Syyrian loputon ja lohduton sota

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Katselin eilen Yleltä dokumentin Huuto Syyriasta (alkup. Cries from Syria (2017)) . Harvoin enää ihmisten välisistä kahnauksista tulee kyynel silmään. Tässä dokumentissa oli sellaista, että se todella kosketti. Ja nosti loputtoman vihani venäläisiin uudelle asteelle (joo joo, jesustelut tiedetään, ei kaikki venäläiset jne.Kuva).

Monesti ajatteli että miksei tälle kansanmurhalle laiteta loppua. Mutta ei kai se niin vain onnistu. Amerikkalaisista voidaan olla montaa mieltä, se on hämmentänyt Lähi-idässä asiat vituralleen ja osa ongelmista on sen syytä, niin mitä wattua venäläisten täytyy mennä kaveeraamaan nykyajan Stalinin Bashar al-Assadin kanssa ja tappaa siviilejä? Venäjä nosti siviilien kuolleisuuden aivan uudelle tasolle, onhan sillä aseistusta jota se todellakin käyttää lähes kaikissa tuhoisissa muodoissaan. Puuttuu vain että tämä maailman persreikä käyttäisi ydinaseita.

Niin, ajatus katkesi. Mitenpä tuonne enää puuttuu ilman 3. maailman sotaa, kun venäläiset ovat täydessä sodassa yhdessä Bashar al-Ass in Head kanssa murhaavat syyrialaisia?

Näille pakolaisille todella toivoisi kaiken mahdollisen avun. Yllättävää on, että kun tosissaan taistellaan itsenäisyydestä, maasta eivät lähde vain nuoret miehet, vaan mukana on paljon naisia ja lapsia. Moni mies on valinnut taistelevansa Syyrian vapaaksi Bashar al-Assadin hirmuhallinnosta. Sitten on näitä "turvapaikan hakijoita", ihan muista maista, joista lähtevät nuoret miehet valittamaan ruoan laadusta yms. Syyriasta lähteneet eivät ole edellä mainittuja. He ovat kiitollisia vähäisestäkin avusta. Sen näkee kun liikkeellä on oikeasti paljon naisia ja lapsia paossa.

Ja Venäjä, miksi? Miksi ihmeessä teette tämän? Jos tämä palleroinen selviää, Putin ja Venäjä tullaan tuomitsemaan samoin kuin natsi-Saksan toimet. Tosin, saksalaiset ovat sivistynyt kansa, ja se on ottanut opiksi (menemällä liiallisuuksiin koska natsi-Saksa). Voiko venäläisiltä odottaa samaa? Niinpä... Tässä dokumentissa oli kohta jossa nainen sanoi: "Kun olemme kohdanneet taas uuden kriisin, ajattelemme että nyt kaikki loppuu. Että tämän pahempaa ei voi koskaan tulla." Ja sitten vasta helvetti alkoi: venäläiset aloittivat sodan syyrialaisia siviilejä kohtaan. Voi että tuntui pahalta.

Venäjä on selitellyt tekojaan ISISin vastaisella sodalla, mutta dokumentissa näkee, että nämä siviilit vihaavat ISISiä siinä missä omiaan tappavaa Bashar al-Assadia, koska ovat kokeneet myös ISISin hirmuvallan ja terrorin kaikkine kauheuksineen. Venäjä valehtelee niin että Putinin nenä ja korvat heiluvat.

(Ja kyllä, olen lukenut uutisia ja analyysejä miksi ylipäätään Venäjä ja Yhdysvallat heiluvat tuolla, mutta se ei selitä tätä Venäjän tappamista tuolla, mielestäni)

Venäjän lisäksi ihmettelen millä ilveellä Bashar al-Assad pitää joukkonsa hallinnassa? Miksi sotilaat suostuvat tappamaan omiaan? Suuri määrähän on sotilaista onneksi lähtenytkin. Ja Bashar al-Assadin hallitushan oli kyllä romahtamassa, mutta sitten Venäjä, tietenkin Venäjä, puuttui peliin ja pelasti Bashar al-Assadin hirmuhallinnon.

