Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 466
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Joutuessaan vuonna 2015 Australiassa oikeuden kuultavaksi Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson antoi oikeudelle valan (tai juhlallisen vakuutuksen) alaisena lausunnon, jonka mukaan Jehovan todistajat eivät hyväksy lasten ruumiillista kurittamista. Tämä ei suinkaan ollut hänen ainoa valheensa kyseisessä istunnossa.

Useat meistä muistavat, miten Valtakunnansalilla lapsia raahattiin kokousten aikana WC-tiloihin. Pitkien kokousten uuvuttama, ehkä hivenen levottomasti käyttäytyvä lapsi hiljennettiin muiden silmiltä piilossa - ja kaikki tiesivät miten. Joku lapsista saattoi selvitä pelkällä luunapilla. Istumaan palasi äidin sylissä lapsi, joka edelleen itki, mutta tukahdutettua itkua.

Mitä Jehovan todistajien kirjallisuus sanoo ruumiillisesta kurituksesta? Alla on muutama lainaus.

Herätkää 8.12.1982, sivut 23-24:
Tyypillinen esimerkki tällaisesta on pikkupoika, josta hänen äitinsä Carmen sanoo, että hän ”raivostuu ja alkaa kirkua, jollei hän saa tahtoaan läpi”. Mikä auttoi? ”Meidän täytyi kurittaa häntä. Hän tiesi saavansa selkäsaunan joka kerta kun hän konstailisi.” Vaikka jotkut kauhistelevatkin ajatusta lapsen kurittamisesta, Carmen tietää, että Raamattu kannustaa valmentamaan ja kurittamaan lapsia. (Efesolaisille 6:4; Sananlaskut 23:13) Se voi merkitä sitä, että hän joskus läimäyttää poikaa takamuksille.
Herätkää 8.8.1979, sivut 27-28
”Hulluus on kiertynyt kiinni poikasen sydämeen, mutta kurituksen vitsa sen hänestä kauas karkoittaa.” (22:15) ”Älä kiellä poikaselta kuritusta, sillä jos lyöt häntä vitsalla, säästyy hän kuolemasta. Vitsalla sinä häntä lyöt, tuonelasta hänen sielunsa pelastat.” (23:13, 14) ”Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.” (13:24)
Vaikka yllä mainitut viittaukset ”vitsaan” voisivatkin käsittää vanhempien antaman kurituksen eri muotoja, niihin sisältyy varmasti ruumiillinen kuritus. Antakootpa vanhemmat sitä kädellä, koivunoksalla tai jollakin muulla sopivantyyppisellä ”vitsalla”, Jumala on valtuuttanut heidät käyttämään selkäsaunaa lastensa rakkaudellisessa kurittamisessa.
Vartiotorni 1.9.1978:
Monet vanhemmat ovat havainneet näiden sanojen totuudellisuuden, ja toiset ehkä vielä havaitsevat ja saavat hyötyä tämän sananlaskun soveltamisesta. Jotta lapsi oppisi karttamaan väärää menettelyä, niin joskus hänen tarvitsee kokea voimakasta kuria, esimerkiksi läimäytys (joko nähdä, että joku toinen saa sen, tai saada se itse). Vaikka sellainen kuri aluksi voi tuntua epämiellyttävältä sekä lapsista että vanhemmista, niin seuraus voi osoittautua sen arvoiseksi. (Hepr. 12:11) Lapsi voidaan saattaa siihen tilaan, joka kuvaillaan Sananlaskujen 19:25:n lopussa.
Vartiotorni 15.3.1954, sivu 92:
Monet lapsipsykologian tutkijat panevat lapsiin merkin ”kädet irti”, kuten eräs heistä, joka sanoi: ”Ymmärrättekö te, äidit, että joka kerran, kun te lyötte lastanne, te osoitatte vihaavanne lastanne?” Jehova sanoo: ”Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan, mutta joka häntä rakastaa, se häntä [ahkerasti] kurittaa.” Lyöminen voi pelastaa lapsen elämän, sillä Jehova sanoo: ”Älä kiellä poikaselta kuritusta, sillä jos lyöt häntä vitsalla, säästyy hän kuolemasta. Vitsalla sinä häntä lyöt, tuonelasta [sheolista] hänen sielunsa pelastat.” Ja taas: ”Haavoittavat iskut puhdistavat pois pahan; lyönnit tekevät puhtaiksi sisimmän.” Jehova voi katsoa ihmisten ja lasten sisimpään, ja hän teki näin erääseen aikaan, mikä oli esikuva meidän ajastamme, ja näki: ”Ihmisen sydämen aivoitukset ovat pahat nuoruudesta saakka.” Mikä oli parannuskeino? ”Hulluus on kiertynyt kiinni poikasen sydämeen, mutta kurituksen vitsa sen hänestä kauas karkoittaa.”
Herätkää 8.9.1992 kirjoittaa otsikon ”Onko 'kurituksen vitsa' jäänyt vanhanaikaiseksi?” alla seuraavaa:
Ruumiillista kuritusta annetaankin usein juuri silloin, kun mitkään muut keinot eivät ole tehonneet.
Viimeisen lainauksen jälkeen Seura alkoi jo varoa julkisuuteen päästämiään kirjoituksia. 90-luvun alussa internet alkoi tehdä tuloaan ja tällaiset lausahdukset saattoivat päätyä helposti median ja suuren yleisön tietoisuuteen. Ruumiillinen kuritus ei kuitenkaan kadonnut minnekään.

