Oxygen dokumentti

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 337
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Oxygen dokumentti

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 09.02.2020 18:04

Amerikkalainen rikoskanava (!) Oxygen näyttää tänä viikonloppuna kaksiosaisen dokumentin Jehovan todistajista liittyen lasten hyväksikäyttöön ja sen peittelyyn.

Kanava näkyy vähän huonosti Suomessa, mutta ensimmäisen jakson voi katsella Facebookin kautta täältä jo nyt. Kannattaa katsella mahdollisimman nopeasti, en tiedä millaisella sopimuksella se Facessa näytetään.

Toinen osa tulee ulos myöhemmin tänään. Itse olen varannut hyvää juomaa ja alan nyt katsella ensimmäistä osaa tästä (reality) rikosdokumentista.

Huomenna klo 22 on luvassa Watchtower in Focus erikoislähetys, jossa on mukana dokumentin takana oleva tutkiva journalisti Trey Bundy.


Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Oxygen dokumentti

Viesti Kirjoittaja Observer » 09.02.2020 22:02

Karua katsottavaa kuten voi arvata. Kunpa nyt edes jokunen todistaja uskaltautuisi ruudun ääreen.

Kun hyväksikäytetyn isä (seurakunnan vanhin) menee oikeudenistunnossa tyttärensä hyväksikäyttäjän eikä oman tyttärensä puolelle, loppuu jo sanat kesken. Tai no ei aivan: "vailla luonnollista kiintymystä", jota VT usein siteeraa kuvaillessaan maailman pahoja ihmisiä, sopii tähän kohtaan.

P.S. Tällaiset dokkarit samoin kuin Leah Reminin aiempi ohjelma pitäisi saada johonkin helppoon paikkaan kuten youtubeen katsottavaksi, muuten ihmiset eivät löydä niitä.

Syväkurkku
Viestit: 337
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Oxygen dokumentti

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 10.02.2020 08:00

Toinen osa dokumentista on katsottavissa esimerkiksi tämän sivun videoilta, tällä hetkellä tuorein video vasemmassa yläreunassa.

Ehdottomasti vaikuttavin ja merkittävin Jehovan todistajista tehty dokumentti. Dokumentti on kerännyt ensimmäisellä esityskerralla jo miljoonayleisön. Twitter-kommentteja löytyy täältä. Oxygenin FB-sivujen kommenttien perusteella dokumentti on tavoittanut myös joitakin Jehovan todistajia. Asenne tuntuu olevan edelleen järjestöä puolusteleva. Käy sääliksi kaikkia näitä mielenhallinnassa olevia ihmisiä.

Dokumentissa käydään muutama tapaus läpi perinpohjaisesti. Surullisia tapauksia. Sitä oli myös Chessa Minionin tapaus. Hänet seurakunnan vanhimman poika raiskasi lapsena. Aluksi tytön isä ilmoitti asiasta poliisille, mutta muiden vanhinten painostuksesta perui syytteensä. Mielenkiintoista tapauksessa oli, että uhri ja hänen sukunsa olivat läheisiä hallintoelimen jäsenelle, Steven Lettille. Isä lähetti asiasta kirjeen Steven Lettille. Isä ei ollut tyytyväinen tavasta, millä raiskaus oli käsitelty organisaatiossa. Vastauksessaan Lett ainoastaan kiittää uhrin isää uskollisuudesta järjestölle. Eli siitä, ettei suku vienyt asiaa oikeuteen. Myöhemmin isä joi itsensä hengiltä.

Järkyttävää oli myös nähdä todisteet siitä, miten seurakuntien vanhimmistot tuhoavat todistusmateriaalia päätoimiston käskystä. Teokraattista sodankäyntiä. Onneksi löytyi ainakin yksi oikeudentuntoinen vanhin, joka ei voinut katsella sivusta, vaan kertoi todistusaineiston hävittämisestä poliisille ja julkisuudelle. On itsestään selvää, ettei hän enää ole vanhin eikä sen puoleen Jehovan todistajakaan.

Onnittelut myös niille kahdelle Jehovan todistajalle (nyt ex), jotka murtautuivat valtakunnansalien arkistoihin ja toivat päivänvaloon oikeuskomiteoiden arkistoimia tapauksia useasta seurakunnasta. Pelkästään noiden seurakuntien arkistoista löytyi monia kammottavia tapauksia.

Miten voi olla niin vahvan mielenhallinnan vallassa, että voi katsoa sivusta ja puolustaa tälläistä toimintaa? Kuinka monta elämää tämä kultti vielä tuhoaa?

Myös asianajaja Zulkin esiintyy dokumentin toisessa osassa. Tänä vuonna tulee asian suhteen tapahtumaan, ja paljon.

Supermielenkiintoinen dokumentti.
Viimeksi muokannut Syväkurkku, 10.02.2020 08:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Oxygen dokumentti

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 10.02.2020 08:11

Otin molemmat osat talteen parhaalla 960p -laadulla, joten jos poistuu/menee ohi, tutut pitkäaikaiset jäsenet voivat tiedustella.

harzit
Viestit: 96
Liittynyt: 17.09.2013 14:05

Re: Oxygen dokumentti

Viesti Kirjoittaja harzit » 11.02.2020 01:39

Dokumentti on katsottavissa kokonaan myös hayu nimisellä appsilla. https://get.hayu.com/
Ohjelma on maksullinen mutta siitä saa ilmaisen 30 päivän trialin.

Vastaa Viestiin