Vartsikka muuttuu

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Overseer

Vartsikka muuttuu

Viesti Kirjoittaja Overseer »

Tiesittekö että ensi vuoden alusta Vartsikasta tulee kaksi painosta. Yksi joka jaetaan yleisölle (aikaisemmin 1.1) ja toinen (aikaisemmin 15.1) joka sisältää vain tutkisteluartikkelit.

Keskustelua aiheesta tässä: http://www.jehovahs-witness.com/10/129876/1.ashx ja tässä: http://www.jehovahs-witness.com/6/129388/1.ashx
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3701
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Vartsikka muuttuu

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Overseer kirjoitti:Tiesittekö että ensi vuoden alusta Vartsikasta tulee kaksi painosta. Yksi joka jaetaan yleisölle (aikaisemmin 1.1) ja toinen (aikaisemmin 15.1) joka sisältää vain tutkisteluartikkelit.
Tämähän on kätevää Vartiotorniseuran kannalta. Nyt yleisölle jaettavassa materiaalissa ei enää koskaan ole kirjoituksia esim. karttamisopista, koska se herättää voimakkaan tunnekuohun. Samoin verikysymys esiintyy tästä lähtien vain tutkittavissa lehdissä, siitä ei enää puhuta halaistua sanaa yleisölle. Vuodesta 1914 ei enää hiiskahdeta yleisölle, mutta seurakunnan sisällä sitä tutkitaan edelleen aurinkolasit päässä peläten, että valo kirkastuu liikaa.

Yleisölle jaettavissa lehdissä käsitellään tästä lähtien vain "mukavia" asioita. Rakkaus, paratiisi, ylösnousemus jne. saavat enemmän palstatilaa. Muu "sälä" häivytetään suuren yleisön silmistä.

Näin meillä on kohta lehdissäkin "kahdet punnukset". Kohderyhmästä riippuen puhutaan eri tavalla. Molemmat suupielet on käytössä, mutta valikoiden.

Eläköön uusi valo, joka tässäkin tapauksessa suorastaan häikäisee.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Tuttua huttua. Sääli meidän kannalta, sillä näiden kiehtovampien artikkelien hankkiminen muuttuu hieman hankalammaksi. Eihän noita lehtiä muuten jaksa lukea, mutta tutkittavien tuoreet oppimuutokset täytyy tsekata.
AchanBeroean
Viestit: 467
Liittynyt: 06.05.2007 17:56
Paikkakunta: Luopio

Re: Vartsikka muuttuu

Viesti Kirjoittaja AchanBeroean »

Overseer kirjoitti:
Tiesittekö että ensi vuoden alusta Vartsikasta tulee kaksi painosta. Yksi joka jaetaan yleisölle (aikaisemmin 1.1) ja toinen (aikaisemmin 15.1) joka sisältää vain tutkisteluartikkelit.
Tästä on joskus ollut puhetta, mutta vuoden 2008 alku aikatauluna taisi olla uutta, tai ainakin olin unohtanut sen, jos olikin joskus esillä.

Aiheesta oli ketju H2O:ssa 16.2.-19.2.2007.

http://www.aimoo.com/forum/postview.cfm ... ID=2752457

Näen kehityksen olevan askel sisäänpäinkääntyvämpään lahkoelämään. Lahkossa jo oleville voidaan syöttää entistä paksumpaa pajunköyttä ja ulkopuolisille silotellumpaa kuvaa, kun medioina on kahdet erilaiset lehdet.

Ettei vain lahko ota riskejä, niin että yhä useampi jehova oivaltaa lahkon valheellisen manipulaatioluonteen, kun ulkopuolisille näytettävän ja sisäpiirissä nautittavan sisällön ero entisestään kasvaa. Toinen riski lahkolle on, että käännytys hidastuu ja vaikeutuu edelleen.

Ainakin yksi on varmaa. Lahko säästää rahaa painokuluissa, kun tähän asti liikaa painettuja lehtiä menee roskikseen jatkossa hiukan vähemmän ja vain sisäpiirille jaettavan lehden painosta voidaan merkittävästi pienentää.
"Mutta emme usko enää tällaiseen hölynpölyyn, vaan pidämme Vartiotorni-seuran aatetta fanaattisena ja vaarallisena ideologiana, koska se orjuuttaa ihmiset aivopesuohjelmansa avulla" - Herrick Åberg
Vastaa Viestiin