Jeesuksen lupaukset

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
pavloff
Viestit: 334
Liittynyt: 05.02.2016 18:38
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja pavloff »

Markku Meilo kirjoitti: Tässä on kyseinen alkukielinen osuus, joka osoittaa hyvin selvästi, että saarnaaminen oli Paavalin mukaan hoidettu jokaiselle taivaan (ouranos-holvin) alla.
Mä en nyt osaa käyttää tätä sivustoa... Miten saan sen matteus 24:34 jakeen näkymään tolleen??? Menee hermot yrittäessä kun en onnistu :(
"Elämä on koulu, josta valmistuu onnellisena VAIN jos sen opiskelee yhdessä toisten kanssa"
pelkuri
Viestit: 67
Liittynyt: 08.02.2016 23:52
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja pelkuri »

Tuli muuten vielä mielään, kun oli puhetta tuosta matt. 24:34 "sukupolvi" tekstiyhteydestä - että pari jaetta aikasemminhan Jeesus sen teksiyhteyden asettaa puhumalla "hänen valituistaan".

Matteus. 24:31

Ja hän lähettää enkelinsä suurella basunan äänellä, ja he kokoovat hänen valittunsa neljästä tuulesta, yhdestä taivasten äärestä niin toiseen.
(Biblia 1776)
Totuus on toisaalta subjektiivinen käsitys kunkin omasta rehellisestä todellisuudesta, ja toisaalta maailmaa yhtenäistävä kielioppi
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

pavloff kirjoitti:Miten saan sen matteus 24:34 jakeen näkymään tolleen???
Näin
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

pelkuri kirjoitti:Tuli muuten vielä mielään, kun oli puhetta tuosta matt. 24:34 "sukupolvi" tekstiyhteydestä - että pari jaetta aikasemminhan Jeesus sen teksiyhteyden asettaa puhumalla "hänen valituistaan".
Jakeessa 29 aurinko pimenee, eikä kuu anna valoaan (koska porukka ei tajunnut kuun olevan pelkkä heijastin). Tähdet putoavat (koska porukka uskoi tähtien olevan kiinnittyneinä taivaanvahvuuteen). Jakeessa 30 Jeesus lupaa näyttävän paluunäytelmän näkyvän kaikkialle lättymaahan. Ja sitten jae 31 lohduttaa, että lättymaasta pelastetaan valitut laidasta laitaan oikein torvisoiton kera.

Tossa olisi ollut merkkiä kerrakseen havaittavaksi Jeesuksen seuraajille ajanlaskumme alussa, mutta kun Jeesuksen puhe oli pelkkä tyhjä lupaus.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Pelkuri, missä mun pyytämäni eksegeesi luuraa?
pavloff
Viestit: 334
Liittynyt: 05.02.2016 18:38
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja pavloff »

.
Viimeksi muokannut pavloff, 19.02.2016 23:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Elämä on koulu, josta valmistuu onnellisena VAIN jos sen opiskelee yhdessä toisten kanssa"
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Jaa, että siilä lailla, arvelinkin. Kerro sille, että eksegeesi on raamatunselitys esim. jostakin tietystä raamatunkohdasta tai -kirjasta. Kerro sille myös, ettei ole tarvis leikkiä fiksumpaa, mitä on ja inttää jostakin "sukupolvesta" (genea, γενεὰ), ellei edes perusasioita ymmärrä.

Ai niin, se perikooppi. Se on sellainen jakeen tai useamman käsittävä kokonaisuus missä tahansa nykyisten Raamatun kirjojen luvussa. Tässä tapauksessa KR92:n mukaan Mt. 24:32-36 muodostaa perikoopin, mitä tuolla aiemmin lainasin.
pelkuri
Viestit: 67
Liittynyt: 08.02.2016 23:52
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja pelkuri »

Mulle tää oli hirmu tärkeä matka siihen mitä raamattu puhuu "voidelluista"; heidän tehtävästään ja miten lopun aika kietoutuu heihin - vaikkei sitä voi eikä tarvetta olekaan ennustaa. Oli siitä kuka vaan muuta mieltä :).

Ja ei mua kiinnostaa tommonen eksegeesi - musta se vaikutta tieteeltä joka opettaa vaan saivartelemaan ja oikeesti merkitykselliset asiat jäävät unohduksiin (kuten rakkaus ja ihmisen rehellisyys sen edessä minkä sielussaan tietää todeksi). Jokainen tyylillään. Tosissaan kelasin et haluut vaan suomennusta, sanoinkin, että " voin syöttää sen kääntäjäohjelmaan" :D.

