Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Tony
Viestit: 7452
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Tony » 09.09.2019 17:53

Syyskuussa seurakunnissa tutkitaan heinäkuun 2019 Vartiotornia. Yksi lehden kirjoituksista tottelee otsikkoa Jatka Jehovan palvelemista kiellon alaisuudessa. Kirjoitus käsittelee luonnollisesti vainoja™ ja miten järjestön palvomista tulisi jatkaa myös vainojen aikana.

Tällaisten kirjoitusten päätarkoitus on lietsoa pelkoa todistajien keskuudessa ja vahvistaa sitä kautta todistajien tunneperäisiä tarpeita järjestöä kohtaan. Kun saat yksilön pelkäämään tiettyä tulevaisuuden skenaariota ja tarjoat pelkoon ratkaisua, olet saanut luotua yksilöön tunneperäisen siteen. Kuvio on epäterve ja edustaa narsistista uskonnollisuutta.

Epäterveeseen uskonnollisuuteen kuuluu oleellisesti epälooginen argumentointi. Argumentoinnin epäloogisuus ei kuitenkaan haittaa, sillä mielenhallintaan erikoistuneet uskonnot ovat sammuttaneet jäsentensä objektiivisen ajattelun. Mielenhallinta estää kaiken kriittisen ajattelun sitä tahoa kohtaan, joka on mielenhallinnan takana. Tämä tulee esille myös tämän aloituksen aiheena olevasta Vartiotornin kirjoituksesta. Seuraavassa muutama lainaus kirjoituksesta.
Jos toimintamme kielletään, voisimme päätellä virheellisesti, että Jehova ei enää tue meitä. Vaino ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Jehova olisi meihin tyytymätön.
Entä jos nk. vaino on aiheellista? Todistajat on ohjelmoitu käsittämään kaiken kriittisen vainona. Mikään ei kuitenkaan anna aihetta olettaa, että järjestö olisi erehtymätön tai että sen toimintaan ei olisi ollut syytä puuttua. Nykyään tämä käy ilmi järjestön pedofiilien suojelussa. Siihen kohdistunut kritiikki on enemmän kuin aiheellista, mutta sekin tulkitaan mielenhallittujen toimesta vainoksi. Kun katolinen kirkko oli aikaisemmin syytettynä ihan samasta asiasta, se kuitenkin osattiin muitta mutkitta tulkita osoitukseksi siitä, että katolinen kirkko on osa Saatanan väärän uskonnon maailmanmahtia.

Logiikka 0 - 1 Mielenhallinta
Jeesus selitti, miksi meidän pitäisi varautua vastustukseen. Hän sanoi, että meitä vihattaisiin, koska emme ole osa maailmasta (Joh. 15:18, 19).
Ei. Jeesus ei sanonut, että tämän seuraajia vihattaisiin vain siksi, että nämä eivät ole osa maailmasta. Vihan motiivit liittyvät Jeesukseen. Tämä vahvistetaan jakeessa 21, jossa sanotaan, että vaino tapahtuu Jeesuksen nimen tähden. Jehovan todistajia ei kritisoida tai vainota Jeesuksen nimen takia.

Logiikka 0 - 2 Mielenhallinta
Ihmiset eivät kykene tekemään loppua kaikkivaltiaan Jumalan Jehovan palvelemisesta. Monet ovat yrittäneet, mutta turhaan. Toisen maailmansodan aikana Jehovan palvelijoita vainottiin kiihkeästi eri puolilla maailmaa. Saksassa natsipuolue kielsi Jehovan todistajien toiminnan, ja työmme kiellettiin myös Australiassa, Kanadassa ja joissakin muissa maissa. Mutta mitä tapahtui? Kun sota vuonna 1939 alkoi, koko maailmassa oli 72 475 julistajaa. Sodan loputtua vuonna 1945 julistajia oli raporttien mukaan 156 299. Julistajamäärä oli yli kaksinkertaistunut, joten Jehovan siunaus oli ilmeinen.
Sodilla on taipumus lisätä ihmisten uskonnollisuutta. Ja mikä uskonnollinen sanoma osuisi sotien keskelle paremmin kuin sellainen, jossa luvataan pikaista paratiisia ja ikuista elämää menetettyjen läheisten kanssa. Kun otetaan huomioon toisen maailmansodan olosuhteet ja todistajien aktiivinen pikaisen paratiisin lupaus, ihme olisi ollut se, jos julistajamäärä ei olisi kasvanut. Kuvioon ei tarvita minkäänlaisen Jehovan siunausta. Olosuhteet ja käytännön toimet selittävät ilmiön paremmin kuin hyvin.

