”Mun lasten ei tarvi pelätä Jumalan vihaa"

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3565
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

”Mun lasten ei tarvi pelätä Jumalan vihaa"

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: Pixabay

Saara Väntäsen kandidaatintutkielma julkaistiin Tampereen yliopistossa toukokuussa 2020. Sen aihe oli Lapsena koetun hengellisen väkivallan vaikutukset vanhemmuuteen.

Tutkielman tiivistelmässä sanotaan mm. näin:

Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, vaikuttaako lapsuudessa koettu, jehovantodistajuuteen liittyvä hengellinen väkivalta yhteisöstä sittemmin irtautuneen yksilön aikuisiän vanhemmuuden kokemuksiin ja millaista hengellistä väkivaltaa nämä Jehovan todistajista irtautuneet ihmiset ovat lapsuudessaan kokeneet.
- - -
Tulosten mukaan Jehovan todistajien yhteisössä on lapsiin kohdistuvaa hengellistä väkivaltaa kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Hengellinen väkivalta on lähes päivittäistä ilmeten lapsen pelotteluna, ohittamisena, vaientamisena, eristämisenä, kontrollointina, uhkailuna ja syyllistämisenä.
- - -
Tulokset osoittavat, että hengellistä väkivaltaa harjoittaneesta, laaja-alaisesti jäsentensä elämään vaikuttaneesta uskonyhteisöstä irtauduttuaan yksilö joutuu etsimään uudelleen paitsi oman identiteettinsä myös paikkansa yhteiskunnassa.


Lue lisää täältä.

Kuva
Kuva: Pixabay