Raulin blogin loppu?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Polyester »

efedrin kirjoitti:Onpa todella kummallinen ohje! Käsittääkseni tuo koskee sähköpostiakin "missään tiedostonjakopalvelussa".
Sähköposti näkyy olevan sallittu. Jutussa lukee: "Kuten käyttöehdoissa sanotaan, on siis luvallista lähettää sähköisiä julkaisuja sähköpostissa tai jakaa linkkejä jw.orgin aineistoon." Massapostittaminen tms. laaja levitys voisi olla eri juttu. Vartiotorni-seura luonnollisesti omistaa tekijänoikeudet materiaaliinsa ja sitä pitää käyttää niissä puitteissa. Sitaattioikeus on voimassa.
Ei ole pitkä aika kun postiini tuli video Jumalan nimestä ja huomauttamistahan siitä tuli.

Väite "palautettu niihin kohtiin joissa se on alunperin esiintynyt" on valhe. Tuo täyttää valehtelun määritelmän joka oli pari vuotta sitten vartiornissa.
Jumalan nimen "palauttaminen" on teokraattisesti korrekti nimitys sille, että Vartiotorni lisää Jehova-nimen Uuden testamentin puolelle omien spekulaatioidensa pohjalta. Tällä kai halutaan erottautua muista uskonnoista ja saada omalle brändille tärkeä Jehova-nimi esiintymään yhdenmukaisesti "koko Raamatussa", vaikka tälle ei ole todellista tukea.
On käynyt niinkin että kärryillä on kysytty sähköpostiosoite kun ei osattu vastata. VT matskua tietenkin vastaus oli.
Väittelyihin ei jehovantodistajia rohkaista, joten sähköpostin oikeaoppinen käyttö on valmiin materiaalin postittamista tai lainaamista ja JW.ORG -sivustolle ohjaamista. Omien aivojen käyttämiseen ei kannusteta sähköisesti sen enempää kuin kenttäpalveluksessakaan. Vartiotorni haluaa pitää suitset tiukalla, sillä muuten jotkut veljet voisivat tuottaa lisää häpeää Jehovan nimelle. Silloin Jehova joutuisi häpeämään entistä enemmän.
Nämä keinot on nyt todistajilta viety ja harmaan tapettavaksi olen minäkin heidän opin mukaan menossa!
Todistajilla ei liene juurikaan keinoja suojella ketään Harmagedonilta, kun heidän edustamansa oppi ei kestä lähempää tarkastelua ja liian vaikeista kysymyksistäkin tahdotaan loukkaantua. Jumala, joka tappaa ihmisiä vain siksi, että nämä eivät ole vakuuttuneita jostain vääräksi osoitettavasta, on aivan liian inhimillinen ollakseen Jumala.
Misled
Viestit: 209
Liittynyt: 29.10.2013 13:18

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Misled »

Jotkut veljet ovat lähteneet mukaan internetissä käytäviin väittelyihin ja aiheuttaneet näin lisää häpeää Jehovan nimelle. Mikään nettifoorumi ei ole oikea ympäristö ”opettaa lempeästi niitä, jotka eivät ole suopeasti suhtautuvia
Lainauksen voisi tulkita niin, että ovelta ovelle työ ja kärrykenttäily aiheuttavat jonkin verran häpeää jehovan nimelle, mutta keskusteleminen (seuran termein VÄITTELY) internetissä lisää tuota häpeän määrää.

Todellisuudessa tässä on mennyt puurot ja vellit iloisesti sekaisin. Miksi oletettu jehova häpeäisi alamaistensa vilpittömiä pyrkimyksiä selitellä jumalaansa (tai siis The Järjestöä)? Naurettava väite.

Kenttäily tuottaa häpeää ainoastaan kenttäpalvelusta tekevälle. Muistaako kukaan sitä tunnetta, kun oli soittamassa esim. koulukaverin ovikelloa? Saarnaamistyö oli ja on tämän ajan häpeärangaistus.

Itse olin järjestön otteessa niin voimakkaasti kuin vain on mahdollista ja silti häpesin. Halusin todella vilpittömästi uskoa, että tässä on totuus ja uskoinkin. Tästä huolimatta häpesin koulussa, työpaikalla, kenttäpalveluksessa, sukulaisten keskuudessa jne. Olisin mieluummin kertonut olevani minkä tahansa muun uskonnon edustaja.

Hallintoelin saisi hävetä, kun kirjoituttaa tuollasia käskyjä. Pelkäävät oman ahterinsa puolesta, mutta ovat olevinaan huolissaan jostain jehovasta. Saisivat olla pikemminkin kiitollisia siitä, että jotkut vilpittömät ihmiset lokaavat oman nimensä puolustaessaan hallintoelimen purkkaviritysoppeja, pedofiilien suojeluohjelmaa jne.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Tony »

Lueskelin nostalgiamielessä Raulin vanhoja blogauksia ja niiden keskusteluja. Hienoa viihdettä.

