Mitenkäs tekijänoikeudet?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Lehtiveli » 17.09.2008 19:29

Voisin kyllä kuvitella, että VT-seura ottaa yhteyttä jos heistä siltä tuntuu että sivustolla jokin asia rikkoo heidän tekijänoikeuksiaan. Ei ole kuulunut vielä, ja onneksi suomessa on edelleen suhteellisen laaja oikeus käyttää lainauksia julkaisuista osana omaa tuotosta.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 11.09.2008 11:11

"Jokaisen kristityn tulee ratkaista asia itse sen perusteella, millainen käsitys hänelle muodostuu kofeiinista nykytietämyksen ja Raamatun periaatteiden valossa. Esimerkiksi raskaana oleva kristitty nainen voi päättää karttaa kofeiinia odotusaikana, jos hän tulee siihen tulokseen, että se voisi vaikuttaa hänen syntymättömään lapseensa. Jos kristitty huomaa, että ilman säännöllistä kofeiiniannostaan hänestä tulee kärttyisä tai huonovointinen, hänen saattaisi olla viisasta välttää kofeiinia ainakin jonkin aikaa (2. Pietarin kirje 1: 5,6). Toisten kristittyjen tulisi kunnioittaa sellaista päätöstä eikä tyrkyttää omia näkemyksiään."
Monesta syystä, mutta muun muassa halusta lyödä Jehovan todistajat tässäkin asiassa lopetin kofeiinipitoisten tuotteitten nauttimisen sunnuntaina. En halua olla riippuvainen yhtään mistään.
Yllättävä havainto on se, että ruokahaluni on puolittunut. Aiheuttaako kofeiini insuliiniresistenssiä vai mikä tässä on.

Kun olen selättänyt kofeiiniriippuvainen, voinkin tyrkyttää sitten näkemystäni Jehovan todistajille. Heikäläisten kofeiiniselittelynsä haiskahtavat vahvasti seliseliltä.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 27.08.2008 13:57

Mielenkiintoisimman kappaleen lainaan sanasta sanaan:

"Jokaisen kristityn tulee ratkaista asia itse sen perusteella, millainen käsitys hänelle muodostuu kofeiinista nykytietämyksen ja Raamatun periaatteiden valossa. Esimerkiksi raskaana oleva kristitty nainen voi päättää karttaa kofeiinia odotusaikana, jos hän tulee siihen tulokseen, että se voisi vaikuttaa hänen syntymättömään lapseensa. Jos kristitty huomaa, että ilman säännöllistä kofeiiniannostaan hänestä tulee kärttyisä tai huonovointinen, hänen saattaisi olla viisasta välttää kofeiinia ainakin jonkin aikaa (2. Pietarin kirje 1: 5,6). Toisten kristittyjen tulisi kunnioittaa sellaista päätöstä eikä tyrkyttää omia näkemyksiään."
Kyllä monella jepulla kädet tärisivät tuota luettaessa. Minulla on moinen huumoripläjäys printtiversiona.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja wolframium » 26.08.2008 22:34

Jallu-eno kirjoitti:Niin no, ainakin minun mielestäni tuo alueveljen lainaama kahvi kirjoitus sisälsi oikein hyviä neuvoja. Kai siinäkin jotain pirullista sitten on kun se kerran tänne on laitettu, mutta mitäpä minä aivopesun uhri mitään siitä TODELLA ymmärtäisin niin!
Minusta sinä et vaikuta mitenkään "uhrilta" vaan pikemminkin UHRAAJALTA.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Vieras » 26.08.2008 22:23

Aivopesun uhri voi tietysti ymmärtää kofeiinia koskevan ohjeen.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Vieras » 26.08.2008 22:18

Jallu-eno, kokeile olla karkotettu tai erotettu ja tule sitten sanomaan, että eroamista ei kukaan pidättele: kiristämistä sosiaalisilla suhteilla. Se on itse asiassa pahempaa kuin puhdas eroamisesta kieltäminen. Jotkut joutuvat vielä alistavaan oikeuskomiteaan ja seura arkistoi heidän tietonsa tietosuojan kannalta varsin kyseenalaisesti.

Kirsieveliina: lahko on kirjoittanut itsestään Vt-artikkelin, jossa käsitellään aihetta, että JT:t eivät ole lahko ja yksi perustelu on, että toiminta on avointa.

Leinonen tietää tasan tarkkaan, mitä täällä kirjoitellaan. Jos ei tietäisi, näiden sivujen kiellettyyttä ei kokouksissa ja konventeissa mitenkään "mainostettaisi". Eikös tämä ole "ulkomailta johdettua...?" Miksi Jallu-eno käy täällä vouhkaamassa tekijänoikeuksista? Keskity mieluummin piratismiin, jos olet kiihkeästi sillä kannalla.