Ja Meilo sä tunnut toitottavan noita samoja teesejä ilman että vastaat oikeesti mihinkään. Ei mua kiinnosta toi tieteellinen horina; mitä sitte ettei ne välttämättä tienny sillon kaikkea maailman rakenteesta? Että enhän mä siitä edes puhunut, vaan siitä miten Jeesus puhuu yleisesti kaikista voidelluista puhuessaan yksityisesti opetuslapsilleen - jonka jälkeen esittää tän "sukupolvi" -viittauksen.

Ja Jaakko: kuka ton perikoopin on määritelly ja millä perusteella? Ja tarkottaako se että edellistä jaetta ei tulisi ottaa tekstiyhteydessä huomioon? Vai että ajatuksen suunta vaihtuu? Ja mitä järkeä ois että jeesus tekee uuden liiton että sitä totuuden henkeä opetetaan kaikkialla vaik se kuolee nii mikä sen pointti ois jos kaikki loppuis hetikohta?
Totuus on toisaalta subjektiivinen käsitys kunkin omasta rehellisestä todellisuudesta, ja toisaalta maailmaa yhtenäistävä kielioppi
Pro et contra
Viestit: 1634
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Pro et contra »

Mat. 24:15 "Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut -- huomatkoon lukija tämän! --
16 silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille.
17 Sen, joka on katolla, ei pidä mennä hakemaan mitään tavaroita talostaan,
18 eikä sen, joka on pellolla, pidä palata noutamaan viittaansa.
19 Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät!
20 Rukoilkaa, ettette joutuisi pakomatkalle talvisaikaan tai sapattina.
21 Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan.
22 Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.
KR-92

Jeesuksen sanojen mukaan kyse on ajanjaksosta, ahdinko on niin suuri että tilanteen ollessa käynnissä, ahdistuksen aikaa lyhennetään. Jeesuksen seuraajat lähtevät pakomatkalle...
Ahdistus päättyy pimeyteen!
Pimeyden valaisee ja kirkastaa Ihmisen Pojan merkki ja enkelit alkavat koota valittuja:

29 Mutta kohta noiden päivien jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. 30 Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. 31 Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut.
32 "Ottakaa oppia vertauskuvasta, jonka viikunapuu tarjoaa: kun sen oksa virkoaa ja alkaa tulla lehteen, te tiedätte, että kesä on lähellä. 33 Samalla tavoin te kaiken tämän nähdessänne tiedätte, että se aika on lähellä, aivan ovella. 34 Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. 35 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.


Jeesuksen opetuslapset näkivät "oksan virkoavan", he tiesivät mitä vertauksia Jeesus esitti ja oksa virkosi v.33 Helluntaina, siitä vuoteen 66 ja Kristityt lähtivät pakomatkalle pois "Pyhästä paikasta":
Jeesuksen esittämän profetian mukaan Kristityt lähtivät pakomatkalle kun kenraali Titus keskeytti hyökkäyksen Jerusalemiin ja vetäytyi koska he tiesivät toimia profetian mukaan. "Turmion iljetys pyhässä paikassa" tässäkohtaa vaatii kuitenkin selitystä josta mielelläni kuulisin mielipiteitä, milloin Jeesuksen seuraajat näkivät "turmion iljetyksen" ensimmäisen kerran?
Aurinko ja kuu, ne kuvaavat Isää ja Poikaa ( Aurinko voi kuvata Isän lisäksi Jumalan Poikaa ) tähdet kuvaavat voideltuja,ja kun nämä "putosivat" siltä taivaalta joka valaisi valitun kansan kulkua pimeys laskeutuu Jerusalemiin ja sen temppeli jää vaille Jumalan kirkkautta, Shekinaa.

Ehdotan että Ilmestyskirjan Suuri Babylon ja Jeesuksen kuoleman jälkeinen Jerusalem ovat toistensa vastakuvia ja Iljetys = Saatanan joukko ( Ilm.2:8-9 Smyrna, järjestyksessä toinen seurakunta jolle Jeesuksella on viesti kuvaa Jerusalemin seurakuntaa ja nimensä mukaisesti Smyrnaa, ensimmäinen seurakunta eli Efeson seurakunta kuvaa Jeesuksen elämän aikaista seurakuntaa jolloin valeapostolien joukko ilmaantui Juudaksen muodossa ).

