Valtakunnan palvelus 9/2007

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Ei lainkaan höpöä

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Vellu kirjoitti:(virheellistä näkemystään 607)
Kauniisti sanottu, kyseessähän on itse asiassa valheelliseksi tiedetty näkemys. Vt-seura on harmittavan tietoinen, että 607 on täysin huuhaata, mutta asian myöntäminen saisi aikaan jäsen- ja lahjoituskadon. Kadon laajuutta voi päätellä siitäkin, että 1914-sukupolviopin heivaaminen romukoppaan 1995 sai protestanttisimmissa Euroopan maissa aikaan sellaisen jäsenkadon, ettei siitä ole toivuttu vieläkään. Oma olettamani on, että joissain maissa ei koskaan toivutakaan.

Vääräksi tiedetty asia on siinä vaiheessa valheellista kun sitä, paremmasta tiedosta välittämättä, tuputetaan jumalallisena totuutena. Sinänsä tuo on normaali Vt-seuran malli, jonka pohjan C.T. Russell loi toiminnallaan. Jo 1900-luvun alkuvuosina hänelle osoitettiin, että nollavuotta ei ole koskaan ollut, jolloin 606+2520 viittaa vuoteen 1915. Chuck-setä ei tehnyt asialle mitään, ei tehnyt Joekaan, vaan hänen 1925 maailmanlopun ennusteen laskelma viittasi vuoteen 1926. Vasta 1943 Fred Franz tuuppasi Jerusalemin ikivanhan tuhon vähin äänin vuodesta 606 vuoteen 607.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Kovanyrkki
Viestit: 270
Liittynyt: 06.05.2007 21:48

Viesti Kirjoittaja Kovanyrkki »

a
Viimeksi muokannut Kovanyrkki, 19.08.2008 00:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Marilyn
Viestit: 292
Liittynyt: 01.05.2007 15:14

Viesti Kirjoittaja Marilyn »

Kovanyrkki kirjoitti: Millähän salilla tuollaista esiintyy?

HÖPÖHÖPÖ :D
Ihminen näkee tai kuulee mitä hän haluaa nähdä tai kuulla...
Kovanyrkki kirjoitti: Kuitenkin Jehovantodistajissa vaihtuvuus on todella suurta ja ongelma on juuri tuo pyöröovi, eli sakkia lähtee enemmän, kuin sisään saadaan kauhottua.
Onneksi näin päin!
Kovanyrkki kirjoitti: Jos jotain aivopesua on, niin se ei ole kovin tehokasta.
Olen kyllä tästä erimieltä... Ihminen tosiaan näkee mitä haluaa... :roll:
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Mielestäni Jehovan todistajien aivopesu on hyvinkin tehokasta ja kaikenkattavaa. Sen piiriin kuuluu niin uskonnolliset seikat, kuin vapaa-aikaa, pukeutumista, viihdettä käsittelevät asiat.
Myös vapaa-ajattelu, lukeminen ja kirjoittaminen - mielipiteenvapaus on hyvin rajoitettu.

Lisäksi pahinta asiassa on se, ettei jäsenet välttämättä edes tajua miten paljon heidän ajatuksiaan ohjaillaan Brooklynin Jumalan toimesta. Tai no, sehän siitä juuri tekeekin aivopesua? :?
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Viesti Kirjoittaja Tony »

Aivopesusta tai mielenhallinnasta huolimatta ihmisiä eroaa järjestöstä yhä enenevässä määrin. Kun muistamme, että tuosta on luvassa vielä epäinhimillisiä sanktioita, voimme kysyä, paljonko (tai vähänkö) ihmisiä olisi mukana tuossa raadollisessa uskonnossa, jos mitään sanktioita ei olisi olemassa? Uskon vartiotorniseuran tietävän tuohon niin hyvin vastauksen, että juuri siksi sanktiot ovat olemassakin.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Markku Meilo
Viestit: 13450
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Tony Syrjänen kirjoitti:Uskon vartiotorniseuran tietävän tuohon niin hyvin vastauksen, että juuri siksi sanktiot ovat olemassakin.
Suuren maailman malliin asiat on myytävä positiivisella nimellä, väkivaltaelokuvat ovat nykyään toimintaelokuvia, porno aikuisviihdettä ja karttamisella kiristäminen Jehovan rakkaudellinen järjestely.
Pyrkimykseni olkoon kaikkia miellyttävän keskusteluilmapiirin luominen.
Berzerk
Viestit: 78
Liittynyt: 09.05.2007 18:35

