Arkistojen aarteita

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 471
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Ajattelin perustaa tällaisen ketjun, johon voisi kerätä vanhojen julkaisujen "aarteita" - hauskoja, erikoisia tai muuten mielenkiintoisia lainauksia Jehovan todistajien vanhoista julkaisuista. Aarteiden lukumäärä on niin suuri, että muuten uusia ketjuja syntyisi turhan paljon. Yhdestä ketjusta lainauksia on mukavampi lueskellakin.

Aloitetaan vaikkapa vuoden 1937 Kultaisesta Ajasta, tuosta Herätkään edeltäjän pohjattomasta hengellisten helmien aarrearkusta.

Kultainen Aika 1.1.1937 ohjeistaa lukijoitaan kaljupäisyyden suhteen seuraavasti:
UUSI TUKKA 14-VUOTISEN KALJUPÄISYYDEN JÄLKEEN

Eräs nuori monttööri Hillerödissä Tanskassa menetti tukkansa jo 13-vuotiaana. Nyt, kahden kuukauden kvartsilamppuhoidon jälkeen, hän on saanut tukan jälleen. Hän oli käynyt lukemattomien "spesialistien" luona, mutta kukaan ei ollut voinut auttaa häntä muualla kuin keventämällä hänen lompakkoaan. Sattumalta hän päätti kokeilla säteilyä kvartsilampulla, ja silloin tapahtui ihme. Hän sekä ilostui että hämmästyi ja sanoo nyt, ettei hän olisi voinut uskoa, että saattaisi tuntea itseään niin onnelliseksi vain siitä, että on tukkaa päässä.
Eli siitä vain halogeenilampun (="kvartsilamppu") eteen istumaan ja tukka alkaa kasvamaan!

1930-luvun suuri teema Kultaisessa Ajassa oli rokotevastaisuus. Samainen tammikuun 1937 numero varoittaa lukijoitaan isorokkorokotuksesta seuraavasti:
On aivan käsittämätöntä, että Suomen kansa ei saa vieläkään silmiään auki näkemään, mikä hirvittävä nurinkurisuus on vallalla rokotuskysymyksen yhteydessä. Kuinka usein ovatkaan sanomalehdet viimeaikoina kertoneet isorokkotapauksista, jotka eivät ole olleet isoarokkoa, ja kun todella on ollut isoarokkoa, niin usein on ollut lisäyksenä: "Lapsi oli rokotettu". Aivan äskettäin kerrottiin lehdissä myöskin, että tutkimukset ovat osoittaneet Suomessa olevan hyvin suuren määrän rokottamattomia lapsia. Jos nyt vain "rokottaminen" suojelee isoltarokolta, niin miten nämä suuret joukot rokottamattomia sitten ovat voineet tulin suojelluiksi?
...
Miksi yhä voimakkaampana kaikuu yli koko maailman vaatimus, että pakollinen rokottaminen on lopetettava? Ainoa vastaus tähän kysymykseen on:
Tuhannet ja taas tuhannet lasten vanhemmat, joille heidän lapsensa ovat kuin silmäterä ja jotka ovat valmiit mihinkä uhrauksiin tahansa lastensa hyväksi, eivät ainoastaan ole havainneet käytännöllisessä elämässä, että rokottaminen ei suojele isoltarokolta, vaan ovat myös saaneet kokea ne hirvittävän turmiolliset seuraukset, jotka ovat aiheutuneet rokottamisesta. Niin, onpa monta kertaa kuolemakin ollut seurauksena tästä turmiollisesta pimeitten aikojen perinnöstä.

