Lopunaika ja ilmastonmuutos

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 00:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Torninvartija
Viestit: 465
Liittynyt: 28.04.2007 15:36
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Torninvartija »

Sinua vaivaa käsittämätön yksisilmäisyys VT-seuraa kohtaan.
Keskustellaan mieluummin asiasta kuin henkilöiden ominaisuuksista.

Olen samaa mieltä, Vartiotorni-seuran lapsentekokielteisyys on vahingossa tapahtunut ekoteko.
"You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."
Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 00:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Wonderman
Viestit: 156
Liittynyt: 01.08.2007 09:57

Viesti Kirjoittaja Wonderman »

"
Kerroit käyneesi Nicaraguassa kaksi kertaa, joten todella vapaasti Greenpeacen mallia tulkiten, nämä reissut aiheuttivat vastaavan kuormituksen hiilidioksidipäästöissä, jos ajaisin noin 10-vuotta 40 kilometriä päivittäin.

JT kuormituskeskiarvoa en tiedä, joten vaikea on sanoa, mitenkä sinun luonnosta piittaamaton oman edun tavoittelu on suhteessa JT keskiarvoon.

Olet oikeassa Nicaragua on Keski-Amerikassa.

Sinä toivot, ettei keskityttäisi henkilöiden ominaisuuksiin, joka on aivan asiallinen pyyntö. Sinun täytyy ymmärtää se, että kun paasaat "saastuttaja" Jehovantodistajista, niin sinä leimaat ihmisiä, joiden henkilökohtaisista ympäristöteoista, sinä et tiedä mitään.
Tuollaisessa toiminnassa oma takapiha täytyy olla kunnossa, koska on selvää, että tuomion antajan OMAA toimintaa tutkitaa hyvin krittisesti."

Kovanyrkki, sinäkin olet yksi pahoista saastuttajista ;) :

Haitallisinta on syöminen
[Pekka Seppänen 16.6.2006]


Kesä tuli. Liikakilot hyllyvät vastaan peilissä ja kaduilla. Liikakilot eivät kuitenkaan ole ainoa hyvä syy aloittaa painonpudotus.

Kun syöt vähemmän, et säästä ainoastaan rahojasi ja terveyttäsi, vaan myös ympäristöä.

Jokainen tietää, että omalla henkilöautolla kaasuttelu kuormittaa ympäristöä enemmän kuin olisi kohtuullista. Harva sen sijaan ajattelee, että vielä haitallisempaa on syöminen.

Keskimääräinen suomalainen syö päivässä 50 grammaa juustoa. Yhden suomalaisen yhden päivän juustonkulutus kuormittaa ympäristöä enemmän kuin kymmenen kilometrin työmatka omalla autolla.

Muun muassa tämä selviää Suomen ympäristökeskuksen Mittatikku-hankkeesta. Hankkeen tarkoituksena on vertailla kulutuksen elinkaarivaikutuksia ja esittää tulokset yksinkertaisesti ja havainnollisesti. Mittatikku painottaa ympäristöhaittoja sen mukaan, miten vakavia ne ovat Suomen kannalta.

Hätkähdyttävintä tuloksissa on se, että suomalainen kuormittaa ympäristöään enemmän syömällä kuin kulkuvälineitä käyttämällä tai asumalla ja sähköä kuluttamalla.

Edellä mainittu juuston turmiollisuus selittyy maidontuotannon seurauksilla eli alailmakehän otsoninmuodostumisella, happamoitumisella ja vesien rehevöitymisellä.

Juusto ei tietenkään ole pahimpia syntisiä, vaan ainoastaan esimerkki siitä, minkälaisessa maailmassa elämme. Jos maapallo olisi osakeyhtiö, se olisi lopettanut eläinten kasvattamisen elintarvikkeiksi jo aikoja sitten, kannattamattomana.

Kun asukasmäärältään suurimmat kansakunnat alkavat vaurastua, maailman tulevaisuutta ei ehkä pahiten uhkaakaan autoistuminen, teollistuminen ja kasvava energiankulutus, vaan holtittomasti kiihtyvä lihansyönti.

Päivittäisen 50 gramman juustoannoksen tuottaminen kuormittaa ympäristöä kymmenen kertaa enemmän kuin normaalin päivittäisen 80 gramman ruisleipäannoksen tuottaminen.

Lihan kulutuksesta ei ole vielä tehty luotettavaa elinkaariarviointia. Tulokset olisivat surullista luettavaa.

Lihoissa on eroja. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka raskauttavaa esimerkiksi naudanlihan ahmiminen on riistaherkutteluun verrattuna.

Syöminen on vaarallista paitsi maapallolle, myös syöjälle itselleen.



http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=923886


btw, ulkomailta tuodusta soijasta 80-90% menee eläinten rehuksi(soijaa käytetään mm kalojen ruokana koska soija ei rehevöitä vesistöä kuten kalarehu) , lihansyönti kannattaa ympäristön kannalta, vai mitä kovanyrkki ;D ? eli aivan sama lennätkö vai et saastutat lihansyönnillä jokatapauksessa.
Torninvartija
Viestit: 465
Liittynyt: 28.04.2007 15:36
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Torninvartija »

Kovanyrkki kirjoitti: Kerroit käyneesi Nicaraguassa kaksi kertaa, joten todella vapaasti Greenpeacen mallia tulkiten, nämä reissut aiheuttivat vastaavan kuormituksen hiilidioksidipäästöissä, jos ajaisin noin 10-vuotta 40 kilometriä päivittäin.
Tässä pari muuta arviota samasta asiasta. Tsekkasin pari netistä löytyvää laskuria, joilla vertasin päästöjä, jotka aiheutuvat yhden henkilön edestakaisesta matkasta Helsingistä Manuguaan (Nicaraguassa) ja vuoden autoilun aiheuttamia päästöjä. Laskurit olivat hieman erilaisia, mutta tulokset hyvin samansuuntaisia. Toisessa laskurissa valitsin autoksia keskikokoisen auton, toisessa valitsin kulutukseksi 10 litraa sadalla. Ajokilometreiksi valitsin 14 560 km vuodessa eli 280 km viikossa eli 40 km päivässä. Tulokset:

The carbon neutral company

http://www.carbonneutral.com/cncalculat ... ulator.asp

lennot: 2,4 tonnia

autoilu: 3,1 tonnia


Climate Care:

www.climatecare.org

Lennot: 2,9 tonnia

Autoilu: 3,38 tonnia

Ilmeisesti näissä lasketaan vain polttoaineesta aiheutuvat päästöt. Todellisuudessa päästöjä aiheutuu ainakin teiden ja lentokenttien rakentamisesta ja kunnostamisesta sekä autojen ja lentokoneiden valmistamisesta ja huoltamisesta. Eikä ko. päästöt ole pieniä verrattuna itse liikkumisen aiheuttamiin päästöihin.
"You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."
Vastaa Viestiin