Matka tuntemattomaan

Rekisteröityneet käyttäjät voivat esitellä itsensä tai kertoa taustoistaan täällä.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8112
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Matka tuntemattomaan

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Occamin partaveitsi kirjoitti:...minä en luonteeni mukaisesti uskonut 1975 höpinöihin...
Tässä et onneksi ollut ainoa Jehovan todistajista. Näitä järkensä säilyttäneitä oli toki muitakin, mutta paljon oli niitä, joilla valitettavasti meni yli ja uskoivat höpötyksiin. Myöhemmin kovin katkeria olivat, varsinkin, kun järjestö pesi kätensä ja syyllisti juuri heidät yli-innokkaina. Tämä tekee minut surulliseksi. Toki koetin ajaa järkeä päihinsä Raamatulla perustellen, mutta turhaan. Järjestön opetus meni yli sen, mitä Raamattu kertoo.
Markku Meilo
Viestit: 13466
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Matka tuntemattomaan

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Occamin partaveitsi kirjoitti:Aika Hästössä oli mielenkiintoinen, opin mm, ruuan laittoa...Hästön jälkeen olin työsiirtolassa 6 kk, rakensin Vaasan lentokenttää, opin siellä paljon asioita elämänuraani silmällä pitäen.
Tuosta tuleekin mieleen ihmetys, että millä ihmeellä jotkin ihmiset ovatkaan oppineet ruuanlaittoa ja muuta tarpeellista ilman, että ovat olleet vankilassa tai yleensä suljetussa laitoksessa.
Occamin partaveitsi
Viestit: 685
Liittynyt: 02.11.2014 14:14

Re: Matka tuntemattomaan

Viesti Kirjoittaja Occamin partaveitsi »

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:
Occamin partaveitsi kirjoitti:
Uskonnot ja erillaiset elämänkatsomukset kuuluvat ihmisen elämään kaikkialla maailmassa, oli ne sitten oikeita tai vääriä.
Niinpä, mikä uskonto on oikea tai väärä! Uskonto kuuluu useinpien ihmisten elämään ja ne ilmenevät mitä moninaisimmin. Väärä uskonto voidaan toki erottaa, ei toisiten uskontojen tai uskomusten perusteella, vaan tavasta hallita ja manipuloida ihmisiä. Kyse on uskonnon motiiveista ja siitä, mitä ne ilmaisevat ja mikä niiden pyrkimys on, ajattelen.
Pitää paikkansa, että ainakin täällä lansimaissa ja sivistyneimmissä kansoissa väärän uskonnon erottaa suhteellisen helposti hallintatavoista ja manipuloinnista, se vain vaatii irtaantumista aivopesun vaikutuksesta, aivopesu, jonka vartiotorniseura on kehittänyt huippuunsa.
On surullista todeta, kuinka moni ystäväpiiristäni on tuon mielenhallinnan orjia eikä heille voi siitä edes puhua.
Asioita ei tule monimutkaistaa tarpeettomasti.
"Occamin partaveitsi ja Einsteinin hiomakivi"
Vastaa Viestiin