Jehovan kartanolaiset

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Jehovan kartanolaiset

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Jos on vain yksi Jumala nimelttään Jehova, niin hänellä on monenlaisia sairaita uskonlahkoja ja -kultteja. Yhteistä niille kaikille on se, että niissä ihmisarvoja ja -oikeuksia poljetaan aika raa'asti.

http://yle.fi/uutiset/4-vuotias_poika_j ... an/8994726

Nämä vaikuttavat raa'at käytänteet ongitaan juurikin Jehovan sanasta Raamatusta, etenkin Vanhasta Testamentista.

Jehova on siis vastuussa siitä kaikesta pahasta, mitä Hänen Sanansa saa aikaan ja on saanut aikaan menneisyydessä ja tulee saamaan aikaan tulevaisuudessa.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Jehovan kartanolaiset

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Jumalalla on monta nimeä. Aiemmin jumaluudet esiintyivät eri nimillä ollen silti samoja. Kirjassaan Usko, toivo ja huijaus, Hannu Lauerma kertoo mm. kartanolaisuudesta, muistaakseni. Ihmisiä on äärettömän helppo pelotella juuri jumalalla ja jumaluuksilla, joista Jehova on yksi. Tämä on hyvin valitettavaa ja oletkin, Jarkke, puuttunut kovin herkkään ja arkaan asiaan, sillä hyvin monet ihmiset uskovat jumalaan tai jumaliin.

Useimmiten taustalla on kuitenkin, ei suinkaan mikään jumala, vaan ihmisten omat ja sinänsä kovin raadolliset periaatteet korostaa omaa uskonnäkemystään, millä sinänsä ei ole välttämättä pienintäkään todellisuuspohjaa, ainoastaan oman vallan tukemien hallita ihmisiä heidän onnettomuudekseen.

Näitä näkemyksiä ainoasta oikeasta totuudesta syntyy vuosittain lukematon määrä. Yksin perehtyminen protentasmin historiaan antaa tästä oivan käsityksen näiltä osin, sillä uskontoja on lähes lukematon määrä. Jehovan todistajat ovat tässä ainoastaan yksi areiolaisuuteen suuntautunut lahko, eikä kokonaisuutta ajatellen mitenkään merkittävä, mutta mielenhallinnassa hyvin pitkälle edennyt.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Jehovan kartanolaiset

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Pikaisesti vilkaistuani Lauerma ei mainitsemasani teoksessaan Kartanolaisuutta käsittele, mutta Wikipediassa on tästä varsin kattava artikkeli: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kartanolaisuus
Vastaa Viestiin