Elokuvat (ja sarjojakin)

Uskontoon liittymätön keskustelu.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti » 09.11.2018 15:04Siitä, miten vaikea kulttien toimintaan on puuttua löytyy flixistä aika hyvä kuusiosainen sarja. Suosittelen, vaikka paljon jäi kyllä epäselväksi, kun aihe ei mitenkään entuudestaan ollut tuttu.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Narcos: Mexico -tv sarja (Netflix)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 18.11.2018 12:22

Verilettu kirjoitti:Nyt on Netflixin parhaimmistoon kuuluvasta Narcos sarjasta (3. kausi paras mielestäni) saatu "4." kauden traileri ja tieto julkaisun ajankohdasta. 4. kausi on kuitenkin väärin, vaan nyt on sarja esitelty omana sarjana Narcos: Mexico, ja kausi on 1.

Narcos: Mexico, 16.11.18 Netflixillä.
1. jakso takana, ja vaikuttaa siltä, että loput menee parissa sessiossa. 1. jakso alkaa vähän laahaavasti, mutta sitten alkaa Narcos-meininki nostaa päätään. Hemmetti että tämä on hyvä sarja. Sen voi jo nyt sanoa... :clap:

Edit. 3 jaksoa takana ja vedän sanoja hieman takaisin. Laahataan siihen malliin, että tietää 2. kauden suunnittelusta. Alkup. Narcos sarjan mainion 3. kauden vauhti puuttuu. Nyt suunnitellaan ja hiotaan. No, ihan kelpo tästä tullee.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Narcos: Mexico -tv sarja (Netflix)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 02.12.2018 10:31

Mikä pettymys tämä Narcos: Mexico -sarjan 1. kausi. :thumbdown: Ehdottomasti Narcos -sarjan heikoin kausi, jos näin voidaan niputtaa samaan kokoinaisuuteen mainion Narcos -sarjan kanssa. Mutta selvästi koko kausi olikin vain pitkä esinäytös seuraavalle kaudelle (Narcos -sarjan "5." ja Narcos: Mexico -sarjan 2. kaudelle siis).

Sarjaan on tulossa 2. kaudelle pääosaan mainio näyttelijä Scoot McNairy, joka toimi jo Narcos: Mexico -sarjan 1. kauden kertojaäänenä, joka tosin selviää katsojille vasta kauden 2:lla viimeisellä minuutilla (mietinkin usein, että kuka tässä oikein höpisee). :clap: Kylmät väreet meni tässä kohtaa, sillä tarina lupaa menoa kun virkavalta aikoo pelata samaa likaista peliä kuin huumehemmot. Ja että pääosaa saadaan ainakin minun itseni kunnioittama näyttelijä Scoot McNairy (mm. erinomainen Halt and Catch Fire -sarja, josta vaahtoan tässä viestissä ja viimeisestä 4. kaudesta tässä) niin huhhuh :clap: . Uskon että Narcos: Mexicon 2. kausi on sitten menoa ja meininkiä, joka puuttui 1. kaudesta paria viimeistä jaksoa lukuunottamatta.

Narcos - Mexicon 1. kauden päättävä kohtaus, joka luo uskoa parempaan
Thank god, 2. kausi tullee olemaan hyvä. 1. kauden loppukohtauksessa selviää että 1. kauden kertojaääni onkin 2. kauden pääosan esittäjä. Tämä tukee sitä ikävää tosiasiaa, että 1. kausi oli niin tylsä, koska se oli kuin maksimiin pitkitetty pilotti. Mutta ko. kohtaus lupaa hyvää. Scoot McNairy ja 2. kaudelle säästetyt panokset! :thumbup:

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Sabrina: Pimeällä puolella (Netflix)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 06.12.2018 10:45

Verilettu kirjoitti:
07.11.2018 09:58
Netflixin uusi Sabrina: Pimeällä puolella (Chilling Adventures of Sabrina) -sarja on "hieman" erilainen kuin edeltäjänsä Sabrina teininoita. Ihan himpan verran synkempi. ;) Ajattelin laittaa vinkiksi tännekin, sarjan kuvasto on niin äärimmäisen sopimatonta todistajille, saatanan palvontaa jne, että sarjaa katsottaneen todistajanuorten keskuudessa varmasti.

