Millaisia miehiä kuuluu Jehovan todistajien hallintoelimeen?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Millaisia miehiä kuuluu Jehovan todistajien hallintoelimeen?

Viesti Kirjoittaja Polyester » 28.08.2019 17:47

Vempula kirjoitti:
28.08.2019 06:32
Erityisen valitettavasti Vartiotorni pakottaa tuohon masokismiin lapset, joita se vaatii koulussa heittäytymään poikkiteloin kaiken mahdollisen kanssa. Lahkolaisvanhemmat vaativat esimerkiksi, että lapsi ei osallistu uskonnontunnille (eikä tavallisesti edes elämänkatsomustiedon opetukseen), ei osallistu koulun joulu- ja itsenäisyysjuhliin, kantaa kouluun lahkon lehtiä ja esitteitä, ei kaveeraa koulutovereiden kanssa enempää kuin on koulutyön vuoksi välttämätöntä eikä esimerkiksi mene kavereiden kotibileisiin tai muihin rientoihin, kieltäytyy nousemasta seisomaan kansallislaulun aikana, kieltäytyy syömästä verta, ei askartele äitienpäiväkorttia, pukeutuu ainoastaan lahkon hyväksymällä tavalla, pidättäytyy kuuntelemasta ja katselemasta lahkon kieltämää viihdettä ja niin edelleen.
Jehovan todistaja -perheiden lapset joutuvat koulussa koville, mikä on suuri vääryys indoktrinoituja, syyttömiä lapsia kohtaan. Puhtaimmilleen viljellyillä järjestöbroilereilla on tietenkin myös Jt-lapsuus, minkä jälkeen he ovat tehneet pelkästään järjestöhommia, joten edes lapsuuden ja nuoruuden normaaleja kokemuksia maailman ihmisistä ei heillä ole. Tämä ei tietenkään oikeuta järjestön väärintekoja tai vapauta johtoasemassa olevia vastuussa, sillä valta tuo aina vastuun riippumatta siitä, ymmärtääkö asianomainen toimivansa väärin vai ei, mutta se voi kuitenkin auttaa ymmärtämään heidän häiriintynyttä ajatusmaailmaansa.
Lisäksi lahko asettaa itsensä koko tiedeinstituution yläpuolelle ja lausuu mestarin elkein arvostelmia, millainen tiede on "oikeaa" ja millainen ei. Oikeaa tietysti on sellainen tutkimus ja tutkimustulos, joka ei paljasta lahkon propagandan tiedollisia virheitä.
Jehovan todistajen hallintoelimellä ei ole minkäänlaista pätevyyttä minkään tieteenalan suhteen, eikä sitä ole kirjoitusosastollakaan, ainakaan jos siellä olevat ovat noudattaneet järjestön neuvoja korkeakoulutuksen suhteen. Tutkimustulosten valikointi ei siksi voi perustua artikkelien tieteellisen tason puntarointiin, vaan yksinkertaisesti siihen, mikä sattuu sopimaan omiin tarpeisiin ja ennakkoluuloihin. Järjestön ylimielisyys ja osaamisen puute näkyy mm. evoluutioteorian käsittelyssä. Järjestö toistelee moneen kertaan torpattuja väärinesityksiä ja karikatyyrejä evoluutiota koskien, vaivautumatta edes esittämään asiaa siinä muodossa kuin se oikeasti on. Eiväthän Jehovan todistajat itsekään halua, että joku muodostaa käsityksen heidän uskonnostaan sen perusteella, mitä esim. helluntailainen, pappi tai ateisti sanoo, vaan he haluavat itse kertoa oman näkemyksensä. Miksi he eivät anna vastaavaa mahdollisuutta evoluutioteorian kannattajille?

Evoluutioon ei ole tietenkään pakko uskoa, jos se ei oikealta tunnu (meillä on vapaus, vaikka Jehovan todistajilla ei ole), mutta evoluutio selittää erinomaisesti nykyisen lajiston ominaisuudet, kuten lajien läheiset sukulaissuhteet ja esimerkiksi peto- ja loiseläinten olemassaolon. Yritykset selittää nämä suoralla luomisella herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia. Evoluutio ei myöskään ole ristiriidassa kristinuskon kanssa, eivätkä Jehovan todistajatkaan ota Raamatun luomiskertomuksia kirjaimellisesti, vaan tulkitsevat ja soveltavat niitä.

Historian osalta järjestön 607-ajanlasku voidaan torpata jo Raamatun perusteella:

Sak. 1:12 Sen kuultuaan enkeli lausui: "Herra Sebaot, kuinka kauan kestää, ennen kuin armahdat Jerusalemia ja Juudan kaupunkeja? Olethan ollut niille vihoissasi jo seitsemänkymmentä vuotta."

Tuohon tarvitsee enää liittää tieto siitä, mihin Sakarjan kirjan tapahtumat ajoittuvat (myös Vt-seuran kirjallisuus tässä tapauksessa käy) ja todeta, mitä maallisen historian mukaan tapahtui mutta Vt-seuran mukaan ei tapahtunut seitsemänkymmentä vuotta aikaisemmin.

Kaarmis
Viestit: 3911
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Millaisia miehiä kuuluu Jehovan todistajien hallintoelimeen?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 31.08.2019 17:06

Jehovan todistaja -perheiden lapset joutuvat koulussa koville, mikä on suuri vääryys indoktrinoituja, syyttömiä lapsia kohtaan. Puhtaimmilleen viljellyillä järjestöbroilereilla on tietenkin myös Jt-lapsuus, minkä jälkeen he ovat tehneet pelkästään järjestöhommia, joten edes lapsuuden ja nuoruuden normaaleja kokemuksia maailman ihmisistä ei heillä ole.
Väittäisin etä pääosalla vanhimmistolla on ollut omia kokemuksia kielletyistä teoista. 1/3 puolisonsa kanssa, ja 2/3 jossain vaikkapa työreissuilla.

Jos mun sanaan väärinteoista edes jollakin asteella uskottaisiin, pelkästään 80-luvun risteilyt tuottaisivat arviolta 7 moraalittoman käyttäytymisen komiteaa. Mutta kun 5 heistä oli vanhimpia, ja huomioiden vastapuolen lukumäärää, kysessä olisi noin 10 komiteaa.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Vastaa Viestiin