Vuoden 1929 uutisia

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 455
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Vuoden 1929 uutisia

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Vuoden 1929 Kultaisen Ajan numerot olivat täynnä rokotevastaisuutta, huolta alumiiniastioiden vaikutuksista, ohjeita taikayrttien käytöstä vakaviin sairauksiin ja kiellettiinpä lehdessä myös nielurisaleikkaukset. Mutta ei mennä tällä kertaa näihin ikäviin ja vakaviin asioihin. Vuoden 1929 lehden numerot olivat myös täynnä hauskoja ja erikoisia uutisia maailmalta sekä uskomattomia ennustuksia. Alla muutama esimerkki.

Tammikuu, sivu 2:
Helluntailiikkeen kautta mielipuoleksi

Tukholmassa ovat n.s. helluntailaiset vilkkaassa toiminnassa. Saarnoja kuuntelemassa käyneistä on kahdeksan menettänyt järkensä viime aikoina.
Tammikuu, sivu 13:
Radio ihmiskunnan ja kristillisyyden edistäjänä

Ja sitten minä toivon, että monet kuulijani, joilla on sama vakaumus, että me elämme uuden aikakauden kynnyksellä, ja että aikamme ihmeelliset keksinnöt ovat merkkejä uudesta maailmanjärjestyksestä, tulevat auttamaan radion käyttämistä, ei ainoastaan mieluisana ajanviettona, vaan sivistyksen edistäjänä ja ihmiskunnan ja kristillisyyden edistäjinä...

Kaikki autot tulevat kiitämään meluttomasti ja saavat voimansa radioasemilta, jotka ovat perustetut suurten vesiputousten varsille. Kadut ja talot valaistaan aina palavilla, kylmillä valoilla, jotka saavat energiansa ilmasta. Yhtämittainen lämmittäminen lämmittää huoneemme ja ja vieläpä ulkoilmankin. Ilmastoa voidaan säätää.

Vetykaasu, jota tähän saakka on valmistettu ainoastaan pienissä määrissä, pelkistyy radioväreilyn kautta ja kyllästyttää jälleen laihdutetun maan viljelysseuduilla, niin että maa tuottaa hedelmiä ja kukkia määrättömästi. Mitä tarkimmat radiovastaanottajat merkitsevät heti jokaisen inhimillisen tunteen, rakkauden ja vihan. Rikokset poistetaan maan päältä. Avioerot ja paheet lakkaavat. Sairaus häviää; samoin rutto. Kuinka? Radioväreilyjen avulla, joka on virtaava sellaisella suunnattomalla voimalla maan yli, että se tappaa kaikki taudin idut. Ilma, jota hengitämme, täytetään terveyttä lisäävällä voimalla. Me kaikki tiedämme, kuinka puhdas ja raitis ilma on ukkosen jälkeen. Radio pitää sen aina puhtaana.
Hivenen taustaa uutiselle. Rutherford oli hankkinut radioaikaa useilta kanavilta Yhdysvalloissa vuodesta 1924 alkaen. Suomessa Seura hankki lähetysaikaa esimerkiksi tallinnalaiselta radioasemalta, mistä lähetettiin sunnuntaisin ohjelmaa molemmilla kotimaisilla kielillä. Toki uutta, hienoa, Seuran varaamaa "järjestelyä" piti ylistää. Lisäksi tuohon aikaan uskottiin, että siirtyminen tuhatvuotiseen valtakuntaan oli vähittäinen, jo alkanut prosessi. Radio ja muut keksinnöt olivat esimakua tulevasta paratiisista.

Maaliskuu, sivu 8:
Käytännöllisiä opetuksia suuresta pyramidista

Vuosia sitten tehtiin viittaus, että ”kuninkaan huoneen” yläpuolella olevat permannottomat huoneet tarkoittaisivat henkiolentoja. Tämä viittaus saattaa olla tosi, ja että niillä on tekemistä pahojen henkiolentojen, kaikkien loveenlangenneitten ja henkimeedioitten johtajien ja neuvojien kanssa. Henkiolentojen asustamistaipumus (halu elää yhdessä paikassa) on yleisesti tunnettu asia.
Russell oli lainannut vuoden 1914 merkityksen paitsi mielivaltaisesta Raamatun tulkinnasta ja väärästä kronologiasta, myös Kheopsin pyramidin mitoista. Rutherford alkoi ottaa etäisyyttä tuohon naurettavaan mittatulkintaan, mutta säilytti jotakin erikoista Kheopsin pyramidista: se olikin demonien asuinpaikka.

Toukokuu, sivu 66:
Hypnotismin vaarat

Englannissa, Cambridgen yliopistossa piti äskettäin toht. D.N.Buchanan luennon, jossa hän kehui hypnotiseeraavansa ylioppilaita niin, että he läpäisivät tutkintonsa, ilmoittaen samalla, että soittotaiteilijat voivat soittaa hypnoosin alaisina loistavasti, ja että monet sokeat ja kuurot ihmiset voivat tulla parannetuiksi. Hän ei vaan selittänyt eikä luultavasti tiennytkään, että hypnotismi kutsuu avukseen perkeleitä ja saa apunsa näiltä, sekä että perkeleet vaativat kauhistuttavan maksun, useimmiten lopuksi järjen ja useasti elämänkin.
Kaupungin peittäminen verholla

Muutamassa sekunnissa, ainoastaan painamalla sähkönappulaa, voidaan Saksassa peittää kaupunki paksulla savupilvellä, joka on kolmesataa jalkaa paksu ulottuen viidensadan neliöjalan alalle.

