1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Erittäin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä video. :clap: Näemmekö mitään yhtäläisyyttä nykyhetken ja historian kanssa? Olisiko länsimaiden aika herätä ruususen unesta?
Those who do not learn history are doomed to repeat it. :?:


Ja sitten toinen ajatuksia herättävä video. Suurin osa muslimeista on rauhaa rakastavia. Mutta onko sillä väliä?


Suosittelen katsomaan myös Yle Areenassa olevan dokumentin Ulkolinja: Isisin peitelty historia. Dokumentti on valitettavasti katsottavissa Areenassa enää parisen viikkoa.
(Olen ottanut tämän dokumentin talteen FlickFetchillä, joten saat sen katsottavaksi senkin jälkeen kun se on Areenasta poistunut pyytämällä privaatisti linkkiä)
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Mielenkiintoinen kirjoitus mielestäni.
pt-media.org kirjoitti:Nicolai Sennels on tanskalainen psykologi, joka on mm. työskennellyt tanskalaisissa vankiloissa haastatellen muslimivankeja. Oheinen juttu on käännetty alkuperäisestä ”How Islam managed to stay medieval for 1400 years”.
http://10news.dk/nicolai-sennels-cultur ... 400-years/

”Kun lähes kaikki kulttuurit ovat kehittyneet primitiivisistä ja keskiaikaisista kulttuureista demokraattisiksi ja tasa-arvoisuuteen pyrkiviksi yhteiskunniksi, on yksi kulttuuri onnistunut pitäytymään brutaaleissa ja jälkeenjääneissä traditioissa, sekä arvoissa, jotka kumpuavat 1400 vuoden takaa. Tänäkin päivänä useimmat muslimit elävät niiden arvojen ja periaatteiden mukaan, jotka voidaan jäljittää aavikolla elävien kantaisien lähteille, aikaan, jolloin heidän uskonsa perustaja eli. Kun tutustuu muslimiperheen ja yhteiskunnan elämään, on se kuin aikamatka Muhammedin aikaan. Siellä löytyy kauhistuttavia lakeja ja traditioita, jotka ovat täysin epähumaaneja, ja joiltakin osin jopa rikollisia. Mutta jostain kumman syystä meidän humaani yhteiskuntamme hyvksyy tällaisen.

Kun ei- muslimit tiedemiehet keksivät päivittäin parantavia lääkkeitä, löytävät universiumin rakennuspalikoita, kun länsimaiset ihmiset ja poliitikot ovat rakentaneet humanistisen, rikkaan ja vapaan yhteiskunnan- niin edelleen useimmat islamilaiset yhteiskunnat amputoivat jäseniä pikku varkauksista, kivittävät naisia ja homoja, kieltävät ihmisten sananvapauden ja demokratian, eivätkä ole saavuttaneet yhtään mitään mitä tulee luonnontieteisiin, ihmisoikeuksiin tai vaikkapa rauhaan.

Mitkä ovat nämä kulttuuriset tekijät jotka tekevät sen, että muslimit ovat jämähtäeet 600- luvulle?
Miksi islamilainen maailma ei kehity?
pt-media.org kirjoitti:Lähes kaikki muut uskonnot antavat kannattajileen luvan tulkita pyhiä kirjoituksia, joka tekee tällaisista uskonnoista suhteellisen sopeutuvaisia vuosisataisiin oikeuksiin; ihmisoikeuksiin ja individuaalisiin tarpeisiin. Kun taas islam kategorisoi ne muslimit luopioiksi, jotka eivät ota koraania kirjaimellisesti.
Tulee eräs amerikkalainen rahankeräyslahko mieleen myös tästä ehdottomuudesta sen oikeassa olosta. Eivät kuitenkaan sentään tapa vääräuskoisia, korkeintaan uskossa pysyviä välillisesti, esim. verenkiellon vuoksi.
Veli Innokas
Viestit: 70
Liittynyt: 18.08.2016 17:42

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Veli Innokas »

Katsoin myös tuon isis dokumentin.Muistaakseni Yhdysvalloilla oli jossain vaiheessa miljoonan taalan paikka eliminoida isisin perustaja mutta tyrivät senkin tilaisuuden vastoin CIA:n neuvoja.Saddamin syrjäyttäminenkin tais olla melkoinen virhe pitkässä juoksussa niinkuin koko Irakin sota muutenkin.Toinen mielekiintoinen ylen dokkari oli myös tuo Tanskassa kuvattu.Sharia lakia Tanskassa tai joku semmonen.
Teki hyvin selväksi katsojille että fundis muslimien ei ole mitään aikomusta integroitua länsimaalaisiksi.Me olemme toisen luokan kansalaisia ja vääräuskoisia heidän silmissään.
"Päättelimme että elämämme tarkoitus
lienee murheen karkoitus"- Eppu Normaali
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Ihme toimintaa on myös Suomessa, kuten tämä kirjoitus kertoo.
nykysuomi.com kirjoitti:Johtuuko YLEnkin boikotti minua kohtaan ulkovaltojen sekaantumisesta?