Harmittavasti, mielestäni sarjan tyyli on kuitenkin edelleen nuorille tarkoitettua hömppää. Se on harmi sillä esim. pääosan eli Sabrinaa esittävässä, vasta 18v Kiernan Shipkassa on mielestäni karismaa ja esittäytyy täysin edukseen sarjassa. Ainakin meikäläinen on jokseenkin loitsuttu. Tulen seuraamaan neidin tulevia teoksia, toivottavasti pelaa korttinsa oikein. Ja tämänkin sarjan katsonen loppuun hänen vuokseen. Muuten on liian hömppää vaikka laadulla tehtyä. Osassa hahmoja olisi kyllä korjaamisen varaan. Itse poistaisin teinihuumorin pois. Mutta kenties en olekaan sarjan kohdeyleisöä. :lol:

[traileri]
Koska en ole kohdeyleisöä, sarjan loppuun katsominen vei aikansa. Mutta Kiernan Shipka on vaan koukuttava, jopa tällaisessa hömpässä. Tytöstä kuullaan taatusti paljon, jos pelaa korttinsa oikein, tulevaisuuden ykkösnimiä. :thumbup: Se on sanottava, että sarja paranee loppua kohden, meno on perin synkkää. Varsinkin kun asettaa aivot narikkaan ennen katselua. :twisted: Viimeisen jakson loputtua oli jopa tunne, että olisihan tätä vielä katsonut vähän lisää. :crazy:

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Black Mirror: Bandersnatch -elokuva? (Netflix)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 25.12.2018 15:05

Black Mirror 5 kausi ei kaiketi tule tänä vuonna, mutta jotain julkaistaan 28.12.18, sille on jo sivunsa Netflixissä. Elokuva, jossa katsoja saa päättää käänteistä? :clap:
indiewire.com kirjoitti:“Black Mirror” Season 5 might not be debuting on Netflix before the end of 2018, but it’s become increasingly clear that “Black Mirror: Bandersnatch” probably will, and it’s most likely happening on December 28. What is “Black Mirror: Bandersnatch”? A Netflix social media leak at the beginning of December suggested it could be the first episode of Seasn 5, but a new report from The Independent (via Esquire) reveals it’s a “Black Mirror” movie, which would be the first of its kind.
indiewire.com kirjoitti:The most interesting new detail is that “Bandersnatch” reportedly has 312 minutes of footage, which is over five hours. A huge number like that would be ridiculously long for a feature film, but it would make sense given reports that “Black Mirror” is planning a choose-your-own adventure storyline. News first broke on an interactive “Black Mirror” episode in October, and the 312 minute “Bandersnatch” runtime suggests it’s a choose-your-own-adventure movie.
"Black Mirror: Bandersnatch" Page Goes Live on Netflix and It’s a Movie, Reportedly Has Five Hours of Footage

Edit. Ja trailerikin tullut:
Black Mirror: Bandersnatch | Virallinen traileri | Netflix [HD]


Lääh lääh, kiinnostaa kyllä... :thumbup:

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Black Mirror: Bandersnatch -elokuva? (Netflix)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 05.01.2019 13:17

Verilettu kirjoitti:
25.12.2018 15:05
Black Mirror 5 kausi ei kaiketi tule tänä vuonna, mutta jotain julkaistaan 28.12.18, sille on jo sivunsa Netflixissä. Elokuva, jossa katsoja saa päättää käänteistä? :clap:
Olihan tämä erikoinen. Ja siksi sopii Black Mirror -sarjaan kuin nenä poskella painajaisunessa.

Jotta en paljastasi liikaa, mainitsen vain itse käyttämisestä. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja reippahasti. Jos olisin lopettanut katselemisen kun ensimmäisen kerran tarjottiin mahdollisuutena lopputekstejä, olisi moni asia jäänyt näkemättä. Nytkin on tiedossani yksi polku, joka jäi kokeilematta, mutta saapa nähdä jaksanko mennä enää katsomaan.

