Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3225
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 27.12.2018 00:43

Kuva
Kuva: JP

Joskus lentoyhtiöt tekevät virheen ja myyvät lentomatkalle enemmän lentolippuja kuin koneessa on tilaa. Toisinaan ylibuukkaus voi olla lentoyhtiön tietoinen valinta. Koska matka voi kestää tunteja, eikä lentokoneissa ole seisomapaikkoja, tämä valitettava tilanne aiheuttaa ongelmia sekä matkustajille että lentoyhtiölle. Yleensä lentoyhtiö selviää siitä maksamalla korvauksia.

Hiukan samanlainen tilanne näyttää nyt olevan Jehovan todistajien järjestössä. "Myydäänkö" nyt Jehovan todistajille liikaa "taivaspaikkoja"?

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w643.html

YksinäinenSusi
Viestit: 3759
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 28.12.2018 18:05

Kyllähän tässä selkeasti on taas sellainen "aika ajaa opetusten ohi"-vaihe meneillään.

Jehovan todistajien järjestö rakennettiin alusta asti sille olettamukselle että Valtakunta alkaisi hallita myös kirjaimellisesti koko maapalloa harmagedonin jälkeen. Kaiken oli määrä tapahtua reilusti ennen vuotta 2000.

No nyt sitten kun näin ei ole tapahtunutkaan niin Jehovantodistajien opit eivät tietenkään enää päde tänä päivänä ja alkaa ilmaantua kaikenlaisia ylivuoto-ongelmia.

Koko Jehovantodistajien uskomusjärjestelmä pitäisi tästä syystä laittaa kunnolla remonttiin. Eri asia kestääkö järjestö sellaista remonttia, mutta ei se järjestö kyllä tulee loputtomiin kestämään näinkään.

Jos vaikka kahden päällekkäisen sukupolven jatkoksi tulisi vielä yksi sukupolvi joka olisi päällekkäin viimeisimmän sukupolven kanssa ja näin yritettäisiin pitää jatkumo vuoteen 1914 niin aika hankala varmasti olisi uskoa siihen jopa tiukkapipoisimpienkin jehovantodistajien.

Parempi olisi tosiaan kuopata vuosi 1914 vaikka vanhana valona joka auttoi viimevuosituhannen loppupuolen jehovantodistajia olemaan vahvoja uskossa ja valoi heihin hengen tulta.

Myöskin maailmanlaajuinen saarnaamistoiminta on pahasti kesken. Puolessa maailmassa kun ei edes saa laillisesti saarnata. Kasvuvauhti on niin hidasta että tällä hitaudella kaikki ihmiset tietäisivät tarpeeksi jt-asiasta vasta ehkä 500 vuoden kuluttua tästä päivästä lukien. Siihen mennessä voideltujen määrä on varmasti kasvanut jo reippaasti yli 144000:n

Mutta ehkäpä juuri voideltujen vuoksi lopunaikojen päiviä pidennetään, eikä lyhennetä kuten alunperin oli tarkoitus.

Kaikki tällaiset ongelmat osoittavat sen että Raamattu ei ole Jehovan sana. Se on ihmismiesten kirjoittama lennokas mielikuvitustuote.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1735
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 01.01.2019 10:18

YksinäinenSusi kirjoitti:
28.12.2018 18:05
Myöskin maailmanlaajuinen saarnaamistoiminta on pahasti kesken. Puolessa maailmassa kun ei edes saa laillisesti saarnata. Kasvuvauhti on niin hidasta että tällä hitaudella kaikki ihmiset tietäisivät tarpeeksi jt-asiasta vasta ehkä 500 vuoden kuluttua tästä päivästä lukien. Siihen mennessä voideltujen määrä on varmasti kasvanut jo reippaasti yli 144000:n
Tuo tulee vain vaikeutumaan. On monia maita, jossa "tarve suuri" -alueella voi saada esim. "kaulaan viiltohaavoja" ja jää käännyttäminen siihen.

