Ramapon mediakeskuksesta kertova video poistettiin julkisuudesta liian kulttimaisena?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 455
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Ramapon mediakeskuksesta kertova video poistettiin julkisuudesta liian kulttimaisena?

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Jehovan todistajat ovat rakentamassa uutta mediakeskusta Ramapoon, lähelle nykyistä päätoimistoa.

Kuva

Kuten yllä olevasta suunnittelukuvasta näkyy, mediakeskuksen alue ei sisällä pelkästään studioita. Alueella on myös normaali kerrostaloalue asunnoiksi ja studiotkin on helposti muutettavissa varasto- ja liiketiloiksi. Kovin ihmeellinen ennustaja ei tarvitse olla veikatakseen, että alue menee jatkossa muiden kiinteistökohteiden tapaan myyntiin ja Seura käärii hankkeesta hyvät rahat. Voitto lienee loistava: rakennusmateriaalit on hankittu verottomina eikä työvoimalle tarvitse maksaa sen paremmin palkkaa kuin huolehtia työnantajamaksuistakaan. Eikä myyntivoitostakaan makseta veroja. Voiko tuon parempaa liiketoimintaa ollakaan?

Toteuttaakseen hankkeen Seura tarvitsee jälleen uusia vapaaehtoisia, "hyödyllisiä idiootteja". En tässä halua halventaa näitä ihmisraukkoja, jotka hukkaavat elämänsä ja tulevaisuutensa amerikkalaiselle kultille. Itse olin samanlainen hyödyllinen idiootti aikoinaan. Eräänkin valtakunnansalin rakentamista ja myöhemmin peruskorjausta rahoitin ja lainoitin kohtalaisen mittavasti. Sali myytiin muutama vuosi sitten, pyöriessäni vielä joukon jatkona. Myynnin jälkeen heitinkin veljille puolivitsinä, että taidankin nyt saada myyntihinnasta edes osan sijoittamistani rahoista takaisin. Huumoria ei ihan ymmärretty. Eikä rahojakaan näkynyt, ne livahtivat nopeasti haaratoimiston kautta Yhdysvaltoihin.

Rekrytoidakseen uusia vapaaehtoisia Seura teki asiasta tapansa mukaan propagandavideon. Lloyd Evans käsitteli videon sisällön omalla kanavallaan:Lloydin videon jälkeen on kuitenkin käynyt niin hauskasti, että Seura on päättänyt poistaa propagandavideonsa sivustoltaan. Seura ei koskaan selittele syitä asioiden piilottelulle, joten voimme kaikki heittää oman arvauksemme asiaan. Oma arvaukseni on, että Seura on saanut Lloydin videon lisäksi muualtakin palautetta. Video antoi Seurasta liian oikean (kulttimaisen) kuvan.

Propagandavideolla lapset tukevat mediakeskuksen rakentamista laittamalla rahansa lahjalaatikkoon:

Kuva

Kuva

Tämä on kuitenkin tuttua aiemmiltakin videoilta. Nyt Seura kuitenkin ylittää ahneudessaan ja kylmyydessään entiset saavutuksensa:

Kuva

Video kertoo pariskunnasta, joka haluaa uhrata elämänsä, tulevaisuutensa ja taloudellisen turvansa lähtemällä rikastuttamaan amerikkalaista kulttia ilmaisena työvoimana. Tietysti pariskunta esitetään tekohymyn kanssa onnellisena ja innokkaana. Ajan ja varojen uhraaminen ei kuitenkaan kultille riitä. Kultti edellyttää, että pariskunta myy pois jopa lemmikkikoiransa, perheenjäsenen, jottei tämä ole orjatyössä haitaksi.

On täysin ymmärrettävää, miten näille elämästä vieraantuneille, tunteettomille, harhoista kärsiville ja ihmiskunnan joukkoteurastusta odottaville kahdeksalle miehelle kotieläimet tuskin merkitsevät mitään. Monille Jehovan todistajille koirat ja kissat ovat kuitenkin olleet lähes viimeinen side normaaliin elämään, voimavara ahdistavan ja aina vain enemmän vaativan kultin ikeessä. Eläimet ovat aitoja, päinvastoin kuin ihmiset kultissa. Ja noille lahjalaatikoihin rahansa työntäville lapsille ovat eläimet sitäkin rakkaampia. Hallintoelin saattoi ymmärtää, että video kääntyy nopeasti itseään vastaan ja päätti poistaa sen julkisuudesta.

Kultti haluaa kotieläimetkin pois jäseniltään, jotta aikaa ja rahaa jäisi enemmän kultin käyttöön. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta. Vuoden 1989 Herätkää-lehti kirjoitti seuraavasti:
Myös koirat tuovat vastuun. Ne tarvitsevat liikuntaa. Ei riitä, että koira viedään kävelylle kerran päivässä ja sitten jätetään yksin pimeään kellariin (jossa se on jo viettänyt yön) tai että se kytketään lyhyeen ketjuun.