Tässä mielenkiintoinen juttu, ja myös kaavio, josta selviää mistä pääsee mihinkin: Löydät Black Mirror -elokuvan kaikki valittavat polut tältä kartalta – Edes ohjaaja ei löydä yhtä leffan kohtausta
episodi.fi kirjoitti:Oletko katsonut jo Netflixin Black Mirror: Bandersnatchin? Se on interkatiivinen elokuva, jossa katsoja itse valitsee mitä elokuvassa tulee tapahtumaan. Valintoja tuntuu olevan loputtomasti.

Onneksi meillä on reddit. Palvelun käyttäjät tekivät kätevän kartan, josta löytyvät kaikki elokuvan kohtaukset ja lopetukset. Löydät sen alta. (SPOILEREITA!)
Bandersnatch endings flow chart
Kuva
Elokuvan tekeminen oli niin monimutkainen prosessi, ettei edes ohjaaja David Slade kykene löytämään kaikkia kohtauksia.

– Elokuvassa on kohtauksia, joita jotkut katsojat eivät tule koskaan näkemään. Teimme heti selväksi itsellemme, että se on täysin hyväksyttävä asia. Olemme myös kuvanneet kohtauksen, jota emme itsekään pysty löytämään.

On todettava, että ihan ensimmäiseksi olin hieman pettynyt. Ja jatkossa katson mieluummin leffat ilman interaktiivisuutta, ainakin niin kauan kuin ne ovat tällä tasolla. Mutta silti, kuten alussa kirjoitin, jos jonkun piti tätä kokeilla, se oli Black Mirror. Ja olen alkanut arvostamaan Bandersnatchia enemmän. :clap: Onhan tällaisen tekeminen vaikeaa. Ainoa lajissaan, ja voi olla että jatkoa on turha edes odottaa lähiaikoina.

Jään odottamaan itse sarjan 5. kautta.

Edit. Toinen kaavio, joka löytyi täältä.
Piilotettu sisältö
Kuva

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Järven tarina - loistava luontoelokuva (Yle TV1 ja Areena)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 06.01.2019 09:47

Pakko hehkuttaa, koska välillä Yle-verolle tulee jotain vastinetta! Nyt on tiedossa hieno luontoelokuva telkussa tänään: Järven tarina, 6.1.19 18.45 Yle TV1 ja vain 6 päivän katsottavissa Areenassa (varmaan, koska ollut aikaisemminkin nähtävillä), mutta onneksi leffan saa talteen sopivilla ohjelmilla, kuten esim. FlickFetchillä, jos talteen haluaa ottaa. (leffa saattaa olla tallessa myös allekirjoittaneella, jolta tunnetut jäsenet voivat kirjoitella mukavia, jos menee ohi...)

Aivan mielettömän hienoa kuvausta paikoitellen. Suosittelen kaikkia luontodikkareita katsomaan. :thumbup:
 • Järven tarina
  (Yle TV1 6.1.19 18.45, Yle Areenassa 12.1.19 asti)
  Kuva

  Järven tarina -elokuvan arvostelu Episodissa (5/5):
  episodi.fi kirjoitti:Järven tarina on Metsän tarinan sisarteos niin mytologialtaan kuin ulkoasultaan. Tällä kertaa ohjaajanpallille nousi molempien elokuvien tuottajanakin toimiva Marko Röhr Saarniluodon kera. Järven tarina sukeltaa syvälle Suomen tuhansiin järviin, jokiin ja lampiin. Vanhat tarinat ja myyttiset olennot heräävät henkiin vesistöjen syvyyksissä. Koskaan ennen eivät katsojat ole päässeet tutustumaan vesialueidemme elämään näin läheltä.
  episodi.fi kirjoitti:Vaikka kalojen ja muiden öttiäisten seuraaminen valkokankaalta voikin äkkiseltään kuulostaa melkoisen huonolta ajanvietteeltä, on elokuvan tuotantotiimi tehnyt upeaa työtä pitääkseen katsojan keskittymisen otteessaan. Elokuvasta on vaikea löytää vähäistäkään kritisoitavaa. Dokumentin kuvakieli on voimakasta, musiikki tukee kohtauksia täydellisesti, leikkaus on sujuvaa ja tarinoita tukevaa sekä vaikeasti kuvattava vedenalainen maailma on terävää ja kirkasta katseltavaa.