Nyt jännitetään enää sitä, poistaako Rauli blogauksensa tai keskustelut (tai osan kommenteista), kun huhtikuun Vartiotorni saavuttaa Raulin tajunnan.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
YksinäinenSusi
Viestit: 3808
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Ihmetyttää yhä enemmän tuo ajatus Jehovalle koituvasta häpeästä. Miten kaikkeuden korkein olento voisi tuntea häpeää ihmisten alkeellisista ajatuksista?

Kenen edessä Jehova häpeäisi jos hänellä ei ole edes yhtä vertaistaan olentoa?

Miksi Jehova häpeäisi luomustensa välisiä keskusteluja?

Silloin asia on ymmärrettävä kun Jehovan nimen kohdalle laitetaan hallintoelin. Hallintoelimen jäsenet kyllä voivat hävetä esim hyväksikäytön uhrien aikaansaamaa julkisuutta ja sitä kautta järjestölle kokonaisuutena koituu myös häpeää siinä mielessä että maailman ihmiset huomaavat järjestön köykäiseksi ja petolliseksi jäseniään kohtaan.

Mutta että Jehova - jolle ihmiset ovat kuin muurahaisia korkeintaan - tuntisi häpeää niin se on kyllä aivan järjetöntä opetusta järjestön taholta.

Itse olen jo aikaa sitten järjestön vaa'alla punninnut ja köykäiseksi havainnut. Se katoaa kuin tuhka tuuleen koska sehän on suorastaan moraaliton järjestö.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Vempula
Viestit: 372
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Vempula »

Tony kirjoitti:Nyt jännitetään enää sitä, poistaako Rauli blogauksensa tai keskustelut (tai osan kommenteista), kun huhtikuun Vartiotorni saavuttaa Raulin tajunnan.
Onkohan kukaan ottanut talteen Raulin blogia keskusteluineen? Blogi tosiaan voi kadota ennen pitkää.
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Silloin asia on ymmärrettävä kun Jehovan nimen kohdalle laitetaan hallintoelin.
Kaikki JT-jutut ovat itse asiassa paremmin ymmärrettävissä juurikin niin, että Jehovan tilalle laitetaan hallintoelin tai Vartiotorni-seura.

Kuten Winston Smithin kiduttaja suoraan sanoo, sillä, onko Isoveli kirjaimellisesti olemassa, ei ole mitään merkitystä. Väliä on vain niillä kasvoilla, jotka tämä hahmo antaa hierarkian ylimmän tason käyttämälle vallalle. En ihmettelisi, jos Jehovan todistajien johtoporras ajattelisi täysin samoin. Orwellilainen järjestöhän tuo on kaikin puolin.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
uskollinenidiootti
Viestit: 207
Liittynyt: 08.10.2017 15:13

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja uskollinenidiootti »

Toisaalta harmittaa että jos loppuu, kun tuntee Raulin huumorin arjessa ja tavat niin käytös tavallaan ei ole outoa vaikka se olisi outoa järjestöön päin.

En tarkoita sitä, että olisi oikein loukata tai sivuuttaa lauseissa toisia joka ei ole hyvää eikä kunnioittaa käytöstä vaan että Rauli on oikeasti oman itsensä jos puskee jotain läpi. Sehän se tässä hauskinta on että joutuu kärsimään "vertaispaineesta" 1 vs. muu paratiisin toivon saaneet. Epäreilu suhdeluku
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Tony »

Rauli on saatu manattua ottamaan kantaa Jt-aiheiseen kommentointiin. Rauli näyttää pyytävän, että sellainen kommentointi lopetettaisiin kokonaan.

https://www.kotimaa24.fi/blogit/sateenk ... kyy-viela/

Sinänsä mielenkiintoista, että Rauli vielä kommentoi uskontoansa koskevia asioita, kun Vartiotorni on sen erikseen kieltänyt.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Vempula
Viestit: 372
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Vempula »

Tony kirjoitti:Rauli on saatu manattua ottamaan kantaa Jt-aiheiseen kommentointiin. Rauli näyttää pyytävän, että sellainen kommentointi lopetettaisiin kokonaan.
Oho. Tuttua tyyliä - ellei peräti raikas tuulahdus menneestä: Marjaana esiintyy tyylikkäästi, ja Rauli paljastaa karvansa heti.

Kaikki kritiikki on edelleenkin Raulin mielestä hyökkäämistä ja mustamaalaamista ja likasanko-osastoa. Rauli ei kykene näkemään, että lahkon opetusten ja käytänteiden kriittinen arvioiminen ei tietenkään tarkoita, että lahkon jäseniä moitittaisiin tai mustamaalattaisiin. Marjaanahan toteaakin osuvasti, että yksittäiset jehovantodistajaihmiset ovat uhreja. Marjaana ei varsinkaan alentunut asiattomaan kielenkäyttöön.

