Vanhinten koulutus ja ammatit

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Tuo "uskoudu vanhimmille" -käytäntö johtuu todennäköisesti siitä, että kun ajatellaan, että seurakunnan vanhimmat voivat toimia myös "psykologeina" ja tarjota sillä tavoin mielenterveydellistä hoitoa, ei tarvitse mennä ulkopuolisten puheille. Samalla saadaan myös urkittua mahdolliset "rikkeet" jota seurakunnassa on tapahtunut.

Hauska muisto omasta seurakunnastani.. Eräs veli, joka seurailee myös näitä palstoja (terkkuja D ;) oli hieman epävarma haluaako olla seurakunnassa vai ei. Noh, hän valitsi seurakunnan, ja loppuaikoina kun olin vielä seurakunnassa, kyseinen veli kävi tarinoimassa kaikki netistä löytämänsä "huhut" vanhimmille, mukaanlukien chat-keskusteluissa tulleet "epäilykset" ja muut vastaavat ajattelurikokset.

Sitten vanhimmat yrittivät urkkia "ajattelurikokset" selville siten, ettei kukaan muka tajuaisi mistä alkuperäinen vinkki on tullut.

Hauskaa, kun vanhimmat, jotka eivät osaa edes käynnistää tietokonetta, kyselevät IRC-keskusteluissa tulleita asioita, ja vielä osaavat sanoa kanavankin nimen :lol:
Witless
Viestit: 1477
Liittynyt: 04.05.2007 00:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vanhinten koulutus ja ammatit

Viesti Kirjoittaja Witless »

Witless kirjoitti:Täytyy sanoa että parhaat kokemukset ja kuulohavainnot ovat kyllä Tikkurilan etäispäätteinä toimineiden vanhinten (=beeteliläisten) johtamasta seurakunnasta, he jopa kuuntelivat rivijäsenten huolia.
Itse itseäni lainaten täytyy vielä todeta että tähän myönteiseen muistikuvaan taisi vaikuttaa kyllä eniten harvinaisen empaattinen esivalvoja Betelistä. Yön yli nukuttuani muistin eräänkin toisen polven teokraattisen uraohjuksen samasta vanhimmistosta, joka oli kyllä ajattelultaan aika natsi vanhimmaksi. Epäilemättä pääsee vielä pitkälle jos jaksaa kytätä itseään vanhemmilta vapautuvia johtopaikkoja.

Aiemmassakin helsinkiläisseurakunnassa oli samaa ikäpolvea ja toisen polven Jt-eliittiä edustanut tapaus joka lähti kumin unohtumisen takia betelistä "ihan vaan" tienraivaajaksi. Hän ei useimmiten jaksanut edes tunnistaa alemman kastin seurakuntalaisia, joten häntä kyllä kuvailisin sanalla kusipää. Kun satuin viime vuonna samaan hissiin Stockmannilla, tunsin äkillisen onnellisuuden tunteen nykyisestä tilanteestani.
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory.
- Richard Feynman
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

Minut erottanut Byron Cornelius oli juristi.

Kertoo henkilöstä ihan tarpeeksi, että hän joutuu toimimaan tuomioistuimessa maailmassa, jossa pätee syytetyn ihmisoikeudet ja asvoimet oikeudenkäynnit ja sitten jehovien inkvisitiotuomioistuimessa ja pitää jälkimmistä parempana.


Ayrton Graham oli jäähdytyslaitteiden asentaja
Brian Wano oli rekkakuski
Bruce Staudenmaier oli kirjanpitäjä
Vastaa Viestiin