  Koska suhteemme luontoon on nykyään lähinnä sitä, että huidomme ärsyttäviä itikoita iholtamme, ärsyynnymme kesäsateesta sekä valitamme Facebookissa siitä, kuinka ne pihalla olevat linnut pitävät taas kamalaa meteliä, on hyvin positiivista nähdä Järven tarinan kaltaisia elokuvia, jotka puhuvat katoavan luonnon puolesta. Jokaisen meistä olisi hyvä pysähtyä edes kerran tai pari vuodessa ihastelemaan luonnon kauneutta.
  Järven tarina – luontoelokuva veden ääreltä ja alta:
  yle.fi kirjoitti:Dokumenttielokuva Järven tarina vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille tässä laajuudessa.

  Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset.

  Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.
  (Eli epäsopivaa katsottavaa todistajille, eli meille muille mitä sopivinta ;))

  JÄRVEN TARINA -elokuvan trailer.

PS. Katso myös 48 minuutin dokkari, Näin syntyi Järven tarina
(Yle Areena, katsottavissa yli 5 vuotta eli 6.6.24 asti. Mualiman loppukin tulee aikaisemmin)
Kuva

PS2. Btw. Edellinen leffa Metsän tarina on vielä alle kuukauden Areenassa (29.1.19 asti). En itse kestä sen kertojan äänenä olevaa lasta, onneksi tämän viestin pääasiallisessa elokuvassa Järven tarina on parempi kertoja eli Samuli Edelmann (ja taustalla kiekumassa Johanna Kurkela).
Kuva

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Ajojahti (2016, alkup.nimi Patriots Day) - Netflix

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 07.01.2019 14:39

Yllättävän hyvä leffa oli tämä Ajojahti (2016, alkup. nimi Patriots Day). Terroristeille näytetään että turpiin tulee pskiaisille ja että yhteishenki vain paranee.

Perustuu Bostonin maratonin pommi-iskuun 15. huhtikuuta 2013, tosin esim. pääosan esittäjän Mark Wahlbergin hahmo on fiktiivinen. Mutta elokuvassa on paljon aitoa asiaa, ja elokuvassa nähdäänkin ilmeisesti aitoja turvakameran kuvia/videoita. Ja tapahtumat tietenkin itsessään, vaikkakin niistä ei luonnollisesti näytetä oikeaa materiaalia, tämä ei ole dokumentti. Lopussa kuitenkin näytetään loukkaantuneiden kuntoutuksia yms materiaalia.

Itse iskussa sai surmansa kolme ihmistä, joista yksi oli lapsi, kahdeksanvuotias Martin Richard. Muut kuolleet olivat 29-vuotias nainen sekä 23-vuotias naispuolinen kiinalaisopiskelija. Lisäksi yksi poliisi kuoli ammuskelun seurauksena 18. huhtikuuta 2013, kun epäillyt piirittivät hänen autonsa. Yksi poliisi haavoittui vakavasti yhteenotossa toisen epäillyn kanssa 19. huhtikuuta ja kuoli vammoihinsa 10. huhtikuuta 2014. Loukkaantuneita hoidettiin useissa eri sairaaloissa yli 250, ja moni sai vakavia vammoja alaraajoihin, ja osa menetti esim. toisen tai molemmat jalkansa.
Eräänlaisia paljastuksia, sekä ylisuvaitsevaisille sopimatonta pohdintaa.
Täytyy sanoa, että on nautinnollista saada nämä roskaläjät kiinni, toinen tosin kuolee oman kaverinsa yliajamana, mutta tarkoitushan heillä olikin kuolla marttyyreinä (vi**n lapselliset pas***äät). Toista joudutaan metsästämään enemmän. Mies sai kuolemantuomion, mutta koska Amerikka, niin kestää näissä. Itse olisin esim. perinteisen lapuan liikkeen tyylin kannattaja, ajeluttaa kaveria vähän ja... Mutta näin ei sivistyneissä valtioissa tehdä. Vain sivistymättömille suodaan jopa teot, sivistyneen pitää kääntää vaan poskea? Mutta ei kai ole ajatusrikos vielä laissa? Haaveilla saa? :silent:
 • Ajojahti on katsottavissa ainakin Netflixissä tällä hetkellä.
  Pääosissa mm. Mark Wahlberg, Kevin Bacon, John Goodman, J. K. Simmons, Michelle Monaghan.