Päätin tarttua kynään, kun nyt on kolmas kerta, kun minut kutsutaan YLE:n keskusteluohjelmiin, mutta viime hetkellä joku vetää narusta ja kutsu perutaan. Näin tapahtui jälleen, kun minut buukattiin ja vahvistettiin huomiseen A-studioon puhumaan suurmoskeijasta.
nykysuomi.com kirjoitti:Mutta tänään kello 18 maissa soi puhelin. Langan päässä oli YLE:n Ville Kolari, vastaava tuottaja, joka kysyi, kuka minut on kutsunut ohjelmaan. Heillä on kuulemma vieraat valmiina, eikä minulle välttämättä löytyisi ohjelmasta tilaa.
nykysuomi.com kirjoitti:Tämä on kolmas kerta, kun YLE peruuttaa viime hetkellä osallistumiseni eri ajankohtaisohjelmiin. Sattumaa? Vai onko taustalla jokin agenda? Jos toimittajien valintoihin puututaan ylhäältä, toivoisin, että he itse tuovat sen esiin. Itse en ole koskaan pyytänyt, että minua kutsutaan mihinkään ohjelmaan, taustalla on organisaation oma sisäinen venkslaus.
nykysuomi.com kirjoitti:Tämä ei ole henkilökohtainen, vaan valtakunnallinen ongelma. Iranissa boikotoidaan, sensuroidaan ja mustamaalataan ihmisiä, en uskonut että törmään samaan täällä sananvapauden kärkimaassa.
Ylen käsittämätön toiminta jatkuu – Alan Salehzadeh hyllytettiin taas ohjelmasta

Niin. Yle. Riippumatonta, puolueetonta uutisointia. Heh heh. :D

Kyseinen herra, Alan Salehzadeh ei ole mikään turhan puhuja, joten pistää huolestuttamaan kirjoituksensa. Mutta eihän Suomessa... eihän?

Ja jotta asia ei olisi ihan Veriletun hatusta vetämä pelko, niin Supokin on asiasta huolissaan: Jihadistinen alamaailma leviää Suomeenkin - "Huolestuttavinta ovat Suomeen viime vuosina syntyneet radikaali-islamistiset verkostot"

Myös aiemmin mainittu, Ylen boikotoimaksi joutunut tutkija Alan Salehzadeh on kirjoitellut varoituksia: Tutkija vastustaa suurmoskeijaa – ”Missä opetetaan vähiten islamia, on myös vähiten jihadisteja”

Miksi näistä asioista ei saa keskustella valtamedian ajankohtaisohjelmissa TV:ssä? EIkö Ruotsista ja Tanskasta haluta ottaa opiksi, vai ollaanko täällä todella aikuisten oikeasti (heh) näin sinisilmäisiä? Mitä pitää tapahtua että esim. asioista olisi valtakunnallisissa uutisissa, keskustelu- ja ajankohtaisohjelmissa puolueetonta tietoa? Rehellinen keskusteluhan rauhoittaisi pahimpia puheita ja ylilyöntejä molemmissa ääripäissä.

Ja jos et lukijana näe miten tämä viesti liittyy aloitukseen, niin katso ja kuuntele video uudelleen.
Those who do not learn history are doomed to repeat it.
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1459
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

Itse en muslimien touhuihin sen kummemmin ota kantaa, kun en tavoistansa tiedä riittävästi. Mutta ylen touhu kummastuttaa kyllä. On kuitenkin maan ykkösmedia ja monesti se arvostetuin myös.
Mutta kovaa kyytiä menee alaspäin ja arvostus alkaa olemaan jo mainospaskakanavien tasolla... :eh:
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja sinner74 »

Tämä Alan Salehzadeh on juuri senkaltainen tervejärkinen ajattelija, jota minäkin komppaan satasella. Eihän päämääränä voi olla hyväksyä islaminuskon ilmiselvästi päinperseisiä tulkintoja, vaan päinvastoin tehdä niistä tolkullisia. Sama, mikä kristinuskolle on tehty ja tapahtunut jo satoja, ellei tuhat vuotta sitten.