Vt-seuran sivustolla, jos ei valehdella, ei ainakaan kerrota kaikkea. Siksi tämä sivusto antaa paremman yleiskuvan toiminnasta.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Kirsieveliina » 26.08.2008 18:21

Alueveli kirjoitti:Eikä ne Leinoset mitään tyhmiä ole, tietävät tasan tarkkaan mitä klippejä on julkaistu.
Journalistiliiton ohjeet, kohta 29.

"Julkisella paikalla tapahtuvaa toimintaa on yleensä lupa selostaa ja kuvata ilman asianosaisten suostumusta."

Eiköhän se Leinonen ole tunnetun yhdyskunnan näkyvänä tiedottajana kaventuneessa yksityisyyden suojassa.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Kirsieveliina » 26.08.2008 18:15

Jallu-eno kirjoitti:Siellä esitetään Jehovan todistajien uskonnollinen ja maailmankatsomullinen näkemys (oliko oikeaa suomea?) Mitään valheita sieltä ei löydy.
Olen ymmärtänyt, että koko todistajuus on suuri valhe, mikä on sama asia, kuin oleellisten seikkojen kertomatta jättäminen.

Mutta jos sovitaan, että kyseessä on PR-, mainonta-, imago- tai markkinointisivusto, niin ostan ajatuksen, osittain.
Jaaha... Aina voi palata jos katuu.
Tulisiko mieleesi jokin yhtä aikaa realistinen ja positiivinen tekijä, jonka vuoksi kannattaisi palata? Entä jos joku katuu sitä, että on ollut todistajilla yleisen hengellisen väkivallan kohteena? (Minä en kadu, koska se teki vahvaksi.)

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Kirsieveliina » 26.08.2008 18:09

Guest kirjoitti:Jehovan todistajat sanovat, että heidän avoin toimintansa on osoitus siitä, että kyseessä ei ole lahko.
Tämä kiinnostavaa. Sanovatko tosiaan jossain näin?

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Alueveli » 26.08.2008 17:49

Jallu-eno kirjoitti:Ymmärtääkseni sen enempää Leinonen, kuin kukaan muukaan ei ole antanut lupaa niiden julkiseen esittämiseen. Ja kyllä juu, konventti on yleisölle avoin tilaisuus, mutta onkohan niiden nettiin lyöminen sittenkin hiukan arveluttavaa.
Ainakin oikeuskomitea on enemmän tai vähemmän arvelluttava. Minä kuitenkin oletan asianomaisten ottavan yhteyttä, jos nauhoitteiden julkaisu häiritsee. Eikä ne Leinoset mitään tyhmiä ole, tietävät tasan tarkkaan mitä klippejä on julkaistu.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Jallu-eno » 26.08.2008 17:30

Jaa jaa... No selväksi tuli. Entäs nämä ladattavat sitten, näistä veljesseura.org ainakin taatusti vastaa;
http://www.veljesseura.org/?q=node/10
Ymmärtääkseni sen enempää Leinonen, kuin kukaan muukaan ei ole antanut lupaa niiden julkiseen esittämiseen. Ja kyllä juu, konventti on yleisölle avoin tilaisuus, mutta onkohan niiden nettiin lyöminen sittenkin hiukan arveluttavaa. Mahtaakohan Leinonen muuten tietää...
Vieras:
Watchtower.orgissa ei ole muuten rahtustakaan tietoa, vaan pelkkää mutustelua, tulkintaa ja valheita.
Siellä esitetään Jehovan todistajien uskonnollinen ja maailmankatsomullinen näkemys (oliko oikeaa suomea?) Mitään valheita sieltä ei löydy.
Polyester:
Voisi luulla, että Vartiotornin julkaisuja nettiin skannaava tekee palveluksen järjestölle. Eihän sillä ole niin merkitystä miten Jumalan sanaa levitetään, kunhan levitetään, vai kuinka?
Niin no, ainakin minun mielestäni tuo alueveljen lainaama kahvi kirjoitus sisälsi oikein hyviä neuvoja. Kai siinäkin jotain pirullista sitten on kun se kerran tänne on laitettu, mutta mitäpä minä aivopesun uhri mitään siitä TODELLA ymmärtäisin niin!
wolframium:
Sinusta tulee mieleen Jim Jones.
Meinasin ensin kysyä kuka se on, mutta tajusin googlettaa ensin. Ai joo... Kärsiskö kysyä jotta kuinka niin?
Vieras:
Olen valmis kertomaan yksityisistä hengellisen väkivallan kokemuksistani vaikka valtamediassa ja toivonkin, että todistajat veisivät kirjoittelemani oikeuteen, jolloin julkisuutta todella aletaan saada! Halpa hinta siitä että uskonnon varjolla harjoitettu pahuus saadaan näkyviin.
Toinen vieras:
Uskonnonvapauteenhan tulisi kuulua myös tuo negatiivinen vapaus eli oikeus erota vapaasti uskonnosta.
Jaaha... Aina voi palata jos katuu. Mutta kukaan ei pidättele, jos henkilö päättää ettei halua olla tässä mukana.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Vieras » 26.08.2008 11:30

