1925 - dramaattisen romahduksen vuosi

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jakke »

80-luvun alun muistan itse melko pelottavana aikana lapselle ainakin. Silloin kymmenvuotiaana pelättiin kyllä kovasti ydinsotaa ja puhuttiin siitä usein srk:n muiden lasten kanssa. Tätä lietsoi tietenkin mukavasti uutiset kilpavarustelusta ja siihen yhdistettynä Vartiotorni- ja Herätkää-lehtien kauhukuvat Harmagedonista. Lapsen mielissä mietimme, että Harmagedon alkaa ydinsodalla. Sitten tietenkin mietittiin, että käyköhän nyt minulle huonosti, kun en oikein totellut isiä eilen ym ym ym...

Kamalaa, millaisia juttuja edes mietittiin, onneks ei omien lasten tarvii sellaisella päätään vaivata. On se järjetöntä opettaa lapsille sellaisia Harmagedon-kauhukuvia!

Meni vähä off-topiciks, mutta tuli vaan mieleen tästä ketjusta...
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
PoterO

Viesti Kirjoittaja PoterO »

Jakke kirjoitti:80-luvun alun muistan itse melko pelottavana aikana lapselle ainakin. Silloin kymmenvuotiaana pelättiin kyllä kovasti ydinsotaa ja puhuttiin siitä usein srk:n muiden lasten kanssa. Tätä lietsoi tietenkin mukavasti uutiset kilpavarustelusta ja siihen yhdistettynä Vartiotorni- ja Herätkää-lehtien kauhukuvat Harmagedonista. Lapsen mielissä mietimme, että Harmagedon alkaa ydinsodalla. Sitten tietenkin mietittiin, että käyköhän nyt minulle huonosti, kun en oikein totellut isiä eilen ym ym ym...

Kamalaa, millaisia juttuja edes mietittiin, onneks ei omien lasten tarvii sellaisella päätään vaivata. On se järjetöntä opettaa lapsille sellaisia Harmagedon-kauhukuvia!

Meni vähä off-topiciks, mutta tuli vaan mieleen tästä ketjusta...
Tuosta tulikin mieleen... Onkos kukaan nähnyt ajatuksia herättävää dokumenttielokuvien sarjaa The Power of Nightmares? Jos on mahdollista joskus katsella niin suosittelen.

Teema liittyy sikäli myös palstan aiheeseen, että painajaisten avulla hallitseminen kuuluu myös noiden Brooklynin poikien repertuaariin.
RaM

Viesti Kirjoittaja RaM »

Jehovan todistajien taivaallisten hallitsijoiden ns. orja-luokka eli niin voimakasta myllerrystä 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten aikana, että Jehovalta itseltäänkin on mennyt ilmiselvästi luvut sekaisin. Taivasten valtakunnan ovi kävi kuin kuuluisa Stockmannin pyöröovi. Ihmisiä tuli ja meni nopeammin kuin kukaan kerkesi laskemaan.

Jos oletetaan Jeesuksen jälkeenkin noita taivaaseen menneitä hallitsijoita olleen kymmeniä tuhansia, niin 1925 huippuvuosi tarkoitti sitä, että tuo 144.000 määrä pääsi jopa reilusti ylittymään yllättäen. Kenties Jehovakin huomasin tuon ja alkoi luutimaan taivaallista väkeä ulos järjestöstään ja se näkyi sitten tuona katastrofaalisena joukkopakona lahkosta.
Saatanan taivaasta alas heittäminen oli varmaan pieni rysäys siihen nähden, kun noita taivaspaikkoja alettiin perkaamaan. 'Kuuluu, ei kuulu, ei kuulu, kuuluu, ei kuulu, ei..'.

Noin sekasortoista ja poukkoilevaa hallituksen rakentamista ei maanpäällä ole milloinkaan nähty. Mutta ehkäpä tuollainen sekoilu kuuluukin taivaalliseen elämään. Tämä lienee syy siihen, miksi edelleen on niin suuri epävarmuus siitä, paljonko ihmisiä taivaalliseen hallitukseen on otettu. Onko 144.000 jo täysi vai vieläkö sieltä puuttuu nämä nykyiset n. 8.000 pyrkyriä. Vai tarvitaanko sinne kenties vielä runsaasti lisää voimia, kun tuossa 1925 jälkeisessä rytäkässä taivasporukan kokonaismäärästä katosi puolet pois ja sen hetken menijöistä 4/5.
Kun 1925 taivaspaikoista katosi noin 70.000 ja 10 vuotta myöhemmin eli kuuluna kahden luokan jaon vuotena heitä oli noin 36.000 (josta nykyiset n. 8.000 on jäljellä), niin se viittaisi siihen, että taivaaseen oli vähintään noin 35.000 ylimääräistä hallitsijaa tyrkyllä.
Tai siten vaje on edelleen paljon suurempi kuin mitä Jehova-ressun laskupää riittää huomaamaan. Vai joutuneeko Jeesus-parka lopulta kantamaan vastuun hallinnostaan, kun sen lopullinen määrä on saatu viimein lasketuksi.
:twisted:
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

RaM kirjoitti:Jehovan todistajien taivaallisten hallitsijoiden ns. orja-luokka eli niin voimakasta myllerrystä 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten aikana, että ----- Tämä lienee syy siihen, miksi edelleen on niin suuri epävarmuus siitä, paljonko ihmisiä taivaalliseen hallitukseen on otettu. Onko 144.000 jo täysi vai vieläkö sieltä puuttuu nämä nykyiset n. 8.000 pyrkyriä. ------
Tai siten vaje on edelleen paljon suurempi kuin mitä Jehova-ressun laskupää riittää huomaamaan. Vai joutuneeko Jeesus-parka lopulta kantamaan vastuun hallinnostaan, kun sen lopullinen määrä on saatu viimein lasketuksi.
:twisted:
Harmagedon on lykätty siksi, että 144t kelvollisten joukkoa ei vieläkään ole saatu täyteen.

Uskoakseni ongelma johtuu siitä, että oikeasti Jehova on muslimi. Ongelma on nimenomaan neitsyitten määrä. Jokaiselle mies144t-joukkoon kuuluvalle kun pitäisi löytyä se oliko 8 vai 16 tai jotain neitsyttä patariisiin, siinä piilee se paradoksi. :D
Vastaa Viestiin