Kylänpää kertoo vuodesta 1981:
Kylänpään mainitsema "todistajien päämies Heimo Roselli"' on varakas Kuhmoisissa asuva puukkotehtailija, jonka perustama tehdas toimii edelleen. Tiedossa ei ole onko hän enää Jehovan todistaja.Kuhmoisissa asuva Jehovan todistajien päämies Heimo Roselli oli ottanut tavakseen käydä Vierulassa juttelemassa Linkolan kanssa. Roselli oli ollut ammattikalastaja Längelmävedellä ja miehet juttelivat kalastuksesta ja vanhoista ajoista. Vähä-Uotilassa toisista Jehovan todistajista tuli hänen ystäviään. ’Otin jehovat vastaan, mutta käänsin välittömästi puheen uskonkysymyksistä muihin asioihin. Jehovan todistajien uskonkäsitys on kaksinkertaisesti fantastisempi kuin evankelisluterilaisten. He ovat ehdottomia kreationisteja, uskovat, että kaikki elolliset oliot ovat syntyneet luomistapahtumassa. He myös pysyvät uskossaan toisin kuin evankelisluterilaiset, jotka totesivat heti, kun pesukone oli keksitty, ettei kotiemäntiä tarvita, vaan heidät otetaan papeiksi.’ Muutaman kerran Jehovan todistajat veivät Linkolan konventteihinsa. ’He puhuvat puuta heinää, sanoma on minulle vieras, mutta kuuntelen heitä, koska he puhuvat hyvin.’ Jehovan todistajien Herätkää- ja Vartiotorni-lehdet hän lukee kannesta kanteen – löytääkseen kirjoitusvirheitä. ’Niissä lehdissä ei koskaan ole yhtään virhettä.’
1990-luvulla Linkola vieraili useissa kulttuuritilaisuuksissa puhujana. Kylänpää kertoo:
Kylänpään mukaan Linkola jatkoi myöhemminkin Herätkään lukemista:Linkola oli taas haluttu puhujavieras. Tilaisuuksien järjestäjät markkinoivat häntä yhtä aikaa anarkistina, väkivallan puolestapuhujana, ja luonnon intohimoisena rakastajana, elämän puolesta puhujana. Hän puhui hiljaisella äänellä ja eleettömästi, ei kuten puhujan oletettiin puhuvan. Hänen katseensa painui tuon tuosta lattiaan. Hän oli omaksunut sanastoonsa käsitteitä Jehovan todistajilta, ja uhkasi maailmanlopulla, jonka aiheutti ihminen itse.
Miten ihmeessä syvällisenä ajattelijana tunnettu Linkola saattoi edes pinnallisella tasolla kiinnostua Jehovan todistajista?Tieteellisestä maailmankatsomuksestaan huolimatta Linkola luki kannesta kanteen Jehovan todistajien hänelle tilaaman Herätkää-lehden. Vuosi Eskilstunan reissun jälkeen hän sai ’pienen herätyksen’ lehteä lukiessaan. Se esitteli Raamatun ’yllättävän nykyaikaisen kannanoton eläinsuojelun ja eläinten oikeuksien puolesta’, ja hän kirjoitti siitä Elonkehään. Raamatun uudessa käännöksessä Hoosean kirjan toisen luvun 18. jakeessa on lause, jossa on tiivistettynä pasifistin, luonnonsuojelijan ja vegaanin ikiaikaiset unelmat: Ja heidän hyväkseen minä teen sinä päivänä liiton kedon villieläinten ja taivaiden lentävien luomusten ja maan ryömivien eläinten yhteydessä, ja jousen ja miekan ja sodan minä murran pois maasta, ja minä annan heidän maata turvassa.
Pentti Linkola syntyi vuonna 1932 yläluokkaiseen perheeseen, jonka sekä äiti että isä kuuluivat tunnettuihin kulttuurisukuihin. Pentin isä oli Helsingin yliopiston rehtori ja samassa virassa oli toiminut myös Pentin äidin isä. Molempien suvut olivat hyvin oikeistohenkisiä. Pentin vanhemmat ihailivat suuresti 1930-luvun Natsi-Saksaa ja vierailivat siellä usein. Pentin setä Eino Suolahti isännöi kesähuvilallaan Heinrich Himmleriä loppukesästä 1942. Pentillä oli geeneistään ja ympäristöstään periytynyt taipumus autoritaariseen ajatteluun. Juuri tuo autoritaarinen ajattelu vei Linkolan eroon myöhemmin kehittyneestä vihreästä liikkeestä. Pentti sai perintönä myös erittäin arrogantin asenteen muihin ihmisiin. Hän piti suurinta osaa ihmisistä roskaväkenä ja itseään ja pientä osaa ihmiskunnasta muita huomattavasti parempana. Tämä vieroitti Pentin kokonaan vasemmistolaisuudesta.
Pentti Linkolalla oli vuosikymmeniä kestänyt masennus. Siihen saattoi osaltaan liittyä veljen menetys sodassa sekä isän kuolema syöpään Pentin ollessa nuori. Masennus diagnosoitiin ja Pentti joutui turvautumaan mielisairaaloiden hoitoon useasti. Lukuun ottamatta vaihtuvia naisvieraita ja joitakin lapsuuden ystäviä, Pentti oli myös usein sangen yksinäinen kalastajamökissään.
Mikä olisi ollut helpompi saalis Jehovan todistajille: mökissään elelevä yksinäinen, masentunut mies, jolla oli autoritaarisia ajatuksia, joka arvosti ehdottomuutta, joka piehtaroi jo valmiiksi maailmanlopun ajatuksilla ja joka piti suurinta osaa ihmiskunnasta tuhoon tuomittuna roskaväkenä joka sai kuolla. Ja joka pedantisti arvosti virheetöntä suomen kieltä.
Linkola oli maailmankatsomuksestaan huolimatta lähimmäisilleen sangen ystävällinen ja lämmin ihminen, joka varmaan ei myöskään halunnut loukata mökilleen tulleita saarnaajia.
Jehovan todistajaa Linkolasta ei koskaan tullut. Linkolalla oli tieteellinen maailmankuva, hän oli ateisti. Hivenen ennen kuolemaansa vuonna 2020 hän halusi liittyä evankelisluterilaiseen kirkkoon. Ei siksi, että olisi uskonut Jumalaan, vaan jotta hautajaiset olisi saatu järjestettyä käytännöllisesti.