Mihin tämä on johtanut Jehovan todistajien keskuudessa? Useimmat lapset ovat selvinneet fyysisesti mustelmilla. Henkisesti ruumiillinen kuritus on varmasti tehnyt tuhojaan. Lapseen kohdistettu väkivalta opettaa lapselle, että väkivalta on oikeutettua. Aikuistuttuaan lapsi jatkaa väkivallan kierrettä, mikä voi ilmetä esimerkiksi parisuhdeväkivaltana. Jehovan todistajien keskuudessa olen törmännyt myös näihin tapauksiin.

Suomessa lasten ruumiillinen kuritus kiellettiin laissa jo vuonna 1984. Tältä osin Jehovan todistajien kirjallisuus lienee yllyttänyt rikokseen tuon vuoden jälkeen kehottaessaan käyttämään ruumiillista kuritusta. Kehotukset ovat edelleen luettavissa Jehovan todistajien verkkosivuilla.

Äärimmillään Jehovan todistajien harjoittama ruumiillinen kuritus on johtanut lapsen kuolemaan. Laree A. Slack oli 12-vuotias amerikkalaistyttö, jonka hänen todistajaisänsä ruoski kuoliaaksi 11.11.2001. Isä käytti ruoskimiseen sähköjohtoa. Oikeus määräsi isälle elinkautisen lisättynä kolmellakymmenellä vuodella. Myös Lareen äiti, harras Jehovan todistaja hänkin, tuomittiin murhasta 25 vuodeksi vankeuteen. Äiti oli avustanut ruoskinnassa. Syynä pahoinpitelyyn oli ollut, ettei isä löytänyt luottokorttiaan kun Laree oli järjestellyt pyykkiä. Myös Lareen pikkuveljeä pahoinpideltiin.

Oikeus katsoi, että isän Raamatulliset näkemykset olivat johtaneet tapahtumaan. Rikostutkijoiden mukaan vanhemmat olivat määränneet rangaistuksen soveltaen Raamatun periaatteita, mm. ”40 ruoskaniskua vähennettyä yhdellä, kolme kertaa”.

Tapausta on käytetty kirjallisuudessa osoittamaan, että "eheä", kahden vanhemman uskonnollinen koti ei ole mikään tae estää lapsiin kohdistunutta väkivaltaa. Paljon tärkeämpi on rakastava koti.

Raamattua ei todellakaan pitäisi enää nykyään käyttää lastenkasvatuksen ohjeena. Vai mitä mieltä olet seuraavasta lainauksesta (5. Moos. 21:18-21, KR92):
Jos vanhemmilla on tottelematon ja uppiniskainen poika, joka kurituksesta huolimatta ei kuuntele heitä, heidän on otettava poika kiinni ja vietävä hänet kaupunkinsa portille ja sanottava kaupungin vanhimmille: ’Tämä meidän poikamme on tottelematon ja uppiniskainen. Hän ei kuuntele meitä, vaan viettää kevytmielistä ja juopottelevaa elämää.’ Silloin kaupungin miesten on joukolla kivitettävä poika hengiltä. Hävittäkää paha keskuudestanne. Kaikkien israelilaisten on saatava kuulla tuomiosta, että he ottaisivat opikseen.
Tottelematon poika kylän miesten kivitettäväksi! Kuolema kivien aiheuttamiin ruhjevammoihin on täytynyt olla hyvin tuskallinen. Ajatteleeko kukaan omilla aivoillaan lukiessaan näitäkään jakeita? Mitä sanat oikeasti tarkoittavat? Uskoisin, että tätäkin kohtaa on luettu ääneen Jehovan todistajien kokouksessa raamatunlukutehtävissä, eikä kukaan ole miettinyt asiaa tarkemmin.

