en jaksa ymmärtää miksi?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Olen RIPPELIN

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

m.näätinki kirjoitti:kanssa samoilla linjoilla siitä miksi jotkut roikkuvat jt-järjestössä eroamisensa/erottamisensa jälkeenkin.

Onhan kuitenkin niin,että osa heistä on edelleen uskonnollisia ---
On tyydyttävä siihen että uskomme peruskulmakivi on Jeesuksen uhrikuolema ja siihen uskominen.Kristitylle se on pelastuksen tae.
--
Meidän tulisi rakastaa kaikkia Jeesukseen uskovia tovereitamme ja rakastaa myös muita koska:"mitä erinoimaista on siinä jos rakastat niitä jotka sinua rakastavat?Rakasta myös vihollisiasi",siis niitä jotka ei välttämättä hyväksy sinun Kristus keskeisyyttäsi.
Miksi meidän/joidenkuiden pitäisi rakastaa vain "Jeesukseen uskovia" tovereitamme?!?

Miksi uskovat kokevat ei-jeesukseen-uskovat vihollisikseen?
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Re: Olen RIPPELIN

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

Kaarmis kirjoitti:
m.näätinki kirjoitti:Meidän tulisi rakastaa kaikkia Jeesukseen uskovia tovereitamme ja rakastaa myös muita - - siis niitä jotka ei välttämättä hyväksy sinun Kristus keskeisyyttäsi.
Miksi meidän/joidenkuiden pitäisi rakastaa vain "Jeesukseen uskovia" tovereitamme?!?

Miksi uskovat kokevat ei-jeesukseen-uskovat vihollisikseen?
Ei kai tuossa sanottu että tulisi rakastaa vain uskovia?
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Yksi erikoinen tieteen todistus on tullut ATK:n myötä.

On kuulema matematiikan alalta ollut yksimielisiä käsityksiä joistakin asioista, joita ei kuitenkaan ole pystytty todistamaan.

Tietokone saattaa pystyä todistukseen sen muotoisena, että se suoltaa sitä todistusta jos paperimuotoa ajatellaan, tunti toisensa perään, ennenkuin koko todistus on tullut.

Onko tällä mitään yhteistä VTS:n kanssa ?
Witless
Viestit: 1477
Liittynyt: 04.05.2007 00:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hmmm....

Viesti Kirjoittaja Witless »

m.näätinki kirjoitti:Tieteen todistuksillakin on epävarmuutensa.
Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas taaksepäin kun "aatami ja eeva" oli satprosenttista huu..haata.
Tänäpäivänä tieteenkin on tarvinnut todeta että meillä on kuitenkin,kaikesta huolimatta yhteinen esi-äiti ja esi-isä ja sillä ei tarkoiteta vain alkulimaa.
No niin no. Aika kaukana ollaan silti siitä että tiede olisi päätynyt Raamatun paratiisitarinaan totuutena. ;) Tieteen piirissä kun ajatellaan että Homo sapiens on suoraa evoluution jatkoa tai vähintäänkin haarapolkujen kautta sukua Homo habilikselle ja mitä näitä vanhoja sukulaisia onkaan. Vaikka Homo sapiens olisi lajina alkanut yhdestä parista, sitä ovat kyllä edeltäneet vähän yksinkertaisemmat nisäkkäät jotka siirtyivät puuhun ja saivat sillä ylivoimaa säilymiseensä. Kreationistit kovin mielellään tarttuvat silti heikompiinkin tieteen tarjoamiin todisteisiin jotka viittaisivat siihen että Raamattu kuitenkin oli oikeassa. Siis juuri se sama tiede, joka heistä on täysin hakoteillä ihmisen esihistorian suhteen. Olisiko tässä vähän ristiriitaa?
m.näätinki kirjoitti:Väittäisin siis sitä että tieteenkin tämänpäivän todisteet ei ole välttämättä samoja enää 10 vuoden päästä. On siis uskottava todisteisiin jotka ei ole 100 prosenttisen varmoja.
Näin on. Paljon kysymyksiä on auki, mutta onneksi tiedeyhteisö ei väitäkään että sillä olisi lopullinen totuus. Toisin kuin uskonnolliset lahkot.
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory.
- Richard Feynman
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Tästä tulee pakostikin mieleen Jehovan todistajien esittämät "todisteet" lopunajan puolesta, mm. "maanjäristykset lisääntyvät" ja unohdetaan mainita että se johtuu mittausmenetelmien tarkentumisesta jne jne.