Ei tuo voideltujen määrä tuota ongelmia. Alkupäästä voidaan pudottaa pois vanhan valon aikaisia voideltuja, hehän olivat täysin väärässä kun luulivat tuolloin niillä tiedoilla olevan voideltuja. Vain eräpäivänä lasketaan voidellut. Ja sehän tulee kun on tullakseen.

Ja lopulta kun tiedämme nämä höpöhöpöksi, jää vain mielenkiinto, miten johto näitä selittelee laput silmillä kulkeville jäsenilleen. Tokihan se herättää epäilyksiä ajattelevien keskuudessa, mutta kysehän on uskosta; siinä tuleekin uskoa asioita, jotka vaikuttavat uskomattomilta: niin on joku kuoleman jälkeinen palkinto saatavilla.

Muslimeilla ja kristityillä melko samanlainen, toinen lihallisempi, toinen kuivempi tjsp. Islamilaiselle marttyyrille (kunhan ei ole kuollut naisen tappamana), on tiedossa tosin huomattava lisäpalkkio. Jotain tuoretta ja käyttämätöntä, puhdasta himoa: 72 rusinaa! Kyllä, 72 rusinaa kämmenelle, palkka sekin. Tuoreita rusinoita. Aah. Moni on tosin kuollut odotellessa 72 neitsyttä, mutta eihän niitä millään riitä, kun porukka rais.. rakastelee ne jo maan päällä! Joten Allah suuressa viisaudessaan antaa rusinat käteen, ja siinä on palkkio otettava parta täristen vastaan. Ei auta nostaa älämölöä. Ei ole enää Kelaa. Entinen taivas, Suomi on lopettanut toimintansa.

Eipä se ole kummoinen todistajankaan kohtalo. Puku päällä silittelet tiikereitä, mikä on sinänsä aluksi varmaan huikeaa. Kuuma on, koska on aina aurinkoinen sää, mutta amerikkalainen pukeutumiskoodi on ja pysyy. Ja uusia kääröjä tulee luettavaksi tasaiseen tahtiin. Nettiä ei enää ole. Itsemurhakaan ei enää onnistu. Valitettavasti. Ei siis mitään mahdollisuutta välttää kokouksia ja konventteja. On vain loputtomasti aikaa tutkistella Raamattua ja mitä ihmettä Jehova ihan aikuisten oikeasti opettaa? Tietääköhän tuo itsekään? No taivaassa, maan päällä, uusista kääröistä tuota asiaa selvitetään, loputtomiin ja loputtomiin... Siellä ylhäällä yläpilvessä, ainoastaa 144 000 naukkailee viiniä, ja muita nautintoaineita, joiden avulla Jessen johdolla syntyy uusia kirjakääröjä. Vedet silmissä viinillä voidellut kirjoittelevat mitä mieleen juolahtaa. Alhaalla konventin lopuksi kuullaan, että jokainen saa satoja uusia julkaisuja kääröinä mukaansa. "On ilo tietää, että 10 000 vuoden päästä, saamme lukea taas aiheesta..." Eipäs mennä asioiden edelle.

Kukaan ei ole tullut kertomaan, mikä on oikein. Taitaa olla, ettei mitään ole. Tai sitten elo jatkuu vaikka ajassa jossain tuolla puolen tähtiä. Miksei? :D Tai sitten on se kuuma paikka, se helvetti. Jospa se odottaa kaikkia? Miksei? :D Tai sitten...
KANSALAISALOITE: Yle-vero on kumottava - Hoitakoon poliittisesti värittynyt Yle rahoituksensa vaikka tukemiensa puolueiden avulla, mutta ei kaikkien maksettavana verona.

kotijehova

Re: Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Viesti Kirjoittaja kotijehova » 09.01.2019 21:28