Lähde: Wikipedia - Murder of Laree Slack
Vieras

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Muistan 70-luvulla kun eräs äiti kertoi kierroskonventin lavalla kuinka lapsille annettiin piiskaa kokouksen jälkeen, jos he eivät olleet kunnolla kokouksessa.
Se ei auttanut, joten äiti kertoi että piiskaa alettiin antaa ennen kokousta ja lapset olivatkin kiltisti sen jälkeen.
Utelias2
Viestit: 60
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Kova Kohtalo lapsilla kun on Henkistä ja Ruumiillista Väkivaltaa
Syväkurkku
Viestit: 466
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Pari lisänäkökulmaa asiaan...

Minilex toteaa rikokseen yllyttämisestä seuraavaa:
Rikokseen yllyttämisestä säädetään rikoslaissa. Lain mukaan se, joka tahallaan taivuttaa toisen henkilön tahalliseen rikokseen tai rikoksen rangaistavaan yritykseen, on tuomittava yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.

Yllytyksellä tarkoitetaan sitä, että joku tahallisesti taivuttelee toisen tahallisen rikoksen tekemiseen taikka rikoksen yritykseen, joka on laissa säädetty rangaistavaksi. Yllytyksessä henkilö näin ollen vaikuttaa rikoksen varsinaiseen tekijään siten, että tekijä päättää tehdä rikoksen. Siitä, millä keinoilla yllyttäjä saa aikaan rikoksentekopäätöksen tekijässä, ei ole erikseen säädetty. Yllytys voi täten olla esimerkiksi tiettyyn toimintaan taivuttelemista tai käskemistä. Olennaista on kuitenkin se, että yllyttäjä saa aikaan rikoksentekopäätöksen tekijässä. Yllyttäjää onkin kuvattu rikoksen henkiseksi alkuunpanijaksi.
Kuten aiemmasta päivityksestäni ilmeni, Jehovan todistajien verkkosivuilla on runsaasti materiaalia, jossa yllytetään vanhempia pahoinpitelemään lapsiaan ruumiillisen kurituksen muodossa. Se, että Seura on muutaman vuoden ollut asiasta hiljemmin, ei vaikuta asiaan. Seura ei ole kirjallisuudessaan missään vaiheessa selkeästi irtisanoutunut ruumiillisen kurituksen käytöstä ja rikokseen yllyttävät ohjeet ovat edelleen verkossa. Geoffrey Jacksonin lausuntoa australialaisessa tuomioistuimessa rivitason Jehovan todistajat eivät tule ikinä näkemään.

Hallintoelin ei yksinkertaisesti voi kirjallisuudessa irtisanoutua ruumiillisesta kurituksesta. Jos he näin tekisivät, he myöntäisivät olleensa aikaisemmin väärässä. Tämä on tietysti täysin mahdotonta, koska he tulkitsevat olevansa välikappale Jumalan ohjeiden välittämisesssä ihmisille. Hallintoelin ei ole koskaan väärässä. Antoiko Jumala vääriä ohjeita muutama vuosikymmen sitten? Eikö hallintoelin olekaan luotettava välikappale? Mitkä nykyisistä hallintoelimen ohjeista ovat vääriä? Suojeleeko Saatanan maailma lapsia paremmin kuin hallintoelimen johtama Jehovan todistajat? Onko hallintoelin neuvoineen itse asiassa vaaraksi lapsille?

Lasten pahoinpitelyyn yllyttävä materiaali on edelleen Jehovan todistajien verkkosivuilla ohjaamassa Jehovan todistajien käytöstä. Miten on mahdollista, että rikokseen yllyttävää materiaalia voi ylläpitää julkisessa verkossa eikä kukaan puutu asiaan? Edes viranomaiset?

Toinen kommentti liittyy Laree Slackin murhasta tuomittujen vanhempien kohteluun seurakunnassa. Olisi mielenkiintoista tietää, muodostettiinko asian puitteissa oikeuskomitea ja erottiinko lapsensa murhannut pariskunta. Tarkistin Jehovan todistajien vanhimpien salaisesta käsikirjasta (Paimentakaa Jumalan laumaa) miten tappamiseen tai kuolemantuottamukseen tulisi suhtautua. 12 luku (Oikeuskomitean muodostamisperusteet) toteaa:
Tappaminen, kuolemantuottamus.