En tiedä, seuraatko Ylestä paskajuttuja keksivää sivustoa, vai Ylen sivustoa, mutta en itse ole huomannut toispuoleista uutisointia. Salehzadeh:in keskusteluohjelmaperuutukset tuskin ovat minkään tarkoituksellisen strategian seurauksia, tuskinpa kutsut olisivat kolahtaneet laatikkoon alunperinkään, jos kaveri olisi jollain salamyhkäisellä bannilistalla.
And Justice For All
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Melko röyhkeää kampanjaa käydään tämän rauhan uskonnon puolesta. Mutta ei tule yllätyksenä.
savonsanomat.fi kirjoitti:– Poliisin tietojen mukaan kolme miestä kiersi puhumassa uskonnosta ja he puhuivat myös Isisistä ihaillen, apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisin tietojen mukaan miehet olivat puhuneet myönteisesti myös Keski-Euroopassa kuten Ranskassa tehdyistä terrori-iskuista.

– Se oli todella härskiä, Korhonen arvioi.
Kolme miestä kiersi vastaanottokeskuksissa kehumassa Isistä
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Viitaten mm. tähän suunniteltuun (rahoituksensa puolesta wahhabissunnilaiseen) suurmoskeijaan, mitenkö jotkut kuvittelevat että aatteita joita moskeijoissa ja rukoushuoneissa levitetään, pystyttäisiin mitenkään valvomaan? Rukoushuoneeksi lasken tässä kohtaa myös valtakunnansalit.

Uskonnonvapauden tulkinta rakkaassa (?) Suomenmaassamme pitää sisällään ajatuksen että uskonto on lähtökohtaisesti yleishyödyllistä hommaa, ja tästä tuloksena olen nähnyt että sitä on käytetty sumuverhona mm. pedofilialle. Varmasti tullaan käyttämään myös islamilaisen ääriajattelun edistämiseen.

Muistissani on yhden imaamin Suomenvierailu, imaamin jonka jopa maahantulo on bannattu monessa maassa. Ei Suomessa. Tänne vaan esitelmöimään arabiaksi...
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja sinner74 »

Suurmoskeijan pykäys on täysin Helsingin omissa käsissä, kunnalla on kaavoitusmonopoli. Jos fiilis on "nää", niin käytettävissä olevien hylkäyssyiden lista on loputon, eikä muslimien auta kuin kumarrella kohti parempaa tulevaisuutta, ostarien joutotiloissa.

Harkittavia näkökohtia on silti olemassa. Onko helpompi valvoa yhtä kokonaisuutta, kuin moneen eri paikkaan hajaantunutta toimintaa? Todennäköisesti toiminta kuitenkin jatkuisi monessa eri "toimipisteessä", koska muslimit ovat yhtä idiootteja kuin kristitytkin: Vaikka palvotaan samaa isukkia ja sen poikaa, ja koitetaan tankata samaa noiden kahden saman kirjoittamaa kirjaa, niin ei perkele mahduta samaan rakennukseen.

Itse antaisin luvan suurmoskeijalle, jos keräisivät rahoituksen omin voimin. Ulkomailta tuleva rahoitus kielletty. En tiedä miten Suomen lainsäädäntö tähän taipuu, mutta näkisin ratkaisussa monia hyötyjä. Luontaisesti keskenään ryhmittyvät olisi ainakin helppo tunnistaa, ja saisivat myös elämänsisältöä iltapuhteidensa ratoksi.

Oma näkemykseni planeettamme kanssaihmisiin on sellainen, että en anna paljonkaan painoa heidän uskonnolliselle suuntautumiselleen, ihan omista kokemuksistani johtuen. Ihmiset ovat lopulta samanlaisia, riippumatta missä tai minkälaisissa olosuhteissa ovat kasvaneet. Mutta jos tietyn idealistisen lähtökohdan omaavien ihmisten annetaan joukkoutua kontrolloimattomasti, seuraukset saattavat olla ei-toivottuja. Siihen pitää puuttua, eikä olla sinisilmäinen kaiken suvaitsija.
And Justice For All
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Valloitus on hyvällä alulla, harjoitellaan jo tulevaa.
is.fi kirjoitti:Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 450 000 euron avustukset vuosina 2007–2014 kuitanneella SINE:llä on ollut sen ministeriöön toimittamien vuosikertomusten perusteella oma lainopillinen lautakunta.

