Kysymyksiä VT-kytkennöistä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Witless kirjoitti:Mutta kun noita Jeesuksen paluitakin on nyt kokonaista kuusi kappaletta,
En vielä katsonut linkkiä, mutta olen aikoinaan tehnyt jonkin sortin yhteenvedon Jeesuksen matkapäiväkirjoista Vt-seuran opetuksen valossa. Pojalle tuli matkapäiviä rutkasti, parikymmentä paluuta on helppo osoittaa jos samana vuonna, eri motiivista tehdyt matkat lasketaan omiksi keikoikseen.
niin eikö tämä uusi totuus tarkoita että vuosilukujakin pitää olla monta? Vai enkö nyt ole käsittänyt ollenkaan oikein totuuden valon kehittymistä?
Numerologia edellyttää vilkasta mielikuvitusta, numeroita voi vaikka uusiokäyttää jos siltä tuntuu.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kiinnostaisi tietää minkälaisia kommentteja seurakunnissa on lausuttu tästä YK-asiasta, virallisesti tai epävirallisesti?

Konventissakin tätä on sivuttu joten on vaikea uskoa, etteikö keskustelua olisi herännyt.
Kirsieveliina

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

Miksi tämä kuulostaa niin tutulta?

"Kun Millerin ennustukset eivät toteutuneetkaan, oli siitä seurauksena pettymys ja liikkeen jakautuminen. Millerin liikkeen pohjalta syntyi kolme maailmalle levinnyttä uskontokuntaa: Seitsemännen päivän adventistit, Jehovan todistajat ja Maailmanlaajuinen Jumalan kirkko (Worldwide Church of God). Kaksi jälkimäistä erkanivat omiksi uskontokunnikseen ja Seitsemännen päivän adventistit muodostuivat merkittävimmäksi jäljelle jääneistä adventismin haaroista. (Melton 2005, 4-5.)"

http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view?religionId=27

Tässä puhutaan 1800-luvun puolestavälistä...
Kirsieveliina

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

On se niin jännää, että Jehovan Todistajien hanhilauma vaeltaa uskollisesti vuosikymmenestä ja -sadasta toiseen. Vai onko niin paljon yksilöllisissä ratkaisuissa purkautuvaa painetta, jatkuvaa suurta (?) vaihtuvuutta yhteisön sosiaalisen paineen ja erottamiskäytäntöjen aiheuttamana, että vaaraa suurista erilleen jakautumisista ei ole? Olisi mukava kuulla tyypillisen jt-elinkaaren - kauanko roikutaan mukana - keskipituus. Sitä emme valitettavasti taida saada kuulla.
Vastaa Viestiin