  Hyvää äijäkatsottavaa, jos tykkää ammuskelusta ja pommien paukkeesta (minä en yleensä, mutta joskus se tehdään hyvin/aiheesta) niin tässä kelpo actionia. IMDb-arvosana tätä kirjoittaessa 7,4 joten ei huono! Ja leffa muistuttaa, että ketkä ovat tämän ajan sivistymättömiä, pelkurimaisia neitejä, tappavat viattomia lapsiakin. Ja vain uskonnon vuoksi. Kaikki samaa uskovaisia edustavat eivät toimi näin, mutta melkein kaikki terroristit ovat näitä, jopa niin että siitä näyttää tulleen nykypäivän normaali. :shh: Ai, ruotsissa paloi taas autoja? So? Mitään oikeita uutisia?

  Nyt Netflixissä: Kehuttu rikosleffa maailmaa järkyttäneestä pommi-iskusta - sai seisovat aplodit filmifestivaalilla
  episode.fi kirjoitti:AFI-elokuvafestivaaleilla leffasta pidettiin niin paljon, että se sille aplodeerattiin seisaaltaan.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Stranger Things 3. kausi tulossa Netflixiin 4.7.19

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 08.01.2019 14:11

Lyhyt melko mitätön teaseri Stranger Thingsin 3. kauden päivämäärän ilmoitusta varten, eli 4. heinäkuuta 2019 taas jatkuu... Ja juliste. :clap:
Stranger Things: Season 3 | Date Announcement [HD] | Netflix

Kuva

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Valley of the Boom -sarja (National Geographic)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 11.01.2019 12:23

Jos pidit mainiosta Halt and Catch Fire -sarjasta, niin sinua saattaisi kiinnostaa 16.1.19 (Suomessa) National Geographic -kanavalla alkava Valley of the Boom
(National Geographic näkyy ainakin Helsingissä kaapelissa ilmaiseksi)
Kuva
Tämä 6-osainen minisarja kertoo tositarinan, draaman keinoin, ja keskittyy 1990-luvun tekniseen nousuun ja IT-kuplaan. National Geographic esittelee sarjan lyhyesti näin:
natgeotv.com kirjoitti:Tämä lyhyt hybridisarja johdattelee meidät maailmaa mullistaneen Silicon Valleyn syntymästä vuoden 2001 IT-kuplaan. Seuraamme henkilöitä, jotka kokivat alan nousun, laskun ja elpymisen.
Itse löysin sarjan juuri äsken vahingossa enkä tiedä siitä enempää, mutta eipä moni muukaan, sillä sarja saa ensi-iltansa Amerikassakin 13.1.19 (ja Suomessa siis 16.1.19). :)

Traileri
Valley of the Boom: Trailer #1 | National Geographic

Wanhat IT-parrat, muisteloa. Pistin piiloon kun ei monia nykyihmisiä kiinnostane tai ymmärrä

Nyt wanha innostui muistelemaan. Sitä se ikä tekee. Mutta kai jokaiselle jää jotain uuden ja kiehtovan ajan muistoja nuoruudesta.

Muistatteko te vielä esim. Netscape-selaimen? Khyllä. Entäpä Phoenix-selaimen? Aika harva ehti laillani käyttää raakiletta. :) Moni ainakin tietää sen nykyisellä nimellä, itse en ole liiemmin pitänyt, paitsi nykyinen logo on hieno. ;)

Itse olen aina kulkenut omia polkuja, propellipäiden selaimia :crazy: . Kotona ennen omaa Windows-konetta, Amiga tietokoneella (joka pesi tuon ajan PC:t monessa asiassa mennen tullen) käyttelin nettiä joko IBrowse tai Voyager selaimia (toki monia muitakin tuli kokeiltua, mutta nuo olivat tuolloin parasta mitä Amigalle sai. Töissä sitten pakosti Internet Explorerilla.

