Ennustiko raamattu ympäristön saastumisen?

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Re: Ennustiko raamattu ympäristön saastumisen?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ons tolla välittömästi edellisellä viestillä nimenomaisesti jehovantodistajuutta koskeva aspekti ? Kysyn ku en itte ossaa sannoo.
Nuorin
Viestit: 215
Liittynyt: 04.09.2008 14:56

Re: Ennustiko raamattu ympäristön saastumisen?

Viesti Kirjoittaja Nuorin »

RaM kirjoitti:
Viljo kirjoitti:
RaM kirjoitti:Sanoisin ja jopa uskaltaisin väittää, että tuli yhdistettiin liike-energiaan vasta 1.800-luvulla höyrykoneen myötä. Siihen asti tuli edusti vain ja ainoastaan lämpöä ellei suorastaan kuumuutta.
Uskallusta toki piisaa, mutta totuus on hieman toisenlainen: antiikin Kreikassa yhdistettiin höyryvoima liike-energiaan lähes 2000 vuotta sitten. http://en.wikipedia.org/wiki/Aeolipile. Wikipedian artikkelin viite nro 5 on myös mielenkiintoinen.
Tuokin 'totuus' taitaa olla katsojan silmissä. :P

Uskallan siis edelleen pitäytyä näkemyksessäni. 8)
Tulen suhde liikkeeseen:

Komppaan tässä Viljoa, eli että väitteesi siitä että 1800-luvulle saakka "tuli edusti vain ja ainoastaan lämpöä ellei suorastaan kuumuutta" on täysin väärä, ja että siinä ei kannattaisi pitäytyä.

Tämä siksi, että mäntää liikuttavia höytykoneita käytettiin teollisuudessa jo 1700-luvulla.(1) Jo keskiajalla ruudin(2) ja ilotulitteiden(3) valmistajille ja käyttäjillekin tulen on täytynyt merkitä paljon muutakin kuin vain kuumaa, vaikka matemaattisia työkaluja suhteen laskemiseksi ei ollutkaan.

Se mitä tapahtui 1800-luvulla, oli lämpö- ja liike-energian suhteen täsmällinen kvantitatiivinen ymmärtäminen(4) siten, että lämpövoimakoneita voitiin oikeasti suunnitella ja niiden hyötysuhteita laskea, eikä vain kokeilla mikä sattuisi toimimaan parhaiten.

Saastuminen:

Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että raamatun näyissä tuli on enemmänkin showmeininkiä, kuin etenemisen tehostamista ja että ei ole todisteita, että Raamattu olisi ennustanut maan turmeltumisen missään muussa merkityksessä kuin missä sen aikaisemminkin kerrotaan turmeltuneen.

Huomasin muuten taannoin, että useat JT:t eivät kovinkaan mielellään viitanneet saastuttajien eliminoimiseen, koska vähänkään ajatteleva länsimaalainen JT tajuaa itse saastuttavansa maapalloa enemmän kuin moni pakana yhteensä. :lol:

Viitteet:
(1)
http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_engine
(2)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gunpowder
(3)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fireworks
(4)
http://en.wikipedia.org/wiki/Thermodynamics
RaM

Re: Ennustiko raamattu ympäristön saastumisen?

Viesti Kirjoittaja RaM »

Joops... voin antaa tuon verran periksi. :P
Vastaa Viestiin