On aivan varma asia, että jos Suomen kansa tietäisi koko totuuden tästä asiasta, se ei olisi milloinkaan antanut eduskunnan hyväksyä lakia, jonka perustuksella voidaan rokotusta koventaa. Mutta miksi sitten Suomen kansa ei saa oikeaa tietoa asiasta? Siksi, että suuret sanomalehdet ovat avanneet palstansa vain rokotuksen puolustajille. Tämän tähden ei kansa tiedä, miten nurinkurinen tilanne maailmassa todellisuudessa on.
Otetaan tähän alle lainaus Wikipedian isorokko-artikkelista:
Isorokko eli variola on yleisvaarallinen, vuonna 1980 luonnosta hävitetyksi julistettu, virusperäinen tartuntatauti. Sen aiheuttaja on Variola-niminen DNA-virus. Isorokko on hävitetty maailmasta Maailman terveysjärjestön rokotuskampanjalla.
Eipä olisi tuolloin(kaan) kannattanut luottaa "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" ohjeisiin. Orja totesi, että "rokottaminen ei suojele isoltarokolta". Maailman terveysjärjestö sai kuitenkin hävitettyä koko taudin maapallolta juuri rokotekampanjalla. Wikipedia jatkaa:
Isorokko oli ihmiskunnan vitsaus antiikin ajoista asti. Variola major, viruksen patogeenisempi kanta, sai aikaan pahan rokkotaudin, jossa kuolleisuus oli noin 30 prosenttia.Taudista selvinneet saivat usein pysyviä rokkoarpia ihoonsa. Monet taudista selviytyneet myös menettivät näkönsä ja kävelykykynsä.
Millaista inhimillistä kärsimystä Jehovan todistajien rokotuskielto mahtoikaan saada aikaan! Rokotuskielto jatkui aina vuoteen 1952 asti. Verensiirtokielto jatkuu vieläkin.

Samainen lehti (Kultainen aika 1.1.1937) mainostaa Rutherfordin puheita suomenkielisinä gramofonilevyinä:

Kuva

Levyn hinta 60 markkaa vuonna 1937 vastaa nykyään noin 23 euroa, joten levykokoelmasta sai nykyrahassa pulittaa lähes parisataa euroa. Tuolloin työläisen keskituntipalkka oli kuuden markan tuntumassa, joten jokaista viiden minuutin levyä kohden sai puurtaa kymmenenkin tuntia töissä.

Olen tuntenut useita eläinrakkaita Jehovan todistajia. Järjestönä Jehovan todistajilla on kuitenkin hyvin kylmä suhtautuminen kotieläimiin. Niihin kohdistettu energia, rakkaus ja työ tuntuvat olevan pois kultille omistetusta energiasta ja työpanoksesta. Hyvänä esimerkkinä tästä oli jokin aika sitten julkaistu värväysvideo, jossa näytettiin miten todistajapariskunta myi koiransa päästäkseen rakentamaan Jehovan todistajien uutta mediakeskusta.

Mutta eipä tämäkään artikkeli Kultaisen ajan numerossa 15.1.1937 erityisen eläinrakkaalta kuulosta:
Kiinalainen pystykorvakoira alkaa hyödyttää varsinaisesti vasta kuollessaan. Se menee nim. pataan ja saa olla kaikenlaisten keittotaidon mestariteosten alkuaineena; sen sanotaan vetävän vertoja maussa lampaan lihalle. Tavallinen näky Kiinassa on teurastaja, joka kantaa joukkoa vastateurastettuja koiria ja jonka on vaikea pitää eläviä koiria loitolla, ne kun pyrkivät sieppaamaan lihapaloja.
...
Maailman nykyinen yhteiskuntajärjestys ei olisi Perkeleen järjestämä, jollei koirakin olisi otettu pahan palvelukseen. Koska koirilla on erinomaisia kykyjä ja halu saada herransa hyväksyntä ja koska niillä ei ole mitään siveellistä tajua tekojen laadusta, niin niitä on käytetty paljon pahoissa tarkoituksissa.
...
Raamattu osoittaa, että koirat tulevat näyttelemään kamalaa osaa ihmiskunnan pimeänä aikana, mihin nykyinen aikakausi päättyy.
...
"Cave canem" varo koiria oli muinoisten roomalaisten asuntojen ovenpielissä. Mutta tämä ei auta sinä koston ja kauhun aikana, joka on nyt ihmiskunnan edessä. "Että sinun koiriesi kieli saisi osansa vihollisista" on kirjoitettu Psalmiin 68:24, ja niiden vitsausten joukossa, jotka kohtaavat kansoja hädän päivänä, mainitsee profeetta Jeremia myös "koirat", jotka tulevat "raahaamaan" ihmisiä. (Jeremia 15:3) Ihmiskunta on näin ollen valmistanut itselleen vitsauksen työskentelemällä täydellä vauhdilla näiden "äärettömän hauskojen eläinten" hankkimiseksi. Ehkä tämä kirjoitus saa jonkun ajattelemaan raittiisti tätäkin asiaa.
Minulle oli uusi asia tämä koirien merkittävä rooli Harmagedonin taistelussa! Harmagedonin taistelussa surmataan 99.9% maapallon asukkaista (kaikki muut paitsi 8 miljoonaa Jehovan todistajaa) ja koirat nähtävästi tulevat kaluamaan miljardien ihmisten ruumiit ja luut. Taisi linnuillakin tosin olla jokin osuus?

