Ehdottoman luottamukselliset tiedot jäsenten synneistä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3649
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ehdottoman luottamukselliset tiedot jäsenten synneistä

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuvakaappaus: YouTube-video

Jehovan todistajat keräävät arkaluontoisia tietoja jäsentensä ja ex-jäsentensä synneistä nk. oikeuskomiteoissa. Suljettuihin kirjekuoriin taltioituja tietoja eivät pääse asianosaiset koskaan tarkistamaan, korjaamaan tai poistamaan.

Julkisuudessa Jehovan todistajat ovat väittäneet, että he ovat muuttaneet käytäntöjään, ja ettei seurakunnasta eroavista enää säilytetä yksityiskohtaisia tietoja.

Vuonna 2014 sisäministeri Päivi Räsänen ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tapasivat Jehovan todistajien johtomiehiä.

Ministeritkin saivat heiltä sellaisen käsityksen, että toimintatapoja olisi muutettu seurakunnasta eronneiden suhteen, ja ettei heistä kerätä tietoja, eikä minkäänlaista rekisteriä pidetä.

YouTubesta löytyy 02.01.2023 julkaistu video, joka osoittaa, että käytäntöjä ei ole muutettu. Yksityiskohtaisia tietoja kerätään ja säilytetään edelleen.

Video on katsottavissa EXJT AKTIVISTI TUBE -kanavalla. (Videon kesto on noin 25 minuuttia)
Harmus
Viestit: 140
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Ehdottoman luottamukselliset tiedot jäsenten synneistä

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Johanneksen poika kirjoitti: 02.01.2023 22:31 Ministeritkin saivat heiltä sellaisen käsityksen, että toimintatapoja olisi muutettu seurakunnasta eronneiden suhteen, ja ettei heistä kerätä tietoja, eikä minkäänlaista rekisteriä pidetä.
Ei varmaankaan ole mahdollista erottaa ketään mistään järjestöstä ilman jonkinlaista rekisteriä, jossa kerrotaan erottamisen syyt. Miten asiaan voitaisiin myöhemmin palata?

Jos ihminen syyllistyy johonkin rikokseen ja saa fudut jostain luottamustoimesta, niin useimmiten asiasta annetaan jokin arkistoitava päätös. Se saattaa olla julkinen ja ainakin se on sen antaneelle organisaatiolle tärkeä, jos esimerkiksi erotettu penää oikeuksiaan joskus myöhemmin.
Vastaa Viestiin