Raamatun alkuperästä video suomeksi

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Raamatun alkuperästä video suomeksi

Viesti Kirjoittaja Polyester »Miten Raamatusta tuli Raamattu? Miten muutoksia tässä maailman levinneimmässä kirjakokoelmassa tutkitaan tieteellisesti? Videolla Helsingin yliopiston Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissinen ja tutkijatohtori Jessi Orpana kertovat aiheesta.
Wesseli
Viestit: 9
Liittynyt: 28.09.2018 19:21

Re: Raamatun alkuperästä video suomeksi

Viesti Kirjoittaja Wesseli »

Savolaisittain puhuva raamatun oppinut:) Nissinen on hardcore tutkija. Jokaisen fundamentalistin pitäisi tutustua tähän aiheeseen. Kielellinen ja historiallis- kriittinen lähestymistapa raamatun teksteihin on ollut käytössä jo pari sataa vuotta. On yleisesti tiedossa esim että Mooses ei kirjoittanut viittä kirjaa jotka ovat hänen nimissään ja että Matteus, Markus ,Luukas ja Johannes eivät olleet todellisia evankeliumin kirjoittajia yms. Meille on tietenkin kerrottu että ristiriitaisuudet tekstissä ovat vain "näennäisiä" ja helposti selitettävissä. Tässä älyllisestä akrobatiassa fundamentalistit ovat kyllä kunnostautuneet.

Lisää Nissisen ajatuksia :

Kristityt tutkivat Raamattua Jumalan sanana, mutta tiedeyhteisöä Raamatussa kiinnostaa tekstien synty, niiden kuvaama maailma, myytit ja historiallinen aines. Miten Raamatusta tuli Raamattu, mitä Raamatussa on ja ovatko siinä esiintyvät henkilöt kuten Mooses tai Jeesus oikeasti historian hahmoja?

Tiedeykkösessä haastateltavina ovat Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissinen ja Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Matti Myllykoski

https://play.acast.com/s/tiedeykknen/ra ... nreikia-hi
”Minusta ajatus jumalasta on mukava. Sitten kun mukaan liitetään järjestäytynyt uskonto, asiat alkavat mennä pieleen” Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinson
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Raamatun alkuperästä video suomeksi

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Jeesus ei perustanut kristinuskoa vaan apostoli Paavali loi voittajafilosofian, joka hyödytti myös keisaria.

Tiedeykkösessä valotetaan hieman sitä, miten kristinusko sai alkunsa. Kuuntelemisen arvoinen tämäkin.
Ohjelman asiantuntijoina ovat Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Niko Huttunen sekä antiikin tutkija Maijastina Kahlos Helsingin yliopistosta. Toimittajana on Ville Talola.

https://areena.yle.fi/1-4585364?autoplay=true
Vastaa Viestiin