Sivu 1/1

Onko Jehovan todistajien viettämä Jeesuksen kuoleman muistojuhla jumalanpilkkaa?

Lähetetty: 26.03.2021 22:44
Kirjoittaja Johanneksen poika
Kuva
Kuva: Taisia

Jehovan todistajat viettävät Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa tänä vuonna lauantaina 27.03.2021 auringonlaskun jälkeen. Tämä on nyt toinen vuosi peräkkäin, kun tätä juhlaa vietetään etänä videoyhteyden välityksellä. Syy tähän on luonnollisesti koronapandemia.

Jehovan todistajien tapa viettää Kristuksen kuoleman muistoa on aivan erilainen kuin muilla kristillisillä yhteisöillä. Suurin ero on siinä, että happamatonta leipää ja punaviiniä nauttii vain hyvin harva juhlan läsnäolijoista. Maailmanlaajuisesti vuonna 2020 Jehovan todistajien järjestämään juhlaan osallistui noin 17,8 miljoonaa ihmistä. Näistä vain noin 21 tuhatta otti osaa vertauskuviin, leipään ja viiniin.

Nyt kun Jeesuksen kuoleman muistojuhla järjestetään etänä, herää kysymys, pitääkö jokaisessa kodissa olla oma viinipullo ja -pikarit sekä happamaton leipä lautasella, vaikka tiedettäisiin etukäteen, että kukaan ei nauti leipää eikä viiniä? Vastaus on: Pitää. Jokaisen perheen pitää hankkia punaviini ja happamaton leipä itse. Vartiotorni-lehti on määritellyt sallitut punaviinit tarkasti. Zoom-kokouksen aikana pyödällä on viinipikari ja lautasella leipä. Kun puheen aikana ilmoitetaan vertauskuvien nauttimisesta, ne pitää tarjota kaikille paikalla olijoille, ja sitten tavan mukaan lähes poikkeuksetta täytyy kieltäytyä noista vartauskuvista.

Tällainen tapa viettää "Herran illallista" tuntuu monesta kummalliselta, suoraan sanoen pelleilyltä. Alunperin Jeesus ja opetuslapset todella nauttivat oikeasti leipää ja viiniä. Miksi tästä rituaalista on tehty irvokas näytelmä, josta ei voi sanoa, onko se komediaa vai tragediaa. Vai jumalanpilkkaa.

Jehovan todistajat voivat tosin väittää vastaan ja sanoa, että leipä ja viini kuuluvat vain "voidelluille", ei muille. Mutta jos ajatellaan tarkemmin, olivatko läsnä olleet opetuslapset "voideltuja"? Eivät. He saivat pyhän hengen voitelun vasta viikkoja myöhemmin.

Lue lisää täältä.