Lohduton dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa 3 kk ajan (ja esim. FlickFetchillä saa itselleen talteen jos haluaa). Sisältää raakaa materiaalia ja paha olo on taattu. Mutta mielestäni tämä on syytä nähdä.
Mautonta kommentointiani
Nämä "herrat" ovat tahrineet kätensä viattomien siviilien vereen. Ei, he kylpevät siinä. Päivittäin.
Kuva
- Ihanaa tappaa siviilejä sotakoneistolla! Ja kemialliset aseet, ah sitä kielletyn aseen tyydytystä.
- Varsinkin lapsien tappaminen kouluja pommittamalla on mahtava tunne!
- Kiitos kun pommitatte sairaaloita niin perustellisella tarkkuudella. Iih, saat jotain illalla! Put In! Eheh



Kuva


Kuva
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Itte oon jo hyväksynyt tosiasiana sen että asetehtaat kauttamaailman saavat orgasmeja siitä että jossainpäin maailmaa pyörii 6 vuotta pitkiä sisällissotia.

Eli ei siihen muuta syytä tarvita. Raha on se syy. Ja sitä ovat pelkästään jo amerikkalaisetkin asetehtaat takoneet jo yhtä kauan kuin Syyriassa ollaan sodittu.

Raha kaikkea ohjaa ja on kaiken syy. Jumalakin luotiin rahan takia.

Mutta oon hyväksynyt senkin että tuossa on vain yksi puoli esitettynä, koska toisaalta aseet turvaavat myös rauhaa ja rauha taasen pysyy missä tahansa maassa vain sen takia että sillä on vahva armeija.

Suomessakin rauha pysyy vain siksi että Suomella on supisuomalainen oma armeija. Jos Suomen armeija lakkautettaisiin vaikkapa jehovantodistajien mieliksi niin täällä olisi heti Venäjän armeija paikalla miehittämässä Suomen.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Veli-Hopea
Viestit: 5324
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea »

Missä vaiheessa se sitten jehovantodistajille valkenee, että ei se jehovantodistajuudesta luopunut ole mikään paha, tekee tuskin pahaa kärpäsellekkään.


En sinänsä tahtoisi ratsastaa sodilla puhuessani luopioista mutta jos nyt kuitenkin offaan hieman, mitä pahaa jehovantodistajuudesta luopuneet ovat ikinä tehneet ?

No miksei jonkun idioottimaisen yksilön päähänpisto varmaan mahdu mukaan mutta yleisesti, versus se mitä pahaa jokaisessa yhteisössä ja asiassa esim rahan takia tapahtuu?
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Verilettu kirjoitti:Katselin eilen Yleltä dokumentin Huuto Syyriasta (alkup. Cries from Syria (2017)) . Harvoin enää ihmisten välisistä kahnauksista tulee kyynel silmään. Tässä dokumentissa oli sellaista, että se todella kosketti.
Kiitos ottaessasi asian esille. Katsoin dokumentin. Se on korutonta kertomaa suurimmasta mahdollisesta onnettomuudesta, mikä ihmistä ja kansakuntaa saattaa kohdata, sodasta. Siinä kaikkein eniten kärsivät aina ne, jotka siihen ovat vähiten syypäitä. Olen monasti miettinyt, miten hyvä maa meillä nyt onkaan elää ja sitä, miten mitättömistä ja pienistä asioista rutisemme. Aina ei ole ollut näin.

On totta, että dokumentti nostattaa tunteet pintaan ja se on ymmärrettävää. Herkistymme kohdatessamme epäinhimillisen kärsimyksen ja ihmisen mieltä vailla olevan julmuuden toista, jopa tyystin avutonta, ihmistä kohtaan. Meitä suututtaa tuntiessamme voimatonta vihaa asian edessä, jolle yksilöinä emme mahda mitään. Havaitsemme kansakuntana arvojen koventuvan kaiken hyvinvointimme keskellä. Haluamme sulkea ovemme päästää turvaa hakevia ihmisiä maahamme epäinhimillisiä olosuhteita ja sotaa pakoon.

