Kielletty kirjallisuus

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Kielletty kirjallisuus

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Olisin kiinnostunut lukemaan kaiken Seuran kieltämän kirjallisuuden ja käymään kielletyillä nettisivustoilla. Onkohan niitä joaakin koottu yhteen?

Tiedän ainakin, että Orwellin 1984 on hyvä kuvaus manipulaation yhteiskunnasta ja Eläinten vallankumous kuvastaa yhteiskuntaa, jossa "kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut tasa-arvoisempia kuin toiset". Nämä ovat yhteiskuntakriittisiä, mutta soveltuvat hyvin myös JT-yhteisöön.

Sitten tiedän, että Herrick Åberg on kirjoittanut jotakin. Onko sellainen kuin Nykyajan Baabelin orjat?

Entäs elokuvat? Eikö ollut joku uusi tullut vähän aikaa sitten?

Netistä olen googlannut paljonkin sivustoja ja löytänyt hyviä linkkisivustojakin.
Aaac
Viestit: 1644
Liittynyt: 28.04.2007 15:11

Re: Kielletty kirjallisuus

Viesti Kirjoittaja Aaac »

Lue Raymond Franzin kirjat Crisis of Conscience ja In Search of Christian Freedom. Ja suomeksi Pasi Turusen Vartiotorni - valtakunta uudessa valossa. Franz on entinen hallintoelimen jäsen. Hyvä linkkisivu:

http://www.kotiposti.net/~raamattu/jt/l ... ja/linkit/
Religionsfri.
wolframium
Viestit: 1070
Liittynyt: 05.06.2007 17:22

Re: Kielletty kirjallisuus

Viesti Kirjoittaja wolframium »

Vieras kirjoitti:Olisin kiinnostunut lukemaan kaiken Seuran kieltämän kirjallisuuden
No et sitten helpommasta projektista viitsinyt aloittaa? Siinä menee melkoisesti aikaa ja tupakkia, kun lukee yli sadan vuoden aikana tuotetun Vartiotorni-roskakirjallisuuden.
Erilaisten ja eri tavoin havainnoivien ihmisten on hyvin vaikeaa tai lähes mahdotonta ymmärtää toisiaan, koska he kutsuvat samaa asiaa eri nimillä ja eri asioita samalla nimellä.
Vieras

Re: Kielletty kirjallisuus

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kielletty kirjallisuus ?

Eikös periaatteessa kaikki ainakin kristinopillinen uskonnollinen kirjallisuus joka on muualta kuin seuralta, ole kielletty, ja omalla tavallaan kiellettyä myös seuran oma vanha kirjallisuus, (sikäli kuin oppien ja ennustusten seinien leveys ja katon korkeus, elävyys ja muuttuvuus, kuten myös nykyajassa erityisen hassulta tuntuvat asiasto paljastuu).

Sitten on nimenomaan lahkokriittinen kirjallisuus, jos kuitenkin sitä tarkoitettiin ?

Asko Kariluodon kirjoissa on krististityn teologin Raamatun mukaisesti jakeilla korjattu lahko-oppien virheet ja osoitettu vääräksi opit. Erittäin selkeästi ja ymmärrettävästi.

Nyman on kirjoittanut kirjan jossa on puolikas lahkoritiikkiä (toinen puoli mormonikritiikkiä. Näin on myös Torni ja temppeli -kirjassa, jonka kirjoittanut muistaakseni Liljekvist). Kaarina Hakala kirjoittanut "ovelta ovelle", joka on pääosin Raamatun jakeiden käsittelyä.

Näitähän on kirjastoissa, ja kyseisellä hyllykohdalla voi olla sitten muitakin kritiikkikirjoja.
Vastaa Viestiin