Jehovan todistajien kokouspaikka valmistui Lausteelle

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Sukututkija
Viestit: 478
Liittynyt: 30.08.2007 08:59
Paikkakunta: Turku

Jehovan todistajien kokouspaikka valmistui Lausteelle

Viesti Kirjoittaja Sukututkija »

Tämänpäiväinen Turun pää-äänenkannattaja uutisoi jehovien uuden kokouspaikan valmistumisesta Turun Lausteen kaupunginosaan. Paperilehden uutisessa mainitaan, että uusi pytinki korvaa vanhan Itäharjunkadun palvontarakennuksen. Henk. koht. olen niin iloinen, että seura on saanut aikaan uunituoreen sammon bisneksen pyörittämiseen, ja olletinkin pääsee myymään vanhan rakennuksen, josta kertyneet hillot päätyy maailmanlaajuiseen propagandatyöhön.

Tällaisesta uutisoinnista on kysymys:
Jehovan todistajien kokouspaikka valmistui Lausteelle

Jehovan todistajat rakensivat Turun Lausteelle Taalintehtaankadulle uuden kokouspaikan eli valtakunnansalin. Etuajassa valmistuneen rakennuksen käyttö alkoi jo joulukuussa.

Tilan viralliset vihkiäiset pidetään lauantaina 20. tammikuuta, kertoo Mikko Järvelä seurakunnasta tiedotteessa.

Kokoustila rakennettiin pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Valmisteltavat työt alkoivat viime keväänä ja elokuun alussa alkoi rungon pystytys. Työn tekivät pääasiassa Jehovan todistajien oman rakennusryhmän jäsenet. Lisäksi apuna oli paikallisista seurakunnista ja muualta tulleita vapaaehtoisia.

Uusi sali on kooltaan 284 neliömetriä ja siinä on 162 istumapaikkaa. Rakennus säästää energiaa ja on esteetön. Erityistä huomiota kiinnitettiin av-tekniikkaan, joka mahdollistaa esimerkiksi kokouksiin osallistumisen videoyhteyden välityksellä.

Uutta valtakunnansalia käyttää kolme seurakuntaa. Rakennuksen yhteydessä on parkkialue.