Logiikka 0 - 3 Mielenhallinta
Kun vastustajat kieltävät työmme, heidän tavoitteensa on herättää meissä pelkoa niin että luopuisimme Jehovan palvelemisesta.
Tavallisesti kyse on järjestöön liittyvistä yksityiskohdista, ei suinkaan siitä, että yksittäiset ihmiset kertoisivat palvovansa Jehovaansa. Sellainen ei oikeasti kiinnosta ketään.

Logiikka 0 - 4 Mielenhallinta
MITEN TOIMIMME KIELLON ALAISUUDESSA?

Kuva

--
Entä viikoittaiset kokoukset? Vanhimmat järjestävät kokoustoiminnan niin, ettei se herätä huomiota. He saattavat ohjeistaa seurakunnan ystäviä kokoontumaan pienissä ryhmissä, ja todennäköisesti he vaihtavat kokousaikoja ja -paikkoja usein. Voit omalta osaltasi suojella veljiä ja sisaria puhumalla hiljaa, kun tulet kokoukseen ja lähdet sieltä pois. Sinun täytyy ehkä myös pukeutua rennommin.

VÄLTÄ ANSAT

Kuva

Ole varovainen siinä, mitä kerrot toisille. Kiellon alaisuudessa meidän on tärkeää ymmärtää, milloin on ”aika olla hiljaa” (Saarn. 3:7). Emme levitä luottamuksellista tietoa, esimerkiksi veljien ja sisarten nimiä tai sitä, missä kokoonnumme, miten teemme saarnaamistyötä ja miten saamme hengellistä ruokaa. Emme paljasta tällaisia asioita viranomaisille emmekä myöskään hyvää tarkoittaville ystävillemme tai sukulaisillemme, jotka asuvat omassa maassamme tai ulkomailla. Jos toimisimme näin, vaarantaisimme veljiemme turvallisuuden.
Järjestön vainoharhaiset ohjeet käsittävät jopa sen, että todistajien on puhuttava hiljaa, kun he tulevat kokoukseen tai lähtevät sieltä. Samaan aikaan Vartiotorni kuitenkin kertoo tässä kirjoituksessa avoimesti, miten todistajat tulevat toimimaan näissä tilanteissa. Jos tarkoitus on että toimintamallit pysyvät salaisina, miksi niitä levitellään kaiken kansan luettavaksi ja kuvitellaan että "nää ois tosi ovelia"? Edes lastenkirjallisuus ei ole aina näin läpinäkyvän naiivia.

Logiikka 0 - 5 Mielenhallinta

Toisekseen kuvamateriaalissa näytetään, miten todistajat pitävät kokoontumisia jossain piilossa ja käyttävät ohjelmassa älypuhelimia. Jos jokin virallisempi instanssi todella haluaisi jäljittää missä todistajat pitävät kokoontumisiaan, niin älypuhelinten käyttö ei ehkä olisi kovin älykästä. Ne rekisteröivät käyttäjänsä liikkeitä varsin tarkkaan.

Logiikka 0 - 6 Mielenhallinta

Kolmanneksi logiikan kukkaseksi Vartiotorni kertoo, miten tärkeää on, että jos työ on kiellettyä, todistajien on tärkeää olla hiljaa ja levittämättä luottamuksellista tietoa kuten muiden todistajien nimiä. Logiikan hulvattomaksi kukkaseksi tämä osoittautuu kun otamme huomioon, että esimerkiksi Suomessa järjestö on ihan erikseen ohjeistanut liittämään väestörekisterin henkilötietoihin maininnan uskonnollisesta yhdyskunnasta. Jos viranomainen haluaisi tietää ketkä Suomessa ovat todistajia, tieto olisi muutaman klikkauksen päässä ja ihan todistajien itsensä toimesta toimitettuna.