Toisen ihmisen tarkoituksellinen tappaminen on selvästi Jehovan lakien vastaista, mutta verivelkaan voi joutua myös aiheuttamalla toisen kuoleman olemalla välinpitämätön tai rikkomalla liikennelakeja tai muita turvallisuusmääräyksiä. Tällaisissa tapauksissa vanhinten tulee tutkia asiaa ja arvioida, olisiko tapauksen vuoksi syytä perustaa oikeuskomitea. Komitealla tulee olla selvät todisteet ratkaisunsa tueksi; päätöksen ei tule pohjautua pelkästään viranomaisten tekemään ratkaisuun. (5.Moos.22:8; w06 15/9 s.30)
Viitattuna oleva Vartiotornin artikkeli puolestaan toteaa:
Tapausta tutkivien vanhinten päätöksen tulee perustua Raamattuun ja selviin tosiasioihin: joko kuljettajan tunnustukseen tai kahden tai kolmen luotettavan silminnäkijän todistukseen tai molempiin.
Kahta todistajaa ei välttämättä ruoskimiselle olisi löytynyt. Maallisen oikeuden päätös murhasta ei myöskään olisi painanut paljoakaan. Mikäli seurakunta olisi kuitenkin jostakin ihmeen syystä päättänyt muodostaa asiasta oikeuskomitean, osoittamalla katumusta pariskuntaa ei välttämättä olisi edes erotettu. Ja vaikka olisikin, vuoden, parin päästä vanhemmilla olisi joka tapauksessa ollut pääsy takaisin yhteisön hyväksytyiksi jäseniksi.
Harmus
Viestit: 122
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Syväkurkku kirjoitti: 17.10.2021 09:57
Hallintoelin ei yksinkertaisesti voi kirjallisuudessa irtisanoutua ruumiillisesta kurituksesta. Jos he näin tekisivät, he myöntäisivät olleensa aikaisemmin väärässä. Tämä on tietysti täysin mahdotonta, koska he tulkitsevat olevansa välikappale Jumalan ohjeiden välittämisesssä ihmisille. Hallintoelin ei ole koskaan väärässä. Antoiko Jumala vääriä ohjeita muutama vuosikymmen sitten? Eikö hallintoelin olekaan luotettava välikappale? Mitkä nykyisistä hallintoelimen ohjeista ovat vääriä? Suojeleeko Saatanan maailma lapsia paremmin kuin hallintoelimen johtama Jehovan todistajat? Onko hallintoelin neuvoineen itse asiassa vaaraksi lapsille?
Monesta asiasta on keploteltu pois korostamalla vain uutta tulkintaa ja sen mukaista "valon kirkastumista". Miksi ei siis tästäkin?

Ensin julkaistaan vain pitkään artikkeleita, joissa korostetaan, että kuritus ei Raamatussa tarkoittanut vain ruumillista kuritusta ja oikeasti se tarkoittikin pääsääntöisesti sellaista kasvatuksellista ohjausta, jota nykyään on vasta tajuttu suositella lastensuojeluviranomaisten toimesta. Ei ruumiillisesta kurituksesta tulee esimerkkejä runsaasti ja sitten lopulta vuosien kuluttua sanotaan, että ruumiillista kuritusta ei suositella ja lopulta se kielletään. Mutta siinä vaiheessa uusi tulkinta on jo niin vakiintunut, että maininta "vitsan" ruumiiillisesta antamisesta tuntuu jo melkein Raamatun väärintulkinnalta.
Vieras

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ruumiillinen kuritus onneksi kiellettiin. En tiedä miten muualla maailmassa. Kuitenkin vääristelevää lainata tekstejä ajalta, jolloin se oli sallittua. Mikäli moista tehtäisiin nyt, asia olisi kokonaan toinen.

Ikävä totuus, että vielä 90-luvullakin niitä lapsia silti piiskattiin. Toivottavasti uusi valo on nyt tullut.

