Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

Jehovan todistajien oppien lähempää tarkastelua

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3517
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Vartiotornilehdissä oli vuonna 2014 kaksiosainen kirjoitus, jonka nimi oli Milloin Jumalan valtakunta alkoi hallita? Kirjoituksen ensimmäinen osa julkaistiin lokakuussa 2014 ja toinen osa marraskuussa 2014.

Kirjoitus oli laadittu niin, että Kari-niminen Jehovan todistaja käy keskustelemassa Juhani-nimisen kiinnostuneen miehen luona. He keskustelevat vuodesta 1914 ja kaikesta siihen liittyvästä.

Tämän sivun juttu käsittää useita osia, joista kaksi ensimmäistä on otettu suoraan Vartiotorni-lehdistä. Koska Juhani ei saanut kaikkiin kysymyksiinsä vastauksia, seuraavissa osissa esitetään lisää keskusteluja. Nämä keskustelut eivät ole Vartiotorni-lehdistä vaan ne on kirjoitettu ikään kuin jatkona avoimeksi jääneiden kysymysten takia.

Lue lisää täältä.

Huomautus: Tämän jutun lähetti JP-sivuille eräs Jehovan todistaja.
Observer
Viestit: 122
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

Viesti Kirjoittaja Observer »

Tämä olikin mainiota hengellistä ravintoa, miksei Vartiotornissa julkaista tällaista? :) Olipas tarinan kierrosvalvojalla tutunoloinen nimi... :lol:

Sattuma sekin että todistajan nimeksi oli laitettu Kari. Itselleni ainakin mieleeni tuli heti ruotsalainen vanhin Carl-Olof Jonsson, jolle samoin joku tutkisteluoppilas osoitti vuoden 607 olevan väärä. Siitä Jonsson aloitti asian tutkimisen ja kirjoitti hallintoelimellekin -70-luvulla sekä vielä kirjan aiheesta -80-luvulla.

Luonnollisesti hän sai kenkää kuten Jt-seurakunnassa yleensä totuuden puhujille käy. Varmaan näin kävisi tarinan Karillekin tuota pikaa jollei vaikenisi löydöksistään.

Kun todistajat eivät voi puolustautua jotakin esitettyä kiistämätöntä väittämää vastaan (kuten sitä että Jerusalemia ei tuhottu vuonna 607 eaa.), he hyökkäävät väitteen esittänyttä henkilöä vastaan ja hoitavat näppärästi ongelman siten pois jaloista. Pää puskaan vaan ja totuudenpuhujan otsaan luopion leima niin kaikki on taas kunnossa! :sick:
Ariadna
Viestit: 2177
Liittynyt: 28.04.2007 10:16

Re: Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

Viesti Kirjoittaja Ariadna »

Observer kirjoitti: Sattuma sekin että todistajan nimeksi oli laitettu Kari. Itselleni ainakin mieleeni tuli heti ruotsalainen vanhin Carl-Olof Jonsson, jolle samoin joku tutkisteluoppilas osoitti vuoden 607 olevan väärä. Siitä Jonsson aloitti asian tutkimisen ja kirjoitti hallintoelimellekin -70-luvulla sekä vielä kirjan aiheesta -80-luvulla.
Carl-Olof Jonssonilta on myös erittäin hyvä ja mielestäni oikeaan osuva selitys Johanneksen ilmestykselle. Harmillisesti vain ruotsiksi.

http://kristenfrihet.se/artiklar/vilddjuret.htm

http://kristenfrihet.se/artiklar/vilddjuret2.htm


Ruotsia taitavat!
Voisiko toisen osan mukaan tunnistaa myös "Elimen" Suureksi Babyloniaksi?
Pro et contra
Viestit: 1614
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

Viesti Kirjoittaja Pro et contra »

Ariadna:Voisiko toisen osan mukaan tunnistaa myös "Elimen" Suureksi Babyloniaksi?
Tuntuu pelottavalta ajatella että hallintoelin ja järjestö jota elin johtaa olisi osa Suuren Babylonin monisäikeistä organisaatiota mutta se on kuitenkin mahdollista.
Ja mahdollista erityisesti siksi koska järjestön väitetään olevan Jumalan järjestön maanpäällinen osa minkä
väitteen mahdollistaa hallintoelimen kannattama valtakuntaoppi taivaallisesta hallituksesta joka teokraattisesti johtaa järjestöä ja tähän oppiin on jokaisen todistajan sitouduttava.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7
Markku Meilo
Viestit: 13441
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Pro et contra kirjoitti: 25.04.2020 15:09
"Tuntuu pelottavalta ajatella että hallintoelin ja järjestö jota elin johtaa olisi osa Suuren Babylonin monisäikeistä organisaatiota mutta se on kuitenkin mahdollista."

Helpottaisko yhtään jos myöntäsi Suuren Babylonin viittaavan Roomaan?

"Ja mahdollista erityisesti siksi koska järjestön väitetään olevan Jumalan järjestön maanpäällinen osa minkä
väitteen mahdollistaa hallintoelimen kannattama valtakuntaoppi taivaallisesta hallituksesta joka teokraattisesti johtaa järjestöä ja tähän oppiin on jokaisen todistajan sitouduttava."

Noin se menee uskonnoissa, väitetään ja mokaillaan, väitetään uudelleen ja mokaillaan edellen, jne.

Kannattaisi aloittaa alusta jos viittaa jonkin jumalan järjestöön. Voisi vaikka valita järjestön, jonka jumala on ohjeistanut olematta peittelemään lasten hyväksikäyttöä, siis toimiva jumala.
Vastaa Viestiin