Eli todisteetkin voi nähdä eri valossa, riippuen tutkiiko niitä objektiivisesti vai subjektiivisesti.
m.näätinki
Viestit: 79
Liittynyt: 08.06.2007 01:07
Paikkakunta: Lohja

En itse aja

Viesti Kirjoittaja m.näätinki »

linjaa että jokin uskonlahkon kertoma totuus on ainoa oikea totuus.
Se on mielestäni väärin.
Tälläisestä "ainoasta oikeasta"totuudesta on ollut vain haittaa ja harmia raamatun sanomalla joka on pelastus Jeesuksessa Kristuksessa.
En edes usko että meidän PITÄÄ kuulua johonkin ainoaan oikeaan uskontoon,kirkkokuntaan pelastuaksemme,juuri tästä syystä että kukaan ei tiedä aluperäistä srk:n menettelytapaa 100 prosenttisesti.
On tärkeämpää että luotamme pelastukseen Kristuksessa.

Jos joku kuuluu johonkin kirkkokuntaan sen pitäisi olla motiivi toimia evankeliumin viemiseksi,ei suurien väittelymahdollisuuksien aikaansaamiseksi.
Evankeliumin kautta avautuu mahdollisuus auttaa ihmisiä ei lyödä heitä raamatulla päähän.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Lahkossa roikkuu myös niin pitkään, kunnes uskaltaa asettaa itselleenn kysymyksiä ja etsiä niihin rehellisiä vastauksia.

Näilläkin sivuilla saattaa kirjoittaa vaikkapa nimimerkki joka ei ota kantaa raamatunväärennökseen.

Tällöin kun ajan myötä totuttelee itseään puolueettoman tutkimusmateriaalin selailuun ja etenee, niin lopulta ero väistämätön.

Erikoinen tilanne. Lahko kerää lauseen puolikkaitakin ulkopuolisten kirjoituksista omien oppiensa tueksi. Sitten ei saisi tutkia niitä ulkopuolisia kirjoituksia eikä lahkon oppeja niihin verraten. Lahkolla olisi totuus mutta pitäisi lähteä lipettiin jos niistä osataan kysyä ja vaikkapa haastaa tutkimaan.

Hedelminä puulla taas veriuhrit, mielenterveysongelmaiset joihin ainakin sattumanvaraisesti eri aikoina annetaan erilaisia suhtautumisohjeita hoitoon nähden, rokotuskiellon uhrit, asuntonsa myyneet ohjeen mukaan (valtakunnan palvelus 1974 kesäkuu) jonka ohjeen noudattaminen onkin sitten jälkikäteen oma vika, kuten koko maailmanlopun ennustus vuodelle 1975 joidenkin yksilöiden innostusta (kielto käydä katsomassa kirjallisuusnäytteitä Caitzun sivuilla ?).....
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Ero on väistämätön kaikille, jotka asioita alkavat ajatella. Ainoastaan taitavat itsensäpettäjät kykenevät sulkemaan silmänsä kaikilta eri epäkohdilta.

On totta, etteivät kaikki järjestön epäkohdat kosketa kaikkia, mutta joukosta löytyy aina joku kohta joka koskettaa. On vain ajan kysymys milloin epäilykset heräävät, jos epäkohdan huomaa.
Pehmoluopio
Viestit: 1565
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio »

Anonymous kirjoitti:Mahdollisesti myös vältetään kasvojen menetystä ?

Ei ole tullutkaan niin nenästävedetyksi jos löytää lahkosta puolusteltavaa
Myönnän tämän omalta osaltani (kun olen tällainen aikuisiällä liittynyt).
Vastaa Viestiin