Silloin kun mun luonani kävi, 20v ja yli sitten, säännöllinen raivaaja, mistä rekisteröimätön nimimerkkinikin tulee, oli monta kertaa puhe tuosta 144000:sta. Hänen selitys oli että ei kukaan tiedä pääseekö lopulta valittujen joukkoon. Kertoi että ei hän tiedä pääseekö itse tai yhtä hyvin minä pääsen vaikka en nyt maan päällä kastetta ottaisi. No lienee ollut sitä kuuluisaa rakkauspommitusta. Samoin oli selitys että ei kukaan tiedä onko nyt kuinka monta valittua. Pitäs kai joskus heittäytyä jutuille ja kysyä mikä on tämän päivän näkemys kertyneestä määrästä.
Harmi kun betelillä ei ole keskitettyä henkilörekisteriä olis kiva tietää kuinka monta kertaa luonani käytiin ja olinko edelleen kymmenen vuoden tutkiskeluiden aloittelun jälkeen toivoa herättävä yksilö. Mullahan epäilevyys alkaa ensimmäisestä lauseesta, alussa jumala loi.....

YksinäinenSusi
Viestit: 3759
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 10.01.2019 19:24

kotijehova kirjoitti:
09.01.2019 21:28
Silloin kun mun luonani kävi, 20v ja yli sitten, säännöllinen raivaaja, mistä rekisteröimätön nimimerkkinikin tulee, oli monta kertaa puhe tuosta 144000:sta. Hänen selitys oli että ei kukaan tiedä pääseekö lopulta valittujen joukkoon. Kertoi että ei hän tiedä pääseekö itse tai yhtä hyvin minä pääsen vaikka en nyt maan päällä kastetta ottaisi.
Jehovantodistajilla on paljon oppeja jotka selitetään useilla tavoilla venyttäen ja harhauttaen vaikkapa kiinnostunutta.

Tuo valituksi pääseminen esimerkiksi piti olla valitun itsensä mielestä yhtä varma asia kuin vaikkapa pyörällä ajaminen tai uiminen ( edellyttäen tietysti että osaa nuo jutut).

Mutta tarvittaessa voidaan sitten kuitenkin vähätellä ja epäillä niitä jotka tunnustautuvat valituiksi ja ottavat osaa vertauskuviin. Heitä usein pidetään jopa mieleltään epätasapainoisina.


Mulla esmes sellainen kokemus että ennen kastetta luvattiin että Jehova huolehtii ja järjestää aina töitä että pärjää kun vain etsii ensin valtakuntaa. Ei tarvi kuin pyytää Jehovalta rukouksessa ja hän aina auttaa.

Kasteen jälkeen asia kääntyikin niin että oli sopimatonta edes odottaa Jehovan järjestävän töitä ja oli jopa sopimatonta pyytää sellaista Jehovalta. Itse ne työt piti etsiä ilman Jehovan apuun turvautumista.
Ainoastaan jokapäiväistä leipää oli sopivaa pyytää rukouksessa. Pelkällä leivällä ei kuitenkaan pärjää. Tarvitaan sitä muutakin ruokalautaselle kuin vain leipää.

Selvästi huomasi kasteen jälkeen että moni asia kääntyikin päälaelleen. Kastetta ennen asiat oli toisin ja kaikki oli liian hyvää ollakseen totta. Ja eipä ne totta olleetkaan kun kasteella kävi.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Kaarmis
Viestit: 3887
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 10.01.2019 21:04

Pieni yhteenveto vielä: (toistoa korostuksen vuoksi:H)

*ennen kastetta: (kun vain etsii ensin valtakuntaa, pyytää Jehovalta rukouksessa)
-Jehova huolehtii
-järjestää aina töitä että pärjää

*Kasteen jälkeen:
-sopimatonta odottaa Jehovan järjestävän töitä
-sopimatonta edes pyytää sellaista Jehovalta

JPB on kirjoittanut tästä ilmiöstä varmaan 60 päivitystä, hienoja ovat olleet. Mutta nyt kun järjestin Yksinäisen Suden viestistä ajatuksen noihin ranskalaisiin viivoihin, koko oppi jotenkin kiteytyi.

Joku ex-ravari varmaankin jatkaa tästä... ("ole hyvä, neiti ex-tienraivaaja, tässä mikrofoni. Kuinka koit että Jehova vastasi rukouksiisi kunnon miehen löytymisen suhteen...")
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Vastaa Viestiin