Ville Hermanni ja profeettojen ylösnousemuksen tunnusmerkki Kuusamossa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 462
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Ville Hermanni ja profeettojen ylösnousemuksen tunnusmerkki Kuusamossa

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Kultainen Aika kirjoitti heinäkuussa 1923 (sivu 353) seuraavasti:
Ihmeellinen syntymämerkki

Joku aika sitten oli lehdissä uutinen että Kuusamossa talokas Jaakko Suoraniemen pojan Ville Hermannin päässä on merkillinen syntymämerkki. Poika on syntynyt 12 p. huhtikuuta 1902. Hänen päässään on paljas noin 50-pennin rahan kokoinen pyörykkä, jossa on aivan selvästi luettavissa vuosiluku 1925. Pojan isä on ”K:ulle” lähettänyt piirroksen syntymämerkistään.

Poika on terve ja luonteeltaan hyvin vilkas. Paikkakunnalla uskotaan yleisesti, että jotakin merkillistä tapahtuu v. 1925. Niinpä kirjoittaa pojan isä ”K:ulle” seuraavaa:

”On aivan harvinaista, että Luoja tekee ihmisen päähän tuollaisen merkin, joka kyllä näkyy niin kauan kuin poika elää. Vuosi 1925 voipi olla ihmeellinen käännekohta ajassa. Viittaavathan kaikki ajan merkit siihen, että loppu on lähellä. Ihmisten pahuus paisuu niin kuin vedenpaisumisen edellä, ja eripuraisuus kansoissa kasvaa niin kuin Jerusalemin hävityksen aattona. Minä ajattelen tästä niin, että koska tuo merkitty aika joutuu, niin silloin on edessämme suuret kysymykset. Luulen, että taitaa vanhurskaan veri ruveta silloin vuotamaan. Vai olisivatkohan rangaistuksen päivät tulossa Suomelle. Minusta ainakin näyttää tämä merkki varoitushuudolta. Voi Suomi, sinun tilaasi, kun et tunne etsikkoaikaasi, vaan juokset turhuudessa ja kaikessa irstaudessa.”
Vuonna 1920 Seuran presidentti Joseph Franklin Rutherford antoi kirjassaan Miljoonat, jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan seuraavan ennustuksen (sivut 67-68):
Riemuvuosi

Jehovan Israelille antaman riemuvuosijärjestelmän ymmärtäminen heittää melkoista valoa niihin tapahtumiin, jotka ovat välittömästi edessämme… Herra käski Mooseksen vahvistamaan sapattivuosijärjestelmän samana vuonna kuin Israel tuli Kanaan maahan, mikä tapahtui 1 575 vuotta e.Kr. (3 Moos. 25:1-12), ja jokaisen viidennenkymmenennen vuoden heidän riemuvuodekseen… Toiset raamatunkohdat osoittavat, että seitsemänkymmentä riemuvuotta otettaisiin huomioon. (Jer. 25:11, 2 Aik. 36:17-21) Näiden riemuvuosien yksinkertainen laskeminen vie meidät seuraavaan merkitykselliseen tulokseen: Seitsemänkymmentä riemuvuosikautta, joista kukin on viisikymmenvuotinen, tekee 3 500 vuotta. Koska riemuvuosia alettiin ottaa huomioon 1 575 vuotta e.Kr.. niin päättyy tämä aika ilmeisesti syksyllä vuonna 1925… Tärkein mikä ennalleenasetetaan, on ihmiskunnan elämä; ja koska toiset raamatunpaikat sanovat varmuudella, että Aabraham, Iisak, Jaakob ja toiset muinaiset uskolliset herätetään ja että nämä tulevat saamaan ensimmäisen suosion, niin voimme odottaa, että 1925 tulee näkemään näiden Israelin uskollisten palaavan kuolemasta…
Kukapa olisi uskonut, että ennusmerkkejä vanhurskaiden ylösnousemuksesta 1925 nähtäisiin jopa täällä pohjan perukoilla, Kuusamossa asti!

Tosin ennustukseen itseensä liittyi muutamia ongelmia. Nollavuoden käsittelyä ei vieläkään oltu opittu. Lisäksi lähtövuodeksi on asetettu 1 575 eaa. Kuitenkin Jehovan todistajien oman kronologian mukaan Kanaanin maahan saavuttiin 1 513 eaa. Sen lisäksi, että ennustus oli tietysti muutenkin täyttä huuhaata.

Kirjassaan 30 Years a Watchtower Slave Seuran johtopaikoilla Saksassa ja Yhdysvalloissa työskennellyt William Schnell kuvaa värikkäästi 20-lukua Yhdysvaltain päätoimistossa. Sodan jälkeen Seuran toiminta oli pahasti hiipunut. Johto oli ollut vankilassa ja nähtävästi rahastakin oli pulaa. Tähän hätään Rutherford oli saanut kieltämättä nerokkaan ajatuksen. Mitä hullumpia puhuttiin ja kirjoitettiin, sitä paremmin lehdet ja kirjat kävisivät kaupaksi! Rutherford tekikin kaksi konkreettista ennustusta:
  • Miljoonat, jotka silloin (1920) elivät, eivät kuolisi koskaan
  • Entisajan uskolliset herätettäisiin kuolleista 1925
Kumpikaan ennustuksista ei toteutunut. Ylösnousemusta ei tapahtunut 1925 ja tällä hetkellä maailmassa on jäljellä alle puoli miljoonaa ihmistä, jotka elivät vuonna 1920. Näidenkin kohtalo on epävarma. Jos he eivät kuole ennen Harmagedonia, Seuran opetusten mukaan harva heistä pelastuu.

Sen sijaan Rutherfordin ennakointi myynnin kasvusta toteutui. Schnellin mukaan kirjojen ja lehtien myynti suorastaan räjähti ja Seuran kirstut täyttyivät dollareista. Rahaa tulvi ovista ja ikkunoista. Rutherford sijoitti ansaittuja rahoja myös omaan mukavaan elämäänsä. Hän hankki kaksi Cadillacia, päätoimiston uteliailta silmiltä piilossa olleen asunnon New Yorkista sekä kaksi tonttia Kalifornian kauneimmalta alueelta. Toiselle tontille rakennettiin Rutherfordille kaunis, espanjalaistyylinen kartano, Beth Sarim. Toiselle tontille puolestaan kaivettiin pommisuojat ja komentokeskus tulevaa Harmagedonin taistelua varten. Beth Sarimin rakentamisen ymmärtää helposti. Rutherford vietti kartanossa suuren osan loppuelämästään mukavasti Kalifornian auringon alla. Tuota toista hanketta olen joskus ihmetellyt. Olisiko Rutherford sittenkin jollakin tasolla uskonut myös itse harhoisiinsa? Vai oliko bunkkereiden rakentaminen pelkkää teatteria?

Bunkkereista tuli mieleeni, vielä yksi huomio vuoden 1923 uutisesta. Siinä todettiin:
Luulen, että taitaa vanhurskaan veri ruveta silloin vuotamaan.
Nykyään pelkoja Jehovan todistajiin synnytetään hienovaraisemmin, esimerkiksi bunkkerivideoiden avulla. Niissä Jehovan todistajat ovat piiloutuneet kellariin tai bunkkeriin ja sotilaat ovat tulossa pidättämään heitä. Taustalla soi voimakas, tunteisiin vetoava musiikki.