Karttaminen on kiristämistä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kirsieveliina kirjoitti: Ei voi olla laillista. Ihan tarkalleen ottaen perustuslain koskemattomuus koskee myös henkistä koskemattomuutta.
No pöh sentään.. Onko siten myös ikävästi ilkkuen aasiksi pilkkaaminen "henkisen koskemattomuuden loukkaamista? :)
PoterO kirjoitti:
Yhdenvertaisuuslaki taitaa sitten olla lähimpänä, mutta ei sekään näytä tosiaan osuvan aivan asian ytimeen. Liitänpä tähän kuitenkin sopivaimmat kohdat.

2 §
Soveltamisala

Tätä lakia sovelletaan sekä julkisessa että yksityisessä toiminnassa, kun kysymys on:

4) jäsenyydestä tai toiminnasta työntekijä- tai työnantajajärjestössä tai muussa järjestössä, jonka jäsenillä on tietty ammatti, taikka järjestön antamista etuuksista.
Yhdenvertaisuuslaki ei siten asiassa päde, koska erotettujen syrjinnässä ei ole kyse ammattiliikkeestä eikä Jehovan todistajen seurakuntiin kuuluvia yhdistä yhteinen ammatti. Kyse ei ole myöskään ole järjestön antamista etuuksista.
Vieras

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Jos nyt haetaan jotakin lakia, jonka soveltaminen saattaisi tulla kyseeseen varsinkin silloin kun erotettuja herjataan Vartiotornissa ym. julkaisuissa taikka konventin lavalta varsin värikkäin sanakääntein, saattaisi kyseeseen ehkä tulla tämä:
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka yleisön keskuuteen levittää lausuntoja tai muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, etnistä, rodullista tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa muuta kansanryhmää, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Lähde: Rikoslaki
PoterO

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja PoterO »

Vieras kirjoitti:Yhdenvertaisuuslaki ei siten asiassa päde, koska erotettujen syrjinnässä ei ole kyse ammattiliikkeestä eikä Jehovan todistajen seurakuntiin kuuluvia yhdistä yhteinen ammatti. Kyse ei ole myöskään ole järjestön antamista etuuksista.
Niin, ellei sukulais- ja ystävyyssuhteita voi katsoa sellaisiksi. Nehän ovat käytännössä etu minkä järjestö voi evätä sekä entisiltä että järjestöön jääviltä jäseniltä. Kyseessä täytyy olla järjestön tarjoama etu, sillä järjestö voi sen myös evätä.

Menee väännöksi, mutta minkä sille voi ettei Suomen laissa ole otettu huomioon tällaista epäeettistä syrjinnän muotoa.
Vieras

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Vieras kirjoitti: Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Vaikkei itsessään olekaan kriminalitoitua, yksityiselämässä tapahtuva erotettujen syrjiminen voi olla todiste konventtipuheissa ja julkaisuissa yleisön keskuuteen tuodun erotettuihin kohdistuvan panettelun ja solvaamisen seurauksista.
Kirsieveliina

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

Guest kirjoitti:
Kirsieveliina kirjoitti: Ei voi olla laillista. Ihan tarkalleen ottaen perustuslain koskemattomuus koskee myös henkistä koskemattomuutta.
No pöh sentään.. Onko siten myös ikävästi ilkkuen aasiksi pilkkaaminen "henkisen koskemattomuuden loukkaamista? :)
Älä nyt ole hölmö! :lol: :lol:
SonOfJesus
Viestit: 744
Liittynyt: 15.05.2007 12:39

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja SonOfJesus »

Voisiko soveltaa kiihottamista kansanryhmää (= erotetut JT:t) kohtaan? (Ai, se olikin jo tuolla :? )

Samalla tavoin kuin Hitleriä nykyisin syytettäisiin tämän kohdan perusteella voitaneen Jehovan Todistajien johtoa syyttää samasta.

