Oikeuskomitea

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Utelias2
Viestit: 69
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Jos Joutuu Käräjäoikeuteen Syytettynä, on Syytetyllä Oikeus Puolustusasianajajaan.
Jos olen oikein ymmärtänyt JT Oikeuskomiteaan Syytetty ei saa tuoda Lakimiestä Paikalle edustamaan itseään Syytteitä vastaan.

Miksi on Näin?
Sami Uusi-Luomalahti
Viestit: 39
Liittynyt: 25.10.2020 12:14

Re: Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja Sami Uusi-Luomalahti »

Koska aikuisten oikeesti kyse ei ole mistään OIKEUDESTA. Tai heidän mielestään on. Heidän näkemyksensä mukaan syyllinen on jo löytynyt siinä vaiheessa kun oikeuskomitea muodostetaan. Siellä ei siis enää haeskella syyllistä, kuten maallisessa oikeudessa, vaan heidän protokollansa mukaisesti vanhimmat tarkastelevat pelkästään sitä, onko henkilö katuvainen tai pahoillaan siitä mitä on tullut tehtyä. Siksi tämä järjestön "oikeus"komitea poikkeaa jo lähtötilanteeltaan maallisesta tuomioistuimesta. (joku muu saa jatkaa jos haluaa)
onnellinen ex-Jt

Re: Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja onnellinen ex-Jt »

Oma kokemus oikeuskomitean salassapitosäännöistä on se että kunhan joku kysyy miksi X on erotettu, niin kyllä sitä tietoa jaetaan. Jopa 20 vuotta myöhemmin sukulainen selvitti erottamisen syy ja yksityiskohtia tapahtumasta. Kun itse 5 vuotta aikaisemmin olin pyytänyt että seurakunta lähettäisi komitean "syntilista" mulle, niin olivat kuulema hävittäneet kaikki paperit jo. Tässä asiassa käytetään härskistä valheita suojellaakseen "Totuus" ja kehtaavat syyttää muita uskontoja epärehellisyydestä. Pelkästään tämän järjestön kevytmielinen suhtautuminen valehteluun ja vilppiin, pitäisi saada rehellisen ja vilpittömän Jt:n epäilemään tämän amerikkalaisen lahkon jumalallisen ainutlaatuisuuden. Jos tätä tekstiä lukee aktiivisia Jehovan todistajia niin kysykää itseltänne miksi teidän täytyy käyttää valheita puolustaakseen teidän "totuuksia"?!
kotijehova

Re: Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja kotijehova »

Jos oikeuskomiteaan saisi tuoda avustajan, se olisi seuran tyyliin, seuran valitsema avustaja, joka varmaan toimisi, seuran tyyliin, neljäntenä ahdistelijana.
Lottopallo
Viestit: 255
Liittynyt: 14.12.2014 20:00

Re: Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja Lottopallo »

Työelämässäkin kolmikantakeskusteluissa, huomautus, varoitus tai irtisanomistilanteissa työntekijällä on oikeus käyttää kyseisissä tilanteissa tukihenkilöä. Tukihenkilö voi olla luottamusmies, työtoveri tai vaikka sukulainen. Noissa tilanteissa työntekijä on aina altavastaajana. Komiteassa oletkin sitten todellinen altavastaaja. Kolme vastaan yksi ei kuulosta kovin reilulta asetelmalta. Siinä ollaan heikoilla varsinkin, jos on joku arkaluontoisempi asia kyseessä kuten usein on. Komiteoissa rehottaa korruptio. Jos olet oikeasta suvusta ja piireistä, niin komitea saattaa olla hyvinkin muodollinen. Rikkomukset saatetaan katsella sormien läpi ja lakaistaan maton alle. Silloin tulee kyllä eliittijulistajillekin kalossia suorilta, jos imagohaittaa pukkaa seurakunnalle tai todistajille ylipäänsä.

Jos lähtöpasseja miettii, niin komitea kannattaa jättää väliin jo oman mielenterveydenkin kannalta. Suurimmalle osalle noista voimannäyttötilanteista jaa paska maku suuhun joka saattaa muistutella olemassaolostaan koko loppuelämän ajan.
Vieraas
Viestit: 3205
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Re: Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja Vieraas »

Lottopallo kirjoitti: 27.12.2021 11:27Komiteassa oletkin sitten todellinen altavastaaja. Kolme vastaan yksi ei kuulosta kovin reilulta asetelmalta. Siinä ollaan heikoilla varsinkin, jos on joku arkaluontoisempi asia kyseessä kuten usein on.
Totta. Ja kun siivoojat ja lehdenjakajat leikkivät poliisia ja psykologia, jälki on syytetyn seurakuntalaisen kannalta usein hyvinkin ikävää. (Mitenkään kyseisiä ammatteja väheksymättä.)
Lottopallo kirjoitti: 27.12.2021 11:27Komiteoissa rehottaa korruptio. Jos olet oikeasta suvusta ja piireistä, niin komitea saattaa olla hyvinkin muodollinen. Rikkomukset saatetaan katsella sormien läpi ja lakaistaan maton alle.
Sinänsä hämmästyttävää, mutta tätä tosiaan on tapahtunut. 90-luvulla eräänkin pääkaupunkiseudulla vaikuttavan vanhimman neljästä lapsesta kolme onnistui mokailemaan okein kunnolla: lievä pahoinpitely, rattijuopumus, avioliiton ulkopuolinen seksi ja eroaminen puolisosta ilman raamatullista syytä. Ketään näistä ei erotettu ja hyvin tuntuivat pysyvän ns. paremmissa piireissä.
Lottopallo kirjoitti: 27.12.2021 11:27Jos lähtöpasseja miettii, niin komitea kannattaa jättää väliin jo oman mielenterveydenkin kannalta. Suurimmalle osalle noista voimannäyttötilanteista jaa paska maku suuhun joka saattaa muistutella olemassaolostaan koko loppuelämän ajan.
Oikeuskomitealla ei tosiaan ole mitään todellista valtaa, joten kutsusta kannattaa ihan suorin sanoin kieltäytyä. Itse eroamiseen ei myöskään vaadita minkäänlaisia perusteluja, vaikka vanhimmisto saattaa sellaisten perään kysellä. Ja jos ainoastaan haluaa käydä sanomassa suorat sanat, siitäkään tuskin on loppupeleissä erityisempää hyötyä. Kannattaa jättää nämä viranomaista leikkivät herrat omaan arvoonsa.
Video ei ollut ohjeistusvideo.
Markku Meilo
Viestit: 13466
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Oikeuskomitea

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

>>Kannattaa jättää nämä viranomaista leikkivät herrat omaan arvoonsa.

Samaa mieltä, vaan jos jollakin on sen verran ylimääräistä urheiluhenkeä, niin eräs ohje on hankkia tuttu lähistölle ja komedian päätyttyä kirjoituttaa tutulla yhteenveto mahdollisimman tarkasti. Ohje on sen verran vanha, että en muista mitä oleellista hyötyä muistiinpanosta katsottiin olevan, jos mitään.
Vastaa Viestiin