Viime aikoina Jehovan todistajien julkaisut ovat korostaneet tottelevaisuuden merkitystä. Totella pitää, vaikka käskyt saattaisivat tuntua oudoilta, epäkäytännöllisiltä ja järjenvastaisilta (Vartiotorni helmikuu 2022). Sokeaa kulttitottelevaisuutta vaati jo Rutherford aikoinaan. Kultainen Aika 1.2.1937 referoi Rutherfordia seuraavasti:
Jehova on elämän Luoja ja Antaja. Hän vaatii täyttä tottelevaisuutta kaikilta luomuksilta, jotka tulevat saamaan iankaikkisen elämän.
Totellakseen Herraa täytyy oppia, mikä on Hänen tahtonsa ihmisen suhteen.
...
Ne, jotka oppivat tuntemaan totuuden ja sitten kieltäytyvät tottelemasta, tuhoutuvat ainiaksi. Niitä, jotka saavat totuuden Herralta ja oppivat ymmärtämään Hänen armollisen toimenpiteensä ihmisen hyväksi, käsketään tottelemaan ja kertomaan totuutta toisille, ja jos he kieltäytyvät siitä, niin se merkitsee heidän tuhoaan, niinkuin Raamattu osoittaa.
Jehovan todistajilla ja mormoniliikkeellä on paljon yhteneväisiä piirteitä. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on kuitenkin yli tuplasti isompi ja sen jäsenet ovat keskimäärin huomattavasti varakkaampia ja paremmin koulutettuja kuin Jehovan todistajat. Uskoisin, että Seuran johto on pitkään kadehtinut mormoniliikettä ja haluaisi ohjata liikettä samoille laduille.

Kultainen Aika 15.2.1937 kirjoitti kuitenkin seuraavaa mormonikirkosta:
Ja petoksena se on inhottava ja jakaa ne, jotka omaksuvat sen, kahteen valitettavaan joukkoon: niihin, jotka luulevat omaavansa erityisen jumalansuoman vallan ja valtuuden hengellisissä asioissa ja suurempaan kannattajien luokkaan, joka alistuu nöyristelevässä ja taikauskoisessa kunnioituksessa kuviteltujen suuruuksien edessä.

Julkeitten väitteittensä avulla tämä "pyhä pappeus", joka on todellisuudessa saatanallinen pappeus, harjoittaa kauhistavaa vallankäyttöä liikkeen petettyihin kannattajiin katsoen. Oppi huolehtii tarkasti armottomista ja kauheista rangaistuksista, jos tapahtuu luopumus tai tottelemattomuus.

Meidän käsityksemme mormonikirkosta on, että Perkele on sen isä, ja että Joseph Smith oli Perkeleen ase.
Tuo ensimmäinen kappale on se mielenkiintoisin! Eivätkö juuri Jehovan todistajat jaa kannattajansa "kahteen valitettavaan joukkoon: niihin, jotka luulevat omaavansa erityisen jumalansuoman vallan ja valtuuden hengellisissä asioissa ja suurempaan kannattajien luokkaan, joka alistuu nöyristelevässä ja taikauskoisessa kunnioituksessa kuviteltujen suuruuksien edessä".

