tässä paikallaan ja vaadittavaa, koska lahko esiintuo itsensä parempien ihmisten klubina. Ja koska salailu tosiaan on totta, aikaisemmin ihan kirjallisten ohjeiden perusteella. Tupakkiakin tulisi meikäläisen kuulema ruveta polttamaan koska en kerran ole jehovantodistajakaan, nyt tiedänkin miksi ei minun kuitenkaan tulisi ruveta lasten seksuaaliseksi hyväksikäyttäjäksi.

Tuosta tuli mieleen kysymys että kuinka voimakas käsitys on ex-todistajilla siitä lahkon periaatteesta, että lahkolaisten keskeisiä asioita ei yleensäkään oikeuteen viedä. Tämähän on paljastunut niistä uskontojen uhrien kertomuksista, jotka ovat senkaltaisiin kriiseihin lahkossa joutuneet.
Analysoija
Viestit: 1234
Liittynyt: 21.07.2007 19:51

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Analysoija »

Tuomas kirjoitti:
JP ei ole käsittääkseni ollut kierrosvalvoja. Eikä ole 74-vuotias, jag tror.
"Jehovan järjestö on täydellinen, se virvoittaa sitä palvovien sielun" - Muuan vanhin esitelmässään
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Tony »

Vieras kirjoitti:Tuosta tuli mieleen kysymys että kuinka voimakas käsitys on ex-todistajilla siitä lahkon periaatteesta, että lahkolaisten keskeisiä asioita ei yleensäkään oikeuteen viedä. Tämähän on paljastunut niistä uskontojen uhrien kertomuksista, jotka ovat senkaltaisiin kriiseihin lahkossa joutuneet.
Antakaamme seurakunnan vanhimmille tarkoitetun 'Kiinnittäkää huomiota itseenne ja koko laumaan' (1991) -kirjan vastata kysymyksiin joiltakin osin.
5. JAKSO (c2) Selvennyksiä ja ohjeita joidenkin asioiden käsittelyyn

Jos vanhimmat saavat tietää jonkun seurakunnan jäsenen laittomasta toiminnasta tai jostakin vakavasta rikoksesta, laki ei ehkä vaadi heitä ilmoittamaan rikkojaa tai rikkomusta maallisille viranomaisille.

Vaikka kristillisen seurakunnan vastuulla ei ole keisarin lakien toimeenpaneminen, joidenkin rikosten luonne saattaa kuitenkin vaatia sitä, että niistä ilmoitetaan maallisille viranomaisille.

Saattaa olla välttämätöntä kehottaa väärintekijää ilmoittautumaan maallisille viranomaisille. Ottakaa yhteyttä haaratoimistoon, ennen kuin otatte mitään askeleita tällaisissa asioissa. Kerratkaa tietenkin Seuran viimeisimmät tällaisia asioita koskevat ohjeet ennen asiassa etenemistä.

Joitakin veljien välisiä kiistoja ei tulisi viedä maallisiin tuomioistuimiin, vaan ne tulisi ratkaista sopusoinnussa Matteuksen 18:15-17:ssä olevan Jeesuksen neuvon kanssa. (5. jakso (b) s. 108)

Joissakin kiistoissa joku puolueeton veli tai vanhimmat voivat toimia välimiehinä.

Jos joku jättää Jumalan sanan huomioon ottamatta tässä asiassa, se voi vaikuttaa hänen etuihinsa seurakunnassa.

On kuitenkin lakiasioita, joihin seurakunnalla ei ole valtaa ja jotka voidaan sen vuoksi viedä maalliseen tuomioistuimeen ratkaistaviksi rikkomatta 1. Korinttolaiskirjeen 6: 1-8:n periaatetta tai henkeä. Näihin kuuluvat:

Avioeropäätöstä, lapsen holhousta ja elättämistä tai elatusapua koskevat ratkaisut.

Vakuutuskorvauksen saaminen.

Jos joku aiheuttaa autollaan vahinkoa hengellisen veljensä omaisuudelle tai terveydelle tai jos tämä veli saa fyysisiä vammoja hänen autossaan, vahinkoa kärsineen veljen voisi lain mukaan olla tarpeen nostaa kanne vahinkoa aiheuttanutta veljeä vastaan korvauksen saamiseksi tämän veljen vakuutusyhtiöltä.

Velkojaksi hyväksyminen konkurssin sattuessa.

Testamentin valvonta.

Jotkin vastakanteet. Esimerkiksi:

Jos maailmallinen velkoja haastaa jonkun veljen oikeuteen, veljen saattaisi itsensä suojelemiseksi olla tarpeen jättää vastakanne, vaikka hengellisistä veljistä tulisikin asianosaisia.

Jos veli ryhtyy oikeudellisiin toimiin jotakuta kastettua todistajaa vastaan, ei olisi 1. Korinttolaiskirjeen 6:1-8:n rikkomista, jos oikeuteen haastettu puolustaisi itseään tai esittäisi vastahaasteen. (Tämä pitää paikkansa riippumatta siitä, onko asia ensin viety vanhinten käsiteltäväksi vai ei.)
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Tony Syrjänen kirjoitti:
5. JAKSO (c2) Selvennyksiä ja ohjeita joidenkin asioiden käsittelyyn

Jos vanhimmat saavat tietää jonkun seurakunnan jäsenen laittomasta toiminnasta tai jostakin vakavasta rikoksesta, laki ei ehkä vaadi heitä ilmoittamaan rikkojaa tai rikkomusta maallisille viranomaisille.