Olemme unohtaneet, että silloin, kun meillä kansakuntana oli todella vaikeaa, lapsia (nyt jo kaiketi useimpien isovanhempia) otettiin vastaan naapurimaihin Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan n. 80 000 alle 15-vuotiasta. Karjalasta sotaa pakoon Kanta-Suomeen lähteneiden määrä oli noin 420 000 eli 11% koko väestöstä, mutta jo tätä ennen 1919-1922 Neuvostoliitosta Suomeen pakeni yli 30 000 ihmistä. Vastaavasti 1918 Suomesta Neuvostoliittoon pakeni noin 10 000. Vuonna 1944 Lapista pakeni Ruotsiin noin 56 500 henkeä, mutta Ruotsi oli ollut valmis ottamaan jopa 100 000.

Paljonko olemme vastaanottaneet nyt? Olisiko noin 40 000 ihmistä. Täällä periferiassa puretaan kerrostaloja asukkaiden vähetessä ja työpaikkojen kadotessa, että ei se vallan tilanpuutteesta johdu. Täällä olleista turvapaikan hakijoista ja sen saaneistakin yli puolet on muuttanut muualle. Kuka pääkaupunkiseudulle, kuka Turkuun, Tampereelle, Ouluun, osin perheensä tai kavereittensa, osin työpaikan perään. Mutta mitä muuta voisimme näiden todellista hätää kärsivien ihmisten eteen tehdä, paitsi raottaa rajojamme. Sotia emme yksin saa kansakuntana loppumaan. Se on lähinnä suurvaltojen halusta kiinni.

Näiden historiamme tosiasioiden edessä tulee paha mieli kansallisen itsekkyytemme edessä. Emmekö todella voisi kasvattaa vastaan ottamiemme pakolaisten määrää, ei ainoastaan Syyriasta, vaan muualtakin, missä olosuhteet ovat sodan takia tai muutoin siviiliväestölle epäinhimilliset ja hengenvaaralliset. Tätä ovat jo monet järjestöt esittäneet, kuuleeko sisäministeri ja Migri.

Mitä taas ns. "elintasopakolaisiin" tulee, keitä ovat nämä suomalaiset Ruotsissa, Norjassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Australiassa, Kanadassa ja missä heitä nyt lieneekään ympäri maailman.
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Homma kun vaan menee niin, ettei tänne ole tullut paljoakaan niitä todellisia hädänalaisia. Jos oikeutta turvapaikkastatukseen ei ole, niin ei ole. Työperäiseen maahanmuuttoon taas on eri kanavat, ja ne taas on tehty tosi hankaliksi.

Noista 40 000 turvapaikanhakijasta ehkä 2 000 oli Syyriasta.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Itse ajattelisin että jos joku maahanmuuttaperhe haluaa tulla Suomeen, niin laittakoon hakemuksen ensin sisään. Älkööt ennen edes lähtekö maastaan Suomea kohti, ennekuin näytetään vihreää valoa Suomen taholta.
Näin homma on kaikkein turvallisinta ja tehokkainta myöskin maahanmuuttajia ajatellen.

Ja miksi rikkaat tarvitsevat turvapaikkaa, jos köyhätkään eivät sitä näytä tarvitsevan. Miksi sieltä vain rikkaat tulevat? Miksi vain rikkaat tarvitsevat turvapaikkaa?

Köyhät kunnolliset näyttävät jäävän maahansa. Ovatko ne rikkaat pelkureita, koska köyhätkään eivät pelkää?
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Kaarmis kirjoitti:Noista 40 000 turvapaikanhakijasta ehkä 2 000 oli Syyriasta.
Pieleen meni, Käärmis. Tässä tuoreimmat tilastot vuoden ajalta kaikista maahan tulleista, myönteisistä päätöksistä ja kielteisistä. Kenties matka pohjan perukoille on liian pitkä. Yllätti myös minut tuo määrä, mitä syyrialaisiin tulee.

Lisätään vielä linkki Migriin.
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

80! :D
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Kenties syyrialaiset etsivät oikeasti turvapaikkaa?