En myöskään usko, että Jehovan todistajilla on varaa arvostella mormoniliikettä luopioiden kohtelusta. Mormoneilla karttaminen ei ole läheskään niin totaalista kuin Jehovan todistajilla eikä Jehovan todistajien harjoittamaa luopioiden demonisointia esiinny ainakaan samassa jyrkkyydessä.
Markku Meilo
Viestit: 13466
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

>>Eli siitä vain halogeenilampun (="kvartsilamppu") eteen istumaan ja tukka alkaa kasvamaan!

Ööö, tota, vuonna 1937 kvartsilamppu oli elohopeatäytteinen UV-lamppu. Nykyään tuntemamme halogeenilamppu on tullut markkinoille 1950-luvulla, mutta itse muistan 1950-luvulta radioliikkeestä, jossa olin tsupparina, nämä UV-lamput, joita kutsuttiin kvartsilampuiksi. Nykymuotoisen halogeenilampun tunnistin Suomessa vasta toista vuosikymmentä myöhemmin, vaikka olen koko pienen ikäni sählännyt sähkön kanssa.

>>Tuo ensimmäinen kappale on se mielenkiintoisin! Eivätkö juuri Jehovan todistajat jaa kannattajansa "kahteen valitettavaan joukkoon: niihin, jotka luulevat omaavansa erityisen jumalansuoman vallan ja valtuuden hengellisissä asioissa ja suurempaan kannattajien luokkaan, joka alistuu nöyristelevässä ja taikauskoisessa kunnioituksessa kuviteltujen suuruuksien edessä".

Edelleen; vuonna 1937 jehovantodistajuus ei ollut uskonto ja näen tuon siinä valossa. Uskonnot olivat tuolloin "Perkeleen ase" ja "kaikki Perkeleestä" ja mitä lie. Toki todellisuudessa olivat uskonto siinä missä kaikki muutkin, mutta heidän oman asenteensa peruste voisi olla hyvä ottaa huomioon. Uskonnoksihan jehovantodistajuus myönnettiin vasta 1950-luvun alussa.

MM - ilonpilaaja
Syväkurkku
Viestit: 471
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Markku Meilo kirjoitti: 08.12.2021 03:37 Ööö, tota, vuonna 1937 kvartsilamppu oli elohopeatäytteinen UV-lamppu. Nykyään tuntemamme halogeenilamppu on tullut markkinoille 1950-luvulla, mutta itse muistan 1950-luvulta radioliikkeestä, jossa olin tsupparina, nämä UV-lamput, joita kutsuttiin kvartsilampuiksi. Nykymuotoisen halogeenilampun tunnistin Suomessa vasta toista vuosikymmentä myöhemmin, vaikka olen koko pienen ikäni sählännyt sähkön kanssa.
Kiitokset Markku tästä oikaisusta. Itselläni oli joskus sellainen kvartsikupuinen halogeenilamppu ja sekoitin asiat. Luin vähän internettiä ja oikeassa olet. Kvartsi tässä yhteydessä ei viittaa niinkään kupuun vaan hehkulampun sisäiseen rakenteeseen, teokraattisella kielellä sen sydämeen.

Samalla ymmärsin miksi tuo kaljuuntumiseni on jatkunut kaikki nämä vuodet, vaikka minulla tuollaista kvartsivaloa on ollutkin käytössä. Se on ollut vääränlaista, ellei peräti vanhaa valoa. Mun vika. Niinhän se on ollut aina, vuosiennustuksienkin epäonnistumiset olivat aina kuulijoiden vaillinaisen ymmärtämisen syytä, ei koskaan Seuran. Harmittaa, mulla olisi vielä voinut olla tänäkin päivänä tuuhea tukka. :D
Markku Meilo
Viestit: 13466
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

No tota kun kvartsi-sana liittyy pelkkään lasimateriaaliin. Halogeenilamppu on, lasirakenteestaan riippumatta, täysin erillainen noista vanhoista rusketuslampuista, joiden myynti lopulta kiellettiin. Syynä oli näiden lamppujen UV-C säteily.