Täällähän vain keskustellaan VT-seuran kipupisteistä ja perustellaan näkemyksiä seuran omalla materiaalilla, jolloin lainaaminen, siteeraaminen on perusteltua. Eräs kierrosvalvoja sanoi kerran, että julkaisut syynätään niin tarkkaan, että niissä ei ole esim. virheitä. Eli niiden pitäisi kestää kriittistä tarkastelua. Seuran oppinäkemykset ja toimintatavat ovat etupäässä keskustelun kohteena. Jos keskustellaan seuran opista tai näkemyksestä, on suorastaan asiallista viitata ko. julkaisuun, jossa asia tuodaan esille.

Jos jostakusta, joka ei saa lukea näitä sivustoja, materiaalin käsittelytapa tuntuu häiritsevältä, on syytä pysyä täältä poissa, kuten seuran käsky kuuluu. Tämä on samalla vertaistukea ja omien tuntemusten läpikäyntiä kirjoittajille, joten tarkoitus on yleishyödyllinen. Kyse ei ole mistään "hengellisestä sodankäynnistä", se on todistajien omakeksimä ilmaisu.

Luulen, että lähes kaikki täällä esitetty voidaan todistamalla todistaa oikeaksi ja totuudenmukaiseksi - vain seura puhuu luopioiden "valheista". Seuran omat julkaisut sisältävät itsessään paljon toisiin uskontoihin kohdistuvaa kritiikkiä ja suorastaan halveksuntaa, mikä tulee myös salilla pidettävissä puheissa esille. Olisi siis todella hyödyllistä saada kaikki nämä samat asiat vielä tätä julkistakin julkisempaan keskusteluun.

Jos on huolestunut oikeuksien toteutumisesta, olisi sananvapausasiat, uskonnonvapausasiat keskeisempiä huolenaiheita kuin seuran tekijänoikeusasiat. Uskonnonvapauteenhan tulisi kuulua myös tuo negatiivinen vapaus eli oikeus erota vapaasti uskonnosta. Kehotan tekijänoikeuksista huolehtivaa soittamaan Beteliin ja kyselemään karttamisssäännöstöstä ja sen vaikutuksista uskonnonvapauteen. Omassa seurassa voi varmaan vapaasti asioista kysellä ja keskustella - vai mitä? Jehovan todistajat sanovat, että heidän avoin toimintansa on osoitus siitä, että kyseessä ei ole lahko.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Vieras » 26.08.2008 10:52

Vieras kirjoitti:pyrkivät käskyttämään ulkopuolistakin, kuten jopa uhkaamaan poliisilla ja oikeudella, todennäköisesti ymmärtäen, että oikeus ei ole heidän puolellaan.
Tämän varaan minäkin juuri lasken.

Olen valmis kertomaan yksityisistä hengellisen väkivallan kokemuksistani vaikka valtamediassa ja toivonkin, että todistajat veisivät kirjoittelemani oikeuteen, jolloin julkisuutta todella aletaan saada! Halpa hinta siitä että uskonnon varjolla harjoitettu pahuus saadaan näkyviin.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja wolframium » 26.08.2008 10:42

Jallu-eno kirjoitti:Luopioista taas tuli jossakin vaiheessa mieleen tämä sivusto
Sinusta tulee mieleen Jim Jones.

Re: Mitenkäs tekijänoikeudet?

Kirjoittaja Vieras » 26.08.2008 10:15

Lahkossa on tulosvastuuajattelu ja se lyö läpi tekijänoikeusajattelussa sillä tavoin, että jos lainaa hölmöyksiä tuoden hölmöyden esiin, ei oikeusjuttua tule, koska lehdet eivät malttaisi olla kirjoituksissaan myöskään esiintuomatta hölmöyttä

Tiedossa muuten on, että pomot ovat sisäistäneet rivijäsenten kuuliaisuus-pelko -mentaliteetin niin paljon liikaakin, että pyrkivät käskyttämään ulkopuolistakin, kuten jopa uhkaamaan poliisilla ja oikeudella, todennäköisesti ymmärtäen, että oikeus ei ole heidän puolellaan.

Ylös