PS: Syväkurkku käyttää usein pääasiallisena tai ainoana lähteenään Wikipediaa. Sillä ei saa oikein uskottavuutta.
Syväkurkku
Viestit: 466
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Vieras kirjoitti: 17.10.2021 18:36 Kuitenkin vääristelevää lainata tekstejä ajalta, jolloin se oli sallittua. Mikäli moista tehtäisiin nyt, asia olisi kokonaan toinen.
Suomessa lasten pahoinpitely kiellettiin lailla 1984. Lainauksissa oli mukana Herätkään kirjoitus vuodelta 1992, kahdeksan vuotta kiellon jälkeen. Tässä vielä tuoreempi lainaus (22 vuotta kiellon jälkeen):

Vartiotorni 1.11.2006 (Luotettavia neuvoja lastenkasvatukseen):
Tri James Dobson kirjoitti kirjassaan The Strong-Willed Child (1978): ”Rakastavan vanhemman antama ruumiillinen kuritus on opetusmenetelmä, jolla ehkäistään vahingollista käyttäytymistä.” ... Raamatussa sanotaan kurituksesta: ”Keppi ja ojennus viisautta antavat.”
Tosin samaisessa artikkelissa otettiin myös hämäyksenä etäisyytta ruumiilliseen kuritukseen, nähtävästi juridisista syistä. Mutta lainaamani osat olivat todennäköisesti ne, joita todistajat lukivat. Ristiriitaisten viestien käyttö on kaikille kulteille ominaista.
Vieras kirjoitti: 17.10.2021 18:36 PS: Syväkurkku käyttää usein pääasiallisena tai ainoana lähteenään Wikipediaa. Sillä ei saa oikein uskottavuutta.
On totta, että Wikipedia ei kelpaa esimerkiksi akateemisten töiden lähteeksi. Wikipediassa on kuitenkin kaksi hyvää ominaisuutta verkkokäyttöä ajatellen: jokaisella on helppo ja nopea pääsy lähteeseen ja Wikipedian artikkeleissa on yleensä aina lopulliset lähteet näkyvillä. Näin myös Laree Slackin murhaa koskevan artikkelin osalta.
Vieras

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Syväkurkku kirjoitti: 22.10.2021 23:58 Suomessa lasten pahoinpitely kiellettiin lailla 1984. Lainauksissa oli mukana Herätkään kirjoitus vuodelta 1992, kahdeksan vuotta kiellon jälkeen. Tässä vielä tuoreempi lainaus (22 vuotta kiellon jälkeen)
Jaahas, eli 2000-luvun puolella vielä sama meininki jatkuu. Ikävää se.

Eipä kyllä lisää myönteisiä tunteita tuota lahkoa kohtaan.
Avatar
Tony
Viestit: 7517
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Tony »

Vieras kirjoitti: 17.10.2021 18:36 Ruumiillinen kuritus onneksi kiellettiin. En tiedä miten muualla maailmassa. Kuitenkin vääristelevää lainata tekstejä ajalta, jolloin se oli sallittua. Mikäli moista tehtäisiin nyt, asia olisi kokonaan toinen.

Ikävä totuus, että vielä 90-luvullakin niitä lapsia silti piiskattiin. Toivottavasti uusi valo on nyt tullut.
Oleellista on, miten lakimuutokseen on suhtauduttu järjestön taholta. Onko järjestön toimesta annettu ymmärtää, että ruumiillista kuritusta ei tulisi käyttää? Ei ole. Pikemminkin päinvastoin, ja myös lakimuutoksen jälkeen.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Syväkurkku
Viestit: 466
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Sattumoisin Redditissä on käynnissä vilkas keskustelu Valtakunnansaleilla lapsiin kohdistuneesta väkivallasta ("ruumiillisesta kurituksesta").

Keskustelun pohjana on Herätkään artikkeli, joka julkaistiin suomeksi 8.7.1973 nimellä Oletteko valmiit ottamaan vastaan uuden tulokkaan? Alla muutamia lainauksia artikkelista.
Auttakaa lastanne alusta pitäen ymmärtämään tottelemisen tarve, vaikka se toisinaan merkitsee avoimen kämmenen kohdistamista hänen pienen olemuksensa herkkätuntoiseen kohtaan.
...
Jos lapsenne tulee levottomaksi, lyhyt käynti ulkona raittiissa ilmassa saattaa olla avuksi. Jos hän jatkaa huonoa käytöstään, seuraava ”käynti” ei olisikaan yhtä virkistävä. Pian tulee aika, jolloin ulos menemisen mainitseminenkin herättää muiston siellä saadusta epämiellyttävästä kokemuksesta, ja aikaansaa nopean vastakaiun.
...
On tietysti aina hyvä muistaa, että lapset eivät ole mitään ’pikku enkeleitä’, joten valmistautukaa pettymyksiin.
Teksti on kammottavaa ja sisältää jopa täysin sairaita elementtejä.
Vieras

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Syväkurkku kirjoitti: 24.10.2021 12:30 Sattumoisin Redditissä on käynnissä vilkas keskustelu Valtakunnansaleilla lapsiin kohdistuneesta väkivallasta ("ruumiillisesta kurituksesta").

