Taivaspaikkapisteet?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Taivaspaikkapisteet?

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Mistä on peräisin käsitys, että Jehovan todistajille ainoa tapa päästä taivaaseen on kerätä tarpeeksi pisteitä ja syrjäyttää joku 144000:n joukosta?
Vieras

Re: Taivaspaikkapisteet?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Jehovantodistajista lienee aika paljon kaikenlaisia luuloja olemassa, jotka saattavat olla vääriä, mutta ei yhtään sen kummallisempia kuin heidän oppinsa muuten. Tuliko "suuri joukko" muuten oppeihin mukaan silloin, kun 144 000 alkoi täyttyä? Vai miten se nyt oli?

144 000 taitaa olla yleisin tieto, että se jotenkin liittyy JT:n omaan teologiaan.
sirpa-leena

Re: Taivaspaikkapisteet?

Viesti Kirjoittaja sirpa-leena »

Ymmärrykseni mukaan taivaspiteet on JT-porukasta levitetty kaupunkihuhu. Levittäjinä muihin uskontoihin kuuluvat tai tavan ihmiset.

JT-uskon mukaan Jeesus, paitsi sovitti ihmiskunnan synnit, tulee eräänä päivänä olemaan taivaasta käsin maapallon hallitsija. (Itseasiassa nälkäisten ruokkiminen, sairaiden parantaminen ja kuolleista herättäminen olivat kuin leffan ennakkomainos, siitä mitä maapallolla tapahtuu, kun Jeesukseta tulee kaikkien Kuningas. Hän on ikuinen, kun ei kuole/vanhene kuten nykyiset hallitsijat) .

Tähän taivaalliseen hallitukseensa nimitetään hallituskumppaneita (vähän kuin ministereitä) ja kuten maallisessakin hallituksesa se on tietty määrä. JT uskoo, että määrä 144.000 tuhatta (luku löytyy Ilmestyskirjasta). Muilla ihmisillä on sitten toivo elää ikuisesti määräämättömän pitkän ajan maan päällä (paratiisi) ihan tavallisesti ihmisinä.

Mun tulkinta tästä pistehommasta on se, että muille uskovaisille, siis ei JT-ihmisille, taivastoivo on tosi kova juttu ja myös ainoa vaihtoehto helvetin lisäksi (jota JT-uskonnossa ei ole) ja muut uskovaiset eivät usko, että JT-porukan sisällä ei vallitsisi kamala "tyrkkiminen" että KUKA kuuluis siihen 144.000 . Tämä kertoo siis taivaan tavattomasta merkityksestä "yleis-uskovien" toivossa!

Ja kun kaikki JT:t, oli ne sitten taivas tai paratiisitoivoisia, käy kentällä ja tekee muistiinapnoja niin siitä on sitten syntynyt muiden uskovaisten luulo "pisteiden keräämisestä". Ja olenpa omalla, pari vuosikymmentä kestänellä, JT-urallani useammankin kerran törmännyt tavan ihmisten luuloon, että voi muuttua taivastoivoiseksi, kun on saanut tietyn määrän ihmisiä kääntymään JT-uskontoon. Ehkä edellisesta luulosta liikkuu nykyään sellainen versio, että joku sitten tippuu pois, kun toisella on enempi pisteitä?

Ainakin mun aikanani uskottiin ja opettiin, että Jumala itse kutsuu henkilön taivaaseen ja kutsuttu tietää sen ihan samalla lailla kuin tietää, että onko mies vai nainen. Opetettiin, että kutsu on pääsääntöisesti loppunut muistaakseni vuonna 1935. Jos tänä aikana joku kokee sellaisen kutsun saaneensa, niin se johtuisi siitä, että joku vielä elossa oleva 144.000 kuuluva olisi tehnyt jonkun sellaisen synnin, että hänet olisi koko JT-yhteisöstä erotettu. Hänet toki otettaisiin takaisin, jos hän katuu, mutta toivon paikka olisi silloin muuttunut taivaasta paratiisiksi ja joku muu on taivastoivoiseksi hänen tilalleen kutsuttu.

Mun JT-aikana silmiiini ei osunu yhden yhtäkään tapausta, että joku/jotkut olis koittaneet kovasti kilvoitella tai ylipäätään tehdä yhtään mitään, että heidän toivonsa muuttuisi paratiisista taivaaksi. Koko 20-vuoden mukana olemisen aikana näin yhden söötin rollattorilla kulkevan kukkahattu mummelin, oli varmaan jotain 90 vee, 80-luvulla. Hänestä ihmiset kuiski konventissa, että hän olis taivastoivoinen tai "voideltu" niin kuin heitä kutsuttiin. Hänen poikansa sitten esiityi konventiss lavalla kertomassa äitinsä elämästä. Sisar esitti poikansa välityksellä yleisölle terveiset, että "kun vuodet etenee, niin varjot pitenee", joten hän katsoo, että ei enää jaksa tulla itse kertomaan. Ei siis todellakaan mikään pyrkyri! Olin mukana muutamassa seurakunnassa, enkä koskaan tavannut yhtään voideltua tai sellaiseksi tahtovaa. Seurakunta, johon ekaksi liityin, oli juuri ennen kuin aloin käydä kokouksissa, menettänyt kuoleman kautta ainoan voideltunsa.

Taivaspiteet ovat siis huhu, jota JT-porukasta levitetään ja tämä huhu ei pidä paikkaansa.
Vieras

Re: Taivaspaikkapisteet?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Polyester kirjoitti:Mistä on peräisin käsitys, että Jehovan todistajille ainoa tapa päästä taivaaseen on kerätä tarpeeksi pisteitä ja syrjäyttää joku 144000:n joukosta?
Tässä nähdään se, miten huonosti ihmiset täällä Suomessakaan tuntevat mitä Jehovan todistajat uskovat. Tämä siitä huolimatta, että joka torpan ovella on käyty monta kertaa.

Nähdäkseni tuo sinänsä virheellinen käsitys on aivan vilpitön, koska Jehovan todistajat eivät ole osanneet ymmärrettävästi ja mieleenpainuvasti selittää paratiisihömppäänsä. Ovenavaajalle on jäänyt mieleen ainoastaan vastaus hänelle tutusta asiasta, taivaaseen menemisestä: että sinne menisi vain 144 000 ja tämä luonnollisesti muistiinpanojen tekemisen kanssa johtaa siihen lopputulemaan, että pisteitä on kerättävä.

Pisteiden kerääminen sinällään pitää paikkansa, pisteethän ovat kenttätyöhön käytettyjä tunteja. Vartiotornissa sanotaan aivan selvästi, että ne jotka eivät tee kenttää, eivät ole Jehovan todistajia ja vain Jehovan todistajat pääsevät paratiisiin. Paratiisipisteet, joita Jehovan todistajat keräävät, muodostuvat kuukausittain raportoitavista kenttätunneista (+levitetystä kirjallisuudesta).
Vastaa Viestiin