Kristillisyys ei perustu rauenneisiin lupauksiin vaan Jeesuksen läsnäolo, hänen Aurinkonsa valaisee Luomakuntaa ylhäällä "holvissa" koko sen ajan kun Enkelit suorittavat kokoamistyötä Jeesuksen profetian mukaan, taivaalla näkyvä "Ihmisen pojan merkki" on näkynyt tuolla taivaalla kuin "Salaman leimahdus idästä länteen" lähes kahden vuosituhannen ajan, Jeesuksen läsnäolo, parousia alkoi silloin kun hän nousi taivaisiin ja "istui Jumalan Isän oikealle puolelle"...mitä sitten jää v.1914 osalle; Jehovan todistajien nykyisen opin mukaan Jeesuksen kruunajaiset ja lopunajan alkaminen.
Jeesus, "se jolla on seitsemän tähteä" tuo uutta valoa aiempaan Mat.24-25 esitettyyn profetiaan Ilmestyskirjassa, hänen seuraajansa lähtivät ulos "Suuresta Babylonista" ensimmäisellä vuosisadalla mutta tuo lähtö sekä kirjaimellisena pakomatkana että uskonnollisena pakomatkana jatkuu Jeesuksen kehotuksesta.
Niinpä Jeesuksen Mat.24 muistiinmerkityllä ptofetialla on suurempi täyttymys silloin kun maailma lähestyy Kouroksen eli Aionin loppua ja Harmagedonin taistelua.
...meistä kovin näyttää että tuo aika on kohta; "ovilla".
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

pelkuri kirjoitti:Ja Jaakko: kuka ton perikoopin on määritelly ja millä perusteella? Ja tarkottaako se että edellistä jaetta ei tulisi ottaa tekstiyhteydessä huomioon? Vai että ajatuksen suunta vaihtuu?
Ihmiset ovat nämä määritelleet (tässä tapauksessa raamatunkäännöskomitea). Otetaan esimerkiksi evankeliumi Matteuksen mukaan (Κατα Μαθθαιον):

tämäonkirjoitettupapyryskääröllepalstoittainyhteenpötköönpieninkirjaiminilmanvälimerkkejä.

Tämän jälkeen myöhemmät kopioitsijat ovat pätkineet tekstin mielekkäiksi sanoiksi. Myöhemmin on vielä lisätty välimerkit. Sitten teksti on jaettu lukuihin, luvut jakeisiin ja jakeet kappaleisiin asiakokonaisuuksittain, kaikki tämä lukemisen helpottamiseksi.

KR92:ssa Mt 24 on lisäksi jaettu väliotsikoihin. Ensimmäinen näistä kuuluu: "Temppelin hävitys" ja sisältää jakeet 1-2. Nämä kaksi jaetta muodostavat yhden kokonaisuuden, perikoopin (tunnistaa lihavoidusta alkukirjaimesta). Seuraavaksi väiotsikoksi on laitettu "Ensimmäiset lopunajan merkit" ja käsittää jakeet 2-14. Näistä jakeista muodostuu kolme perikooppia, kokonaisuutta: jae 3; jakeet 4-8 ja jakeet 9-14 ja niin edelleen.

Uuden perikoopin edeltävää jaetta ei tutkittaessa tarvitse ottaa välttämättä huomioon, koska se ei sisälly enää käsiteltävän tekstin kokonaisuuteen.
pelkuri kirjoitti:Ja mitä järkeä ois että jeesus tekee uuden liiton että sitä totuuden henkeä opetetaan kaikkialla vaik se kuolee nii mikä sen pointti ois jos kaikki loppuis hetikohta?
Tätä en oikein ymmärtänyt. Voisitko täsmentää.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