Kyseisiä lamppuja käytettiin ruskettamiseen, lampun mukana tuli silmäsuojat ja se siis oli aikaa ennen nykymuotoisia solariumjutskia, joissa ei altistuta UV-C:lle.
Syväkurkku
Viestit: 471
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Et Markku tainnut ihan ymmärtää viestini huumoria. Kvartsi-sana tässä yhteydessä ei taida olla se ihan oleellisin asia, eikä ketjun asian ytimessä. Kommenttisi näen lähinnä jonkinlaisen katkeruuden synnyttämänä idioottimaisuutena, alkeellisena vittuiluna, en rakentavana keskusteluna.

Muissakin ketjuissa olet viime aikoina esittänyt negatiivisia kommentteja kirjoittajille, niillekin jotka ovat uskaltautuneet tänne ensimmäisiä kertoja. Olen nähnyt tämän sivuston arvon siinä, että sen kautta yritettäisiin auttaa ihmisiä, jotka kamppailevat tuhoavan kultin pihdeissä ja pyrkivät irti. Tiedon jakaminen on paras tapa auttaa. Olen yrittänyt asiallisesti vastata niiden rohkeiden kysymyksiin, jotka tänne ovat uskaltautuneet kirjoittamaan ja kysymään. Ja olen yrittänyt jakaa tietoa. Mitä itse olet tehnyt muita auttaaksesi? Oletko tehnyt mitään rakentavaa vai ainoastaan tuhonnut sitä mitä muut yrittävät rakentaa? Ja monestiko olet jo tämänkin sivuston historiassa näin tehnyt? Jotakin substanssia pitäisi olla kirjoittaessa.

Tämän ketjun ajatuksena oli tuoda esiin Jehovan todistajien viime vuosisadan alun kirjallisuutta, jota minulla on tällä hetkellä todella runsaasti. Ja joka nykyistä kirjallisuutta selkeämmin näyttää Jehovan todistajien oppien ja tapojen järjettömyyden. Ja jota Seura parhaansa mukaan yrittää piilottaa. Valmiina olisi ollut toistakymmentä päivitystä ja lisää tulossa. Mutta antaa olla, en yksinkertaisesti jaksa lueskella ja vastailla idioottimaisiin kommentteihin. Useat meistä entisistä Jehovan todistajista muutenkin kamppailevat työstäessään menneisyyttään.

Nyt ymmärrän hyvin, miksi esimerkiksi Lloyd Evans ei kauaa viihtynyt entisten Jehovan todistajien keskustelupalstoilla. Kultti on vaikuttanut meihin kaikkiin tuhoavasti. Samoin sain nyt minäkin tarpeekseni keskustelupalstan työstämisestä ja jätänkin Veljesseuran sekä yritän löytää uusia kanavia auttaa ihmisiä.

Samalla kiitän kaikkia Veljesseuraa ylläpitäneitä henkilöitä kuluneista vuosista sekä rakentavista artikkeleista. Toivon myös, ettei sivusto täysin kuivu kasaan. Ainakin arkistona se kannattaa pitää pystyssä, täällä on korvaamattoman paljon arvokasta materiaalia.

Erityiset kiitokset Johanneksen Pojalle, jonka sivusto on oikeasti auttanut monia. Onnea myös uusille, hyville YouTube-kanaville joita on ilmaantunut!
Vieras

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Syväkurkku, älä ihmeessä jätä Veljesseuraa. Odotan aina mielenkiinnolla kommenttejasi, käyn tällä palstalla sinun takiasi.
Vieras

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Olen samaa mieltä Meilon kirjoittelu ei edistä kultista irtaantumista.
gola
Viestit: 16
Liittynyt: 12.01.2018 23:47

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja gola »

Syväkurkku, älä lopeta - kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia!
Utelias2
Viestit: 69
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Älä Lähde Syväkurkku
Vieras

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Voi harmi jos syväkurkku todellakin jättää tämän palstan. Innolla odottelin jatkoa erityisesti Uudenmaailman käännöksen väännöksiin.
Harmus
Viestit: 126
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Tiettyä katkeruutta ei kai voi välttää, jos näitä todistajien aivoituksia kelailee vielä vuosikymmenten päästä siitä kun on itse lähtenyt tuosta kuorosta ulos. Kone jatkaa jylläämistä ja tuottaa yhä samaa sekundaa ja tuon tuotantoprosessin katselu tuottaa ymmärrettävästi kaikenlaisia tunteita, alkaen epätoivosta.

