Vapaa tahto

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Re: Vapaa tahto

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ajan lyhyt historia -kirjoittaja Hawking oli pohtinut että tapahtuuko alkuräjähdyksen jälkeinen kehitys jonkinlaisen lakipisteen saavutettuaan takaperoisessa järjestyksessä uudestaan takaisin samaan tilanteeseen asti (esimerkkinä oli pöydältä tippunut ja hajonnut lasi, joka siis sirpaleista vetäytyisi yhteen ja ehjäksi ja sen jälkeen pomppaisi takaisin pöydälle) mutta tämän teorian rönsyn oli Hawking sitten hylännyt.

Laskentoihmiset ovat sitä mieltä, että Jumalan kaikkivoipuus ei jätä ihmisen tahdolle sijaa, kaikki on kerta kaikkiaan kaikki, (ja siis synnit olisivat Jumalan omia syntejä).
Vieras

Re: Vapaa tahto

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Saattaahan H viljellä huumoriakin. Eikös lahkokin näytä joskus pohtivan että minkäpunontaisia pajunköysiä kuinkakin nieleksitään ?
Ar Pu

Re: Vapaa tahto

Viesti Kirjoittaja Ar Pu »

Vieras kirjoitti:Ajan lyhyt historia -kirjoittaja Hawking oli pohtinut että tapahtuuko alkuräjähdyksen jälkeinen kehitys jonkinlaisen lakipisteen saavutettuaan takaperoisessa järjestyksessä uudestaan takaisin samaan tilanteeseen asti (esimerkkinä oli pöydältä tippunut ja hajonnut lasi, joka siis sirpaleista vetäytyisi yhteen ja ehjäksi ja sen jälkeen pomppaisi takaisin pöydälle) mutta tämän teorian rönsyn oli Hawking sitten hylännyt.
Hawking on melko ahkerasti viljellyt noita ideoita. Osa ideoista on kestänyt ja osa on armeliaasti unohdettu.

Asiaan läheisesti liityyvistä mustista aukoista Tekniikka ja Talous-lehti kertoo:

"Nerokkuudestaan huolimatta Hawkingin teorian on kohdannut 1990-luvun lopulta alkaen vakavaa kritiikkiä, sillä hänen mallissansa mustasta aukosta pakenevien hiukkasten ”fysikaalinen informaatio” olisi täydellisesti kadonnut. Tätä taas kvanttiteoria ei salli. "

http://www.tekniikkatalous.fi/tk/avaruu ... =-21052008
Analysoija
Viestit: 1234
Liittynyt: 21.07.2007 19:51

Re: Vapaa tahto

Viesti Kirjoittaja Analysoija »

Periaattessa Jehovan todistajien saarnaaminen on turhaa liberaali JT:n mielestä.

"Jumalahan näkee ennalta kaiken, joten kyllä ne ihmiset tulee jos tullakseen salille, mitä me niitä häiritsemään."
"Jehovan järjestö on täydellinen, se virvoittaa sitä palvovien sielun" - Muuan vanhin esitelmässään
Vastaa Viestiin