Viesti Kirjoittaja Berzerk »

Lehtiveli kirjoitti:Mielestäni Jehovan todistajien aivopesu on hyvinkin tehokasta ja kaikenkattavaa. Sen piiriin kuuluu niin uskonnolliset seikat, kuin vapaa-aikaa, pukeutumista, viihdettä käsittelevät asiat.
Voisin kuvitella, että tämä on yksi syy sille, että saluunanovet heiluvat. Yhä enenevässä määrin ihmiset tajuavat, kuinka järjettömälle tasolle kontrollointi ja siihen pyrkiminen on mennyt. Rohkeimmat lähtevät heti ja toiset hivuttautuvat pikkuhiljaa ulos.
Lehtiveli
Eläkeläinen
Viestit: 1741
Liittynyt: 13.04.2007 10:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lehtiveli »

Saluunan ovet heiluvat nyt mielestäni todella aktiivisesti. Aivan lähiviikkojen aikana olemme saaneet kuulla muutamia rohkaisevia kokemuksia tuoreista eronneista, ja mielestäni tahti on lähes poikkeuksellisen kova.

Tietenkään ei päästä vuoden 1976 lukemiin, mutta aika näyttää, kuinka Seuran käy :)
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Sehän onkin mukava kuulla, että lähtijöitä on, mieluummin vain käymään, mieluiten ei käymäänkään.

Enpä malta olla muistelematta niitä kirjoituksia joissa kerrottiin kokemuksista jakaa vanhan kirjallisuuden tulosteita todistajien postiluukkuihin.

kirjoittaja totesi että toistuvana jako sai käsityksen jopa todistajan odottamisesta oven toisella puolella, joka tapauksessa sieltä varsin kiukkuinen uskonnon edustaja oli ilmestynyt (mikä kaikkiaan oli ollut koominenkin kokemus, mitä taas ilmeisestikään todistaja itse ei ajatellut, kun kiukusta halkeileva ihminen ei ollut oikeutettu oikein mihinkään ainakaan kirosanojen käyttöön, ei ehkä muistellut sitäkään että kuinka hyväkäytöksisiä ne jehovantodistajat taas ovatkaan) mutta tuo ilmestyminen ja käytös, siihen voi nähdä kulminoituvan koko aivopesun. Täysin sokeaksi se ei tee, jt kykenee lukemaan oikein vanhat julkaisunsa, mutta käsittely korvien välissä rupeaa jurraamaan.

Se kopio pitää tosiaan jakaa usein ja mielellään osua johonkin jt:n poikkeuksellisen mielentilan hetkeen ?
almi
Viestit: 943
Liittynyt: 06.05.2007 15:33

Viesti Kirjoittaja almi »

Todellista "aivot narikkaan" -opetusta.

Mukava saada skannaus tänne. Mikä olikaan sivunumero?
Kaikki on vastausta, tietäisipä vain kysymyksen.
- Paul-Eerik Rummo
Jaakob
Viestit: 707
Liittynyt: 28.04.2007 14:43

Viesti Kirjoittaja Jaakob »

almi kirjoitti:Mikä olikaan sivunumero?
3
Religion was created when the first conman met the first fool
-Mark Twain
almi
Viestit: 943
Liittynyt: 06.05.2007 15:33

Viesti Kirjoittaja almi »

Kiitos. Asialla saattaa olla merkitystä tulevaisuudessa. Nimim. projekti käynnissä. Terveisiä Beteliin. :wink:
Kaikki on vastausta, tietäisipä vain kysymyksen.
- Paul-Eerik Rummo
Vastaa Viestiin