Olen niin wanha kääpä, että olen käyttänyt Windowsia jo Windows 3:n ajoista lähtien, ja aluksi me työntekijät emme edes tienneet, että meillä on mahdollisuus päästä sinne Internetiin työkoneelta. Oikeasti. Taisi olla Windows 95:n aikoihin, kun satuin vahingossa klikkaamaan jotain dokumenttia, jossa oli muistaakseni ftp-osoite (yksi protokolla siinä missä tutumpi http(s), edelleen käytössä) mutta kyse oli vahinko, josta kuitenkin selvisi että on työkoneelta pääsy ulospäin. Päätin sitten syöttää jonkun www-alkuisen osoitteen (olin jo kotona käyttänyt nettiä Amigalla*) ja kas, kyllä se "netti" tosiaan toimi työkoneelta. :thumbup:

Voitte uskoa tästä, että kyseessä oli aika harvinainen juttu vielä tuolloin. Enkä ollut minäkään uskoa moista, että työkoneelta (voi mitä nuhapumppuja vaikka olivat tuon ajan parasta antia) pääsi selailemaan kovin paljon vähäisempää, enempi tekstipohjaisia sivustoja. Kuvien piti olla mahd. pieniä, että lataaminen ei kestäisi liian kauan. Ei ollut Googlea, vaan oli AltaVista ja Yahoo, joista edellinen oli parempi (myöhemmin Google sitten vei ja muut vikisi ja loppu on osa historiaa). Ja siis seuraava kertoo, ettei kyse ollut vielä kovin yleisestä asiasta: Esimies kertoi kysyttäessä naama punaisena kertoi, että minulla ja muutamalla on "WWW-yhteydet" (toki ftp yms. myös), mutta ei ole halunnut niistä vielä kertoa (en muista syytä). Voitteko kuvitella. :D Ja kun muillekin selvisi väkisin, että mm. minun koneelta päästi nettiin, niin koneella meinasi syntyä jonoa, ettei tahtonut päästä oikeisiin töihin, köh köh. Voitteko kuvitella. Muistan eräänkin tyypin (terve vaan Anssi jos tunnistat) josta tuli maan vaiva...

Sen sijaan kotona tietoverkot olivat tulleet tutuksi jo Amigalla. Hassua että ns. pelikoneella harvemmin pelasin, kiinnosti kyllä kaikki muu, esim. keskustelu usenetin ns. uutisryhmissä (nimi antaa väärän kuvaan, vastaa vähän kuin maailmanlaajuista foorumia, osoitteesta selvisi aihealue ja kieli).

Ja tietenkin tietävät propellipäät netin yleistymistä ennen jo soittelivat ns. purkkeihin (BBS). Niissä esim. keskusteltiin kuten foorumeissa nykyään, mutta viesteihin vastattiin yleensä sopivilla ohjelmilla (esim. itsellä Offline Orbit) offlinena eli ilman yhteyttä kaikessa rauhassa, ja sitten kun soitettiin ko. purkkiin seuraavan kerran, vastaukset lähetettiin sinne tietynlaisessa paketissa, ja samalla haettiin uudet viestit. Viestit sitten menivät pitkin maailmaa (esim. em. usenetiin) siitä purkista käsin (käsi ylös, löytyykö muita jotka muistavat tällaisia :D).

Kotona nettiselaimina oli Amigalla* tosiaan joko IBrowse tai Voyager ja jossain vaiheessa hommasin ensimmäisen Windows koneen kotiini, taisi olla Windows 98 SEkoilu edition (eivaan, olihan se 98 parempi) jossa aluksi selaimina oli mitä oli, mutta niin kauan kuin nimiä muistan, niin olen ollut aina Opera- (v12 asti) ja nykyään Vivaldi-mies.

