Raamatun kerronnan luotettavuus

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

RaM

Viesti Kirjoittaja RaM »

Sielläpä onkin todellisuudessa ollut vain Saatana asustelemassa ja synkistelemässä suunnitellen tietenkin tulevia pahantekojaan. :twisted:
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

RaM kirjoitti:Sielläpä onkin todellisuudessa ollut vain Saatana asustelemassa ja synkistelemässä suunnitellen tietenkin tulevia pahantekojaan. :twisted:
Kaksi luolaa valittavana ja toisessa Raamatun Saatana, toisessa Raamatun Jumala, ja olisi haettava säältä suojaa. Siinä tilanteessa valitsisin sen, joka Raamatun mukaan pienemmällä todennäköisyydellä olisi väkivaltainen jos ajattelisimme eri tavalla.
Ariadna
Viestit: 2177
Liittynyt: 28.04.2007 10:16

Viesti Kirjoittaja Ariadna »

Markku Meilo kirjoitti:Dokumentti 1 käsitti 1. Moos. 1:1-2:4 ja kirjoittaja oli Aatami, kirjoitusaika vuoden 4025 EKr jälkeen.
Kun Jehovantodistajien mukaan maailman ensimmäinen ihminen Aatami niitä Mooseksen kirjan ensimmäisiä viivoja raapusteli, oli jo rakennettu maailman vanhin tunnettu kaupunki, Jeriko 9600 eaa.

5600 eaa. Unkarin ja Tsekin alueella kehittyi uusi niin kutsuttu nauhakeraaminen kulttuuri joka levisi muutamassa sadassa vuodessa Unkarista Belgiaan asti jne....
Nämä tiedot ja muuta mielenkiintoista löytyy uusimmasta Tähdet ja avaruus lehdestä artikkelista Saksan Stonehenge tehtiin puusta.
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Ariadna kirjoitti:Nämä tiedot ja muuta mielenkiintoista löytyy uusimmasta Tähdet ja avaruus lehdestä artikkelista Saksan Stonehenge tehtiin puusta.
Jaa, täällä on muitakin laadukkaiden lehtien ystäviä...

Sain käsiini tämän vuoden kierroskonventista nauhoitetun MP3-rompun. Sitä kuunnellessa oli hauska fiilistellä vuosien takaisia tuntoja. Toisaalta opetuksen "ohuus" ja lapsenomaisuus tuntui aika hurjalta, varsinkin nyt kun on enemmän tutustunut muunkinlaiseen mediaan ja kirjakustantamoihin. Jt-puhujat toistavat samoja mantroja ja muutamia Vt-seuralle tyypillisiä avainraamatunpaikkoja puheesta toiseen.

Miten ihmiset jaksavat tuollaista? Eikö ikinä tule mieleen, että haluan jotain uutta ja mielenkiintoista näkökulmaa asioihin? Jt-puhujilla on lähes hypnoosinomainen turruttava tyyli. Sekö on keskiverto-Jt:lle mukavaa "oopiumia"; aivot narikkaan ja kuunnellaan koko päivä tasaisen tappavaa hymistelyä?
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

RaM kirjoitti:Sielläpä onkin todellisuudessa ollut vain Saatana asustelemassa ja synkistelemässä suunnitellen tietenkin tulevia pahantekojaan.
Juu, ja jäljet löydetään, kunhan tarpeeksi syvälle kaivauksissa päästään :mrgreen:
L

Re: Raamatun kerronnan luotettavuus

Viesti Kirjoittaja L »

http://www.hs.fi/fingerpori/1135233092527

Näin se syntyi jossakin lähi-Idän arolla...
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Re:

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

wolframium kirjoitti:opetuksen "ohuus" ja lapsenomaisuus tuntui aika hurjalta, varsinkin nyt kun on enemmän tutustunut muunkinlaiseen mediaan ja kirjakustantamoihin. Jt-puhujat toistavat samoja mantroja ja muutamia Vt-seuralle tyypillisiä avainraamatunpaikkoja puheesta toiseen.

Miten ihmiset jaksavat tuollaista? Eikö ikinä tule mieleen, että haluan jotain uutta ja mielenkiintoista näkökulmaa asioihin? Jt-puhujilla on lähes hypnoosinomainen turruttava tyyli. Sekö on keskiverto-Jt:lle mukavaa "oopiumia"; aivot narikkaan ja kuunnellaan koko päivä tasaisen tappavaa hymistelyä?
Lutikkakirkossa ja ortodoksissa kirkossa tarjonta on näennäisesti vieläkin turruttavampaa, kun ei Raamatun lehdet rapise lainkaan. Oikeasti JT-oppi ja Raamattu ovat muuttunet elämän taustameluksi. Se varmasti johtuu siitä, että ihmiset ovat lukeneet vaikka Joosuan pitkästä päivästä ja tehneet oman johtopätöksensä.

PS. Psalmi 133,1: "veljekset asuvat yhdessä ykseydessä". Miten minulle tulee homopari mieleen.
Miljoonat kohta kuolevat eivät eläneet koskaan
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Pehmoluopio kirjoitti:PS. Psalmi 133,1: "veljekset asuvat yhdessä ykseydessä". Miten minulle tulee homopari mieleen.
Tuohan näyttäisi olevan Daavidin matkalaulu, joten ei kai mikään ihmekään, jos yön hiljaisina yksinäisenä tunteina tulee homoerotiikkafantasia Joonatanista mieleen :lol: :shock:

Ei mutta oikeesti, kirkkoraamattu viittaa tuon jakeen yhteydessä Siir. 25:1; "Kolme on minusta kaunista, ja ne ovat kauniit Herran ja ihmisten edessä: yksimielisyys veljesten kesken ja ystävyys naapurien kesken sekä se, että vaimo ja mies hyvin yhteen sopivat."

Jaeyhteys näyttäisi siis viittaavan pikemminkin henkiseen rauhallisuuteen kuin fyysiseen "yhtymiseen". Tuohon aikaan elettiin kyllä muutenkin paljon tiiviimmin omien sukulaisten lähellä, joten tuollaisen neuvon antaminen ei ole mitenkään ihmeellisen ennenkuulumatonta.

Muutenkin Raamatun homoerotiikkaa on mielestäni liioiteltu, sellaisesta näkyvästä käytöksestähän olisi varsin nopeasti saanut kiven otsaluuhunsa. Raamatun aikaan ei ollut israelilaisten ja filistealaisten rugby- tai jääkiekkojoukkueita, mutta vastapuolen turpiinvetoa Daavid ja Joonatan saattoivat toki juhlistaa hieman samanlaisissa halailutunnelmissa.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Vastaa Viestiin