Norjassa oikeus määräsi perumaan erottamisen ja maksamaan korvaukset erotetulle

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Tony
Viestit: 7464
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Norjassa oikeus määräsi perumaan erottamisen ja maksamaan korvaukset erotetulle

Viesti Kirjoittaja Tony » 08.08.2019 20:22

Pro et contra kirjoitti:
08.08.2019 20:14
Erikoinen tapaus johon on hankala sanoa mitään mutta on tietenkin selvää että oikeudenmukaisuusperiaatteen täytyy ohjata myös oikeuskomitean päätöksiä ja mikäli virheellinen päätös on tehty väärin perustein se täytyy voida peruuttaa ilman että erotettu joutuu osoittamaan katumista jostakin mihin ei ole syyllinen.
Järjestön kohdalla kyse ei ole minkäänlaisesta oikeudesta tai siihen liittyvästä komiteasta. Kyse on ainoastaan järjestön eduista, joiden vartijaksi oikeuskomiteat on valjastettu.

Eikä tämä Norjan tapaus ole suinkaan ainutlaatuinen. Raiskauksen uhreja on erotettu ja syyllistetty järjestössä jo vuosikymmeniä. Kyse ei siksi ole mistään pienestä epäkohdasta.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Pro et contra
Viestit: 1609
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Norjassa oikeus määräsi perumaan erottamisen ja maksamaan korvaukset erotetulle

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 08.08.2019 20:32

Raiskauksen uhreja on erotettu ja syyllistetty järjestössä jo vuosikymmeniä. Kyse ei siksi ole mistään pienestä epäkohdasta.
... ja nähtävästi myös hyväksikäytön uhreja kuten viimevuosina on ymmärtääkseni käynyt ilmi.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Syväkurkku
Viestit: 380
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Norjassa oikeus määräsi perumaan erottamisen ja maksamaan korvaukset erotetulle

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 08.08.2019 20:57

Oikeuskomiteoiden istunnoista vastenmielisimpiä ovat ne, joissa naisilta udellaan yksityiskohtia tapahtuneesta. Perusteluna uteluille on saada tietää oliko nainen todellisuudessa uhri, vai oliko tapahtunut sitä että "yksi asia johti toiseen" vai liittyikö siihen tahallista suunnitelmallisuutta myös naisen taholta. Kysymykset voivat olla todella yksityiskohtaisia, mm. "Millaisia alusvaatteita käytit?", "Kuka kutsui kenet?", "Kumpi oli päällä?" ja jopa "Saitko orgasmin?". Useat naiset ovat täysin romahtaneet näissä kuulusteluissa. Jos missä niin tässä on todellista valta-aseman väärinkäyttöä. Ehkä oikeuskomitean jäsenet saavat siitä myös jonkinlaista kieroutunutta tyydytystä.

Joku tuolla Redditin ketjussa arveli, että tässäkin tapauksessa voi olla kyse siitä, että norjalainen nainen on alun perin kutsunut ja päästänyt miehen asuntoonsa. Tällöin nainen on ollut "mukana" asiassa ja peruste erottamiselle olemassa.

Alla olevalla videolla JT kertoo miten itse oli mukana tällaisessä oikeuskomitean istunnossa. Puistattavaa katseltavaa ja kuunneltavaa.


Vastaa Viestiin