Jehovantodistajat retostelevat usein sillä, kuinka he "ainoina" seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja käyvät keskustelemassa ihmisten ovilla ja ovat näin "tosi kristittyjä". Kuitenkin Raulinkin reaktiot osoittavat, että oikeastaan jehovantodistajista ei saisi keskustella kuin lahkon ehdoilla. Mikäli joku Marjaanan kaltainen ei-lahkolainen lausuu jotain, sitä pitää heti käydä suitsimaan. Jehovantodistajat ovat kovin mustasukkaisia siitä, kuka ja mitä saa lahkosta lausua. Mikäli joku muu kuin lahkolainen jotain sanoo, kyseessä on valheellinen panettelu.

On muuten merkillepantavaa, ettei Rauli taaskaan kyennyt osoittamaan Marjaanan sanoissa ainoatakaan asiavirhettä. Siksi Raulin piti alkaa syytellä Marjaanaa mukamas mustamaalaamisesta ja sivupoluille rönsyilemisestä. Raulihan ilmeisesti tosiaan toivoisi, ettei jehovantodistajista keskusteltaisi mitään Kotimaan sivulla. Hieman erikoista.
Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Rauli näkyy keskustelevan toisenkin blogin alla:

https://www.kotimaa24.fi/blogit/jeesuksen-sanoma/

Siinä vasta oppimestari ja puheenjohtaja, jolla suurin osa ajasta (korkeintaan vähän liioitellen) menee metakeskusteluun siitä, mistä ja miten ja kuka saa kirjoittaa. Tässä tapauksessa ei siis olla edes hänen oman bloginsa alla, jossa hän käytti "päätoimittajan" valtuuksiaan ainakin aluksi ihan väärin.

Se olisi kiinnostavaa tietää, miten Rauli oikeuttaa itselleen toiminnan, jonka järjestö on selvästi kieltänyt. Mutta ei siinä mitään, kapinoi vaan Orjaa vastaan Rauli :thumbup:
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1459
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

Raulia vietiin kuin litran mittaa taas.

Muutenkin mielenkiintoinen blogi, jossa Marjaana lyö jauhoja suuhun muille keskustelijoille Jeesuksen paluu-lupausten suhteen. Kannattaa lukea, jos aihe kiinnostaa.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Nukahtanut kirjoitti:Muutenkin mielenkiintoinen blogi, jossa Marjaana lyö jauhoja suuhun muille keskustelijoille Jeesuksen paluu-lupausten suhteen. Kannattaa lukea, jos aihe kiinnostaa.
Rauli suhtautui vähän happamasti eikä tarttunut täkyyn, kun Marjaana ohimennen mainitsi Matti Myllykosken ja Heikki Räisäsen. Vartiotorni-seurahan ei juurikaan arvosta tieteellistä raamatuntutkimusta, ellei saa sieltä jotain irti oman kantansa pönkittämiseen, ja Rauli on opettajaansa kuunnellut. Vähän harmi, sillä keskustelunaihe olisi mielenkiintoinen, eikä Rauli arvaakaan miten hatarat tiedot hänellä oikeastaan on.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Tony »

Omalla tavallaan priceless -kamaa taas. Rauli yrittää vaientaa kuoliaaksi kaikki omaan uskontoonsa - eli myös omiin (pakotettuihin) näkemyksiinsä - liittyvät aiheet ja yksityiskohdat. Ohittaa härskisti kaikki maininnat.

Jehovan todistajien Totuus™ näyttää kestävän hienosti, kunhan siitä ei vain puhuta mitään.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1459
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

Tony kirjoitti: Jehovan todistajien Totuus™ näyttää kestävän hienosti, kunhan siitä ei vain puhuta mitään.
Marjaana on oikeassa kun mainitsi jossain kommentissa, että Raulin kanssa väitellessä on pakko ottaa hänen todistaja-taustansa huomioon. Sen verran vahvasti kuitenkin vaikuttaa taustalla.

En vain ymmärrä miksi Rauli noihin blogeihin edes kommentoi? Yrittääkö hän käännyttä muita, vai päästä pätemään Raamatun-tuntemuksellaan?

Edit: alla lainaus Marjaanan tekstistä joka tiivistää asian hyvin:
Oleellista Jeesuksen useiden paluulupausten suhteen on, että myös kuulijansa ymmärsivät paluun tapahtuvan tuolloin, eli 2000 vuotta sitten. Jos kyse todella olisi ollut siitä, että paluu sijoittuukin vasta jonnekin tuhansien vuosien päähän, asian voisi päätellä muutenkin kuin keksimällä sanoille ja lauseille merkityksiä, joita niissä ei ole.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
Vieras

Re: Raulin blogin loppu?

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Rauli keskustelee Sepon enkeliblogissa mutta ei uskalla sanoa vartiotornin Jeesus Mikaelista mitään.
Vastaa Viestiin