Raamatunkohdat

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Vieras

Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kerron jännän havainnon JT:n Uuden maailman käännöksen (Huom! Eri kirja kuin Raamattu) käytöstä. Olin olevinani aktiivinen ja alleviivasin aina kokouksessa Uuden maailman käännöksen kohdan, kun jokin jae mainittiin. Huomasin, että alleviivaukset alkoivat kohdistua aina vain tiettyihin kohtiin. Niitä eri kohtia ei loppujen lopuksi ollut kovin monta. Samoja kohtia tuli alleviivattua niin usein, että viivat eivät enää mahtuneet kunnolla jakeiden väliin.

Havaitsin, että UM käännöksen tiettyjä kohtia toistettiin ja toistettiin, olipa merkinnät tehty sitten puheista tai Vartiotornin tutkistelusta. JT:t aina väittävät, että he tarkastelisivat koko Raamattua (UM käännöstä), mutta näytti kyllä siltä, että ne tietyt kohdat muodostavat koko oppirakennelman rungon. Tietysti koko kirja luetaan läpi montakin kertaa oman aktiivisuden mukaan, mutta varsinainen opetus perustuu samojen kohtien toistoon.

Kerran vanhin istui vieressäni ja oli utelias näkemään, mitä aina merkitsin ylös ja hän oli hajamielisyyksissään ottavinaan UM käännökseni ja selasi sen läpi.

Kirja katosi minulta kummallisesti. Harmi, sillä se oli monen vuoden dokumentti JT-opin keskeisitä kohdista ja yritin vertailla niitä kohtia Raamattuun ja huomasin, että kohdat olivat erilaisia. Merkintäni kuitenkin todistivat siitä, että JT-oppi on loppujen lopuksi aika vähien jakeiden oppi. Suurimpaan osaan kirjastani ei kertynyt minkäänlaisia alleviivauksia.
Avatar
Alueveli
Eläkeläinen
Viestit: 1299
Liittynyt: 13.04.2007 01:51
Paikkakunta: Kuopio

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Alueveli »

Vieras kirjoitti: Kerran vanhin istui vieressäni ja oli utelias näkemään, mitä aina merkitsin ylös ja hän oli hajamielisyyksissään ottavinaan UM käännökseni ja selasi sen läpi.

Kirja katosi minulta kummallisesti. Harmi, sillä se oli monen vuoden dokumentti JT-opin keskeisitä kohdista ja yritin vertailla niitä kohtia Raamattuun ja huomasin, että kohdat olivat erilaisia.
Ei pokka riittänyt pyytämään kirjaasi takaisin?
"Uskonto on ansa ja kiristysryöstöä." - J. F. Rutherford, Vartiotorniseuran presidentti
"Religion is dangerous because it allows human beings who don't have all the answers to think that they do." - Bill Maher, Religulous
Vieras

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Olin aika hämmentynyt, kun kirja yht'äkkiä otettiin ja sitä alettiin selaamaan läpi. :shock:
Aaac
Viestit: 1644
Liittynyt: 28.04.2007 15:11

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Aaac »

Aivan osuvaa arjen empiiristä tutkimusta. Tuo on tutkittu vähän tieteellisemminkin ja samaan tulokseen päästy. Aineistona oli Seuran kirjallisuus. Jakeiden lukumäärää en muista, mutta aika vähän se oli, kun verrataan koko Raamatun jaemäärään. Olisiko ollut pari kolmesataa. Kirjoitin aiheesta uutisenkin, mutten tähän hätään löytänyt.
Religionsfri.
Jakke
Viestit: 1843
Liittynyt: 28.04.2007 18:23
Paikkakunta: Kuopio

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Jakke »

Joskus lapsena ympyröin Raamatusta jakeen numeron aina silloin kun sitä lainattiin jossain esitelmässä tai konventin puheessa. Ei mennyt kuin muutama kuukausi, kun lähes kaikissa lainatuissa jakeissa oli jo merkintä. Mulla ei merkintöihin ollut muuta motiivia kuin se, että olipahan kynäillessä edes jotain tekemistä.
How's your Jesus Christ been hangin'? -Tori Amos
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Jakke kirjoitti:Joskus lapsena ympyröin Raamatusta jakeen numeron aina silloin kun sitä lainattiin jossain esitelmässä tai konventin puheessa. Ei mennyt kuin muutama kuukausi, kun lähes kaikissa lainatuissa jakeissa oli jo merkintä. Mulla ei merkintöihin ollut muuta motiivia kuin se, että olipahan kynäillessä edes jotain tekemistä.
Itse harrastin samaa, kunnes ei moneen viikkoon enää tullut uusia ympyröitä. Kyllästyin sitten odotteluun. Tein vielä toistuvasti tuleviin jakeisiin "vahvemman ympyrän", ja nämäkin kiersivät melko tasaista kehää.
Vieras

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tarkoittaako vieras, että kirja varastettiin ja että se varastettiin nimenomaan niiden jaemerkintöjen takia ?
Vieras

Re: Raamatunkohdat

Viesti Kirjoittaja Vieras »

En tiedä varastettiinko vai hävisikö. Se vain katosi kummallisella tavalla, häipyi jäljettömiin ja sitten piti hankkia uusi kappale. Katoaminen harmittaa, sillä noiden merkintöjen perusteella olisi saanut varsin selkeän kuvan JT-opinkappaleista.
Vastaa Viestiin