Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Pehmoluopio kirjoitti:Kapitalistinen talousjärjestelmä ja globalisaatio ovat tulleet tiensä päähän. Romahduksen jälkeen nousee anarkismi sekä muita sosialistisia talousjärjestelmiä. Ensimmäinen sosialistinen valtio Euroopassa on Islanti, kun peruspalveluiden romahduttua kansa ryhtyy vallankumoukseen. Islantilaiset pankkiirit pakenevat maasta ja anovat turvapaikkaa Suomesta. Se tulehduttaa välejä Suomen ja Reykjavikin kommuunin välillä.

Italia muodostuu fasistien ja autonomien taistelukentäksi ja suomalaisia rekrytoituu sotaan molemmille puolille. Italian lisäksi fasistiseksi julistautuu Unkari. Saksassa ja Ranskassa vaihtoehdoksi esitetään islamilaista sosialismia.
Höpöhöpö. Kapitalistinen järjestelmä on siinä mielessä itsensä korjaava, että markkinat sopeutuvat hyvin monenlaisiin tilanteisiin. Se ei ole täydellinen, mutta ainoa tunnettu järjestelmä jolla on realistisia mahdollisuuksia pitää yllä elintasoa. Loputon kasvu on teoriassa mahdoton ajatus, mutta rajat eivät ole vielä läheskään tulleet vastaan, eikä "tien päätä" ole näkyvissä.

Suhdanteet vaihtelevat, mutta kapitalisti vaan porskuttaa eteenpäin. :) Nämä "järjestelmä kaatuu" -puheet on vellihousujen puheita, niiden jotka odottavat, että yhteiskunnan pitäis panna yksilöiden asiat kuntoon. Vastuu itsestä ja lähipiiristä korostuu huonoina aikoina ja se ei ole millään tavalla paha asia. Kun ihmiset ottavat vastuun itsestään, he samalla tukevat myös yhteiskuntaa, joka puolestaan voi väliaikaisesti auttaa harvoja apua tarvitsevia. Näin sen pitää mennä, eikä toisinpäin.
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

Jakke kirjoitti:Se ei ole täydellinen, mutta ainoa tunnettu järjestelmä jolla on realistisia mahdollisuuksia pitää yllä elintasoa
Ei ole.
Miljoonat kohta kuolevat eivät eläneet koskaan
RaM

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja RaM »

Luulen kyllä Islannin ajautuvan varattomaksi jouduttuaan rahoittajansa eli venäläisen mafian omistukseen. :twisted:
Vapautunut
Viestit: 178
Liittynyt: 14.10.2007 10:33

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja Vapautunut »

Kohta on taas aika ostaa edullisia arvopapereita.. 8)
Vapaudu sinäkin veljesseuran ikeestä
RaM

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja RaM »

Aikalailla suossa taidetaan olla. Taloussanomat.fi 10.10.
Paniikki- ja pakkomyyntien kiihtyminen on ajanut maailman rahoitusmarkkinoita entistä lähemmäs kuilun reunaa. Tänään lankeava 450 miljardin dollarin lasku eli Lehman Brothersin luottoriskijohdannaisten loppuselvitys voi ratkaista, alkaako luottamus palata vai pääseekö markkinoilla piru irti.
am-ha·’a’rets
Viestit: 296
Liittynyt: 28.05.2007 12:44

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja am-ha·’a’rets »

Jakke kirjoitti:
kirjallisuusveli kirjoitti: Nimittäin kun talouden yllä roikkuu taistelu vedestä ja öljystä siellä lähi-idässä ja sitten on vielä ihan erillisenä kuviona Jenkkien talouden päälle käynyt terroristijahti/maailmanpoliisius.
Tähän asiaan vaikuttaa varmasti aika paljon se, voittaako USAn pressanvaaleissa puolue R vai D.
Eiköhän tässä aikamoinen taantuma tai lama ole edessä. Suomessa on sikäli hyvä tilanne, että aikaisemmin niin pelottava eläkepommi saattaa koitua meille jonkin sortin pelastukseksi. Siinä vaiheessa kun yrityksillä alkaa menemään huonosti niin "vanhukset" eläkkeelle ja säästökuuri päälle. Ongelmia tulee kyllä sitten siinä vaiheessa kun on uuden kasvun paikka. Silloin on turhan paljonkin tilaa ulkomaalaisille... tai ei niissä ulkomaalaisissa mitään vikaa ole kunhan ei otetan sieltä mistä halvimmalla saa.

Mitä tulee taas jenkkien pressanvaaleihin niin mulle on ihan sama kuka voittaa kunhan se ei ole McCain. Se on sen verran vanha ukko, että jos sattuu kupsahtamaan niin tästä hullusta Palinista tulee silloin diktaattori. Sillä akalla on sen verran jyrkkiä lausuntoja, että en haluaisi tämän pallon päällä olla kun hän saa maailmanpoliisin viitan harteilleen.