Vaikka kristillisen seurakunnan vastuulla ei ole keisarin lakien toimeenpaneminen, joidenkin rikosten luonne saattaa kuitenkin vaatia sitä, että niistä ilmoitetaan maallisille viranomaisille...
Lastensuojelulaki 13.4.2007/417

------------------------------------------
5 luku
Lastensuojeluasiakkuuden alkaminen


25 §
Ilmoitusvelvollisuus
Sosiaali- ja terveydenhuollon, opetustoimen, nuorisotoimen, poliisitoimen ja seurakunnan tai muun uskonnollisen yhdyskunnan palveluksessa tai luottamustoimessa olevat henkilöt sekä muun sosiaalipalvelujen tai terveydenhuollon palvelujen tuottajan, opetuksen tai koulutuksen järjestäjän tai turvapaikan hakijoiden vastaanottotoimintaa tai hätäkeskustoimintaa taikka koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa harjoittavan yksikön palveluksessa olevat henkilöt ja terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat velvollisia viipymättä ilmoittamaan salassapitosäännösten estämättä kunnan sosiaalihuollosta vastaavalle toimielimelle, jos he tehtävässään ovat saaneet tietää lapsesta, jonka hoidon ja huolenpidon tarve, kehitystä vaarantavat olosuhteet tai oma käyttäytyminen edellyttää lastensuojelun tarpeen selvittämistä.

Myös muu kuin 1 momentissa tarkoitettu henkilö voi tehdä tällaisen ilmoituksen häntä mahdollisesti koskevien salassapitosäännösten estämättä.

------------------------------------------
Vastottain uudistettu Lastensuojelulaki antaa riittävät perusteet myös ilmoitusvelvollisuudelle. Edes Leinonen ei voi tässsä kiemurrella.
Edit: lihavoinnit minun pykälien sisällä ja lisätään linkki:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2 ... uojelulaki
Viimeksi muokannut Jaakko Ahvenainen, 02.05.2008 14:37. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3701
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Tuomas kirjoitti:
Aika törkeästi kirjoitit, voisit esittää minulle anteeksipyynnön sanojesi takia. Mutta luultavasti et sitä tee, koska sinunkin mielestä olen vain kelvoton luopio.

Ensinnäkin, en tunne kyseistä pedofiilia.

Toiseksi, olen ollut "vaitonainen", kun luonani on kaukaa tullut vieras, ja on epäkohteliasta jättää vieras omiin oloihinsa jos itse roikkuu koko ajan netissä.

Kolmanneksi, miksi espoolaisten täytyisi tuntea kyseinen rikollinen? Iltasanomien jutun mukaan hän on asunut pitkään Virossa, ja rikokset ovat tapahtuneet Virossa, Espoossa ja Espanjassa. Pitäisikö espanjalaistenkin tuntea hänet?

Miksi odotat minun kommenttiani joka asiaan. En välttämättä koe asiakseni kommentoida asioita, joita en tunne riittävästi. Ja olenhan kirjoittanut mm. suomi24:lle tästä oman avauksen yleisellä tasolla. Voit lukea sen täältä 646 euron paikka sunnuntaina?

Neljänneksi, sinun arvailusi siitä, että tämä kierrosvalvoja olisi kaverini, on täysin pieleen mennyt. Kaikki kierrosvalvojat, jotka tunnen, toimivat Suomessa.

Viidenneksi, minut erotettiin sen ajojahdin perusteella, mikä on esitetty Myllynkivisivuilla.

Antaisin hyvän vinkin: On ehkä parempi olla kirjoittamatta keskustelupalstalle, jos kaikki arvaukset ovat tyhjänveroisia ja varsinkin, jos ne kohdistuvat johonkin nimimerkkiin. Voi nimittäin "lipsahtaa" kunnianloukkauksen puolelle. :evil:
Aaac
Viestit: 1644
Liittynyt: 28.04.2007 15:11

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Aaac »

SilentLambsin sivuilla on Ilta-Sanomien juttu aiheesta:
http://www.silentlambs.org/Finlandelderconvicted.htm
Religionsfri.
Vieras

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja Vieras »

kiitoksia Syrjäselle ja muille vastauksista ja informaatiosta
marsupilami
Viestit: 13
Liittynyt: 27.05.2007 01:17
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pedofiliatapaukset jatkuvat - tällä kertaa Suomessa

Viesti Kirjoittaja marsupilami »

Latasin YouToobeen osan videosta, jossa on loppu BBC:n dokumentista Suffer little childen, jonka TV2 Silminnäkijä esitti myös Leinosen haastattelun kera. Eli Youtubessa tuon dokumentin loppuosa, jossa haastattelija saa Ted Jaraczin mikin ääreen haastateltavaksi ja sitten Leinosen haastattelu.

Linkki on:
http://www.youtube.com/watch?v=ddHwpfFGLUw

-marsupilami
Elämä alkaa vartiotornin jälkeen!
Vastaa Viestiin