pelkuri kirjoitti:Mulle tää oli hirmu tärkeä matka siihen mitä raamattu puhuu "voidelluista"; heidän tehtävästään ja miten lopun aika kietoutuu heihin - vaikkei sitä voi eikä tarvetta olekaan ennustaa. Oli siitä kuka vaan muuta mieltä :).
Jos asia on sinulle tärkeä, niin kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi juuri tuohon mainitsemaasi lopun aikaan. Raamatun tekstin mukaan porukka eli lopun aikaa ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla:
”Katso! Sanon teille pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukahda kuolemaan, mutta meidät kaikki muutetaan, tuokiossa, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikaan. Sillä trumpetti soi, ja kuolleet herätetään turmeltumattomina, ja meidät muutetaan.” (1. Kor. 15:51, 52 UMK)
Pojilla oli elinaikanaan venttalistalla Jeesuksen paluussaan suorittama ylöstempominen.
”Mutta tiedä tämä, että viimeisinä päivinä tulee olemaan kriittisiä aikoja, joista on vaikea selviytyä. Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, suuriluuloisia, pöyhkeitä, rienaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, uskottomia, vailla luonnollista kiintymystä, haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä, nautintoja ennemmin kuin Jumalaa rakastavia; heillä on jumalisen antaumuksen muoto, mutta he osoittautuvat pettymykseksi sen voimaan nähden; ja näistä käänny pois. Sillä näistä nousevat ne miehet, jotka tunkeutuvat viekkaasti huonekuntiin ja ottavat vangeikseen syntien kuormittamia, monenlaisten halujen johdattamia heikkoja naisia, jotka aina ovat oppimassa eivätkä silti milloinkaan kykene tulemaan totuuden täsmälliseen tuntemukseen.” (2. Tim. 3:1-7 UMK)
Paavalin nimissä kerrottiin Timoteukselle, että hän kohtaa lopun ajan.
”Jumala, joka kauan sitten puhui monissa tilaisuuksissa ja monin tavoin esi-isillemme profeettojen kautta, on näiden päivien lopussa puhunut meille Pojan kautta, jonka hän asetti kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän teki asiainjärjestelmät.” (Hepr. 1:1, 2 UMK)

”Muutoin hänen olisi pitänyt kärsiä usein maailman perustamisesta asti. Mutta nyt hän on tehnyt itsensä ilmeiseksi kerran kaikiksi ajoiksi asiainjärjestelmien päättymisessä pannakseen synnin pois uhraamalla itsensä.” (Hepr. 9:26 UMK)

”Lapsukaiset, on viimeinen hetki, ja niin kuin olette kuulleet, että antikristus on tulossa, niin onkin nyt tullut monia antikristuksia; siitä me tiedämme, että on viimeinen hetki.” (1. Joh. 2:18 UMK)
”Mutta nämä kohtasivat heitä toistuvasti esimerkkeinä, ja ne kirjoitettiin varoitukseksi meille, joille asiainjärjestelmien loput ovat saapuneet.” (1. Kor. 10:11 UMK)

”Sillä tämän sanomme teille Jehovan sanan perusteella, että me elossa olevat, jotka säilymme Herran läsnäoloon, emme millään tavoin tule edeltämään niitä, jotka ovat nukahtaneet pois, sillä Herra itse laskeutuu taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan trumpetin kuuluessa, ja ne, jotka ovat kuolleita Kristuksen yhteydessä, nousevat ensin. Jälkeenpäin meidät elossa olevat, jotka säilymme, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan ilmaan, ja näin me tulemme aina olemaan Herran kanssa. Lohduttakaa siis jatkuvasti toisianne näillä sanoilla.” (1. Tess. 4:15-18 UMK)

”Mutta kaiken loppu on tullut lähelle.” (1. Piet. 4:7 UMK)
”Rakkaat, älkää oudoksuko keskuudessanne olevaa paloa, joka tapahtuu teille koettelemukseksi, ikään kuin teille sattuisi jotakin outoa. Päinvastoin iloitkaa jatkuvasti, koskapa olette osallisia Kristuksen kärsimyksiin, jotta voisitte iloita ja riemuita myös hänen kirkkautensa ilmestymisen aikana....Sillä on määräaika, jona tuomio alkaa Jumalan huoneesta. Mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät tottele Jumalan hyvää uutista?” (1. Piet. 4: 12, 13, 17 UMK)

”Sillä te tiedätte ensiksikin sen, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheineen pilkkaajia, jotka kulkevat omien halujensa mukaan ja sanovat: ’Missä on se hänen luvattu läsnäolonsa? Onhan siitä päivästä asti, jona esi-isämme nukahtivat pois, kaikki pysynyt juuri sellaisena kuin luomakunnan alusta asti.’” (2. Piet. 3:3, 4 UMK)

”Lisäksi sanon tämän, veljet: jäljellä oleva aika on supistunut.” (1. Kor 7:29 UMK)

