Opus

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Opus

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Laitan tähän pari kohtaa Anders Enqvistin kirjasta Tiede ja uskonto

Kirjassa on 9 sivua kritiikkä kirjaa Elämä maan päällä - kehityksen vai luomisen tulos ? -kohtaan. Enqvist sanoo jo 1990 informoineensa jehovantodistajia kirjan virheistä, mutta toteaa kirjaa julkaistun uusintapainoksina ennallaan samanlaisena "puolueettomana" tarkasteluna aiheesta.

E toteaa esim. ihmisen rudimentit, kuten korvalihakset, jotka eivät liikuta mitään, umpisuolta jolla ei ole mitään toimintoa ihmisellä, vilkkuluomen jäännettä silmän sisäsivulla, joka on toimiva mm. linnuilla, häntäluuta ja karvoitusta. Ne ovat jääneet kirjassa mainitsematta ja ovat kuitenkin ihmisen esi-isillä olleet toimivia.

Raamatun vedenpaisumuskertomuksen E toteaa olevan yksityiskohtia myöten samanlaisen kuin Sumereilla, joka babylonialaisten välittämänä siirtyi hebrealaiseen perinteeseen ja sitä kautta Raamattuun.

Danielin kirjan kuvaus Nebukadnessarin hulluudesta (Daniel 4:20-25) kohdistuu väärään henkilöön, sillä Mardukin papit levittivät tätä kertomusta Babylonian viimeisestä kuninkaasta Nabunaidista eikä Nebukadnesarista. (Viitteenä Suuri maailmanhistoria, osa 2, Asko Parpola: Jokilaaksojen valtakunnat, s. 301. Otava 1982)

Jumalan kaikkitietävyyttä E ihmettelee, kun 3 Moos 11:19 pitää lepakkoa lintuna, kun 1 Kun. 7:23 antaa piille (ympyrän kehän ja halkaisijan suhde) väärän arvon 3, kun 3 Moos 11:6 sanoo jänistä märehtijäksi.

Historiallisia virheitä Raamatusta E löytää. 1 Moos 24:10 kertoo Aabrahamilla olleen kameleita. Kuitenkin kameli 2 kyttyrällä tuli tunnetuksi vasta v. 1000 eaa paikkeilla (Assurpanipal I:n aika) ja kameli 1 kyttyrällä n. 800 eaa (Salmanassar III:n aika). Aabraham on siten saanut kamelinsa myöhemmiltä kirjoittajilta.

E kiinnittää huomiota siihen, että enkeli ilmoittaa Marialle hänen tulevan lapsensa poikkeuksellisuudesta, mutta kuitenkin tämä pitää lastaan mielenvikaisena.

Lähdeviitteitä yli 500 kpl. Edelläkuvattua asiaa 200 sivua.