On ajateltu näin peittää Saksan kaupungit ilmahyökkäystä vastaan.
Tytöt nyt poikain päällysmiehiä

Eräs lontoolainen koulunjohtaja, jolla on yli viidenkymmenen vuoden kokemus, selittää, että lyhyiden hameiden ja leikatun tukan tulon jälkeen tytöistä on tullut poikain päällysmiehiä kouluelämässä, ja että jos pojat joskus aikovat palata vallitsevaan asemaan, niin on ehdottomasti pääasiana se, että puvun uudistaminen otetaan heti esille. Ei kukaan voi kieltää, että pojan puku on ehdottomasti epäonnistuma, kokonaan soveltumaton tarkoitettuun käyttöön, tiivis, kankea, valoa ja ilmaa läpäisemätön, epämiellyttävä katsella ja epämukava pitää yllään.
Ei tiukkoja housuja silloinkaan?

Toukokuu, sivu 68:
Psykologia vastustaa alitajuntaa ja kuolemattomuutta

Koska nykyisin kuulee niin paljon puhuttavan alitajunnasta, mihin vielä Raamattua tuntevatkin yhtyvät, niin tahdomme seuraavassa esittää, kuinka tämä okkultinen eli salaisten voimien teoria tulee täydellisesti kumotuksi frenologian eli pääkallo-opin kautta ja sen kautta, mitä nykyisin tunnetaan hermostosta, verestä ja aivoista, sekä sieluopin kautta.
Toukokuu, sivu 76:
Sähköllä melkein taikavoimainen vaikutus kasvien kasvamiseen

Antenni ottaa ilmakehän (positiivista) sähköä ja johtaa sen maahan vaossa olevaa lankaa pitkin. Siellä se yhtyy negatiiviseen sähköön, minkä lankaverkko on kerännyt, ja sitten muodostaa elvyttävän voiman, joka voi vaikuttaa nyt suoraan juuriin. Siten saatetaan sanoa, että kasvit ottavat sähköjalkakylpyä, millä on suunnattoman hedelmöittävä vaikutus.
...
Sanottakoon, että on vahvistettu tosiasia, että maan hedelmällisyys ainakin kaksinkertaistuu tällä tavalla.
Heinäkuu, sivu 98:
Melkein äänetön ja näkymätön

Euroopassa on tuottanut hämmästystä uusi keksintö, jolla lentokoneen lähestyminen voidaan tehdä melkein näkymättömäksi. Keksijät ovat kokeilleet myöskin väreillä ja muilla keinoilla, jotka tekevät lentokoneen lähestymisen melkein äänettömäksi.
Syyskuu, sivu 140:
Pieniä kysymyksiä pienokaisillemme

Suuri sade

Jumalan aikomus oli hävittää kaikki väärät ihmiset, jättäen ainoastaan Nooan vaimoineen ja lapsineen maan päälle. Jehova on hyvä ja rakkaudellinen Jumala, ja vaikkakin väärämieliset ihmiset olivat rikkoneet häntä vastaan, niin hän ei kuitenkaan tahtonut vahingoittaa heitä polttamalla heidät tai lähettämällä petoeläimiä syömään heidät. Sen sijaan Jumala valmisti suuren sateen, suurimman sateen, mitä milloinkaan on tullut maan päälle, sateen, joka vähitellen pyyhkäisi pois kaikki nämä väärät ihmiset; eikä yksikään pelastunut. He hukkuivat kaikki.
Ei sinänsä mikään niin hauska juttu, mutta näin lapset saivat oppia, miten rakkaudellinen Raamatuntutkijoiden Jumala olikaan: ei polttanut ihmisiä eikä lähettänyt petoja syömään heitä, vaan hukutti heidät. Miten erinomaisen rakkaudellinen järjestely! Vähän kuin karttaminen.

Joulukuu, sivu 192:
Kun atomivoima irroitetaan

Se huomiota herättävä tieto on herättänyt ympäri maan, että erään nuoren miehen, farmarin pojan Frankfortin kaupungista, Yhdysvalloista, olisi onnistunut hajoittaa atomi. Sähkökone oli asetettu autoon. Heti kun virta avattiin, irtautui niin valtava voima, että auto lensi suoraa päätä erään talon seinän läpi, sekä kone että generaattori rikkoutuivat, ja keksijä, Howard Martin, oli vähällä tuhoutua. Hän rakentaa kuitenkin nyt parhaillaan uutta generaattoria kokeillakseen edelleen.
On siinä mahtanut olla farmarin poika ihmeissään, kun asensi ydinreaktorin autoonsa. :D

On turha vedota siihen, että julkaisuista on kulunut lähes sata vuotta ja että tuon ajan lehdissä olisi ollut kaikissa tuollaista täydellistä hölynpölyä. Itselläni on esimerkiksi perintönä hyllyssä jokainen numero vuosina 1925-1928 ilmestyneestä Valo-lehdestä (WSOY). Niteet olivat lapsuuden mielilukemista. Eikä niissä ollut muuta kuin asiallista asiaa.