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Johtuisikohan syyrilaisten pieni määrä Suomessa kenties siitä, etteivät ole turvapaikkaturisteja, jotka kulkevat pitkin lukuisan määrän turvallisia Euroopan maita sinne, missä on paras sossu? Jospa syyrilaiset pääosin jäävät sinne mistä saa turvapaikan? Voisiko olla ihan näin?

Kun aloituksen dokumentin katsoo (katsokaa se jos aiotte keskustella täällä, onhan se aiheena kuitenkin), niin selviää että monilla pakenevilla syyrilaisilla on aikomus palata Syyriaan, kunhan sinne taistelmaan jääneet miehet ovat saaneet rauhan aikaiseksi. Yllättävän vähän Syyriasta lienee lähtenyt nuoria miehiä notkumaan ostareille.
Aiheen ohi mutta kun näitä otetaan välillä esille
Joskus näissä pakolaiskeskusteluissa näkee, mielestäni vastenmielistä, sitä että verrataan keskenään sitä pakolaisuutta jota Suomen sotien aikana oli, tai sitä miten ihmisiä lähti paremman leivän perässä esim. Ruotsiin.
  • Ensin sota: Lähtikö Suomesta nuori miesväestö Ruotsiin ja jättivätkö he naiset ja lapset sodan keskelle?
    Kyllä [ ], Ei [ ].
    Miettikääpä sitä.
  • Sitten Ruotsiin paremman leivän perässä muuttaneet: Menivät suomalaiset Ruotsiin elämään sosiaaliturvalla vai tekemään töitä?
    Elämään Ruotsin sosiaaliturvalla [ ], Tekemään töitä [ ].
    Miten on?
Voimmeko ilman oksennusrefleksiä siis verrata Suomesta sotaa pakoon lähteviä sotalapsia niihin nuoriin vahvoihin miehiin jotka notkuvat nyt kauppakeskuksissamme? Entä voiko verrata niitä Ruotsiin töihin lähteneitä maahamme turvapaikkaturistina hyvän sosiaaliturvan perässä tulleisiin? Varsinkin kun tässä Ruotsiin lähteneiden tapauksessa kyseessä oli win-win -tilanne, jossa voittivat sekä töihin lähteneet että heidät palkanneet yritykset. Samaa ei voine sanoa täällä sosiaalietuuksia nauttivista, jotka eivät koskaan ole maksaneet esim. veroja tänne. Ja ei, ei ole todistettu että esim. irakilaiset ja somalit toisivat taloudellista hyötyä, vaikka meille niin vihervasemmiston toimesta toitotetaan. Aiheesta löytyynee netistä lisää.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Turvapaikanhakijat vs. turhapaikanhakijat

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Itse ajattelisin että jos joku maahanmuuttaperhe haluaa tulla Suomeen, niin laittakoon hakemuksen ensin sisään. Älkööt ennen edes lähtekö maastaan Suomea kohti, ennekuin näytetään vihreää valoa Suomen taholta.
Hei, katsopas nyt aloituksen dokumentti, ihan oikeasti. Lähetetäänkö niistä oloista hakemuksia tyynesti odotellen että joku auttaisi? Pyydän, katsopa dokumentti että ollaan samalla sivulla tässä asiassa. Kiitos. :thumbup: :clap:
JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Ja miksi rikkaat tarvitsevat turvapaikkaa, jos köyhätkään eivät sitä näytä tarvitsevan. Miksi sieltä vain rikkaat tulevat? Miksi vain rikkaat tarvitsevat turvapaikkaa?