Logiikka 0 - 7 Mielenhallinta
Vp 1/02 kirjoitti:▪ Kun lapsi syntyy, maistraatti lähettää vanhemmille Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomakkeen. Täytettyään tiedot lapsen nimistä ja äidinkielestä vanhempien tulisi lähettää se haaratoimistoon, jos he haluavat, että lapsi tulee merkityksi väestötietojärjestelmään Jehovan todistajat uskonnollisen yhdyskunnan jäsenenä. Mikäli vanhemmat itse eivät ole väestötietojärjestelmän mukaan yhdyskunnan jäseniä, he voivat täyttää seurakunnan sihteeriltä saatavan Vastaanottotodistus rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymisestä -lomakkeen ja jättää sen sihteerille. Lisäohjeita löytyy 2.2.1998 päivätyistä kirjeistä vanhimmistoille ja seurakunnille.
Vp 3/91 kirjoitti:
Kuulutko Jehovan todistajiin?

1 Voisitko vastata tähän kysymykseen myöntävästi? Jos tarkoitetaan kenttäpalveluksessa toimivia todistajia, niin yli 18000 voisi vastata myöntävästi. Mutta jos tarkoitetaan Jehovan todistajien rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumista, niin vain runsaat 13000 voisi vastata myöntävästi.

2 Joukossamme on epäilemättä paljon sellaisia julistajia, jotka eivät ole tienneetkään mahdollisuudesta liittyä rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaamme. Koska kuitenkin viranomaiset ja muut katsovat Jehovan todistajien lukumääräksi sen, miten monta on väestörekisterissä merkitty kuuluvaksi meihin, olisi epäilemättä eduksi, että mahdollisimman monien kohdalla olisi väestörekisterissä tällainen merkintä. Se antaisi julkisuuteen todellisemman kuvan meidän lukumäärästämme.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Herännyt

Re: Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Herännyt » 09.09.2019 19:40

Tästä tuleekin aina mieleen esim. juuri tuo Venäjän tilanne. Siellä vainotaan todistajia, mutta olennaisin kysymys kuuluu, että vainottaisiinko ilman Vartiotorniseuran mielivaltaisia ja vaarallisia ihmiskäskyjä, jotka eivät perustu mitenkään Raamattuun?

Jos Vartiotorniseura ei vaatisi jäseniään karttamaan erotettuja/eronneita,kieltäisi verensiirtoa erottamisen uhalla tai suojelisi pedofiileja, niin ongelmia ei olisi. Sen lisäksi jos ei olisi Raamattuun perustumatonta ovityötä, joka monia ihmisiä ärsyttää, niin Jehovan todistajat olisi vain yksi uskonto tuhansien muiden joukossa, eikä juuri ketään kiinnostaisi sen olemassaolo.

Eilen kokouksessa painotettiin sitä, miten pitäisi olla ylpeä siitä, että on Jehovan todistaja. Edellä mainittujen faktojen valossa se vaan on niin kovin, kovin, kovin vaikeaa.

Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Observer » 09.09.2019 21:26

Herännyt kirjoitti:
09.09.2019 19:40
Tästä tuleekin aina mieleen esim. juuri tuo Venäjän tilanne. Siellä vainotaan todistajia, mutta olennaisin kysymys kuuluu, että vainottaisiinko ilman Vartiotorniseuran mielivaltaisia ja vaarallisia ihmiskäskyjä, jotka eivät perustu mitenkään Raamattuun?
Luultavasti ei, ehkä ainoa asia jonka perusteella voitaisiin vainota on armeijasta kieltäytyminen - en tiedä onko Venäjällä sivarimahdollisuutta.

