Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2021

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3592
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2021

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Kun koronapandemia on kestänyt kohta kaksi vuotta, Jehovan todistajien järjestössä on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Perinteiset ovelta ovelle työ ja "kärrytyö" ovat olleet tauolla. Todistustyötä on tehty käytännössä vain kahdella tavalla, käyttämällä puhelinta ja kirjoittamalla kirjeitä.

Mutta järjestö on muuttunut muutenkin, ja se muutos ei ole terveellä pohjalla. Järjestöstä voidaan perustellusti käyttää nyt nimitystä "kultti".

Lisäksi Jehovan todistajien hallintoelin on koronapandemian aikana kahminut itselleen lisää valtaa ja näkyvyyttä. Viimeisten kahden vuoden aikana kesän suurten konventtien puhujiksi ei ole enää kelpuutettu muita kuin hallintoelimen jäseniä ja heidän avustajiaan. He kaikki asuvat ja tekevät työtä Jehovan todistajien päätoimistossa Amerikassa. Näin konventit ovat oikeastaan amerikkalaisia propagandatilaisuuksia.

Lue lisää täältä.
Utelias2
Viestit: 69
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Re: Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2021

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Väki Järjestössä vähenee.
Taitaa Suomessa varsinkin Nuoret Aikuiset jättää Lahkon
Harmus
Viestit: 126
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2021

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Näytti, ettei ihan miinuskasvua ollut Suomessa. Luulisi, kylläkin, että koska boomereita lähkee laukeammille kenttämaille nyt kovasti, niin orgaaninen kasvu osoittais alaspäin. Tuleekohan lisäykset maahanmuutajien joukosta?
Avatar
Tony
Viestit: 7518
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2021

Viesti Kirjoittaja Tony »

Harmus kirjoitti: 02.01.2022 22:36 Näytti, ettei ihan miinuskasvua ollut Suomessa. Luulisi, kylläkin, että koska boomereita lähkee laukeammille kenttämaille nyt kovasti, niin orgaaninen kasvu osoittais alaspäin. Tuleekohan lisäykset maahanmuutajien joukosta?
Pelkkää tilastokikkailua. Viime palvelusvuoden julistajien määrä ei ole vertailukelpoinen sitä edeltäviin vuosiin, kun aktiivisen julistajan määritelmän rimaa madallettiin jälleen kerran. Nyt ei tarvitse tehdä enää edes minimissään 15 minuuttia kenttää kuukaudessa ollakseen aktiivinen julistaja. Nykyään riittää, kun toteaa tehneensä mitä tahansa julistamiseksi tulkittavissa olevaa kuukauden aikana. Jaat yhden Vartiotornin jonkun laatikkoon tai luet järjestön kirjallisuutta julkisesti - ihan mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana.

Redditissä on paljon kokemuksia siitä, kun vanhimmat ovat kärttäneet epäsäännölliseltä tai toimettomalta julistajalta mitä tahansa yksittäistä tapahtumaa, joka voitaisiin tulkita siltä kuukaudelta hyvän uutisen levittämiseksi, jotta henkilö saataisiin aktiivisten julistajien joukkoon.

Oleellisen viime vuoden tilastoista kertovat yli tuhat lakkautettua seurakuntaa ja kastettujen määrän reipas lasku. Ne kertovat mihin suuntaan numerot todellisuudessa menevät.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Vieras

Re: Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2021

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Jos olet puhelinryhmäkentällä niin voit raportoida ajan vaikket soittaisi. Ei siis tarvitse puhua mitään jotta pysyt julistajana.
Vastaa Viestiin