He esittävät yleistettyjä ja harhaanjohtavia väitteitä julkisissa kokouksissa ja televisiossa. Esimerkiksi Veikko Leinonen sanoi tv:n haastattelussa, että erottamiseen käytetään raamatullisia perusteita, joita ovat aviorikos ja muu sellainen. Näin hän tuli syyttäneeksi myös allekirjoittanutta moisesta, vaikka erottamiseni syy oli epäselvä kaikille asiaa käsitelleille vanhimmille. He vain joutuivat minun puoleltani ansaitsemansa kritiikin kohteeksi eivätkä tätä kestäneet, vaan kuvaannollisesti tappoivat minutkin. Nyt se ei enää riitä heille, vaan he alkavat väittää minun syyllistyneen rikoksiin, joista raamatun mukaan voidaan erottaa seurakunnasta. Suomen lain mukaan heillä on oikeus erottaa, mutta ei heillä silti ole oikeutta valehdella julkisesti erottamisen syistä.

Tämä on mielestäni panettelua ja kun meitä on usempi muodostamassa ryhmän myös kiihottamista kansanryhmää vastaan. Jehovan todistajilla on kolme ryhmää: 1) he, 2) maailma, 3) erotetut
SonOfJesus
Laki ja Seura toimivat kasvattajina: kaikki mikä ei tapa, kasvattaa.
Kirsieveliina

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

SonOfJesus kirjoitti:Voisiko soveltaa kiihottamista kansanryhmää (= erotetut JT:t) kohtaan?
Mikähän olisi se taho, jota syytettäisiin? Eikös seuran virallisia edustajia Suomessa ollut vain pieni nipullinen? Ja organisaatio on sentään monikansallinen. Erotettujenkin pitäisi tuossa ajattelussa muodostaa selkeä oma ryhmänsä? Jossa taas tulee se ongelma, että panetteluhan leviää hyvin yksilöimättömäksi. Toisaalta, jos seurakunnan edessä leimautuu esim. avionrikkojaksi, niin eikös se ole jo kunnianloukkaus- tai herjauksen/solvauksen syytteen paikka... Vastaajina ko. vanhimmat.

En kyllä ihmettelisi, kun ihmisoikeuskäsityksiä on ymmärtääkseni Euroopan tasolla paljonkin hiottu viime vuosina, että jonain länsimaisen sivistyksen kuulaana päivänä kuulemme vielä ihmisoikeustuomioistuimen kantoja todistajiinkin. Joku voisi olla niin reipas että valittaisi Haagiin :roll:
Vieras

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ja SonofJesus on joutunut rikoslain kunnianloukkauksen kohteeksi.

Käsittääkseni se laki uskonnollisista yhdyskunnista tarkoittaa edellyttää että on oltava lailliset syyt ja menettelyt, ne voivat olla yhdyskunnan säännöissä osaltaan, joilla erotetaan ja jotka takaavat jäsenen oikeusturvan, mutta tässä tullaan tähän lahkon lahkollisuuteen, se toimii omine johtajavaltaisine tapoineen antaen niille korkeintaan vain näennäisesti lain vaatimia muotoja
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Jeesuksen sanat ja niiden väärentäminen

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

SonOfJesus kirjoitti:Jehovan todistajilla on kolme ryhmää: 1) he, 2) maailma, 3) erotetut
Oli hyvä, että toit esiin tämän jaon kolmeen ryhmään.

Jehovan todistajat väittävät seuraavansa Jeesuksen opetuksia, mutta juuri tässä asiassa ei ole mitään raamatullista perustetta jakaa ihmisiä kolmeen osaan. Jeesus puhui aivan selvästi kahdesta ryhmästä, "lähimmäisistä" ja "vihollisista", ja kumpaankin ryhmään kuuluvia piti rakastaa.

(Matteus 5:43-48) 43 Te olette kuulleet sanotun: ’Sinun on rakastettava lähimmäistäsi ja vihattava vihollistasi.’ 44 Mutta minä sanon teille: rakastakaa jatkuvasti vihollisianne ja rukoilkaa jatkuvasti niiden puolesta, jotka vainoavat teitä, 45 jotta osoittautuisitte taivaissa olevan Isänne pojiksi, koska hän antaa aurinkonsa nousta pahoille ja hyville ja antaa sataa vanhurskaille ja epävanhurskaille. 46 Sillä jos rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, mikä palkka teillä on? Eivätkö veronkantajatkin tee samoin? 47 Ja jos tervehditte ainoastaan veljiänne, mitä poikkeuksellista teette? Eivätkö kansakuntien ihmisetkin tee samoin? 48 Teidän on siis oltava täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.