Keskustelun pohjana on Herätkään artikkeli, joka julkaistiin suomeksi 8.7.1973 nimellä Oletteko valmiit ottamaan vastaan uuden tulokkaan? Alla muutamia lainauksia artikkelista.
Auttakaa lastanne alusta pitäen ymmärtämään tottelemisen tarve, vaikka se toisinaan merkitsee avoimen kämmenen kohdistamista hänen pienen olemuksensa herkkätuntoiseen kohtaan.
...
Jos lapsenne tulee levottomaksi, lyhyt käynti ulkona raittiissa ilmassa saattaa olla avuksi. Jos hän jatkaa huonoa käytöstään, seuraava ”käynti” ei olisikaan yhtä virkistävä. Pian tulee aika, jolloin ulos menemisen mainitseminenkin herättää muiston siellä saadusta epämiellyttävästä kokemuksesta, ja aikaansaa nopean vastakaiun.
...
On tietysti aina hyvä muistaa, että lapset eivät ole mitään ’pikku enkeleitä’, joten valmistautukaa pettymyksiin.
Teksti on kammottavaa ja sisältää jopa täysin sairaita elementtejä.
No tuo lainaus ei kuulosta terveeltä millään vuosikymmenellä. Huh huh.

Kiitos reddit-vinkistä.
Lottopallo
Viestit: 254
Liittynyt: 14.12.2014 20:00

Re: Ruumiillinen kuritus ja Laree Slackin murha

Viesti Kirjoittaja Lottopallo »

Olin 8-vuotias, kun ruumiillinen kuritus kiellettiin vuonna 1984. Muistelisin, että tämä rakkaudellinen ja lasten pahoinpitelyä puoltava lahko sai tästä oiken kunnolla vettä myllyyn. Suomeksi sanottuna tarkoitti sitä, että kokousten ohjelmanumeroissa alettiin kertomaan veli vanhimpien toimesta kuinka kovalla kädellä sitä vitsaa kuuluu käyttää. Näin tehdään meillä ja tehkää myöskin teillä. Tämä, koska saatanan maailma, katoava asiainjärjestelmä ja sen viheliäiset lait. Omassa seurakunnassani näin lähes viikoittain kuinka muutaman vuoden ikäisiä lapsia revittiin vaatteista eteisaulaan piestäväksi kesken kokouksen. Ei vaivauduttu vessaan asti menemään, koska pitihän nyt vähintään muiden seurakuntalaisten saada kuulla kuinka tätä rakkauden osoitusta toteutettiin. Vessaan kyllä mentiin sen itkukohtauksen ajaksi mikä hakkaamisesta seurasi, ettei totuuden kuuleminen häiriinny.

Salilla minua ei piesty kertaakaan. Kotona senkin edestä. Minua kuristettiin ensimmäistä kertaa 5-vuotiaana. Perse on hakattu verille vyöllä ja sähköjohdolla. Hiuksista repien on taottu päätä seinään, lattiaan ja auton ovea vasten. Heitelty milloin milläkin esineillä. Olen joutunut pakenemaan ulos pakkaseen ja pimeyteen alushoususillani, kun alkoi tuntua hengenlähdön olevan kyseessä. Tuolloin minulla oli kova ripuli ja faijaparka, kun ei voinut sietää lapsensa paskan hajua.

On suoranainen Pyhä Ihme, ettei minusta tullut Alibi-lehden vakionaamaa. Lahkosta irtautumisen jälkeen oli parivuotinen kausi jolloin elämäni oli luisumassa hyvinkin huonoon suuntaan. Kokemani asiat jättää kehen tahansa henkiset arvet koko loppuelämäksi. Minulla on olematon impulssikontrolli. Olen neuroottinen ja todella aistiyliherkkä. Minulla on pahoja keskittymisvaikeuksia joiden vuoksi monesta duunista on tullut aikoinaan koeaikapurku. Vuosien lääkityksellä pahimmat oireet ovat olleet ainakin auttavasti hallinnassa.

Minulla on viesti vanhemmille ja myös vanhimmille: Älkää. Lyökö. Lasta. Olkaa tarpeen tullen kuinka v*ttumaisia ja tiukkoja tahansa, mutta älkää satuttako.
Vastaa Viestiin