Köyhät kunnolliset näyttävät jäävän maahansa. Ovatko ne rikkaat pelkureita, koska köyhätkään eivät pelkää?
Tämä on valitettavan totta. Somalialaiset ovat tästä hyvä esimerkki. Missä täällä Suomessa ovat ne somalialaiset, jotka oikeasti tarvitsevat apua julman ja lohduttoman elämänsä kanssa? He eivät ole näitä hyvinvoivan oloisia tänne lentäneitä somaleita, vaan harvoin nähtyjä, lähes yhtä kärsivän oloisia kuin heidän jo aikaa sitten veden puutteeseen kuolleet tärkein elinehtonsa: Eläimet. Niiden joiden lohduttomia raatoja kuivassa maassa vihdoin näytetään, kun Somaliaa ja joitain muitakin Itä-Afrikan maita koskevaa järkyttävää kuivuutta uutisoidaan. Pikaisesti. Mikseivät he tule Suomeen? No, koska he ovat köyhiä maalaisia, ei rikkaita kaupungissa asuvia sukuja. Heille ei jatkuvasti lähetetä rahaa Suomesta "suuria määriä", ikään kuin etäsossuna (kuten somalialainen kertoi TV:ssä ylpeästi tehtävän Suomesta laajasti, mielenkiintoista kun vertaa sitä työllistymisprosenttia n. 20%, itsellä ei ainakaan jäisi varaa lähettää rahaa minnekään säännöllisesti). Mitä tulisi tehdä? Minä en ainakaan tiedä, mutta auttaisin vähästäni mielelläni juuri näitä köyhiä, kuoleman vaarassa olevia somalialaisia siellä Somaliassa ja muualla järkyttävästä kuivuudesta kärsivissä maissa. Olen pienen avustukseni laittanut heille. Tiedä mitä siitä menee suurien organisaatioiden kulujen jälkeen, mutta ovat lienee varmempi tapa auttaa kuin yksittäiset ihmemiehet.
Mautonta ihmettelyä
Toinen ihmetys on irakilaiset. Heitä on valunut pitkin Eurooppaa, ja se mulkku ei meinaa millään pysyä housuissa. Milloin sitä jaellaan alaikäisille tytöille, milloin seksuaalinen hätätila aiheuttaa sen että on raiskattava 10-vuotias poika uimahallissa.

Ei, eivät kaikki irakilaiset ole tällaisia. Ei todellakaan. Mutta miksi heistä moni käyttäytyy omituisesti maissa, joihin ovat hakeneet turvapaikkaa? Ai siksikö, että on tullut kielteinen päätös?
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1865
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Tästä olikin oma ketjunsa, mutta koska liittyy läheisesti aiheeseen niin maininta tännekin historian hämärää varten.
iltalehti.fi kirjoitti:Lahjoittaja kertoo Unicefin sivuilla, että päätöksen lahjoituksen tekemisestä laukaisivat uutiset Syyrian sodasta ja Aleppon raunioista kaivetuista lapsista.
Suomalainen teki maailman suurimman ensilahjoituksen Unicefille: 6 miljoonaa euroa
:clap: :thumbup:
Veli-Hopea
Viestit: 5324
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea »

Ratsastan vielä sodilla ja kauheuksilla yhden kerran kun puhun tähän samaan syssyyn jehovantodistajista.

Verilettu mainitsee avauksessa Putinin.

Kuinka moni venäjän todistajista, suomen tai jopa koko maailman todistajista olisi innoissaan menossa katsomaan ja kättelemään Putinia jos olisi mahdollista?

Minkälaista innokkuutta ja silmienkirkkautta kohtaamisessa olisi?


Voisi ajatella että Putinin hartioilta löytyy melkoinen verivelka,mistä sen tietää mihin kaikkeen on osallinen, lisäksi vielä jt uskonnon harjoittamiselle on pistetty kovaa toppia venäjällä.


Silti! Olisi kirkkaat silmät ,ilo ja kunnia tavata herra, jopa todistajien mielestä, näin väitän. Sehän on Putin!!


Kun sitten oma sisko,veli tai muu perheenjäsen lähtee uskonnosta, kartetaan, pidetään mykkäkoulua ja vaihdetaan kadunpuolta jne...
Oma läheinen vs Putin, Putin voittaa vaikka oma läheinen ei ole tehnyt mitään pahaa
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Syyrian loputon ja lohduton sota

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Mitä otsikkoon tulee, sodat ovat yleensä loppuneet sotimalla. Se tosin aikaa saattaa viedä, mutta silti. En missään muodossa suosi sotaa. Se vain näyttää olevan ihmiskunnan välttämättömyys, valitettavasti.
Vastaa Viestiin