* Oli muuten nettiin pääseminen Amiga-aikoina himpan verran vaikeampaa. Ensin piti saada TCP/IP-pino pystyyn, suosituin (ainoa?) tapa oli viritella AmiTCP. Itse muistan ainakin, että kun sen sai toimimaan, niin siihen ei todellakaan puututtu. Eli "älä korjaa sitä mikä toimii" oli sääntö. Koneen vaihtuessa (uudempi ja 060-turbotettu Amiga) onneksi oli jo taivaan lahjaksi tullut helppo Miami -niminen helppokäyttöinen TCP/IP-pino, jossa riitti että klikkasi "netin päälle" (ja tuohon aikaan ainakin Helsingissä sai soittaa yhdellä maksulla vaikka kuinka monta tuntia, kunnes silloinen HPY jossain vaiheessa heräsi muuttamaan hinnoittelua). Oikeasti, nykyaikaiset "ajan hermolla olevat" instakakarat mikroskooppisine kärsivällisyyksineen repisivät hiukset päästä ennen kuin olisivat selvinneet nettiin. :lol: Tosin, en kyllä itsekään kaipaa sinne. Kyllä minullekin sopii nykyinen helppous ja monipuolisuus. :clap:

Voi, näistä olisi vaikka mitä muisteltavaa. "Voe voe. Kyllä, siellä Raatteentiellä tapahtui vaikka mitä, kerrankin..."

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1455
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Valley of the Boom -sarja (National Geographic)

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 17.01.2019 13:41

Katsoin toisella silmällä hetken tuota WoB:a, eikä se kummoisia tunteita herättänyt. Jotenkin häiritsi se näytellyn sarjan ja dokumentaarisen kerronnan sekoitus. Pelkkä dokumentti-sarja olisi kelvannut itselleni paremmin.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Valley of the Boom -sarja (National Geographic)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 17.01.2019 14:54

Joo, dokudraama voi olla joskus vaikea laji, ja paljon riippuu vaikka kuinka näköisiä henkilöt ovat. Pieni asia mutta voi häiritä. Katsoin jotain natseista kertovaa dokudraamaa, mutta kun pitkä Hitleriä viiksien verran muistuttava henkilö tuli ruutuun, katsominen meni hihittelyn puolelle. Muistaakseni en jaksanut katsoa kokonaan.

En ole vielä itse tutustut ko. minisarjaan, kun olen yrittänyt hyödyntää ilmaisen 1kk Elisa Aution kokeilun (kirjoitan jotain katsomistani kunhan ehdin, mutta älkää ottako maksullista Elisa Autiota Suomen kalleimman poliisisarjan, Ivalon, vuoksi. Hirveätä jöötiä. Aivan kauheaa dialogia.)

Lothar II
Viestit: 412
Liittynyt: 08.12.2009 10:52

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Lothar II » 18.01.2019 12:01

Verilettu kirjoitti:
06.01.2019 09:47
Pakko hehkuttaa, koska välillä Yle-verolle tulee jotain vastinetta! Nyt on tiedossa hieno luontoelokuva telkussa tänään: Järven tarina,
Hieno tarina, kyllä.

Mutta, ohi aiheen:
Itse pärjäisin vallan mainiosti ilman YLE:ä. Kun on 500 miljoonaa millä mällätä, niin voi odottaa, että välillä tulee laatua. Tosi tiukalla suodattimella tulee joskus katseltua ns. ajankohtaisohjelmia, useimmiten pettyy.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Elokuvat (ja sarjojakin)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 18.01.2019 13:08

Lothar II kirjoitti:
18.01.2019 12:01
Mutta, ohi aiheen:
Itse pärjäisin vallan mainiosti ilman YLE:ä. Kun on 500 miljoonaa millä mällätä, niin voi odottaa, että välillä tulee laatua. Tosi tiukalla suodattimella tulee joskus katseltua ns. ajankohtaisohjelmia, useimmiten pettyy.
Amen to that. Juuri näin.
Herkimmiltä piiloon, ettei pahoitu vihervassujen mieli
Minusta Ylen rahoitus pitäisi lopettaa kokonaan, ja saisivat hankkia rahaa itse toimintaansa. Ehkä siinä kävisi kuten mainoskanaville yleensä, sisältä 95% roskaa, mutta olen itse perin kyllästynyt Ylen poliittiseen asenteeseen, jossa tietyt toimittajat antavat paukkua oman asenteensa vaikutuksen alaisena, kun kansan rahoittaman Ylen kuuluisi olla tasapuolinen. Ylen kohdalla voi mainita koskien poliittisia aiheita: valehtelua se on asioista vaikeneminenkin.