”Osoittakaa tekin kärsivällisyyttä; tehkää sydämenne lujiksi, sillä Herran läsnäolo on tullut lähelle. Älkää huokailko toisianne vastaan, veljet, jottei teitä tuomittaisi. Katso! Tuomari seisoo ovien edessä.” (Jaak. 5:8, 9 UMK)
Lopun ajan siirtäminen nykyaikaan ei onnistu Raamatulla, se on jo eletty kaksi vuosituhatta sitten Jeesusta turhaan odotellen.
Ja ei mua kiinnostaa tommonen eksegeesi - musta se vaikutta tieteeltä joka opettaa vaan saivartelemaan ja oikeesti merkitykselliset asiat jäävät unohduksiin (kuten rakkaus ja ihmisen rehellisyys sen edessä minkä sielussaan tietää todeksi). Jokainen tyylillään. Tosissaan kelasin et haluut vaan suomennusta, sanoinkin, että " voin syöttää sen kääntäjäohjelmaan" :D.
Rakkautta ja rehellisyyttä on monin verroin muualla kuin valehtelevassa ja tekopyhässä uskonnollisessa kultissa. Rakkauteen ja rehellisyyteen ei tarvita Raamatun lopun aikaa, joka Raamatunkin mukaan kuivui kokoon ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla-
Ja Meilo sä tunnut toitottavan noita samoja teesejä ilman että vastaat oikeesti mihinkään.
Kerro ihmeessä mihin minulle esitettyym kysymykseen en ole vastannut, korjaan tilanteen saman tien. Toki samalla esitän kainon toiveen, että myös esittämiini kysymyksiin vastataan.
Ei mua kiinnosta toi tieteellinen horina; mitä sitte ettei ne välttämättä tienny sillon kaikkea maailman rakenteesta?
No se vaan kun jehovantodistajat esittävät, että Raamatun teksti on jumalan henkeyttämää, vaikka asia ei todellisuudessa ole sillä tavalla. Tuo lättymaa-ajatus on erän monista asioista, jotka osoittavat Raamatun olevan paimentolaisten lyriikkaa ja Raamatun jumalaversiot heidän kehittämiään.
Että enhän mä siitä edes puhunut, vaan siitä miten Jeesus puhuu yleisesti kaikista voidelluista puhuessaan yksityisesti opetuslapsilleen - jonka jälkeen esittää tän "sukupolvi" -viittauksen.
Niinpä, ongelmahan on juuri siinä, ettei Jeesus lunastanut lupaustaan. Siinä ei sitten ole paljon vaihtoehtoja jäljellä sen suhteen onko nykyään olemassa sen kummallisempia voideltuja kuin henkilöitä, jotka ovat roolipelissä omaksuneet tuon aseman itse itselleen.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Pro et contra kirjoitti:Niinpä Jeesuksen Mat.24 muistiinmerkityllä ptofetialla on suurempi täyttymys silloin kun maailma lähestyy Kouroksen eli Aionin loppua ja Harmagedonin taistelua.
Miten tuo suurempi täyttymys on Raamatusta havaittavissa?
...meistä kovin näyttää että tuo aika on kohta; "ovilla".
Ei lainkaan kohtuuton ajatus kun ottaa huomioon vaikka 1914, 1925 ja 1975 käydyt kunnolliset Harmagedonin taistelut. Vuoden 2000 maailmanloppu oli niin lievä, että uutta kaivataan viihdykkeeksi hyvin pian.
Viimeksi muokannut Markku Meilo, 19.02.2016 16:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:
pelkuri kirjoitti:Ja mitä järkeä ois että jeesus tekee uuden liiton että sitä totuuden henkeä opetetaan kaikkialla vaik se kuolee nii mikä sen pointti ois jos kaikki loppuis hetikohta?
Tätä en oikein ymmärtänyt. Voisitko täsmentää.
Eiköhän kyse ole siitä, ettei kirjoittaja hyväksy Raamatun tekstiä Jeesuksen paluulupauksen ajankohdan suhteen. Sitähän tässä on selvitelty, mutta kun raamatunkääntäjät ovat olleet ilmeisen ammattitaidottomia.
pavloff
Viestit: 334
Liittynyt: 05.02.2016 18:38
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja pavloff »

.
Viimeksi muokannut pavloff, 19.02.2016 23:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Elämä on koulu, josta valmistuu onnellisena VAIN jos sen opiskelee yhdessä toisten kanssa"
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Jeesuksen lupaukset

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

pavloff kirjoitti:Missä menee sen raja että Markku antaa muiden olla sitä mieltä että Jeesuksen lupaukset eivät mene kuten Markku sanoo?
Lainaan raamatunjakeita, en vastaa niiden sisällössä olevista lupauksista, enkä siitä jos Raamatun teksti on ristiriidassa jonkun toisen kirjoittajan henkilökohtaisten käsitysten kanssa.
Kauanko puolin ja toisin tennisottelusarja kestää?
Varmaan niin kauan kun pelaajia on vähintään kaksi tai vitja lukitaan.
Vastaa Viestiin