Mutta suurin kaikista on hallintoelin

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Vieraas
Viestit: 3205
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Mutta suurin kaikista on hallintoelin

Viesti Kirjoittaja Vieraas »

Redditin ex-jt-ryhmään kirjoittava vanhin (PIMO) on laskenut vanhimmille ja avustaville pidetystä tuoreesta kierrosvalvojan puheesta, miten paljon mainintoja sanat Jeesus, Jehova, jumala, rakkaus ja toisaalta hallintoelin ovat osaltaan saaneet 60 minuutin esityksen aikana.

Kuva

Olisi kiinnostavaa nähdä myös graafi siitä, miten hallintoelimen mainitseminen on lisääntynyt julkisissa kokous- ja konventtiohjelmissa vaikkapa viiimeisimpien 20 vuoden aikana. Näppituntumalta käyrä olisi jyrkästi nouseva.

Tarkempi englanninkielinen analyysi alla olevasta linkistä.

https://www.reddit.com/r/exjw/comments/ ... r_circuit/
Video ei ollut ohjeistusvideo.
Harmus
Viestit: 126
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Mutta suurin kaikista on hallintoelin

Viesti Kirjoittaja Harmus »

PIMO vanhin oli selvästi katkeamispisteessä, toivottavasti pääsee pian ulos järjestöstä.

Kiinnitin huomiota mainintaan "korvattu firman miehillä". Vanhin puhui siinä yhteydessä kierrosvalvojista, mutta entä muut toimijat?
Mietin, että kun vanhoja päättäviä veljiä korvataan nuorilla myös Suomessa ja erilaisiin tehtäviin on asetettu yläikärajat, niin onko tarkoitus ehkä saada sama efekti aikaan? Orjalle uskolliset pramille.
Vieras

Re: Mutta suurin kaikista on hallintoelin

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Itselläni ollut mielessä sama, että laskisi kuinka monta kertaa esitelmän aikana mainitaan/viitataan Jeesukseen, Jumalaan tai hallintoelimeen. Onneksi joku toinen saanut aikaiseksi. Antanee suuntaa vaikka ei ollutkaan yleisöesitelmästä kyse. Jeesus mainitaan nykyään kokouksissa lähinnä alku- ja loppurukouksessa fraasin omaisesti.

En tiedä kuinka moni huomasi viime kesän konventissa, kun teema oli "Usko antaa voimaa", että "uskon pääedustaja" jäi sivuosaan. Luopioistakin puhuttiin kesän konventissa sekä ajallisesti että määrällisesti enemmän kuin Jeesuksesta.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3592
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mutta suurin kaikista on hallintoelin

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Vieraas kirjoitti: 19.12.2021 23:43 Redditin ex-jt-ryhmään kirjoittava vanhin (PIMO) on laskenut vanhimmille ja avustaville pidetystä tuoreesta kierrosvalvojan puheesta, miten paljon mainintoja sanat Jeesus, Jehova, jumala, rakkaus ja toisaalta hallintoelin ovat osaltaan saaneet 60 minuutin esityksen aikana.
On totta, että nyt hallintoelin on korotettu paljon korkeammalle kuin Jehova tai Jeesus, mutta katsotaanpa, miten eräs vanhin rukoili neljän vanhimman kokoontuessa yhteen pohtimaan seurakunnassa esiintyneitä ongelmia vuonna 2005. Tämä tapaus osoittaa, että järjestöä ja "orjaa" on palvottu ja rukoiltu jo ennenkin. Tästä voidaan myös haluttaessa laskea prosenttiosuudet nimien ja termien esiintymiselle:

"Jehova, rakas taivaallinen Isämme, käännymme sinun puoleesi nyt yhdessä veljinä kiitollisina siitä että me olemme kaikki voineet vihkiä elämämme sinulle ja näin kukin pyrimme parhaamme mukaan tekemään sinun tahtosi ja täyttämään niitä vastuita mitä meille olet seurakunnassa ja järjestössäsi uskonut. Kiitämme siitä, että sinä myös osoitat meille sanasi ja järjestösi avulla, millaisia ohjeita ja neuvoja sinä annat meille sanastasi, ja miten sinä ohjaat ja haluat ohjata meidän välityksellä myös ystäviä seurakunnassa rakentamaan uskoa sinuun ja sanaasi, ja tällä tavalla voisimme myös seurakuntana olla toimeliaita ja palvella uskollisesti uskollisen ja ymmärtäväisen orjan ohjauksessa.

Pyydämme, että antaisit pyhän henkesi vaikuttaa meissä kaikissa, jotta voisimme keskustella näistä asioista ja pyrkimyksenä on erityisesti se, että voisimme löytää sellaisia ajatuksia ja näkemyksiä, joilla voisimme mennä eteenpäin yhdessä osoittaen uskollisuutta sinulle ja järjestölle ja uskolliselle ja ymmärtäväiselle orjalle, joka ohjaa meitä monissa käytännön asioissa ja antaa meille opetusta ja ohjaa sitä opetusta, mitä meille annetaan, jotta voisimme kaikki olla sopusoinnussa tuon ohjauksen kanssa tulevina päivinä ja aikoina. Näin pyydämme, Isä, pyhän henkesi johtoa ja ohjausta, ja esitämme rukouksemme ja kiitoksemme Jeesuksen nimessä. Aamen."


Kyseisen rukouksen on äänittänyt paikalla ollut seurakunnan vanhin.
Vastaa Viestiin