Valitettavasti moni luottaa Yleen. Ja onhan se monessa muussa suhteessa asiallinen kanava, miljoona kertaa parempi kuin vaikkapa maikkari (jolla tosin asiaohjelmia ei juurikaan enää ole, mutta kentis on taas tulossa, kun Ylestä siirtyy toimittajia maikkarille). Monikulttuurisuus on se, missä Yle nuolee mekkaan päin pyllistelevien ahterit puhtaaksi, ja valkopesee uutisia tästä aiheesta niin paljon kuin kehtaa. Esim. kun Ylen pääuutissa on eräs nainen vetovuorossa, mukana on aina uutisia joko uusnatseista, monikulttuurisuuden ihanuudesta, pakolaisten kärsimyksistä. Esim. kun Supo julkaisi raporttinsa tässä, niin kyseinen multikultifani ei saanut kerrottua 2030 pääuutissa muuta kuin natseista. Muiden uutiset kertoivat esim. seurattavien terroristiepäiltyjen nousseesta määristä.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1859
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Pet (Elisa Aitio)

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 18.01.2019 14:20

Verilettu kirjoitti:
17.01.2019 14:54
olen yrittänyt hyödyntää ilmaisen 1kk Elisa Aution kokeilun (kirjoitan jotain katsomistani kunhan ehdin
Jep. Joten tässä yksi lyhyt vinkki kauhuleffasta.
Elisa Viihde esittelee leffan näin:
lisaviihde.fi kirjoitti:Dominic Monaghan heittää hyviksen roolinsa nurkkaan tässä tiukasti otteessaan pitävässä pakkomielle-trillerissä. Hänen roolihahmonsa Seth on töissä kennelissä ja elää melko yksinäistä elämää. Eräänä päivänä hän kohtaa kauniin Hollyn, joka oli hänen nuoruuden rakkautensa. Kömpelöt yritykset kutsua tyttö ulos eivät johda tuloksiin, ja niin Seth alkaa epätoivoissaan seurailla tyttöä, jottei menettäisi tätä kokonaan. Holly huolestuu pian uuden ihailijansa suhteen, mutta tajuaa liian myöhään, kuinka pitkälle Seth on valmis menemään omiakseen hänet.

Festivaalikriitikot ovat ylistäneet näyttelijäpari Ksenia Solon ja Dominic Monaghanin suorituksia tässä intensiivisessä ja yllättävässä näytelmässä, jossa harva asia menee oletuksien mukaan.
Leffa jonka meinasin jättää kesken, koska ajattelin että ei hemmetti, tämä on niin ennalta-arvattava kuin vain voi olla. Onneksi kuitenkin jatkoin, sillä leffassa olikin, ainakin minut yllättänyt käänne. Siitä ei tosin voi kertoa yhtään mitään, luonnollisestikaan. Eikä lopusta. Leffan katsottua, olin tyytyväinen, että katsoin kokonaan. Ei mikään ihmeellinen, mutta kun piti yrittää käyttää hyödyksi ilmainen 1 kk kokeilu Elisa Aitio -paketista, niin siksi tuli katsottua leffojakin, joiden arvostelu IMDB:ssa on alle 6. ;)

Katsottavissa ainakin Elisa Aitiossa/vuokraamossa ja JustWatch -palvelu kertoo missä muualla kulloinkin on (en kyllä välttämättä maksaisi paria euroa enempää tästä).

En laita traileria, koska paljastaa mielestäni liikaa. :)

Vastaa Viestiin