Sarah Palin quotes top 10

Numero 6

6. "Pray for our military men and women who are striving to do what is right. Also, for this country, that our leaders, our national leaders, are sending soldiers out on a task that is from God. That's what we have to make sure that we're praying for, that there is a plan and that that plan is God's plan." –Sarah Pailn, on the Iraq war, speaking to students at the Wasilla Assembly of God, June 2008

EDIT: niin ja taitaapi OMX tehdä taas huomenna uuden ennätyssukelluksen... idän perässä.
"Life is what You make of it."
Viljo
Viestit: 1100
Liittynyt: 28.04.2007 13:13
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja Viljo »

Vapautunut kirjoitti:Kohta on taas aika ostaa edullisia arvopapereita.. 8)
Jep. Mulla on ajatuksena mennä huomenna pankkiin keskustelemaan sijoituslainasta. Mulla ainakin riittää vielä uskoa talousjärjestelmään ja suomalaisiin yrityksiin. Otan sen verran että on varaa maksaa takaisin. Jos suomalaiset vakaat pörssiyhtiöt jostain syystä menevät joukolla nurin, niin harmittaahan se, mutta ei kannata panikoida. Ja Harhagedonissa tietenkin kaikki sijoitukset menettävät arvonsa ja joutuu heittämään kultaa kadulle.

Niin, ja ketjun otsikkoon liittyen: ainakin melkoinen taantuma, lamasta en tiedä. Näkemykseni on, että lainarahalla pelanneet keinottelijat saavat nyt ansionsa mukaan, mutta pidemmälle katsova sijoittaja voi tankata edullisia osakkeita hyvillä mielin.
"Pienet totuudet syövät isoa valhetta palan kerrallaan" - tuntematon
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Eihän tässä hätiä mitiä. Jälleen kerran on tapahtunut "pienehkö" tulonsiirto keskituloisilta rikkaille (eiku siis valtiolta pankeille), joten maailmassa ei sinänsä ole tapahtunut mitään uutta.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
RaM

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja RaM »

Asiantuntijoiden käsitys talousongelmien voittamisesta:
Analyytikkojen mukaan nyt olisikin erityisen tärkeää saada pankit höllentämään kukkaronnyörejään ja syytämään lisää rahaa markkinoille, jotta osakemarkkinat ja sitä myötä koko talous jälleen tasapainoittuisivat.
Kun kerran ongelmat ja arvokuplat ovat syntyneet löyhän luototuksen seurauksena, niin voiko löyhä luototus myös korjata tuon tilanteen?
Itse epäilen suuresti tuota logiikkaa. Se korkeintaan siirtää talouden romahdusta tehden siitä vieläkin vaikeammin korjattavan eli kyseessä on lakaistaan ongelmat maton alle ilmiö.
Bergerac
Viestit: 2306
Liittynyt: 28.04.2007 08:15
Paikkakunta: Jersey

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja Bergerac »

Tällä hetkellä ehkä vaikuttaisi siltä että "nykyhetken-talous-kriisi" vaikuttaa moneen paikkaan. Näyttäisi siltä että yritykset ovat varovaisia konsolidoitumisen suhteen, yritykset pyrkivät varautumaan säästöohjelmilla tulevaisuuteen ja osakkeen arvon nostamiseen/säilyttämiseen (tämä ei sinänsä ole mitään uutta) korkoheilahtelut, kuluttajat ovat varovaisia lainanottamisen suhteen, kuluttajat ovat varovaisia erilaisten ostopäätöksien tai myyntipäätöksien suhteen, korkomarginaalit ja korot, ja lukemattomia muita asioita ja plaa plaa plaa.

Veikkaisin taantumaa vuoteen 2009, mutta en suoranaista lamaa. Romahdukseen tai jonkinlaiseen yleisromahdukseen en oikein uskoisi.

En uskoisi myöskään räjähdymäiseen päinvastaiseen suuntaan.
Ulkomaalaiset jotka rikastuttavat Suomen kulttuuria vastoin Suomen Lakeja, pitää palauttaa kotimaahan. Jos palauttamisen jälkeen uhkaa kuolema niin ei ole meidän ongelma.
Oma maa mansikka, muu maa must(a)ikka. Suomi Suomena.
nasiiri
Viestit: 125
Liittynyt: 08.12.2008 16:22

Re: Taantuma, lama vai täysi romahdus?

Viesti Kirjoittaja nasiiri »

Turhaa höpinää. Sanotaanhan raamatussakin: seitsemän lihavaa ja seitsemän laihaa vuotta....
Vastaa Viestiin