Sattumia ja 'ihmeitä' kerrassaan

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
RaM

Sattumia ja 'ihmeitä' kerrassaan

Viesti Kirjoittaja RaM »

Tähän ketjuun voisi laittaa kaikenlaisia erikoisia sattumia, joihin törmäätte.
Avasin tämän ketju, koska omalla kohdallani osui varsin huvittava sattumus 2 päivää sitten eli viime lauantaina.

Olimme viikonlopun mökillä ja vierailimme perjantaina parin kilometrin päässä asuvan iäkkään ja erittäin mukavan pariskunnan luona. Meillä on tontilla kaivo-ongelmia (ruosteinen vesi) ja tämä papparainen innostui kehuskelemaan omaa erinomaisuuttaan kaivon katsojana. Kuulemma paljon parempi kuin muut mainetta alueella niittäneet kaivonkatsojat ja hänen löytämänsä kaivot ovat olleet ylivoimaisesti parhaimmat. No kuinka ollakkaan, vahukset poikkesivat lauantaiaamuna kännykkä ongelmiensa kanssa mökillämme ja kun sain rouvan kännykän toimimaan, innostui pappa väkisin meille kaivonpaikkaa etsimään.

Tämä pappa sanoi, ettei tarvitse edes pajua vaan hänelle kelpasi kuiva kuusenhaara jonka kanssa lähti määrätietoiseti pihaamme tutkailemaan. Katseli puita ja kun mäntykankaalla, jollaisella mökkimme on, oli muutama koivu (koivulla on ns. pintajuuristo ja voisi olettaa sieltä löytyvän vettä hieman pinnempaa) niin eikös hän toki ottanut koivujen linjan ja lähti sitä tutkimaan. Keppi vääntyi kummasti hänen kädessään ja sojotti tanakasti maata kohden. Myös minun oli pakosta kepakkoa koitettava, mutta eihän se minun kourissani mihinkään liikkunut.

Pappa esitti voimakkaan hyvän vesisuonen kulkevan siinä tonttimme poikki ja merkkasi keskelle pihaamme erinomaisen kaivonpaikan kukkapenkkimme viereen. Vakuutti että siihen saamme taatusti hyvän kaivon.

Kasvoni nykivät hillittömästi, kun koitin olla nauramatta ja loukkaamatta vahuksen tunteita.

Olisi tehnyt mieli nykäistä kukat sivuun ja näyttää hänelle siinä alle puolen metrin päässä olevaa vanhaa kaivonkantta, jonka ilmeisesti samoin koivulinja-perustein (no näistä koivuista ei puhuttu mitään) joku aikaisempi kaivonkatsoja oli kauan sitten 'löytänyt' kaivonpaikaksi ja siihen oli ryhdytty kaivamaan kaivoa. Siinä on 20 rengasta syvä (= 12 metriä) kuiva reikä. Kaivon kaivaminen oli loppunut aikoinaan siihen, kun alin rengas oli halennut ison kiven kohdalla eikä vedestä ollut tietoakaan.
Että sellainen varpumies se tontillamme piipahti. :mrgreen:
rippeli
Viestit: 2455
Liittynyt: 28.04.2007 12:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sattumia ja 'ihmeitä' kerrassaan

Viesti Kirjoittaja rippeli »

Sinä epäuskoinen et tajunnut, että se vesisuoni on siellä kiven alla. Johan sen saman paikan on yksi aikaisempi kaivonkatsoja merkannut, koska siihen kerran kaivoa on suunniteltu.

Miten muuten lahko suhtautuu kaivonkatsomiseen? Tuli vain mieleen, että äitini puhuu jatkuvasti vesisuonista ja maasäteilystä. Ne selittävät hänen huonon terveytensä, koska vesisuoni kulkee makuuhuoneen läpi ja maakin säteilee ihan sikana juuri kotitalon kohdalla. Edellinen anoppi (jt) etsi käsiinsä kaivonkatsojan kun mökille piti saada kaivo. Lahko taitaa siis suhtautua suopeasti kaivonkatsomiseen samalla tavalla kuin homeopatiaankin?
Let me go Master I hate you so
Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Re: Sattumia ja 'ihmeitä' kerrassaan

Viesti Kirjoittaja Bergerac »

Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.
Vastaa Viestiin