Joku Jehovan todistajien seurakunnan sisäpuolella oleva voisi kommentoida tätä ongelmaa. Mikä oikeus Jehovan todistajilla on mennä yli sen, mitä Raamattuun on kirjoitettu? Mikä oikeus on keksiä se "kolmas ryhmä", mitä voi kohdella kuin kuolleita?

(1. Korinttilaisille 4:6)  – –: ”Älä mene yli sen, mikä on kirjoitettu” – –
Vieras

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Täällä on joskus viime aikoina myös jäänyt maininnatta se, että lahkon tervehtimiskielto perustuu todelliseen Raamatun väärentämiseen.

Lahkon viittaama jaenumero tarkoittaa kohtaa jossa annetaan ohje olla lausumatta tervetulleeksi (seurakuntaan, siis seurakuntatalolle tms). Tämän lahko on muuttanut tervehtimiskielloksi ja täydelliseksi kommunikaation irtisanomiseksi, paitsi jos perheessä tarvitsee perintöosuuksia haalia enemmän lahkon etupiirin suuntaan tai muuta vastaavaa.

Esim. Pasi Turunen kirjoittaa tästä
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja wolframium »

SonOfJesus kirjoitti:He esittävät yleistettyjä ja harhaanjohtavia väitteitä julkisissa kokouksissa ja televisiossa. Esimerkiksi Veikko Leinonen sanoi tv:n haastattelussa, että erottamiseen käytetään raamatullisia perusteita, joita ovat aviorikos ja muu sellainen. Näin hän tuli syyttäneeksi myös allekirjoittanutta moisesta, vaikka erottamiseni syy oli epäselvä kaikille asiaa käsitelleille vanhimmille.
Jep jep, Veikko Leinonen on helvetillinen valehtelija. Minutkin potkittiin pois sen takia, koska osoitin jeppuopin raamatunvastaisuuden ja ristiriitaisuuden muutamalle vanhimmalle.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 01:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kirsieveliina

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

Kovanyrkki kirjoitti:Maailmalla tilanne on se, että uskonnon arvostelu, voi pian olla laitonta :!:
Miten vedit tuollaisen johtopäätöksen? Seuraavassa kappaleessa Lähi-idän tutkija Daniel Pipes jatkaa:
Kun myös YK kasvattaa painetta kieltää “uskontoja loukkaava” puhe, täytyykö lännen vain hyväksyä, ettei sananvapaus ole yhdistyvässä, monikulttuurisessa maailmassa sama, mitä se on ollut tähän asti länsimaissa, joissa uskontojakin saa kritisoida?

DP: Monissa länsimaissa sananvapautta on selvästi rajoitettu. Yksi mielenkiintoinen tapaus oli Saudi Arabiassa tänä vuonna, kun saudien neuvoa-antavaa neuvostoa pyydettiin vahvistamaan vaatimus, ettei uskontoja saa arvostella. He kieltäytyivät, koska he eivät hyväksyneet, että hekin joutuisivat kunnioittamaan muita uskontoja. Joten tämä vaatimus on tarkoitettu ainoastaan suojelemaan islamia. Yllättyisin, jos sellainen laki menee läpi.

Eli jos uskontojen kritiikin kielto koskisi kaikkia yhtä lailla, muslimit eivät haluakaan sitä?

DP: Näin on.
Melko kriittinen ilmapiiri pitäisi länsimaissa olla, ettei saisi asiallisesti ja avoimesti keskustella. Tai ettei julkinen oikeushenkilö enää vastaisia toilailuistaan, pitäisi koko oikeusvaltio purkaa.

En näe, että lainatussa haastattelussa olisi haettu eroja uskontojen välille. Mielestäni kysymys on kulttuurien erosta ja vaikeudesta ymmärtää toisiaan.

Mutta palatakseni aiheeseen, jos joku vaivautuisi peräämään oikeuksiaan jt:ta vastaan, olisi suotavaa, että tällaista tilannetta voitaisiin Veljesseuran, UUT:n tai vastaavan taholta tukea. Pitkiä, väsyttäviä ja kalliita prosesseja!
Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 01:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Re: Karttaminen on kiristämistä

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 01:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin