Gerrit Löschin puhe kiertää kädestä käteen

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

AchanBeroean kirjoitti:Mielestäni tuo vuosi 1975 oli tietty nimetty vuosi...
Olen täsmälleen samaa mieltä.
...ja sitä ennusteltiin vuodesta 1966.
Niillä nurkilla se hypetys alkoi, itse asiassa ensimmäinen tuon aikakauden viite taisi olla jo 1960. Vielä tarkemmin ottaen, pohjan loi Fred Franz 1943 julkaistussa kirjassa, jonka ajanlasku viittasi tosin silloin vielä vuoteen 1972.

Yli kymmenvuotisella kaudella, johon viittasin, tarkoitin kautta jona aikana ei ollut odotettavissa virallista maailmanloppua tapahtuvaksi tiettynä ajankohtana, eikä esitetty myöskään 'muutamia jäljellä olevia kuukausia'. Jos jotain tulevaa maailmanloppua ajatellaan, niin sellaista vuotta ei Vt-seuran seuran historiassa ole ainoaakaan, jona ei olisi hehkutettu tulevaa loppua. 'Pian' on eri muodoissaan ollut ahkerassa käytössä koko Vt-seuran olemassaolon ajan.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Witless kirjoitti:Kyseessä oli ehkä James Rayford -nimisen vanhimman puhe, jossa hän mainitsi Somalian, Pohjois-Korean ja Afganistanin, tällainen oli ainakin tallennettu tämän vuoden tammikuulta? Ja kertoi tosiaan ääridramaattisesti että Matt. 24:14 on jo täytetty. On ilmeisesti päätoimistosta ja halusi välittää GB:n ajatuksia.
Se se täytyi olla, nimeä en muista, kuuntelin sen pariin kertaan läpi. Miehellä oli vielä tehokeinona laittaa muistiinpanot sivuun ja puhua (tarkkaan kuitenkin mietitty) puheensa muistista, ikäänkuin olisi kyse todella tärkeästä ja uudesta asiasta, vaikka 24:14 on Vt-seuralle täyttynyt aiemminkin useita kertoja. Russelille oli maailmassa julkaistujen Raamattujen määrä jo 1800-luvulla osoitus 24:14 täyttymisestä.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tuolla edellä oli että kansakunnilla joissa ei saarnata on kollektiivinen vastuu ja että ehkä 4 valtiota on mainittu

Jos tuosta pääsisi aktiivitodistajan juttusille, niin eikö tuo ole suorastaan päinvastoin kuin se Jeesus puhui niiden jokaisen karitsan tärkeydestä itselleen ja että mistä kohdin Raamattua voisi löytää tukea sellaiselle kollektiiviselle vastuulle ja onko sitten niinkin että oppi on oikeutus olla toimittamatta vartiotorni -nimisiä julkaisuja kyseisiin 4 kollektiivisen vastuun valtioon ?
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

Jos Matteus 24:14 on jo täytetty niin ehkä se ovikellojen pimputus voidaan lopettaa... :roll:
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Anonymous kirjoitti:... mistä kohdin Raamattua voisi löytää tukea sellaiselle kollektiiviselle vastuulle
Kysehän on Vt-seuran edustajan esittämästä näkemyksestä, ei sekoiteta Raamattua Vt-seuraan.
ja onko sitten niinkin että oppi on oikeutus olla toimittamatta vartiotorni -nimisiä julkaisuja kyseisiin 4 kollektiivisen vastuun valtioon ?
Kyse on ainoastaan hengennostatuspuheesta, kiireen tuntua on pidettävä yllä keinolla millä hyvänsä.

1960-luvulle asti Vt-seura antoi ymmärtää, että jokaiselle ihmiselle saarnataan ja sitten tulee loppu. Sitten huomattiin kylmä tosiasia, että sellaiseen Vt-seura ei kykene ja opetusta muutettiin siltä osin. 1960-luvulta eteenpäin jätettiin esimerkiksi kiinalaiset Jehovan saarnausihmeen varaan ja tässä viitatussa puheessa ei enää odotettu tuota saarnausihmettäkään.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Jaakob kirjoitti:Jos Matteus 24:14 on jo täytetty niin ehkä se ovikellojen pimputus voidaan lopettaa...
Johan ovikellojen soittelu piti lopettaa viime vuosituhannen vaihteessa:

”’Taistelu Jehovan päivänä’ alkaa pian tällä 20. vuosisadalla Jerusalemin nykyistä vastakuvaa, kristikuntaa, vastaan.” (Kansat tulevat tietämään, että minä olen Jehova-miten?, 1974, sivu 217)

”Ja jos tämän maailman paha asiainjärjestelmä kestäisi vuosisadan vaihteeseenkin, mikä on hyvin epätodennäköistä, kun otetaan huomioon maailman suuntaukset ja Raamatun profetian täyttymys, niin ensimmäisen maailmansodan aikaiseen sukupolveen kuuluvia olisi vielä jäljellä. Mutta se tosiasia, että heidän määränsä on vähenemässä, on yksi ilmaus siitä, että ’asiainjärjestelmän päättyminen’ on nopeasti lähestymässä loppuaan.” (Vartiotorni 15. tammikuuta 1981 sivu 31)

”Ja Jeesus on käskenyt meidän iloita nähdessämme Harmagedonin synkkien myrskypilvien kokoontuvan siitä pitäen. Hän on kertonut meille, että ’sukupolvi’, joka eli vuonna 1914, jolloin tunnusmerkki alkoi täyttyä, ’ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat’. (Matteus 24:34) Jotkut tuosta ’sukupolvesta’ voisivat olla elossa vielä vuosisadan lopussakin. Mutta on monia merkkejä siitä, että ’loppu’ on paljon sitä lähempänä!” (Vartiotorni 1. kesäkuuta 1984 sivut 18-19)

"Miten sykähdyttävä kokemus sen onkaan täytynyt olla Paavalille ja Barnabaalle – he olivat purjehtimassa ensimmäiselle ulkomaiselle määräalueelleen! Apostoli Paavali työskenteli kristillisen lähetystoiminnan eturintamassa. Lisäksi hän laski perustuksen työlle, joka saatettaisiin loppuun tällä 1900-luvulla." (Vartiotorni 1989 1. tammikuuta sivu 12)
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 00:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Marilyn
Viestit: 292
Liittynyt: 01.05.2007 15:14

Viesti Kirjoittaja Marilyn »

Markku Meilo kirjoitti: ”Ja Jeesus on käskenyt meidän iloita nähdessämme Harmagedonin synkkien myrskypilvien kokoontuvan siitä pitäen.
Uuden Valon uutisten jälkeen on vuorossa Vartiotornin kolmen vuosituhannen säätiedotus.

Hyvää iltaa. Kuten kartasta näette kaakon suunnalta on lähestymässä kylmä Harmagedon-rintama, joka saavuttanee asiainjärjestelmän seuraavan kolmen vuosituhannen aikana. Rintamaan liittyy erityisen tummia pilviä ja tulikivenkatkuista sadetta.

Ja seuraavaksi esitämme toiveuusintana dokumentin "Vartiotorni pelasti minut kyyn puremalta".
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

On aina yhtä hauskaa lukea lainauksia vanhemmista Vartiotorineista. "Erittäin epätodennäköistä että järjestelmä kestää..." :lol:

Näin vuonna 2007 nuo tuntuvat jo erittäin huvittavilta.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kun ainakin Israel on kieltänyt "proselytoinnin" uskonnollisen käännytyksen, niin liekö seuran politiikka että vartiotorneissa julkaistaan kertomus sytemaattisesti varmasti jokaisesta kielletystä maasta, esim. kuinka menin ohi poliisin pohjoiskoreassa ja tyrkytin hra/rva X:lle vartiotornin... (miten jatkuu ? että vastaanottaja rupesi uskomaan todistaessani Jehovasta ja kiitti ja toivoi lisää vartiotorneja ?)

Miten lie ?
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Kovanyrkki kirjoitti:Tuossa valossa en oikein tajua, miksi muualla täytyy julistaa totuutta, vaikkapa henkensä kaupalla, kun aika mittava porukka ei totuutta koskaan kuule.
Ks. Ilm. 6:11 Pitäähän marttyyrien lukumäärä täyteen saada.
Vastaa Viestiin