Ei mitään uutta auringin alla!

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

sirpa-leena

Ei mitään uutta auringin alla!

Viesti Kirjoittaja sirpa-leena »

Sattuipa käteeni kirjastoreissulla kaksi kirjaa:
Kun luostarin muurit murtuvat ja Uskolla alistetut.

Kirjat ovat kirjoittaneet vuonna 1998 ja 2006 entiset nunnat (alun perin suomalaisia) jotka toimivat toistakymmentä vuotta Saksassa 1970-90 luvuilla Maria-sisarten luostariyhteisössä. Yhteiso oli luterilainen nunnaluostari, jolla on kansainvälistä toimintaa, kirjapaino, oma oppinsa ja vahva käsitys lopun ajasta. Esim. vuonna 1988 sen piti tulla ja tästä syystä ympäri Eurooppaa on kaivettu traktoreita ja haravoita, viljaa ja uskontokunnan kirjallisuutta ydinkestäviin kuoppiin (mahtaa tulevaisuuden arkeologeilla olla ihmettelemistä) Maailmanlopun piti tuleman ydinsodan muodossa. Joka vuosi vietettiin joulua, pääsisäistä jne. "viimeisen kerran".

Kun loppu ei sitten tullutkaan, johtui se luostarin äidin saaman näyn (oli keskeisintä koko jutussa) mukaan siitä, että äidin hartaiden rukousten takia oli saatu lisäaikaa. Koko kuppikunta pyöri "orjaluokan" tässä tapauksessa luostarin perustajan ympärillä. Yhteisö perustettiin vuonna 1947 ja johtaja oli sitä ennen mm. perehtynyt psykologiaan ja osasi sitä taitavasti käyttää, totta vieköön.Hän kuoli vuonna 2001, 96-vuotiaana.

Ulkopuoliseille pidettiin konferensseja, kielikursseja yms. joukossa myös hengellisiä näytelmiä. Koko luostarin ympäristö vierasmajoineen oli kuin paratiisi.Nunnat olivat ystävällisiä ja heidän kasvoiltaan säteili ilo. Vessojen lavuaarit ja vesihanat loistivat niin, että niistä saattoi kuvansa peilata...Vieraiden selän takana oli nunnien omat tilat ja jutut mm. "valonyhteysillat" jolloin ihminen revittiin ihan säpäleiksi. Piti tunnustaa yhteisölle kaikki synnit ja sitten vielä muut luettelivat henkilön viat siihen päälle. Puolustautua ei saanut. Jos niin teki oli jo synnin ja uppiniskaisuuden tiellä.

Homma sai todella surkuhupaisiakin muotoja, jos nurmikolle ilmaantui toukkia, jotka tuhosivat nurmikkoa tai navetasta löytyi rotta, oli se merkki jonkun yhteisöläisen synneistä ja tuli tuomion aika. Piti löytää se synti, minkä vuoksi näin oli päässyt käymään ennen kuin vitsauksesta voitaisiin päästä!

Ei siis mitään uutta auringon alla. Samoihin aikoihin kun itse "ponnistelin" JT-tielläni, kaksi suomalaista naista hyppi äiti Basilean pillin mukaan.

Oli tervehdyttävä kokemus lukea nämä kirjat ja käydä läpi mm. oma lapsellisuutensa kuten kirjoittajat asian ilmaisivat. Vain lapsi, ei aikuinen, uskoo kirjaimellisesti mitä joku auktoritetti sanoo ja tekee sen mukaan. Aikuisuuteen kuluu, että ensin kyseenalaistaa ja sitten valitsee oman tiensä.

Suosittelen näitä kirjoja!
Kirsieveliina

Re: Ei mitään uutta auringin alla!

Viesti Kirjoittaja Kirsieveliina »

sirpa-leena kirjoitti:Yhteiso oli luterilainen nunnaluostari, jolla on kansainvälistä toimintaa, kirjapaino, oma oppinsa ja vahva käsitys lopun ajasta.
Kuulostaa oikein kannattavaksi havaitulta reseptiltä.
ympäri Eurooppaa on kaivettu traktoreita ja haravoita, viljaa ja uskontokunnan kirjallisuutta ydinkestäviin kuoppiin
Ydinräjähdyksen jälkeen olisi kasvatettu viljaa säteilevässä maaperässä, kasteltu saastuneella vedellä jne. Käytännöllistä. Kyse oli pelkästään nunnista, joten kovin pitkää tulevaisuutta uudelle yhteiskunnalle ei voisi ennustaa :wink:
Kun loppu ei sitten tullutkaan, johtui se luostarin äidin saaman näyn (oli keskeisintä koko jutussa) mukaan siitä, että äidin hartaiden rukousten takia oli saatu lisäaikaa.
Täydellinen selitys tuoksahtaa aina. Niinköhän henkilöitymisen lieveilmiöt olivat kirkonkaan hyväksymiä... On täytynyt olla tosiaan valovoimainen mamma!
Oli tervehdyttävä kokemus lukea nämä kirjat ja käydä läpi mm. oma lapsellisuutensa kuten kirjoittajat asian ilmaisivat.
Mielenkiintoinen tulkinta motivaatioksi tuo lapsellisuus.

Miten yhteisön - ilmeisesti entiset - nunnat ovat päässeet tolpilleen? Palasivatko "nyky-yhteiskuntaan" muina naisina?
Vain lapsi, ei aikuinen, uskoo kirjaimellisesti mitä joku auktoritetti sanoo ja tekee sen mukaan.
Auktoriteetin muodostusta voisikin olla hauska pohtia enemmänkin. Sosiaalipsykologian me ja muut -dynamiikan perusteita lueskellessa ex-jt ei voi olla lyömättä otsaansa eräänkin kerran.
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Ei mitään uutta auringin alla!

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

sirpa-leena kirjoitti:Kun loppu ei sitten tullutkaan, johtui se luostarin äidin saaman näyn (oli keskeisintä koko jutussa) mukaan siitä, että äidin hartaiden rukousten takia oli saatu lisäaikaa.
Metkaa tällainen monoteismi, jossa yhdellä ja ainoalla kaikkivaltiaalla on lukematon määrä toistensa kanssa täysin eri tavalla puhuvia erikoisedustajia, joilla kaikilla on jonkin sortin yksinedustus.
...kaksi suomalaista naista hyppi äiti Basilean pillin mukaan.
Yli kuusi miljoonaa hyppii (miltei koko Jehovan henkeytetty ja voideltu profeetta mukaanlukien) Jehovan henkeytetystä ja voidellusta profeetasta valikoituneen mieslauman pillin mukaan. Siitäkin huolimatta, että tuo mieslauma - eikä sen edeltäjät - ole esittäneet saaneensa lisäaikaa, lukuisista saamistaan täsmällisistä lopunilmoituksista huolimatta.

Mutta ei ihme, koko tämä Paavalin liikkeelle potkima jeesusliike alkoi jullikalla, Jeesus lupasi palata ja panna asiat kuntoon vielä seuraajiensa elinaikana ja sen lupauksen varjossa porukka eli jo tuolloin lopun aikaa. Ei siis mitenkään ihme, että Russell lupasi useampia täyttymyksiä omana elinaikanaan, Rutherford lupasi useampia täyttymyksiä elinaikanaan ja F.W. Franz lupasi useampia täyttymyksiä omana elinaikanaan. Nykykalifit eivät yllä samaan, vaan toistavat nimettömänä "pian", "pian", "totelkaa meitä", "pian, "pian".
Vastaa Viestiin