Täällä näkyvää ehdottomuutta, yksinkertaistamista ja jopa ilkeyttä ei kannata pelästyä, se kuuluu asiaan monessa vaiheessa irtautumisprosessia.

Syväkurkun jutut ovat olleet mielenkiintoisia, toivottavasti kirjoitat vielä
Pro et contra
Viestit: 1628
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Pro et contra »

Tässähän tunteet kuumeni kuin halogeeni😄... ehdotan josko joulurauha solmittais🙂
Odotan kiinnostuneena lisää sekä arkistojen aarteita että radio ja sähkötietoutta; asiaan perehtynyt kun voi korjata asiavirheet👍
Laodikea
Viestit: 15
Liittynyt: 27.04.2017 19:16

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Laodikea »

Meni toki kvartsilamppuselitys ohi keskustelun aiheen, mutta en oikein näe sitä kettuiluna. Ehkä siksi, että tämän palstan ohella seuraan tätä nyyssipalstaa: https://groups.google.com/u/1/g/sfnet.k ... .evoluutio, jossa keskustelun laatu on melkoisesti kelvottomampaa, niin suhteellisesti viestittely täällä näyttää ihan hyvätapaiselta.

Toki kannattaa pitää huoli, että tämä palsta ei vajoa tuon viittaamani toisen palstan tasolle.
Markku Meilo
Viestit: 13466
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

>>Et Markku tainnut ihan ymmärtää viestini huumoria.

Näen hyvin vähän huumoria teknisissä epätarkkuuksissa, jos huumori sitten oli saattaa mennyt porukka naurunalaiseksi, niin se on sitten eri asia.

>>Kvartsi-sana tässä yhteydessä ei taida olla se ihan oleellisin asia, eikä ketjun asian ytimessä.

Oleellisin asia lienee se, että kyseinen muinaismuisto on toimintatavaltaan sekä valospekriltään täysin erilainen kuin viitattu.

________________________________________

Jatko-osa mallia 2021-12-28

Kun tässä on joitain bittejä kadonnut sitten viime postauksen, ensin kdonneet bitit:

>>Kommenttisi näen lähinnä jonkinlaisen katkeruuden synnyttämänä idioottimaisuutena, alkeellisena vittuiluna, en rakentavana keskusteluna.

Yritän parantaa tuota alkeellisuutta.

En aluksi halunnut kaivaa asiaa enempää, mutta kun sensuuri on vieraillut kirjoittelussani, siitä vierailusta jälkeä jättämättä, niin menköön, katsotaan kuinka tämän käy.

2021-10-09 huomasin, että ”Vuoden 2021 vuosikokus” –jutussa on Vt-seuran opetukseen liittynyt majuskeleilla korostettu katteeton väite:

”Seura on yrittänyt myöhemmin valkopestä historiaa lisäämällä EHKÄ-sanan tuohon Rutherfordin lauseeseen: "Miljoonat nykyään elävistä eivät EHKÄ kuole koskaan". Rutherfordilla mitään ehdollisuutta ei ollut.”

Tosiasiassa Rutherfordilla oli alkuun kyseisen puheen nimessä ehdollisuus, joka poistui kun puheesta tehtiin kirjanen.

Korjasin asian perusteluineen kirjoitajalle yksityisviestillä kun ajattelin jonkun saattavan arvostaa sitä, että tosiasiat ovat kodallaan silloin kun VT-seuraa kritisoidaan, eli vaikka tällaisella ajatuksella:

>> Tiedon jakaminen on paras tapa auttaa.

No tuo yksitysviestillä tekemäni huomio lienee liikaa, koska katteetonta väitettä ei ole nähty tarpeelliseksi korjata. Niinpä teknisen virheen korjasin postauksellani kun huomasin, ettei tieton oikeellisuus olekaan kaikissa olosuhteissa tärkeää. Kukin voi sitten itse miettiä mikä on tärkeää ja kenelle.
Viimeksi muokannut Markku Meilo, 28.12.2021 12:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vieras

Re: Arkistojen aarteita

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Palaa takaisin Syväkurkku, olet palstan aivot.
Vastaa Viestiin