Mutta voivatko kaikki todistajat todella olla niin ohjelmoituja, etteivät näe milloin kritiikki ja negatiivinen julkisuus ovat ihan oikeasti perusteltuja eivätkä mitään "vainoa"? Pitäisi todistajankin nähdä että on ihan eri asia tulla vainotuksi "vanhurskauden tähden" - jos käytetään Raamatun termiä - kuin siksi että järjestö saa aikaan vahinkoa, surua ja tuhoa järjettömillä opeillaan ja säännöillään.

Herännyt

Re: Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Herännyt » 09.09.2019 23:11

Mutta voivatko kaikki todistajat todella olla niin ohjelmoituja, etteivät näe milloin kritiikki ja negatiivinen julkisuus ovat ihan oikeasti perusteltuja eivätkä mitään "vainoa"? Pitäisi todistajankin nähdä että on ihan eri asia tulla vainotuksi "vanhurskauden tähden" - jos käytetään Raamatun termiä - kuin siksi että järjestö saa aikaan vahinkoa, surua ja tuhoa järjettömillä opeillaan ja säännöillään.
Ne, jotka ovat täysin Järjestön talutusnuorassa, uskovat kyllä aidosti että kaikki aiheellinenkin kritiikki on vainoa, jonka taustalla on paholainen. Jos ihmiselle on opetettu, että orja on ainoa kanava, jonka välityksellä voi ymmärtää Raamattua, niin silloin uskotaan kritiikittömästi kaikki mitä se sanoo. Välillä jopa huvittaa, kun jotkut vakuuttavat ajattelevansa omilla aivoillaan, mutta samalla sanotaan jostain oppikysymyksestä, että se on tällä hetkellä voimassa oleva näkemys ja niin kauan kuin tulee orjalta uutta valoa, uskotaan tällä tavalla. Eli todellisuudessa oma vakaumus on tasan se mitä Järjestö sanoo ja muuttuu sitä mukaa miten kulloinkin opetetaan.

Järjestön otteessa oleva todistaja ei näe esim. karttamisessa mitään väärää, koska heidät on saatu tiukasti uskomaan, että kyseinen menettely todella perustuu Raamattuun. En lainkaan epäile sitä että useimmista tuntuu pahalta, kun eivät voi edes jutella entisten jäsenten kanssa, mutta uskovat kuitenkin tekevänsä oikein, koska Järjestö näin sanoo. Jos he vain uskaltaisivat tutkia huolellisesti noita kohtia, joihin Järjestö karttamisen perustaa, niin he voisivat tulla toisiin aatoksiin, mutta useimmat ei uskalla, koska se olisi riippumatonta ajattelua ja orjaa vastaan kapinointi on todellisuudessa kapinointia Jehovaa vastaan. Näin monet todella ajattelevat ja näin ollen tuo huolellinen tutkiminen jää tekemättä.

Meni vähän aiheesta ohi, mutta perussyy on siinä, jonka suurin osa täällä toki jo tietääkin, että jos ihminen uskoo sokeasti Järjestöön, niin silloin jopa aiheellinen kritiikki nähdään vainona sen vuoksi että ollaan Kristuksen opetuslapsia. Jeesus ei kuitenkaan karttanut ketään tai tehnyt mitään muuta yhtä älytöntä, joita Vt-seura jäseniltään vaatii, joten Järjestön ihmiskäskyjen noudattaminen ei ole Jeesuksen seuraamista ja näin ollen on turha puhua joutuvansa vainotuksi oikein toimimisen tähden, aivan kuten sanoitkin.

Syväkurkku
Viestit: 357
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 10.09.2019 12:21

Heinäkuun tutkittavaan lehteen liittyy toinenkin asia. Seura jäi jälleen kiinni epäeettisestä referoinnista. Tällä kertaa se ei uskaltanut referoida edes itseään rehellisesti. Tarkkasilmäinen Redditin jäsen huomasi asian. Etsin lainaukset suomenkielisistä Vartiotorneista ja asiasta on päivitys blogissa.

Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Polyester » 10.09.2019 21:57

Vartiotorni heinäkuu 2019 kirjoitti:VUONNA 2018 yli 223 000 hyvän uutisen julistajaa asui maissa, joissa hengellinen toimintamme oli kiellettyä tai sitä rajoitettiin ankarasti. Tämä ei ole yllättävää. Kuten edellisessä kirjoituksessa todettiin, tosi kristityt osaavat odottaa vainoa. (2. Tim. 3:12.) Riippumatta siitä, missä asumme, valtiovalta voi aivan yllättäen kieltää meitä palvelemasta rakastavaa Jumalaamme Jehovaa.
Tuo lukumäärä tulee melko täyteen jo venäläisistä Jehovan todistajista. Samalla lukumäärä paikkansa pitäessään tarkoittaa sitä, että muissa kieltomaissa (mm. Kiinan ja arabimaiden valtavat väkimassat) Jehovan todistajien toiminta on käytännössä olematonta. Kirjoitus onkin lähes suora vastaus Venäjän tilanteen kehitykseen, vaikka sitä ei suoraan mainitakaan. Ajatus siitä, että valtiovalta voisi missä vain aivan yllättäen kieltää "palvelemasta Jehovaa" on harhainen. Länsimaissa pitäisi käydä todella pitkä tie, jotta tuohon mentäisiin.
Koska Jumalamme on tukenamme, tiedämme, ettei voimakkainkaan ihmisten hallintokoneisto voi estää meitä palvelemasta häntä uskollisesti (Hepr. 13:6).
Riippuu vähän mitä Jehovan palvelemisella nyt tarkoitetaan, mutta ainakin ihmisten hallintokoneistot pystyvät tekemään todella paljon Jehovan todistajien sanoman levittämisen estämiseksi. Taustalla on tietysti myös kulttuurikysymyksiä. On oikeastaan melko hullunkurinen ajatus, että kaikkien maailman ihmisten tulisi ottaa vastaan heille vieraan maailmanuskonnon (kristinusko) piiristä ponnistava amerikkalainen uususkonto, muokata ajattelunsa, tapansa ja ulkoasunsa sen neuvojen mukaisesti, ja alkaa levittää sanomaa - tai muuten.
Voit kuitenkin myös itse tehdä jotain. Jos työmme kielletään, valitse jokin hyvä paikka, johon voit piilottaa Raamatun ja muita julkaisujamme. Varo jättämästä tällaista arvokasta aineistoa – olipa se painetussa tai sähköisessä muodossa – sellaiseen paikkaan, josta se on helppo löytää. Meidän kaikkien täytyy tehdä voitavamme, jotta pysyisimme hengellisesti vahvoina.
Helppohan se on USA:sta käsin kehoittaa toimintaan, joka voi olla hyvinkin vaarallista esimerkiksi Venäjällä, jossa nimenomaan tietyt järjestön julkaisut on luokiteltu äärimateriaaliksi. Ketään ei Venäjällä ole vangittu siksi, että hän haluaisi lukea Raamattua, vaikka tiedottaja Palonen valheellisesti asian näin muotoili. Vartiotornin neuvo on vastuuton ja piittaamaton, ja samalla osoittaa jälleen kerran sen, ettei Jehovan todistajien oppi todellakaan perustu pelkästään Raamattuun. Jos perustuisi, muuta materiaalia ei tarvittaisi.

Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Syyskuussa tutkitaan Vartiotornia, jossa lietsotaan vainoharjoja lopun ajan vainoista vailla logiikkaa

Viesti Kirjoittaja Polyester » 10.09.2019 22:02

Observer kirjoitti:
09.09.2019 21:26
Luultavasti ei, ehkä ainoa asia jonka perusteella voitaisiin vainota on armeijasta kieltäytyminen - en tiedä onko Venäjällä sivarimahdollisuutta.
Venäjällä on kai jonkinlainen sivarimahdollisuus, mutta vakaumus tutkitaan ja hakemuksia hylätään paljon. Perusteluissa tuskin kannattaa tuoda esille Jehovan todistajien ajatuksia varsinkaan nyt, kun valtiovalta on luokitellut sen äärijärjestöksi. Tukala tilanne harhaanjohdetun rivijäsenen kannalta.

Vastaa Viestiin