Sekä vuoden 2011 että vuoden 2012 vuosikertomuksissa kerrotaan, että lautakunnan tehtävänä on valita tuomaristoelin avioliitto- ja avioeroasioihin ja ”muiden islamilaiseen lakiin liittyvien asioiden hoitamiseksi”.
is.fi kirjoitti:Hajjar kertoo, että lainopillisessa lautakunnassa käsiteltiin ongelmia, joita ei saatu ratkaistuksi yhdyskunnissa ja joissa on aiempi päätös käräjäoikeudesta.

Hajjarin mukaan käsiteltiin myös tilanteita, joissa käräjäoikeudella ei ole toimivaltaa, koska liittoa ei ole alunperin rekisteröity tai hyväksytty Suomessa. :shock:
Järjestölle yli 450 000 euron tuki ministeriöltä – sovelsi Suomessa islamin lakia
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Mainio kirjoitus, tai suomennos.
valoapimeyteen.wordpress.com kirjoitti:Ateistina en voi olla pohtimatta, milloin tämä harhaisuuden ja teeskentelyn harso viimein putoaa silmiltämme – tapahtuuko se kirkkaassa järjen valossa, vai vasta silloin, kun Jumalan kansalaiset ovat ryöpyttäneet tarpeeksi kauheuksia viattomien niskaan? Saavutammeko lentävät autot ja säännölliset lomalennot Marsiin ennen kuin tunnustamme sen yksinkertaisen asian, että uskomukset ohjaavat käyttäytymistä, ja että tietyt uskonnolliset ajatukset – jihad, marttyyrius, jumalanpilkka, uskonsa jättämisen demonisointi – johtavat järjestään sortoon ja tappamiseen? Voi olla totta, että mikään uskonto ei opeta teurastamaan juuri viattomia – mutta viattomuus on katsojan silmässä, kuten presidentti Obamakin varmasti tietää. Ovatko uskostaan luopujat “viattomia”? Entä Jumalaa pilkkaavat? Polyteistit? Islamilla on vastaus, ja se vastaus on “ei”.
Sam Harris: Unissakävellen kohti maailmanloppua
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Muslimitutkija(?) kertoo suorat sanat, mikä islamilaisessa kulttuurissa mättää. Työnteko ei kiinnosta. Ehkä sielläkin aletaan tajuta, ettei sinne wanhaan entiseen aikaan, jonne moni islamisti haluaisi jostain syystä palata vaikka iPhone ja muut uudet asiat kelpaavatkin, niin sinne ei ole enää paluuta.
Jos valkoinen, vääräuskoinen vielä, puhuisi tällaisia, hän olisi tietenkin rasisti.
Mautonta pohdintaa valkoisen asemasta
Valkoinen onkin ainoa joka ei saa sanoa olevansa ylpeä valkoisuudestaan, kun taas esim. mustat, aasialaiset jne. saavat näin todeta, ilman että syytetään ääriajattelusta. Black Power! vs. White power! Kumpi synnyttää mellakat? Niinpä.

Ja "valkoiset" ovat vielä kaikista pienin ryhmä maailmassa, joka alati vielä pienenee alhaisen syntyvyyden vuoksi. Jännä juttu tämä poliittinen korrektius. Voittaja on jo selvillä, mutta muslimeillakin alkaa tulla hätä käteen, kun vaikkapa 50 vuoden päässä ei välttämättä riitä enää ällöttävää valkoista elättämään.
Pieni kohtaus linkitetystä videosta vapaasti suomennettuna kirjoitti:"Hemmo saksassa 1970-luvulla, kysyy aamulla oppaaltaan tjsp:
- miksi teillä on kadut tyhjät, eikä ruuhkaista kuten meillä?
- Ihmiset ovat töissä (saksalaiset siis)
- miksi illallakin on hiljaista
- ihmiset töiden jälkeen väsyneitä, syövät, katsovat uutiset ja menevät nukkumaan, koska aamulla on mentävä töihin

Kuvakimara. Mauton, tietenkin
KuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuva
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1864
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: 1400 vuotta islamin historiaa muutamassa minuutissa (video, englanniksi)

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Jännä, että tässä muutama vuosi sitten minä sain näpeilleni kertoillessa samaa, mitä nyt lehdetkin jo kertovat. Niin ne ajat muuttuu. Ja tulevat vielä muuttumaan (mutta ei parempaan, vaan olemme vielä enemmän rähmällään, koska jo pelkkä alhainen syntyvyys).

Näkökulma: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka
Vastaa Viestiin