Niinpä jokaisen, joka todella haluaa lemmikkieläimen, pitäisi harkita, onko hän halukas tekemään ne päivittäiset uhraukset, jotka ovat välttämättömiä lemmikkieläimen pitämiseksi terveenä. Onko hänellä edellytyksiä pitää siitä asianmukaista huolta? Ja muista, että eläimet syövät ja isot eläimet syövät paljon! Se voi tehdä melkoisen loven lompakkoosi, mikä on vielä yksi huomioon otettava seikka. Eläimet sairastuvat, ja lääkärinlaskut saattavat yllättää sinut.

Sitten on vielä hygienia. Monien eläinten kieli on myös niiden pesulappu, jota ne käyttävät kaikkiin ruumiinosiinsa! Vaikka eläimet voivat käsitellä ravinnon mukana nielemänsä bakteerit, lapset eivät ehkä voi. Älä siksi kannusta lastasi suutelemaan eläintä. Jopa se, että sallit eläimen nuolla lapsesi kasvoja ja käsiä, saattaa asettaa lapsen alttiiksi terveysongelmille, mahdollisesti jopa madoille. Kun näin tapahtuu, peseminen heti vedellä ja saippualla voi estää tartunnan. Lemmikkieläimillä pitäisi olla omat ruokakuppinsa, eikä niiden saisi antaa nuolla ihmisten käyttämiä lautasia. Eläimet voivat tuoda kirppuja ja muita ”kutsumattomia vieraita” kotiin. Jotkut koiranomistajat menettelevät viisaasti siinä, etteivät he anna koirien tulla sisään asuntoon.

Kaikki aikuiset eivät harkitse, mitä siitä seuraa, kun perheeseen hyväksytään uusi ”jäsen”. He eivät aina näe ennakolta sitä epämukavuutta ja niitä vastuita, joita lemmikkieläin voi tuoda mukanaan. Tämä saattaa pitää erityisesti paikkansa Jehovan todistajista, jotka viettävät hyvin kiireistä elämää kristillisessä palveluksessaan ja ovat usein poissa käydessään kokouksissa ja kristillisissä konventeissa. Silloin nousee ongelmaksi löytää joku, joka huolehtii lemmikkieläimestä. Ei olisi varmasti sopivaa jäädä pois kristillisistä toiminnoista sen vuoksi, että on tunneperäisesti liian sidoksissa eläimiin.
Video poistui julkisuudesta, kiinnostuneiden ja median silmistä. Seurakunnan kokouksissa sitä saatetaan edelleen esittää.
Sami Uusi-Luomalahti
Viestit: 33
Liittynyt: 25.10.2020 12:14

Re: Ramapon mediakeskuksesta kertova video poistettiin julkisuudesta liian kulttimaisena?

Viesti Kirjoittaja Sami Uusi-Luomalahti »

Se on juuri tätä peliä. Julkisuuskuvaa on jatkuvasti kiillotettava. Kultin jäsenet eivät aina itsekään henkeytyksissään tule ottaneeksi huomioon, kuinka kulttimaisilta he näyttävät maailman silmissä omassa ahtaassa kuplassaan. Aina välillä tulee näitä havahtumisia, ja materiaalia vain katoaa. Hallintoelin ei tietenkään ole selitysvelvollinen mistään yhtään kenellekään.
Syväkurkku
Viestit: 455
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Ramapon mediakeskuksesta kertova video poistettiin julkisuudesta liian kulttimaisena?

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Johanneksen poika kirjoitti: 05.10.2021 20:58 Onko kyse tästä videosta, josta olen tehnyt pienen koosteen aikoinaan:

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w804.html
Näyttää siltä, että myös tuossa sinun jutussasi oleva video on nykyään poistettu. Se taitaa kuitenkin olla vanhempi kuin juttuni video, koska siinä noiden sinun näyttökaappaustesi (joita onneksi olet ottanut) perusteella esiintyvät aivan eri henkilöt. Vanhemmalla videolla näyttäisivät esiintyvän ainakin hallintoelimen avustajat Ronald Curcan ("Robo-Ron") ja Robert Luccioni. Nämä eivät esiinny ainakaan noilla Lloydin kaappaamilla pätkillä uudemmalla videolla.

Luulen, että tuon ensimmäisen videon funktio oli kertoa, että tuollainen rakennushanke käynnistyy. Näin seurakunnat tietäisivät varautua kasvaneisiin lahjoituksiin. Tämän uudemman videon funktio oli rekrytoida vapaaehtoisia rakennushommiin. Näin ainakin uskon.

Sinänsä on toki aika outoa, että näitä videoita piilotellaan. Tietysti helposti ajattelee, että olisiko Seura joutunut hankkeessa vaikeuksiin ja piilottelu johtuisi siitä? Sen verran tiedän, että kun Seura aikoinaan halusi alueeseen kaavamuutosta joitakin vuosia sitten, kunta ei yllättäen halunnutkaan myöntää Seuralle verovapautta. Maa-alue oli jo kaavoitettu asumis- ja liikealueeksi, josta kunnalle olisi virrannut hyvät kiinteistöverotulot. Muistaakseni kunta olisi edellyttänyt Seuran maksavan alueen käytöstä vuosittain noin puoli miljoonaa dollaria. Mutta eiköhän Seuran lakiosasto ole tuon kiistan saanut sovittua.

TLDR: Ei varmaankaan ole sama video.
Vastaa Viestiin